Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Markenbinnen

Aan de hand van een opstalverzekering in Markenbinnen – we noemen dit soms ook woonhuisverzekering – verzeker je schade aan jouw huis als gevolg van onder andere diefstal, wateroverlast, aanrijding en aanvaring, ontploffing. Met opstal bedoelen we alles wat nagelvast zit aan jouw huis. Onder andere de oven, of bijvoorbeeld de kozijnen. Deze polis is geen vereiste in Nederland, maar kan voor huiseigenaar veel zekerheid bieden. Vaak is het een vereiste bij een hypotheek. Jij bent toch ook zuinig op je huis? Door middel van opstalverzekeringregelen.nl vergelijk jij eenvoudig de meest afgesloten opstalverzekeringen van gevestigde bedrijven als SNS, Aon Direct of Polis Direct op prijs en kwaliteit. Premies variëren per postcode. Bekijk de laagste premie in Markenbinnen, gemeente Alkmaar, Noord-Holland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Regionummer075 (+3175)
Inwoners 107615
Postcodes1536
BuurtenZuid
Naburige plaatsenverzekering-oostknollendam, opstalverzekering-wormerveer, polis-starnmeer, verzekering-beets, woonhuisverzekering-beets en zaandam
opstalverzekering-markenbinnen

Zelf woonhuisverzekering vergelijken in Markenbinnen, maart 2023

De woonhuisverzekering verzekert schade aan de woning. Denk aan schades veroorzaakt door storm (vanaf windkracht 7), vandalisme, wateroverlast, diefstal. Niet vergeten: Deze verzekering sluit je af voor datgene wat vastzit aan de woning. Onder andere een badkamer. Het is wat anders dan een inboedelverzekering (hiermee dek jij waardevolle “losse” items zoals schilderijen of schade aan je smartphone). Welke opstalverzekering moet ik kiezen voor mijn huis in Markenbinnen? Houd rekening met de volgende punten:

 • Dekking: Wat voor schades zijn gedekt?
 • Klantenservice: Hoe gaat het declareren in z’n werk?
 • Reviews: Zijn klanten tevreden over de opstal-dienstverlening?
 • Tarief: Hoe duur is de polis per maand?
 • Vrijwillige eigen bijdrage: Hoe hoog is het eigen risico?
Vanaf het punt dat jij een opstalverzekering vergelijken gaat voor jouw woning in Markenbinnen, is het aan te raden om je niet te beperken tot alleen de goedkoopste opstalverzekering in Markenbinnen. Wanneer je te maken hebt met schade in de woning (onder andere een omgevallen boom, brand of explosie, wateroverlast, schroeien of smelten), dan behoren met name de dekking en de service goed geregeld te zijn. Via de vergelijkingssoftware kan je hier zelf achter komen. De tarieven van aanbieders als ING en ASR Verzekeringen liggen tussen de €9 – €10,75. Voer in de basis je complete wensenlijstje in, vergelijk de tarieven, en sorteer daarna pas op de goedkoopste! Op die manier heb je altijd een volledige dekking. Ook interessant: Lancyr pakket.

Benodigde tijd: 2 minuten.

In 5 stappen jouw woning verzekeringen

 1. Persoonsgegevens doorgeven

  Begin met jouw geboortedatum, adres (1536) huisnummer, en samenstelling huishouden.

 2. Kenmerken van de woning

  Wat je moet invullen: kenmerken huis, constructie en materiaal, oppervlakte in M2 (incl. bijgebouwen) en nieuwbouw of bestaande bouw.

 3. Extra informatie over je huis

  Specificeer type keuken, badkameren omschrijf de globale afwerking van de woning.

 4. Online premie berekenen

  Je ziet vervolgens de beschikbare woonhuisverzekeringen die in lijn zijn met de opgegeven info.

 5. Zelf woonhuisverzekering afsluiten

  Overstappen of een nieuwe polis afsluiten is online binnen 5 minuten geregeld.

Kosten opstalverzekering berekenen

Een gebruikelijke vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Markenbinnen? De “normale” polissen liggen tussen de €5,25 – €11. De exacte premie is voor iedereen weer anders. De volgende zaken spelen een rol:

 • Dekking (wat is wel en niet afgedekt?)
 • Herbouwwaarde van de woning
 • Datum bouw
 • Postcode
 • Eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Via welke weg ontdek ik zo’n voordelige woonhuisverzekering voor ons huis in Markenbinnen? Dit kan zonder moeite: klik meteen door naar de vergelijker. Vul de gevraagde gegevens in, bepaal welke dekkingen je wilt, bereken de premie, en neem het beste aanbod. Wat dacht je bijvoorbeeld van Aegon Opstal Basis en Centraal Beheer Inboedelverzekering (Allrisk). Heb je hulp nodig? Breng dan een bezoek aan een verzekeringsadviseur in Markenbinnen.

Start vergelijken

Online de beste opstalverzekering in Alkmaar afsluiten? Bekijk de best gewaardeerde of voordeligste polis voor omgeving 1536.

Goed beoordeelde woonverzekeringen in Noord-Holland in maart 2023

 • FBTO Woonpakket
 • Generali Inboedelverzekering
 • Bovag Thuispakket (Allrisk)
 • Lancyr Inboedelverzekering
 • Ditzo Woonverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Bruns ten Brink Brand Combi Compleet
 • ZLM Gezinspakket
 • Univé Inboedelverzekering (EUG)

Extra voordeel met een woonverzekering

Buiten de opstalverzekering hebben veel mensen ook een inboedelverzekering. Wat wij aanraden is een combinatie van deze polissen onder te brengen bij één assuradeur. In het geval van schade in of rondom jouw woning komt er geen discussie over welk gedeelte te maken heeft met inboedel- en opstal.

Waarom kiezen voor een gecombineerde woonverzekering?
 1. Alles-in-1-korting
 2. Centraal aanspreekpunt
 3. Geen onenigheid wie welke schade vergoedt
 4. Slechts eenmaal poliskosten
 5. Grip op de kosten
Wat past nog meer in mijn verzekeringspakket?
Er zijn nog meer zekerheden die te combineren zijn. Dan hebben we het uiteraard over de aansprakelijkheidsverzekering. Daarbij zitten ook de rechtsbijstand, auto- en reisverzekering doorgaans in het combinatie-verzekeringspakket (combinatiepolis). Sommige verzekeraars bieden ook aanvullende polissen als: huisdierenverzekering, brommerverzekering, ongevallenverzekering, caravanverzekering, motorverzekering.

Een allrisk opstalverzekering op maat

De All risk opstalverzekering biedt optimale dekking, en staat paraat bij bijna elke soort van schade aan je huis. Zelfs als jij hier zelf debet aan bent. Voorbeelden zijn inbraak, ontploffing, aanrijding en aanvaring, vandalisme en brand of explosie, een flinke storm (vanaf windkracht 7), vandalisme, een omgevallen boom. Goed om te weten: er zitten zeker grenzen aan de all risk woonhuisverzekering. Schade na aanleiding van constructie- of installatiefouten, aardbevingen, overstromingen, oorlogsgeweld of storm en wind onder de windkracht 7, weersinvloeden, vocht dat door de muren komt, ongedierte of schimmel, bevroren leidingen en fundering- of glasschade wordt meestal niet gedekt. Hierna lees je handige info over veel besproken onderwerpen:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan het dak. Om die reden zijn ze gewoon meeverzekerd. Woon jij in een huurhuis? Dan kan je zonnepanelen verzekeren via het zogenaamde huurdersbelang. Een speciale zonnepanelenverzekering is in veel gevallen overbodig.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas door bijv. inbraak of brand is vaak inbegrepen. Echter, een ingegooide ruit zit vaak niet in de opstalverzekering. Gelukkig kan je hier een glasverzekering voor nemen.
 3. Garage of bijgebouwen
  Je volière, garage, schuur, overkapping en andere bijgebouwen worden gewoon meeverzekerd. Tip van de specialist: vergeet niet deze oppervlakte (M2) in te voeren. Een aantal verzekeraars stellen een limiet voor toegestane M2’s voor schuren en overige bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering dekt ook zaken buitenshuis. Plenty verzekeraars keren vergoedingen uit bij tuinschade, zoals schade aan bestratingen. Misschien is het afsluiten van een tuinverzekering noodzakelijk. Handig als je woont in wijken als: Zuid, Oudorp, Overdie, Est, Huiswaard, De Mare, Daalmeer/Koedijk, Centrum, Schermer, Graft-De Rijp.

‘Voor een klein bedrag goed verzekerd

V. Schouten, Markenbinnen (maart 2023)