Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Alkmaar

Via de opstalverzekering in Alkmaar – ook wel woonhuisverzekering – dek je schade aan jouw huis wat te maken heeft met aspecten als diefstal, wateroverlast, aanrijding en aanvaring, storm (vanaf windkracht 7). Onder opstal verstaan we de dingen die vast aan de woning zitten. Denk dan aan de gang, of denk aan de oven. Het is niet verplicht, maar kan voor huiseigenaar veel zekerheid bieden. Indien jij een hypotheek afsluit moet je vaak deze module nemen. Hoe waardevol is je huis voor jou? Middels deze website vergelijk jij direct de meest afgesloten opstalverzekeringen van erkende maatschappijen als bijv. EAG Assuradeuren, Turien en Co of REAAL Verzekeringen op premie en dekking. Prijzen verschillen per regio. Bepaal welke verzekeraar bij jou past in Alkmaar, gemeente Alkmaar, Noord-Holland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
(Regio) nummer072 (+3172)
Bewoners 107615
Postcodegebieden1800
BuurtschappenZuid
Plaatsen in de regioverzekering-Albrandswaard, opstalverzekering-Aa en Hunze, polis-Woerden, verzekeringspakket-Voorst, Aalsmeer en woonhuisverzekering-Aalburg
opstalverzekering-alkmaar

Snel woonhuisverzekering vergelijken in Alkmaar, maart 2023

Een woonhuisverzekering vergoed alle schade aan je woning. Voorbeelden zijn schade door blikseminslag, wateroverlast, ontploffing, diefstal. Belangrijk: Dit type verzekering sluit je af voor schade aan zaken die vastzitten aan de woning. Onder andere de isolatie. Niet te verwarren met een inboedelverzekering (met zo’n polis dek jij waardevolle “losse” items zoals toiletartikelen of beschadigingen aan het interieur). Welke opstalverzekering is af te sluiten voor huizen in Alkmaar? Hiervoor moet je letten op meerdere dingen:

 • Voorwaarden: Voor welke schades ontvang je een vergoeding?
 • Service: Wat gebeurt er als mijn huis beschadigd is?
 • Meningen: Wat vinden klanten van de opstalverzekering?
 • Prijs: Hoe duur is de polis per maand?
 • Eigen bijdrage: Ben je verplicht een eigen risico te betalen?
Zodra jij een opstalverzekering vergelijken gaat voor huizen in Alkmaar, dan is het slim om niet alleen te kiezen voor de goedkoopste opstalverzekering in Alkmaar. Op het moment dat je te maken hebt met schade in de woning (bijvoorbeeld door inbraak en diefstal, blikseminslag, brand of explosie, wateroverlast), dan horen met name de vervoegingen en klantenservice uitstekend te werken. Geholpen door onze vergelijker vind je direct uit welke optie bij je past. De kosten van bedrijven als OHRA of Verzekeruzelf.nl zitten maandelijks tussen €6,5 en €10,5. Voer in de bovenstaande vergelijker eerst jouw wensen in, neem alle premies door, en rangschik de uitkomsten daarna pas op prijs. Middels deze techniek heb je altijd een volledige dekking. Ook interessant: Unigarant maart 2023.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Online snel en veilig jouw huis verzekeringen

 1. Basisgegevens invullen

  Start met het invullen van de geboortedatum, adres (1800) huisnummer, en gezinsgrootte.

 2. Gegevens over de woning

  Gevraagde gegevens: beschrijving woning, constructie en materiaal, oppervlakte in M2 (incl. bijgebouwen) en nieuwbouw of bestaande bouw.

 3. Extra informatie over je huis

  Omschrijf het soort badkamer, keuken en omschrijf de globale afwerking van de woning.

 4. Opstalverzekeringen berekenen

  Je treft daarna de verkrijgbare polissen die voldoen aan jouw wensen.

 5. Polis afsluiten via internet

  Een overstap van dekking of een module afsluiten is online binnen 5 minuten geregeld.

Wat zijn de kosten van een opstalverzekering?

Veel Nederlanders vragen: hoe duur is een opstalverzekering in Alkmaar? De gemiddelde verzekeringen zitten maandelijks tussen €9 en €13,5. Het exacte bedrag verschilt uiteraard per persoon. Diverse aspecten beïnvloeden de hoogte:

 • Dekking (wat is wel en niet afgedekt?)
 • Herbouwwaarde van de woning
 • Bouwjaar
 • Adres
 • De eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Langs welke weg check ik de voordeligste woonhuisverzekering voor huizen in Alkmaar? Het is simpel: gebruik onze vergelijker. Beantwoord de vragen, selecteer de modules, check alle kosten, en stap over naar de beste of voordeligste verzekeraar. Neem bijvoorbeeld een pakket zoals Bruns ten Brink Woonhuisverzekering Compleet en ook Univé Inboedelverzekering (EUG). Kom je er zelf niet uit? Bezoek eens een verzekeringskantoor in Alkmaar.

Start vergelijken

Online de beste opstalverzekering in Alkmaar afsluiten? Check de best beoordeelde of de meest betaalbare verzekeraar voor postcode 1800, 1801, 1802, 1810, 1811, 1812, 1813, 1814, 1815, 1816, 1817, 1821, 1822, 1823, 1824, 1825, 1826, 1827.

Vaak afgesloten woonverzekeringen in Noord-Holland in maart 2023

 • ZLM Inboedel
 • Bruns ten Brink Brand Combi Compleet
 • Univé Opstalverzekering (AR)
 • Nationale Nederlanden Opstal Standaard (Allrisk)
 • Univé Inboedelverzekering (AR)
 • Nationale Nederlanden ZPP Standaard (Allrisk)
 • Delta Lloyd Woonhuisverzekering (Allrisk)
 • ASR Voordeelpakket (Extra uitgebreid)

Ontvang extra korting met een woonverzekering

Naast een opstalverzekering is het interessant ook een inboedelverzekering te nemen. Veel experts adviseren de opstal- en inboedelverzekering af te sluiten bij 1 aanbieder. Bij schades rondom je woning, heb je minder te maken met bonje over wie verantwoordelijk is voor welk stukje schade.

Profiteer van het gemak en voordeel van een woonverzekering
 1. Combinatievoordeel
 2. Contact met 1 partij
 3. Geen discussie tussen verzekeraars
 4. Minder administratiekosten
 5. Een duidelijke nota per maand
Wat kan ik nog meer toevoegen aan mijn woonpakket?
Er zijn nog meer modules die te combineren zijn. Allereerst natuurlijk de aansprakelijkheidsverzekering. Daarnaast zit ook de rechtsbijstand, reis- en autoverzekering doorgaans in het verzekeringspakket / de combinatiepolis. Sommige verzekeraars bieden ook aanvullende polissen als: caravanverzekering, ongevallenverzekering, brommerverzekering, huisdierenverzekering, overlijdensrisicoverzekering.

Een allrisk opstalverzekering nemen

De populaire allrisk opstalverzekering is de meest uitgebreide polis, en biedt dekking tegen bijna elke soort van schade aan je huis. Zelfs als jij hier zelf debet aan bent. Je kunt dan denken aan brand, vandalisme, inbraak, diefstal of schroeien of smelten, wateroverlast, blikseminslag, vandalisme. Niet vergeten: er zitten zeker grenzen aan de all risk woonhuisverzekering. Schade na aanleiding van aardbevingen, normaal huishoudelijk gebruik, slecht onderhoud, overstromingen of grondwater in de woning, bevroren leidingen, vocht dat door de muren komt, weersinvloeden, rook en roet uit open haard en glasschade of schade aan de fundering wordt in de regel niet afgedekt. Hierna bekijk je aanvullende info veel besproken onderwerpen:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen horen bij jouw huis. Daarom wordt schade hieraan vergoed. Ben je geen eigenaar van de woning? Dan heb je geen opstalverzekering. Panelen verzeker je via het zogenaamde huurdersbelang. Een speciale zonnepanelenverzekering is in de regel geen noodzaak.
 2. Glasverzekering
  Glasschade veroorzaakt door bijv. vandalisme of brand is vaak inbegrepen. Alleen, een bal door de ruit valt vaak buiten de opstalpolis. Hiervoor neem je een aparte glasverzekering.
 3. Losse gebouwen / garages
  De tuinhuisje, overkapping, schuur, garage en andere bijgebouwen zijn standaard meeverzekerd. Advies: neem bijgebouwen wel mee in het aantal M2. Een aantal verzekeraars stellen beperkingen aan het aantal M2 voor bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering is een uitgebreide polis, ook voor buiten. Bijna alle verzekeraars dekken de kosten van schade in of rondom de tuin, zoals schade aan bomen, struiken. In andere gevallen is een aparte tuinverzekering nodig. Handig als je woont in wijken als: Zuid, Oudorp, Overdie, Est, Huiswaard, De Mare, Daalmeer/Koedijk, Centrum, Schermer, Graft-De Rijp.

‘Een woonverzekering voor al mijn zaken

E. Vink, Alkmaar (maart 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente