Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Uden

Middels een opstalverzekering in Uden – ook wel woonhuisverzekering – verzeker je schade aan jouw huis door toedoen van onder andere inbraak, brand, schade door olie, rook en roet, ontploffing. Met opstal bedoelen we de aspecten die muurvast aan het huis zitten. Denk dan aan een zwembad, of denk aan geplante bomen. Het is niet bij wet verplicht, maar beslist wel aan te raden. Vaak is het een vereiste bij een hypotheek. Jouw huis is je toch heel wat waard? Door middel van onze vergelijktool vergelijk jij gemakkelijk een aantal opstalverzekeringen van gevestigde bedrijven zoals bijv. Generali, BLG wonen of Nationale Nederlanden op service en prijs. Premies variëren per postcode. Stap over naar de beste aanbieder in Uden, gemeente Uden, Noord-Brabant.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteUden
Netnummer0413 (+31413)
Inwoners 41247
Postcodes5400
WijkenUden
Plaatsen in de omgevingverzekering-Tytsjerksteradiel, opstalverzekering-Tholen, polis-Smallingerland, verzekeringspakket-Schiermonnikoog, Tilburg en woonhuisverzekering-Tiel
opstalverzekering-uden

Woonhuisverzekering vergelijken in Uden, maart 2023

Zo’n woonhuisverzekering verzekert schade aan de woning. Onder andere door blikseminslag, inbraak, ontploffing, vandalisme. Let op: Deze module verzekert alleen alles wat in en rondom je huis “vastzit”. Zoals jouw kookplaat. Het onderscheidt zich van een inboedelverzekering (aan de hand hiervan krijg je een uitkering voor “losse” spullen zoals naaimachine of schade aan elektrische apparatuur). Welke opstalverzekering is af te sluiten voor huizen in Uden? Hiervoor moet je letten op meerdere dingen:

 • Dekking: Wat is er wel en niet verzekerd?
 • Uitkeringen:Hoe gaat het declareren in z’n werk?
 • Ervaringen: Hoe beoordelen huidige klanten hun opstal-polis?
 • Tarieven: Hoe duur is de polis per maand?
 • Eigen bijdrage: Wordt er bij schade-uitkering een eigen bijdrage ingehouden?
Zodra jij een opstalverzekering vergelijken gaat voor woningen in Uden, raad men altijd aan uitgebreid te vergelijken, niet puur de goedkoopste opstalverzekering in Uden. In een scenario dat er sprake is van schade aan de woning (bijvoorbeeld door een flinke storm (vanaf windkracht 7), brand of explosie, inbraak en diefstal, wateroverlast), dan horen natuurlijk de schadeafhandeling en dekkingen direct op gang te komen. Middels de vergelijkingstool kies jij gemakkelijk een geschikte polis. De maandelijkse premies bedrijven zoals FBTO en/of REAAL Verzekeringen zitten maandelijks tussen €6,5 en €14,5. Vul in onze vergelijker welke modules je minimaal wilt afsluiten, neem alle premies door, en sorteer daarna pas op de goedkoopste! Middels deze techniek heb jij zeker de juiste dekking. Lees verder over: Lancyr maart 2023.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn woning verzekeren via internet

 1. Persoonsgegevens doorgeven

  In stap 1 voer je jouw geboortedatum in, adres (5400) huisnummer, en gezinsgrootte.

 2. Specificeer jouw woning

  Gevraagde gegevens: type woning, materiaal van jouw woning en constructie, oppervlakte, aantal kamers en datering van het woonhuis.

 3. Afwerking van jouw huis

  Definieer status van keuken en badkamer en de mate van afwerking.

 4. Berekenen van de maandelijkse premie

  Je treft daarna de verkrijgbare polissen die in lijn zijn met jouw wensen.

 5. De opstalverzekering afsluiten

  Een overstap van dekking of een module afsluiten doe je helemaal zelf online.

Wat kost een opstalverzekering?

Veel mensen willen weten: hoe duur is een opstalverzekering in Uden? De gemiddelde verzekeringen liggen tussen de €6 tot €12,5. Het exacte bedrag verschilt uiteraard per persoon. Er zijn een aantal variabelen:

 • Soort dekking
 • Verzekerd bedrag
 • Opleverdatum
 • Regio
 • Vrijwillige eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Langs welke weg bekijk ik voordelige woonhuisverzekeringen voor ons huis in Uden? Dit is kinderspel: navigeer naar de vergelijker. Definieer jouw woning, bepaal welke dekkingen je wilt, bereken de premie, en neem het beste aanbod. Wat dacht je bijvoorbeeld van Univé Opstalverzekering (AR) of ANWB Opstalverzekering. Heb je hulp nodig? Bezoek eens een verzekeringskantoor in Uden.

Vergelijk opstalverzekeringen

Direct de beste opstalverzekering in Uden afsluiten? Bekijk de beste of voordeligste verzekering voor postcode 5400, 5401, 5402, 5403, 5404, 5405, 5406, 5408, 5469.

Bekijk deze woonverzekeringen in Noord-Brabant in maart 2023

 • De Nederlanden van Nu Inboedelverzekering
 • ZLM Gezinspakket
 • ASR Voordeelpakket (Extra uitgebreid)
 • FBTO Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Bruns ten Brink Woonhuisverzekering Budget
 • Nationale Nederlanden Opstal Standaard (Extra Uitgebreid)
 • Centraal Beheer Opstalgarantverzekering (Extra uitgebreid)
 • Reaal Opstalverzekering Allrisk

Extra voordeel met een woonverzekering

Behalve een opstalverzekering heeft vrijwel elk huishouden ook een inboedelverzekering. Wat wij aanraden is allebei deze producten aan te vragen bij dezelfde assuradeur. Wanneer we spreken van schade rondom je woning, kom je niet in onenigheid over wie precies wat gaat vergoeden.

5 voordelen van een woonverzekering
 1. Pakketkorting
 2. Overzichtelijk
 3. Geen discussie tussen verzekeraars
 4. Minder administratiekosten
 5. Een duidelijke nota per maand
Wat past nog meer in mijn verzekeringspakket?
Er bestaan nog een aantal dekkingen die samen te voegen zijn. In de praktijk is dit als eerst de aansprakelijkheidsverzekering. Daarbij zitten ook de (doorlopende) reis-, auto-, en rechtsbijstandverzekering in de regel in het combinatie-verzekeringspakket (combinatiepolis). Sommige verzekeraars bieden ook aanvullende polissen als: motorverzekering, ongevallenverzekering, brommerverzekering, caravanverzekering, overlijdensrisicoverzekering.

Een allrisk opstalverzekering berekenen

Zo’n all-risk opstalverzekering biedt de ruimste dekking. en staat paraat bij vrijwel elke soort schade. Ook in het geval jij per ongeluk iets stuk hebt gemaakt. Voorbeelden zijn wateroverlast, storm (vanaf windkracht 7), blikseminslag, ontploffing of wateroverlast, inbraak en diefstal, schroeien of smelten, een omgevallen boom. Noemenswaardig: mogelijk zijn er bepaalde uitzonderingen binnen de all risk woonhuisverzekering. Schade na aanleiding van constructie- of installatiefouten, slecht onderhoud, overstromingen, atoomkernreacties of rook en roet uit open haard, weersinvloeden, vocht dat door de muren komt, grondwater in de woning, storm en wind onder de windkracht 7 en schade aan fundering / glas is in veel gevallen niet inbegrepen. Hieronder bekijk je praktische informatie over veel besproken onderwerpen:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten “nagelvast” aan het dak. Zodoende dekt de opstalverzekering deze voor jou. Heb je panelen op een huurwoning? Dan kan je zonnepanelen verzekeren door het huurdersbelang. Een aparte zonnepanelenverzekering is in veel gevallen niet aan de orde.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas als resultaat van bjiv. een ontploffing of storm zit doorgaans in de verzekering. Toch, een ruit die perongeluk wordt ingegooid zit vaak niet in de woonhuisverzekering. Hiervoor neem je een aparte glasverzekering.
 3. Garages en bijgebouwen
  Je garage, overkapping, schuur, tuinhuisje en losse gebouwen vind je doorgaans standaard in de dekking. Let op: vergeet niet deze oppervlakte (M2) in te voeren. Sommige maatschappijen stellen een max. aantal vierkante meters voor schuren en overige bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering dekt ook zaken buitenshuis. Plenty verzekeraars zullen een uitkering vrijgeven bij schade in de tuin aan zaken als beplanting. Misschien heb je daar een aparte tuinverzekering voor nodig. Handig als je woont in wijken als: Uden, Volkel, Odiliapeel.

‘Prettige service en duidelijke voorwaarden

J. van Beek, Uden (maart 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente