Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Vught

Aan de hand van een opstalverzekering in Vught (ook bekend als woonhuisverzekering) verzeker je schade aan jouw woning als gevolg van situaties als aanrijding en aanvaring, blikseminslag, schade door olie, rook en roet, diefstal. Met opstal bedoelen we de aspecten die muurvast aan het huis zitten. Onder andere de tegelvloer, of denk aan de isolatie. Het is niet bij wet verplicht, maar beslist wel aan te raden. Bovendien verplichten veel banken het bij een hypotheek. Jouw huis is je toch heel wat waard? Via ons vergelijkscript vergelijk je gemakkelijk de meest afgesloten opstalverzekeringen van betrouwbare verzekeraars zoals o.a. EAG Assuradeuren, Avéro Achmea of Nationale Nederlanden op premie en dekking. Je woonadres heeft invloed op de premie. Ontdek de goedkoopste polis in Vught, gemeente Vught, Noord-Brabant.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteVught
Netnummer073 (+3173)
Aantal inwoners 25973
Postcodegebieden5260
WijkenVught
Plaatsen in de buurtverzekering-Voorst, opstalverzekering-Veenendaal, polis-Twenterand, verzekeringspakket-Sluis, Vlieland en woonhuisverzekering-Vlaardingen
opstalverzekering-vught

Woonhuisverzekering vergelijken in Vught, maart 2023

Zo’n woonhuisverzekering vergoed alle schade aan je woning. Denk aan schades veroorzaakt door diefstal, blikseminslag, brand, storm (vanaf windkracht 7). Goed om te weten: Dit type verzekering regelt uitsluitend schade aan zaken die vastzitten aan de woning. Zaken als de keuken. Het is wat anders dan een inboedelverzekering (met deze polis ben je verzekerd tegen schade of diefstal van losse zaken als betimmeringen of schade aan een vloerkleed). Welke opstalverzekering is geschikt voor mijn woning in Vught? Het antwoord op deze vraag bestaat uit meerdere componenten:

 • Modules: Hoe flexibel zijn ze met vergoedingen bij schades?
 • Uitkeringen:Hoe gaat het declareren in z’n werk?
 • Beoordeling: Wat voor cijfer geven klanten de opstal-zekerheid?
 • Premie: Welke tarieven worden maandelijks gehanteerd?
 • Eigen bijdrage: Rekent de verzekeraar een eigen risico?
Op het moment dat je een opstalverzekering vergelijken gaat voor een huis in Vught, raad men altijd aan niet alleen te kiezen voor de goedkoopste opstalverzekering in Vught. Als je problemen in de woning krijgt (bijvoorbeeld door een omgevallen boom, brand of explosie, schroeien of smelten, inbraak en diefstal), dan dienen zeker de schadeafhandeling en dekkingen picobello voor elkaar te zijn. Via de vergelijkingstool ontdek je dit eenvoudig zelf. De prijsstelling van verzekeringsmaatschappijen zoals Generali en ASR Verzekeringen schommelen tussen €9 tot €13. Vul in onze vergelijker in waar jouw verzekering aan moet voldoen, bereken de premie, en filter pas hierna op prijs. Op basis daarvan zorg je dat je niet onderverzekerd raakt. Bezoek ook de pagina: Nederlanden van Nu maart 2023.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Hoe moet ik mijn huis verzekeren?

 1. Persoonsgegevens doorgeven

  Je begint met het invullen van jouw geboortedatum, regio (5260) huisnummer, en gezinssamenstelling.

 2. Basisinformatie woning

  Wat belangrijk is: soort woning, of je huis van steen of hout is gebouwd, woonoppervlakte / aantal ruimtes en leeftijd van het huis.

 3. Aanvullende gegevens huis

  Hoe kwalitatief is de badkamer en keuken en de mate van afwerking.

 4. Berekenen van de maandelijkse premie

  Je opent vervolgens de beschikbare opstalverzekeringen die rijmen met jouw zoekvraag.

 5. Polis afsluiten via internet

  Een dekking afsluiten of overstappen doe je helemaal zelf online.

Wat zijn de kosten van een opstalverzekering?

Een relevante vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Vught? De gemiddelde polissen liggen tussen de €8,5 en €12. Het daadwerkelijke tarief is in de praktijk uiteraard per persoon wisselend. De volgende zaken spelen een rol:

 • Type dekking
 • Herbouwwaarde van de woning
 • Opleverdatum
 • Postcode
 • Vrijwillige eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Via welke weg check ik een voordelige woonhuisverzekering voor ons huis in Vught? Dit is kinderspel: klik meteen door naar de vergelijker. Vul de gevraagde gegevens in, klik alle af te sluiten modules aan, check alle kosten, en kies de goedkoopste aanbieder. Jij kan woonpakketten vinden als Aegon Inboedel Allrisk en ook Turien & Co Woonhuisverzekering Premium. Wil je er een expert naar laten kijken? Ga dan naar een verzekeringskantoor in Vught.

Direct vergelijken

Eenvoudig de beste opstalverzekering in Vught afsluiten? Vind de beste of voordeligste maatschappij voor de buurt 5260, 5261, 5262, 5263, 5264, 5266, 5268.

Actuele woonverzekeringen in Noord-Brabant in maart 2023

 • Lancyr Woonhuisverzekering
 • Allianz Woonhuisverzekering Premium (Allrisk)
 • Delta Lloyd Verzekeringspakket (Allrisk)
 • Aegon Woon- en VrijeTijdpakket Basis
 • Aegon Opstal Allrisk
 • De Nederlanden van Nu Inboedelverzekering
 • Unigarant Inboedelverzekering
 • Reaal Opstalverzekering Allrisk

Ontvang extra korting met een woonverzekering

Behalve een opstalverzekering is ook een inboedelverzekering een aanrader. Wat wij aanraden is beide polissen onder te brengen bij eenzelfde aanbieder. Bij schade in of rondom jouw woning ontstaat er geen gedoe over wie verantwoordelijk is voor welk stukje schade.

Vijf keer voordeel van een woonverzekering
 1. Pakketkorting
 2. Één aanspreekpunt
 3. Zonder problemen je geld terugkrijgen
 4. 1 account en minder administratieve rompslomp
 5. 1 duidelijke factuur
Profiteer van extra combinatievoordeel
We onderscheiden nog een aantal dekkingen die te combineren zijn. In de praktijk is dit als eerst de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de auto-, reis- en rechtsbijstandverzekering. in de regel in het alles-in-1 verzekeringspakket (combinatiepolis). Maar je kunt ook denken aan o.a.: brommerverzekering, motorverzekering, ongevallenverzekering, overlijdensrisicoverzekering, huisdierenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering afsluiten

Een allrisk opstalverzekering biedt de ruimste dekking. en biedt garantie voor alle van buiten komend onheil dat beschadiging veroorzaakt. Ook als je de schade zelf per ongeluk veroorzaakt. Denk aan voorvallen als vandalisme, ontploffing, brand, inbraak of inbraak en diefstal, olie, rook en roet, brand of explosie, schroeien of smelten. Belangrijk: er zijn uitzonderingen voor de all risk woonhuisverzekering. Schade na aanleiding van normaal huishoudelijk gebruik, atoomkernreacties, overstromingen, roekeloosheid en opzet of weersinvloeden, bevroren leidingen, ongedierte of schimmel, storm en wind onder de windkracht 7, vocht dat door de muren komt en schade aan fundering / glas zit vaak niet inbegrepen. Hierna lees je meer informatie over onderwerpen waar vaak veel vragen over zijn:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten “nagelvast” aan het dak. Om die reden zijn ze gedekt via de opstalverzekering. Heb je panelen op een huurwoning? In dat geval kan je dit regelen via het zogenaamde huurdersbelang. Een aparte zonnepanelenverzekering is in de regel weggegooid geld.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas als resultaat van bjiv. storm of brand is vaak inbegrepen. Alleen, een bal door de ruit wordt meestal niet gedekt door jouw opstalverzekering. Dit risico dek je af met een glasverzekering.
 3. Bijgebouw / garage
  Zo’n tuinhuisje, schuur, overkapping, garage en andere bijgebouwen zitten in de meeste opstalverzekeringen. Tip van de specialist: neem het aantal M2 van bijgebouwen op in de totaalberekening. Sommige aanbieders stellen een max. aantal vierkante meters voor schuurtjes e.d.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering dekt meer dan je denkt. Genoeg verzekeraars dekken de kosten van schades in de tuin aan bijv. straatwerk. Mogelijk is een speciale tuinverzekering benodigd. Een uitkomst in buurten als: Vught, Vught-Zuid, Cromvoirt.

‘Niet de goedkoopste, maar wel gewoon goed

Z. van der Meulen, Vught (maart 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente