Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Huisduinen

Aan de hand van een opstalverzekering in Huisduinen – ook wel woonhuisverzekering – verzeker je schades m.b.t. de woning wat te maken heeft met situaties als schade door olie, rook en roet, inbraak, wateroverlast, diefstal. De term opstal betekent; de aspecten die muurvast aan het huis zitten. Neem nou de bezemkast, of bijvoorbeeld dakpannen. Deze dekking is geen verplichting in NL, maar beslist wel aan te raden. Vaak is het een vereiste bij een hypotheek. Is jouw woning voor jou ook niet onmisbaar? Door middel van ons vergelijkscript vergelijk je eenvoudig de best beoordeelde opstalverzekeringen van erkende verzekeraars als bijv. HEMA, Aon Direct of Lancyr op prijs en kwaliteit. Tarieven wisselen per postcodegebied. Bepaal welke verzekeraar bij jou past in Huisduinen, gemeente Den Helder, Noord-Holland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
verzekeruzelf-nl-verzekering Verzekerd tot €1.000.000
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieNoord-Holland
GemeenteDen Helder
(Regio) nummer0223 (+31223)
Inwoners 56275
Postcodegebieden1789
BuurtschappenStad
Plaatsen nabijverzekering-julianadorp, opstalverzekering-hippolytushoef, polis-kreileroord, verzekering-oudesluis, woonhuisverzekering-oudesluis en middenmeer
opstalverzekering-huisduinen

Snel woonhuisverzekering vergelijken in Huisduinen, september 2021

De woonhuisverzekering dekt schade aan jouw huis. Denk aan schades veroorzaakt door schade door olie, rook en roet, wateroverlast, aanrijding en aanvaring, brand. Let op: Dit type verzekering sluit je af voor alles wat in en rondom je huis “vastzit”. Onder andere de schutting. Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (daarmee krijg je een uitkering voor “losse” spullen als zonnebank of een stukke koelkast). Welke opstalverzekering past bij mijn woning in Huisduinen? Het antwoord op deze vraag bestaat uit meerdere componenten:

 • Modules: Voor welke schades ontvang je een vergoeding?
 • Uitkeringen:Wat gebeurt er als mijn huis beschadigd is?
 • Recensies: Wat vinden klanten van de opstalverzekering?
 • Kosten: Aan welke kosten moet je denken?
 • Eigen risico: Ben je verplicht een eigen risico te betalen?
Op het moment dat je een opstalverzekering vergelijken gaat voor jouw woning in Huisduinen, dan is het slim om niet uitsluitend te kijken naar de goedkoopste opstalverzekering in Huisduinen. Mocht de situatie zich voordoen dat je te maken hebt met schade in de woning (door bijv. situatie als blikseminslag, olie, rook en roet, vandalisme, brand of explosie), dan behoren uiteraard de vervoegingen en klantenservice direct op gang te komen. Met behulp van de vergelijkingstool bekijk je heel snel de mogelijkheden. De prijzen van aanbieders als FBTO of Unigarant schommelen tussen €8,25 tot €11,25. Vul in onze vergelijker je complete wensenlijstje in, neem alle premies door, en sorteer daarna pas op de goedkoopste! Op die manier heb je altijd een volledige dekking. Ook interessant: Nederlanden van Nu opstalverzekering.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Hoe moet ik mijn huis verzekeren?

 1. Persoonsgegevens doorgeven

  Je begint met het invullen van jouw geboortedatum, adres (1789) huisnummer, en samenstelling huishouden.

 2. Basisinformatie woning

  Wat belangrijk is: kenmerken huis, constructie en materiaal, woonoppervlakte / aantal ruimtes en nieuwbouw of bestaande bouw.

 3. Details van het huis

  Wat voor keuken en badkamer heb je en type afwerking (luxe of normaal).

 4. Berekenen van de maandelijkse premie

  Je ziet vervolgens de beschikbare opstalverzekeringen die passen bij jouw filters.

 5. De opstalverzekering afsluiten

  Een overstap van dekking of een module afsluiten kan eenvoudig via internet plaatsvinden.

De kosten van een opstalverzekering

Een gebruikelijke vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Huisduinen? De “normale” polissen zitten maandelijks tussen €9 tot €13,25. Het daadwerkelijke tarief is iets wat per woning weer anders is. De volgende zaken spelen een rol:

 • Soort dekking
 • Totaalbedrag waar verzekeraar voor garant staat
 • Datum bouw
 • Regio
 • Vrijwillige eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe ontdek ik een voordelige woonhuisverzekering voor mijn huis in Huisduinen? Het is simpel: klik meteen door naar de vergelijker. Vul de gevraagde gegevens in, bepaal welke dekkingen je wilt, bekijk de prijzen, en sluit een polis af bij de goedkoopste maatschappij. Jij kan woonpakketten vinden als Delta Lloyd Inboedelverzekering (Allrisk) of juist Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering (Allrisk). Wil je er een expert naar laten kijken? Bezoek eens een verzekeringskantoor in Huisduinen.

Start vergelijken

Meteen de beste opstalverzekering in Den Helder afsluiten? Ontdek de beste of de meest betaalbare verzekeraar voor postcode 1789.

Actuele woonverzekeringen in Noord-Holland in september 2021

 • Turien & Co Woonpakketverzekering Prima
 • Bruns ten Brink Woonhuisverzekering Budget
 • Nationale Nederlanden Inboedel Maatwerk (Allrisk)
 • Lancyr Woonverzekering
 • Unigarant Inboedelverzekering
 • Nationale Nederlanden Inboedel Maatwerk
 • Verzekeruzelf.nl Woonpakket Uitgebreid
 • Unigarant Inboedelverzekering

Tip: sluit een gecombineerde woonverzekering af

In aanvulling op een opstalverzekering is ook een inboedelverzekering een aanrader. Wat wij aanraden is beide polissen te regelen bij één verzekeraar. Indien de situatie zich voordoet van schades m.b.t. je huis vormen er geen meningsverschillen over wie welke schade vergoedt.

5 voordelen van een woonverzekering
 1. Pakketkorting
 2. Één aanspreekpunt
 3. Geen gedoe over wie precies wat verzekert
 4. Slechts eenmaal poliskosten
 5. Een duidelijke nota per maand
Welke polissen kan ik nog meer combineren voor extra korting?
Wellicht vind jij meer interessante dekkingen die te combineren zijn. Dan hebben we het uiteraard over de aansprakelijkheidsverzekering. Daarbij zitten ook de rechtsbijstand, auto- en reisverzekering doorgaans in het verzekeringspakket / de combinatiepolis. Andere opties zijn: motorverzekering, overlijdensrisicoverzekering, huisdierenverzekering, ongevallenverzekering, caravanverzekering.

Een allrisk opstalverzekering berekenen

De all-risk opstalverzekering biedt de ruimste dekking. en staat garant bij vrijwel elke soort schade. Ook in het geval jij per ongeluk iets stuk hebt gemaakt. Voorbeelden zijn inbraak, aanrijding en aanvaring, storm (vanaf windkracht 7), brand en wateroverlast, olie, rook en roet, vandalisme, een flinke storm (vanaf windkracht 7). Belangrijk: mogelijk zijn er bepaalde uitzonderingen binnen de all risk woonhuisverzekering. Schades die wordt veroorzaakt door normaal huishoudelijk gebruik, constructie- of installatiefouten, atoomkernreacties, slecht onderhoud of rook en roet uit open haard, bevroren leidingen, grondwater in de woning, ongedierte of schimmel, weersinvloeden en schade aan het glas of de fundering zit vaak niet inbegrepen. Hieronder bekijk je nuttige details over enkele veel besproken topics:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan het dak. Om die reden zijn ze gedekt via de opstalverzekering. Huur je? In dat geval kan je dit regelen d.m.v. het huurdersbelang. Een losse zonnepanelenverzekering is meestal niet nodig.
 2. Glasverzekering
  Glasschade door bijv. blikseminslag of brand wordt meestal gedekt. Let op, een bal door de ruit valt niet onder de woonverzekering. Dit risico dek je af met een glasverzekering.
 3. Garage of bijgebouwen
  Je schuur, volière, garage, overkapping en andere bijgebouwen zitten in de meeste opstalverzekeringen. Belangrijk: neem bijgebouwen wel mee in het aantal M2. Een aantal maatschappijen hanteren een quotum voor aantal M2’s voor opbergruimtes en andere bijgebouwen.
 4. Tuin
  De opstalverzekering dekt meer dan je denkt. Plenty verzekeraars verzekeren ook kosten van tuinschade, zoals schade aan planten. In andere gevallen is ook de tuinverzekering dan geen overbodige luxe. Ideaal wanneer jij woont in buurten als: Stad binnen de Linie-Oost, Stad binnen de Linie-West, Nieuw Den Helder-West, Nieuw Den Helder-Oost, De Schooten, Het Koegras, Duinzoom, Julianadorp.

‘Goed geholpen bij de overstap

W. Schipper, Huisduinen (september 2021)