Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Waalre

Aan de hand van een opstalverzekering in Waalre – we noemen dit soms ook woonhuisverzekering – verzeker jij de schades gericht aan jouw woning wat gerelateerd is aan o.a. ontploffing, inbraak, storm (vanaf windkracht 7), schade door olie, rook en roet. Opstal heeft betrekking op de aspecten die muurvast aan het huis zitten. Denk dan aan de kozijnen, of denk aan een tuinhek. Het is geen vereiste, maar vaak wel een goed idee. Hypotheekverstrekkers kunnen er wel naar vragen. Hoe waardevol is je huis voor jou? Aan de hand van opstalverzekeringregelen.nl vergelijk jij gemakkelijk een aantal opstalverzekeringen van betrouwbare verzekeraars als bijv. EAG Assuradeuren, Aon Direct of REAAL Verzekeringen op service en prijs. Prijzen verschillen per regio. Bepaal welke verzekeraar bij jou past in Waalre, gemeente Waalre, Noord-Brabant.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWaalre
(Regio) nummer040 (+3140)
Inwoners 17023
Postcodegebied5580
WijkenWaalre
Plaatsen nabijverzekering-Waadhoeke, opstalverzekering-Voorschoten, polis-Utrechtse Heuvelrug, verzekeringspakket-Son en Breugel, Voerendaal en woonhuisverzekering-Vlissingen
opstalverzekering-waalre

Woonhuisverzekering vergelijken in Waalre, december 2023

Zo’n woonhuisverzekering keert uit bij schades aan je huis. Denk aan schades veroorzaakt door vandalisme, inbraak, wateroverlast, diefstal. Niet vergeten: Deze polis dekt enkel alles wat in en rondom je huis “vastzit”. Bijvoorbeeld een tuinhek. Het is wat anders dan een inboedelverzekering (aan de hand hiervan ben je verzekerd tegen schade of diefstal van losse zaken zoals boeken of een kapotte koelkast). Welke opstalverzekering kan ik afsluiten voor onze woning in Waalre? Het antwoord op deze vraag bestaat uit meerdere componenten:

 • Dekking: Voor welke schades ontvang je een vergoeding?
 • Uitkeringen:Hoe eenvoudig kun je contact opnemen?
 • Beoordeling: Hoe beoordelen huidige klanten hun opstal-polis?
 • Tarief: Welke tarieven worden maandelijks gehanteerd?
 • Eigen bijdrage: Heb je te maken met een eigen bijdrage?
Zodra jij zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor woningen in Waalre, is het verstandig om verder te kijken dan alleen de goedkoopste opstalverzekering in Waalre. Als er iets met jouw huis gebeurt (door bijv. situatie als een flinke storm (vanaf windkracht 7), olie, rook en roet, schroeien of smelten, blikseminslag), dan horen zeker de service en uitkeringen in orde te zijn. Geholpen door ons vergelijkscript kies jij gemakkelijk een geschikte polis. De prijsstelling van aanbieders als Europeesche en Unigarant schommelen tussen €6,5 en €11,5. Voer bovenaan in de tool in waar jouw verzekering aan moet voldoen, bekijk de kosten per maand, en kijk pas daarna naar de premies. Op basis daarvan heb je in ieder geval de gewenste dekking. Ga door naar: nowGo december 2023.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Online snel en veilig jouw huis verzekeringen

 1. Jouw gegevens invoeren

  In stap 1 voer je jouw geboortedatum in, postcodegebied (5580) huisnummer, en gezinssamenstelling.

 2. Specificeer jouw woning

  Benodigde info: type woning, constructie van het dak, materiaal van de woning, aantal kamers, totale oppervlakte en datering van het woonhuis.

 3. Uitgebreide informatie woning

  Omschrijf het soort badkamer, keuken en type afwerking (luxe of normaal).

 4. Opstalverzekeringen berekenen

  Je opent hierna de beschikbare opstalverzekeringen die voldoen aan jouw filters.

 5. Online afsluiten

  Het overstappen of afsluiten van nieuwe dekkingen doe je helemaal zelf online.

Kosten opstalverzekering berekenen

Een relevante vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Waalre? De “normale” polissen liggen tussen de €5,5 tot €13. Het daadwerkelijke tarief varieert per type huis en situatie. Deze onderdelen liggen ten grondslag aan de premie:

 • Gekozen dekking (allrisk of basis)
 • Herbouwwaarde
 • Datum bouw
 • Omgeving
 • Vrijwillige eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Langs welke weg ontdek ik zo’n voordelige woonhuisverzekering voor huizen in Waalre? Dit kan zonder moeite: gebruik onze vergelijker. Specificeer jouw situatie, bepaal welke dekkingen je wilt, bereken de premie, en regel direct het meest aantrekkelijke pakket. Wat dacht je bijvoorbeeld van HEMA Opstalverzekering en Delta Lloyd Verzekeringspakket (Extra Uitgebreid). Liever laten adviseren? Breng dan een bezoek aan een verzekeringskantoor in Waalre.

Vergelijk alle polissen

Zelf de beste opstalverzekering in Waalre afsluiten? Stap over naar de meest populaire of de meest betaalbare verzekering voor regio 5580, 5581, 5582, 5583.

Goed beoordeelde woonverzekeringen in Noord-Brabant in december 2023

 • Centraal Beheer Inboedelverzekering (Allrisk)
 • Turien & Co Woonpakketverzekering Prima
 • InShared Woonverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Aegon Inboedel Allrisk
 • ASR Woonhuisverzekering (Allrisk)
 • EAG Assuradeuren Inboedelverzekering Profielpakket (Extra Uitgebreid
 • Nationale Nederlanden Opstal Maatwerk (Allrisk)
 • FBTO Woonpakket

Nog meer korting met een woonverzekering

Behalve een opstalverzekering heeft vrijwel elk huishouden ook een inboedelverzekering. Wat adviseurs vaak aanraden is beide polissen te nemen bij 1 verzekeraar. Bij schade in of rondom jouw woning ontstaat er geen gedoe over wie welke schade vergoedt.

Vijf keer voordeel van een woonverzekering
 1. Combinatie-deal
 2. Een contactpersoon
 3. Geen gedoe over wie precies wat verzekert
 4. Prolongatiekosten maar een keer betalen
 5. Een duidelijke nota per maand
Welke verzekeringen kan ik nog meer combineren?
Wellicht vind jij meer interessante dekkingen die je kunt toevoegen. Dan hebben we het uiteraard over de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de (doorlopende) reis-, auto-, en rechtsbijstandverzekering steeds vaker in het combinatie-verzekeringspakket (combinatiepolis). Wat je ook steeds meer ziet: huisdierenverzekering, brommerverzekering, ongevallenverzekering, overlijdensrisicoverzekering, caravanverzekering.

Een allrisk opstalverzekering op maat

De populaire allrisk opstalverzekering is het meest interessant qua dekking, en dekt bijna elke soort van schade aan je huis. Dat is inclusief schades die zijn ontstaan door jouw handelen. Denk aan voorvallen als vandalisme, ontploffing, aanrijding en aanvaring, brand of olie, rook en roet, vandalisme, een omgevallen boom, wateroverlast. Goed om te weten: er zitten zeker grenzen aan de all risk woonhuisverzekering. Schade door oorlogsgeweld, overstromingen, slecht onderhoud, roekeloosheid en opzet of bevroren leidingen, storm en wind onder de windkracht 7, rook en roet uit open haard, weersinvloeden, grondwater in de woning en glas- of funderingsschade wordt in de regel niet afgedekt. Hieronder tref je aanvullende info een aantal belangrijke thema’s:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan het dak. Om die reden vallen ze onder de dekking van de opstalverzekering. Heb je een huurwoning? In dat geval kan je dit regelen via het zogenaamde huurdersbelang. Een aparte zonnepanelenverzekering is in de regel niet nodig.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas door o.a. inbraak of storm zit doorgaans in de verzekering. Let op, een ingegooide ruit is in de regel niet inbegrepen in jouw opstalverzekering. Dit risico dek je af met een glasverzekering.
 3. Losse gebouwen / garages
  Je overkapping, schuur, tuinhuisje, volière en opzichzelfstaande hokken vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Let op: deze vierkante meters moet je wel opgeven. Diverse aanbieders stellen een max. aantal vierkante meters voor bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering vergoed meer dan jij zult denken. Bijna alle verzekeraars staan garant voor de kosten van schade in de tuin aan zaken als beplanting. Mogelijk is een speciale tuinverzekering benodigd. Dit kan essentieel zijn een wijk als: Waalre.

‘Voor een klein bedrag goed verzekerd

C. van den Brink, Waalre (december 2023)