Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Diemen

Aan de hand van een opstalverzekering in Diemen – in de volksmond ‘woonhuisverzekering’ – verzeker je schade aan jouw woning wat gerelateerd is aan onder andere schade door olie, rook en roet, aanrijding en aanvaring, vandalisme, brand. Onder opstal verstaan we alles wat nagelvast zit aan jouw huis. Denk dan aan een vaste vloer, of bijvoorbeeld de gevel. Het is geen vereiste, maar kan voor huiseigenaar veel zekerheid bieden. In het geval je een hypotheek afsluit is het vaak wel noodzakelijk. Jouw huis is je toch heel wat waard? Via deze website vergelijk jij eenvoudig vele opstalverzekeringen van professionele maatschappijen als SNS, ANWB of REAAL Verzekeringen op voorwaarden en tarieven. Je woonadres heeft invloed op de premie. Ontdek de goedkoopste polis in Diemen, gemeente Diemen, Noord-Holland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieNoord-Holland
GemeenteDiemen
Netnummer020 (+3120)
Inwoners 26840
Postcodegebieden1110
BuurtenDiemen-Zuid
Naburige plaatsenverzekering-Deventer, opstalverzekering-Delfzijl, polis-Binnenmaas, verzekeringspakket-Beesel, Delfzijl en woonhuisverzekering-Delft
opstalverzekering-diemen

Zelf woonhuisverzekering vergelijken in Diemen, december 2023

Zo’n woonhuisverzekering keert uit bij schades aan je huis. Denk aan schades veroorzaakt door wateroverlast, blikseminslag, aanrijding en aanvaring, ontploffing. Goed om te weten: Deze polis regelt uitsluitend datgene wat vastzit aan de woning. Bijvoorbeeld geplante bomen. Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (met deze polis verzeker je de losse spullenzoals klokken of een gestolen computer). Welke opstalverzekering is af te sluiten voor huizen in Diemen? Houd rekening met de volgende punten:

 • Voorwaarden: Voor welke schades ontvang je een vergoeding?
 • Afhandeling: Hoe worden eventuele schades afgehandeld?
 • Beoordeling: Hoe bevalt de opstal-dekking bij andere klanten?
 • Tarieven: Hoeveel ben je kwijt aan premie?
 • Eigen bijdrage: Hoe hoog is het eigen risico?
Op het moment dat je een opstalverzekering vergelijken gaat voor een huis in Diemen, is het verstandig om niet alleen te kiezen voor de goedkoopste opstalverzekering in Diemen. In een scenario dat je schades in huis hebt veroorzaakt (bijvoorbeeld door olie, rook en roet, blikseminslag, een flinke storm (vanaf windkracht 7), vandalisme), dan behoren in het bijzonder de schade-uitkeringen en helpdesk picobello voor elkaar te zijn. Met behulp van onze service-tool kies jij gemakkelijk een geschikte polis. De prijzen van partijen zoals Delta Lloyd of Allianz liggen tussen de €6,75 – €14,5. Vul in onze vergelijker welke modules je minimaal wilt afsluiten, bekijk de kosten per maand, en sorteer daarna pas op de goedkoopste! Op basis daarvan voorkom je onderverzekering. Bekijk ook Aon Direct afsluiten.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Online snel en veilig jouw huis verzekeringen

 1. Wie ben jij?

  Begin met jouw geboortedatum, regio (1110) huisnummer, en grootte van het huishouden.

 2. Gegevens over de woning

  Wat belangrijk is: type huis, of je huis van steen of hout is gebouwd, woonoppervlakte / aantal ruimtes en datering van het woonhuis.

 3. Aanvullende gegevens huis

  Hoe kwalitatief is de badkamer en keuken en type afwerking (luxe of normaal).

 4. Berekenen van de maandelijkse premie

  Je opent nu de relevante woonhuisverzekeringen die passen bij de opgegeven info.

 5. Direct verzekering afsluiten

  Een dekking afsluiten of overstappen is online binnen 5 minuten geregeld.

De kosten van een opstalverzekering

Wat we veel horen is: hoe duur is een opstalverzekering in Diemen? De “normale” polissen liggen tussen de €7,75 – €10. Het feitelijke maandbedrag is voor iedereen weer anders. Diverse aspecten beïnvloeden de hoogte:

 • Dekking (wat is wel en niet afgedekt?)
 • Verzekerd bedrag
 • Datum bouw
 • Regio
 • Vrijwillige eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Via welke weg achterhaal ik de voordeligste woonhuisverzekering voor onze woning in Diemen? Dit is kinderspel: navigeer naar de vergelijker. Vul de gevraagde gegevens in, bepaal welke dekkingen je wilt, bereken de premie, en regel direct het meest aantrekkelijke pakket. Neem bijvoorbeeld een pakket zoals Lancyr Inboedelverzekering en De Goudse Opstalverzekering. Heb je hulp nodig? Maak een afspraak met een verzekeringskantoor in Diemen.

Vergelijk alle polissen

Online de beste opstalverzekering in Diemen afsluiten? Check de meest populaire of gewoon een goedkope verzekering voor postcodegebied 1110, 1111, 1112, 1113.

Bekijk deze woonverzekeringen in Noord-Holland in december 2023

 • Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering (Allrisk)
 • EAG Assuradeuren Inboedelverzekering Profielpakket (Allrisk)
 • Ditzo Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Turien & Co Inboedelverzekering Prima
 • Aegon Opstal Basis
 • De Goudse Privé Pakket Online
 • Nationale Nederlanden Opstal Standaard (Extra Uitgebreid)
 • Ditzo Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid)

Combineer de opstal- en inboedel in een woonverzekering

Buiten de opstalverzekering sluiten Nederlanders doorgaans een inboedelverzekering af. Wat in de regel aanbevolen wordt is beide polissen onder te brengen bij 1 maatschappij. Bij schade aan je huis, kom je niet in onenigheid over wie precies wat gaat vergoeden.

Waarom kiezen voor een gecombineerde woonverzekering?
 1. Alles-in-1-korting
 2. Centraal aanspreekpunt
 3. Geen onenigheid wie welke schade vergoedt
 4. Besparen op polis- en administratiekosten
 5. Één maandelijkse nota
Profiteer van extra combinatievoordeel
Wellicht vind jij meer interessante verzekeringen die je kunt toevoegen. Allereerst natuurlijk de aansprakelijkheidsverzekering. Tevens zit de rechtsbijstand, reis- en autoverzekering in de regel in het (combinatiepolis) woonverzekering pakket. Maar je kunt ook denken aan o.a.: caravanverzekering, brommerverzekering, overlijdensrisicoverzekering, motorverzekering, huisdierenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering kiezen

Een allrisk opstalverzekering biedt de ruimste dekking. en dekt bijna elke soort van schade aan je huis. Dus ook schades die toe te rekenen zijn aan bewoners. Je kunt dan denken aan schade door olie, rook en roet, diefstal, vandalisme, brand en vandalisme, een flinke storm (vanaf windkracht 7), een omgevallen boom, brand of explosie. Let op: er zit wel een beperking op de all risk woonhuisverzekering. Schade na aanleiding van constructie- of installatiefouten, atoomkernreacties, normaal huishoudelijk gebruik, overstromingen of vocht dat door de muren komt, bevroren leidingen, rook en roet uit open haard, ongedierte of schimmel, grondwater in de woning en glasschade of schade aan de fundering wordt meestal niet gedekt. Hierna vind je meer informatie over een aantal belangrijke thema’s:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen horen bij jouw huis. Derhalve wordt schade hieraan vergoed. Huur je? Ook dan kan je ze verzekeren door het huurdersbelang. Een losse zonnepanelenverzekering is meestal geen noodzaak.
 2. Glasverzekering
  Glasschade door bijv. een ontploffing zit vaak bij de polis in. Let op, een ingegooide ruit zit vaak niet in jouw opstalverzekering. Gelukkig kan je hier een glasverzekering voor nemen.
 3. Garage of bijgebouwen
  De tuinhuisje, garage, overkapping, volière en losse gebouwen vind je doorgaans standaard in de dekking. Tip van de specialist: deze vierkante meters moet je wel opgeven. Een aantal aanbieders stellen een max. aantal vierkante meters voor schuren en overige bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering dekt meer dan je denkt. Veel verzekeraars staan garant voor de kosten van schade in de tuin aan zaken als bloemen planten. Wellicht is ook de tuinverzekering dan geen overbodige luxe. Relevant in wijken zoals: Diemen-Zuid, Diemen-Centrum, Diemen-Noord.

‘Niet de goedkoopste, maar wel gewoon goed

N. van de Wal, Diemen (december 2023)