Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering De Rijp

Door middel van een opstalverzekering in De Rijp – we noemen dit soms ook woonhuisverzekering – verzeker je schade aan jouw huis die ontstaan zijn door o.a. ontploffing, blikseminslag, vandalisme, inbraak. Opstal heeft betrekking op de dingen die vast aan de woning zitten. Bijvoorbeeld de oven, maar ook de vloerverwarming. Het is niet bij wet verplicht, maar kan voor huiseigenaar veel zekerheid bieden. Bovendien verplichten veel banken het bij een hypotheek. Hoe waardevol is je huis voor jou? Via onze vergelijktool vergelijk jij direct vele opstalverzekeringen van professionele assuradeurs als bijv. Europeesche, Aon Direct of ING op service en prijs. Je woonadres heeft invloed op de premie. Ontdek de goedkoopste polis in De Rijp, gemeente Alkmaar, Noord-Holland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Regionummer0299 (+31299)
Inwoners 107615
Postcodes1483
BuurtenZuid
Plaatsen in de regioverzekering-purmer, opstalverzekering-beets, polis-middelie, verzekering-purmerland, woonhuisverzekering-purmerland en oosthuizen
opstalverzekering-de-rijp

Zelf woonhuisverzekering vergelijken in De Rijp, maart 2023

De woonhuisverzekering vergoed alle schade aan je woning. Voorbeelden zijn schade door aanrijding en aanvaring, storm (vanaf windkracht 7), schade door olie, rook en roet, diefstal. Goed om te weten: Deze module sluit je af voor een uitkering bij schade die ontstaat aan de woning. Zaken als de zonnepanelen . Het onderscheidt zich van een inboedelverzekering (hiermee verzeker je de losse spullenzoals sport/hobbyartikelen of schade aan je smartphone). Welke opstalverzekering kan ik afsluiten voor onze woning in De Rijp? Houd rekening met de volgende punten:

 • Modules: Wat is er wel en niet verzekerd?
 • Service: Wat gebeurt er als mijn huis beschadigd is?
 • Meningen: Wat vinden klanten van de opstalverzekering?
 • Tarief: Hoeveel ben je kwijt aan premie?
 • Het eigen risico: Rekent de verzekeraar een eigen risico?
Als je een opstalverzekering vergelijken gaat voor jouw woning in De Rijp, is het aan te raden om niet alleen te kiezen voor de goedkoopste opstalverzekering in De Rijp. Mocht de situatie zich voordoen dat je problemen in de woning krijgt (zoals bijv. door een omgevallen boom, brand of explosie, olie, rook en roet, blikseminslag), dan behoren met name de dekking en de service in orde te zijn. Met behulp van onze vergelijker bekijk je heel snel de mogelijkheden. De tarieven van maatschappijen zoals Delta Lloyd of Aegon liggen tussen de €9,5 tot €10,25. Vul in onze vergelijker je complete wensenlijstje in, bereken de premie, en vergelijk pas hierna op prijs. Zo voorkom je onderverzekering. Bekijk ook Ditzo pakket.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Hoe moet ik mijn huis verzekeren?

 1. Persoonlijke gegevens

  Je begint met het invullen van jouw geboortedatum, postcodegebied (1483) huisnummer, en gezinssamenstelling.

 2. Gegevens over de woning

  Benodigde info: beschrijving woning, constructie van het dak, materiaal van de woning, oppervlakte, aantal kamers en bouwjaar woning.

 3. Aanvullende gegevens huis

  Wat voor keuken en badkamer heb je en type afwerking (luxe of normaal).

 4. Berekenen van de maandelijkse premie

  Je achterhaalt daarna de verkrijgbare woonhuisverzekeringen op basis van jouw filters.

 5. De opstalverzekering afsluiten

  Een overstap van dekking of een module afsluiten doe je helemaal zelf online.

Wat zijn de kosten van een opstalverzekering?

Een gebruikelijke vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in De Rijp? De modale verzekeringen zitten maandelijks tussen €6,75 – €11. De exacte premie is iets wat per woning weer anders is. Deze factoren zijn van belang:

 • Gekozen dekking (allrisk of basis)
 • Wat kost het om het huis te herbouwen?
 • Bouwjaar
 • Postcode
 • De eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Langs welke weg ontdek ik de voordeligste woonhuisverzekering voor mijn woning in De Rijp? Dit is kinderspel: gebruik onze vergelijker. Beantwoord de vragen, klik alle af te sluiten modules aan, neem de tarieven door en regel direct het meest aantrekkelijke pakket. Je vindt pakketten als Nationale Nederlanden Inboedel Standaard (Extra Uitgebreid) en Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering (Allrisk). Moeite met vergelijken? Maak een afspraak met een verzekeringsadviseur in De Rijp.

Start vergelijken

Zelf de beste opstalverzekering in Alkmaar afsluiten? Vind de best beoordeelde of voordeligste aanbieder voor omgeving 1483.

Veel gekozen woonverzekeringen in Noord-Holland in maart 2023

 • nowGo Opstalverzekering Bewust
 • Allsecur Uitgebreid
 • Nationale Nederlanden ZPP Standaard (Allrisk)
 • Verzekeruzelf.nl Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Lancyr Inboedelverzekering
 • ZLM Inboedel
 • Aegon Inboedel Allrisk
 • Allianz Woonhuisverzekering (AR)

Extra voordeel met een woonverzekering

Naast een opstalverzekering is ook een inboedelverzekering een aanrader. Wat in de regel aanbevolen wordt is beide polissen te nemen bij dezelfde verzekeraar. Bij schades aan je huis, heb je minder te maken met bonje over welk gedeelte te maken heeft met inboedel- en opstal.

Het gemak van een woonverzekering samengevat
 1. Pakketkorting
 2. Een contactpersoon
 3. Alles onder één dak verzekerd
 4. 1 account en minder administratieve rompslomp
 5. 1 duidelijke factuur
Wat kan ik nog meer toevoegen aan mijn woonpakket?
Er zijn nog meer verzekeringen die samen te voegen zijn. In de praktijk is dit als eerst de aansprakelijkheidsverzekering. Tevens zit de (doorlopende) reis-, auto-, en rechtsbijstandverzekering steeds vaker in de combinatiepolis / alles-in-één verzekeringspakket. Andere mogelijkheden zijn: ongevallenverzekering, overlijdensrisicoverzekering, caravanverzekering, brommerverzekering, huisdierenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering kiezen

De all-risk opstalverzekering is het meest interessant qua dekking, en verzekert jou tegen ieder onverwacht plaatsvindend evenement. Dus ook schades die toe te rekenen zijn aan bewoners. Je kunt dan denken aan ontploffing, blikseminslag, schade door olie, rook en roet, brand of wateroverlast, schroeien of smelten, een omgevallen boom, olie, rook en roet. Goed om te weten: de all risk woonhuisverzekering kent wel eigen voorwaarden. Schades die wordt veroorzaakt door overstromingen, aardbevingen, constructie- of installatiefouten, atoomkernreacties of storm en wind onder de windkracht 7, weersinvloeden, rook en roet uit open haard, ongedierte of schimmel, grondwater in de woning en glas- of funderingsschade staat vaak buiten de polis. Hieronder tref je handige info over enkele veel besproken topics:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen horen bij jouw huis. Hierom zijn ze gedekt via de opstalverzekering. Ben je geen eigenaar van de woning? Dan heb je geen opstalverzekering. Panelen verzeker je via het onderdeel huurdersbelang. Een separate zonnepanelenverzekering is meestal overbodig.
 2. Glasverzekering
  Een gebroken glas door o.a. een flinke storm of inbraak is in algemene zin vaak gedekt. Let op, een ingegooide ruit wordt meestal niet gedekt door de opstalverzekering. Hiervoor neem je een aparte glasverzekering.
 3. Losse gebouwen / garages
  Jouw overkapping, garage, volière, tuinhuisje en losse vertrekken / objecten vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Tip van de specialist: in onze vergelijker moet je deze M2’s wel invullen. Veel aanbieders stellen een max. aantal vierkante meters voor schuurtjes e.d.
 4. Tuin
  De opstalverzekering vergoed meer dan jij zult denken. Genoeg verzekeraars verzekeren ook kosten van schade in de tuin aan zaken als beplanting. Mogelijk is ook de tuinverzekering dan geen overbodige luxe. Dit kan essentieel zijn een wijk als: Zuid, Oudorp, Overdie, Est, Huiswaard, De Mare, Daalmeer/Koedijk, Centrum, Schermer, Graft-De Rijp.

‘Ongelooflijk hoe makkelijk dat online gaat

Dhr. van de Pol, De Rijp (maart 2023)