Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Julianadorp

Door het afsluiten van een opstalverzekering in Julianadorp – in de volksmond ‘woonhuisverzekering’ – verzeker je schades gericht aan jouw woning wat gerelateerd is aan situaties als brand, ontploffing, schade door olie, rook en roet, diefstal. Het begrip opstal slaat op; alles wat nagelvast zit aan jouw huis. Bijvoorbeeld de isolatie, of bijvoorbeeld de oven. Het is geen vereiste, maar wel voor huizenbezitters wel aantrekkelijk. Vaak is het een vereiste bij een hypotheek. Jij bent toch ook zuinig op je huis? Aan de hand van onze vergelijker vergelijk je snel de best beoordeelde opstalverzekeringen van gevestigde verzekeraars als Unigarant, Turien en Co of Independer op modules, flexibiliteit en prijs. De premies hangen af van je adres. Bepaal welke verzekeraar bij jou past in Julianadorp, gemeente Den Helder, Noord-Holland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
verzekeruzelf-nl-verzekering Verzekerd tot €1.000.000
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieNoord-Holland
GemeenteDen Helder
Regionummer0223 (+31223)
Aantal inwoners 56275
Postcodegebied1787
WijkenStad
Plaatsen in de omgevingverzekering-den-oever, opstalverzekering-middenmeer, polis-wieringerwerf, verzekering-t-zand, woonhuisverzekering-t-zand en slootdorp
opstalverzekering-julianadorp

Woonhuisverzekering vergelijken in Julianadorp, september 2021

Zo’n woonhuisverzekering dekt schade aan jouw huis. Dat kan gaat om schade door schade door olie, rook en roet, blikseminslag, storm (vanaf windkracht 7), vandalisme. Goed om te weten: Deze polis regelt uitsluitend datgene wat vastzit aan de woning. Denk aan de tegelvloer. Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (daarmee dek jij waardevolle “losse” items zoals computer of een defecte TV). Welke opstalverzekering is geschikt voor mijn woning in Julianadorp? Het antwoord op deze vraag bestaat uit meerdere componenten:

 • Dekking: Op welke uitkeringen bij schade kun je rekenen?
 • Klantenservice: Hoe eenvoudig kun je contact opnemen?
 • Reviews: Wat voor cijfer geven klanten de opstal-zekerheid?
 • Tarieven: Wat is de prijs / het tarief van de polis?
 • De eigen bijdrage: Heb je te maken met een eigen bijdrage?
Vanaf het punt dat jij de opstalverzekering vergelijken gaat voor woningen in Julianadorp, raad men altijd aan niet alleen te kiezen voor de goedkoopste opstalverzekering in Julianadorp. In een scenario dat je schades in huis hebt veroorzaakt (zoals bijv. door een flinke storm (vanaf windkracht 7), blikseminslag, een omgevallen boom, vandalisme), dan horen met name de dekking en de service goed geregeld te zijn. Dankzij de vergelijkingssoftware bekijk je heel snel de mogelijkheden. De kosten van verzekeringsmaatschappijen zoals Nationale Nederlanden of ABN AMRO schommelen tussen €9 – €12,25. Vul in onze vergelijker welke modules je minimaal wilt afsluiten, bekijk de kosten per maand, en filter pas hierna op prijs. Op die manier voorkom je onderverzekering. Bekijk ook Nationale Nederlanden opstalverzekering.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Online snel en veilig jouw huis verzekeringen

 1. Jouw gegevens invoeren

  Begin met jouw geboortedatum, omgeving (1787) huisnummer, en samenstelling huishouden.

 2. Gegevens over de woning

  Wat belangrijk is: soort huis, of je huis van steen of hout is gebouwd, woonoppervlakte / aantal ruimtes en bouwjaar woning.

 3. Details van het huis

  Specificeer type keuken, badkameren type afwerking (luxe of normaal).

 4. Opstalverzekeringen berekenen

  Je opent daarna de relevante verzekeraars die overeenkomen met de opgegeven info.

 5. Zelf woonhuisverzekering afsluiten

  Het overstappen of afsluiten van nieuwe dekkingen kan eenvoudig via internet plaatsvinden.

Kosten opstalverzekering berekenen

Een relevante vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Julianadorp? De doorsnee polissen schommelen tussen €8,25 en €11,75. De hoogte van de premie varieert per type huis en situatie. De volgende zaken spelen een rol:

 • Dekking (wat is wel en niet afgedekt?)
 • Herbouwwaarde
 • Datum bouw
 • Woonplaats
 • Het eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Langs welke weg bekijk ik zo’n voordelige woonhuisverzekering voor ons huis in Julianadorp? Het is simpel: klik meteen door naar de vergelijker. Definieer jouw woning, maak een keuze uit de dekkingen, check alle kosten, en kies de goedkoopste aanbieder. Jij kan woonpakketten vinden als Reaal Inboedel (adviseur) en/of Delta Lloyd Delta Lloyd Woonhuisverzekering. Kom je er zelf niet uit? Ga dan naar een verzekeringsadviseur in Julianadorp.

Vergelijk opstalverzekeringen

Zelf de beste opstalverzekering in Den Helder afsluiten? Check de hoogst gewaardeerde of gewoon een goedkope polis voor postcodegebied 1787, 1788.

Bekijk deze woonverzekeringen in Noord-Holland in september 2021

 • Verzekeruzelf.nl Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Generali Woonpakket
 • Allianz Woonhuisverzekering (AR)
 • nowGo Opstalverzekering Comfort
 • Nationale Nederlanden ZPP Maatwerk (Extra Uitgebreid)
 • Ditzo Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Turien & Co Woonhuisverzekering Prima
 • Bovag Woonhuisverzekering (Allrisk)

Tip: sluit een gecombineerde woonverzekering af

In aanvulling op een opstalverzekering is ook een inboedelverzekering een aanrader. Doorgaans wordt geadviseerd een combinatie van deze polissen aan te vragen bij eenzelfde aanbieder. Bij constatering van schades m.b.t. je huis vormen er geen meningsverschillen over wat er onder opstal- of inboedel valt.

Waarom kiezen voor een gecombineerde woonverzekering?
 1. Pakket-voordeel
 2. Één aanspreekpunt
 3. Alles onder één dak verzekerd
 4. Slechts eenmaal poliskosten
 5. Een duidelijke nota per maand
Welke polissen kan ik nog meer combineren voor extra korting?
Er zijn nog meer zekerheden die te combineren zijn. De aansprakelijkheidsverzekering is dan niet te missen. Maar ook zit de rechtsbijstand, auto- en reisverzekering steeds vaker inbegrepen in de combinatiepolis / alles-in-één verzekeringspakket. Andere mogelijkheden zijn: brommerverzekering, huisdierenverzekering, ongevallenverzekering, caravanverzekering, overlijdensrisicoverzekering.

Een allrisk opstalverzekering op maat

De all-risk opstalverzekering is het meest interessant qua dekking, en staat paraat bij vrijwel elke soort schade. Dat is inclusief schades die zijn ontstaan door jouw handelen. Denk aan voorvallen als diefstal, aanrijding en aanvaring, vandalisme, ontploffing en inbraak en diefstal, schroeien of smelten, een omgevallen boom, wateroverlast. Niet vergeten: er zitten zeker grenzen aan de all risk woonhuisverzekering. Schade door overstromingen, oorlogsgeweld, slecht onderhoud, normaal huishoudelijk gebruik of vocht dat door de muren komt, ongedierte of schimmel, bevroren leidingen, storm en wind onder de windkracht 7, weersinvloeden en fundering- of glasschade is in veel gevallen niet inbegrepen. Onderstaand tref je handige info over thema’s waar soms onduidelijkheid over is:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan de woning. Daarom vallen ze onder de dekking van de opstalverzekering. Woon jij in een huurhuis? Je kunt ze verzekeren door het huurdersbelang. Een aparte zonnepanelenverzekering is vaak niet aan de orde.
 2. Glasverzekering
  Glasschade als resultaat van bjiv. brand of storm is in algemene zin vaak gedekt. Toch, een ongeluk zoals een bal door de ruit is in de regel niet inbegrepen in de woonhuisverzekering. Gelukkig kan je hier een glasverzekering voor nemen.
 3. Bijgebouw / garage
  De volière, tuinhuisje, schuur, garage en opzichzelfstaande hokken worden gewoon meeverzekerd. Belangrijk: deze vierkante meters moet je wel opgeven. Diverse partijen hanteren een quotum voor aantal M2’s voor bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering dekt ook aspecten buiten de woning. De meeste verzekeraars verzekeren ook kosten van schade in de tuin aan zaken als schuurtjes. Mogelijk is het afsluiten van een tuinverzekering noodzakelijk. Dit kan essentieel zijn een wijk als: Stad binnen de Linie-Oost, Stad binnen de Linie-West, Nieuw Den Helder-West, Nieuw Den Helder-Oost, De Schooten, Het Koegras, Duinzoom, Julianadorp.

‘Onze nieuwbouwwoning goedkoop verzekerd

E. van Leeuwen, Julianadorp (september 2021)