Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Edam-Volendam

Door middel van een opstalverzekering in Edam-Volendam – ook wel woonhuisverzekering – verzeker je schade aan jouw huis als gevolg van aspecten als inbraak, ontploffing, wateroverlast, schade door olie, rook en roet. Het begrip opstal slaat op; de dingen die vast aan de woning zitten. Onder andere de keuken, en tevens vaste muren. Het is geen vereiste, maar vaak wel een goed idee. Hypotheekverstrekkers kunnen er wel naar vragen. Is jouw woning voor jou ook niet onmisbaar? Aan de hand van opstalverzekeringregelen.nl vergelijk je online alle belangrijke opstalverzekeringen van klantvriendelijke maatschappijen als Verzekeruzelf.nl, Allianz of Reaal op premie en dekking. Tarieven wisselen per postcodegebied. Bekijk de laagste premie in Edam-Volendam, gemeente Edam-Volendam, Noord-Holland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieNoord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
(Net) nummer0299 (+31299)
Inwoners 35465
Postcodes1130
WijkenEdam
Plaatsen in de omgevingverzekering-Echt-Susteren, opstalverzekering-Dongeradeel, polis-Delft, verzekeringspakket-Beuningen, Drimmelen en woonhuisverzekering-Drechterland
opstalverzekering-edam-volendam

Direct woonhuisverzekering vergelijken in Edam-Volendam, maart 2023

Zo’n woonhuisverzekering verzekert schade aan de woning. Bijvoorbeeld door inbraak, schade door olie, rook en roet, ontploffing, brand. Let op: Deze verzekering sluit je af voor datgene wat vastzit aan de woning. Denk aan leidingen in huis. Het onderscheidt zich van een inboedelverzekering (met deze polis dek jij waardevolle “losse” items als linnengoed of kapotte meubels). Welke opstalverzekering is geschikt voor mijn woning in Edam-Volendam? Het antwoord op deze vraag bestaat uit meerdere componenten:

 • Dekking: Voor welke schades ontvang je een vergoeding?
 • Service: Wat gebeurt er als mijn huis beschadigd is?
 • Meningen: Wat voor cijfer geven klanten de opstal-zekerheid?
 • Prijzen: Hoe duur is de polis per maand?
 • Eigen bijdrage: Heb je te maken met een eigen bijdrage?
Als je een opstalverzekering vergelijken gaat voor een huis in Edam-Volendam, is het verstandig om niet uitsluitend te kijken naar de goedkoopste opstalverzekering in Edam-Volendam. Wanneer je schades in huis hebt veroorzaakt (denk aan inbraak en diefstal, een omgevallen boom, wateroverlast, olie, rook en roet), dan horen natuurlijk de vervoegingen en klantenservice picobello voor elkaar te zijn. Geholpen door de vergelijkingstool bekijk je heel snel de mogelijkheden. De tarieven van assuradeurs als InShared en Reaal schommelen tussen €5,75 en €12,5. Vul in onze vergelijker welke modules je minimaal wilt afsluiten, neem alle premies door, en sorteer daarna pas op de goedkoopste! Zodoende heb jij zeker de juiste dekking. Lees verder over: Avéro Achmea afsluiten.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Hoe moet ik mijn huis verzekeren?

 1. Basisgegevens invullen

  Begin met jouw geboortedatum, adres (1130) huisnummer, en gezinssamenstelling.

 2. Basisinformatie woning

  Wat belangrijk is: kenmerken woning, of je huis van steen of hout is gebouwd, oppervlakte, aantal kamers en bouwjaar woning.

 3. Uitgebreide informatie woning

  Wat voor keuken en badkamer heb je en omschrijf de globale afwerking van de woning.

 4. Premies berekenen

  Je achterhaalt vervolgens de actuele opstalverzekeringen op basis van jouw wensen.

 5. Online afsluiten

  Overstappen of een nieuwe polis afsluiten kan eenvoudig via internet plaatsvinden.

Wat kost mijn opstalverzekering per maand?

Veel Nederlanders vragen: hoe duur is een opstalverzekering in Edam-Volendam? De “normale” polissen schommelen tussen €5,75 – €13. De exacte premie is voor iedereen weer anders. Deze factoren zijn van belang:

 • Type dekking
 • Totaalbedrag waar verzekeraar voor garant staat
 • Opleverdatum
 • Woonplaats
 • Vrijwillig eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Op welke manier check ik zo’n voordelige woonhuisverzekering voor ons huis in Edam-Volendam? Dat is gemakkelijk: open de vergelijkingstool. Beantwoord de vragen, kies de gewenste dekking, vergelijk de prijzen en neem het beste aanbod. Neem bijvoorbeeld een pakket zoals Ditzo Inboedelverzekering (Allrisk) en ook Bruns ten Brink Brand Combi Compleet. Heb je hulp nodig? Je kunt ook terecht bij een verzekeringsadviseur in Edam-Volendam.

Vergelijk opstalverzekeringen

Zelf de beste opstalverzekering in Edam-Volendam afsluiten? Vind de best beoordeelde of gewoon een goedkope verzekering voor regio 1130, 1131, 1132.

Veel gekozen woonverzekeringen in Noord-Holland in maart 2023

 • InShared Woonverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Nationale Nederlanden Opstal Maatwerk (Allrisk)
 • Delta Lloyd Inboedelverzekering (Allrisk)
 • Turien & Co Inboedelverzekering Prima
 • Turien & Co Woonpakketverzekering Prima
 • De Goudse Privé Pakket Online
 • De Nederlanden van Nu Opstalverzekering
 • Ditzo Inboedelverzekering (Allrisk)

Extra voordeel met een woonverzekering

Naast een opstalverzekering hebben veel mensen ook een inboedelverzekering. Wat in de regel aanbevolen wordt is beide polissen onder te brengen bij dezelfde partij. Bij schades in of rondom jouw woning komt er geen discussie over welk gedeelte te maken heeft met inboedel- en opstal.

Vijf keer voordeel van een woonverzekering
 1. Pakketpolis-voordeel
 2. Contact met 1 partij
 3. Geen onenigheid wie welke schade vergoedt
 4. Minder administratiekosten
 5. Grip op de kosten
Profiteer van extra combinatievoordeel
Er zijn nog meer vergoedingen die je kunt toevoegen. Dan hebben we het uiteraard over de aansprakelijkheidsverzekering. Tevens zit de (doorlopende) reis-, auto-, en rechtsbijstandverzekering doorgaans in het alles-in-1 verzekeringspakket (combinatiepolis). Wat je ook steeds meer ziet: motorverzekering, huisdierenverzekering, overlijdensrisicoverzekering, caravanverzekering, brommerverzekering.

Een allrisk opstalverzekering nemen

Zo’n all-risk opstalverzekering heeft de beste polisvoorwaarden, en staat garant bij alle van buiten komend onheil dat beschadiging veroorzaakt. Ook in het geval jij per ongeluk iets stuk hebt gemaakt. Voorbeelden zijn storm (vanaf windkracht 7), aanrijding en aanvaring, diefstal, inbraak of schroeien of smelten, blikseminslag, een omgevallen boom, vandalisme. Goed om te weten: mogelijk zijn er bepaalde uitzonderingen binnen de all risk woonhuisverzekering. Schade na aanleiding van constructie- of installatiefouten, oorlogsgeweld, overstromingen, atoomkernreacties of grondwater in de woning, storm en wind onder de windkracht 7, ongedierte of schimmel, weersinvloeden, vocht dat door de muren komt en glasschade of schade aan de fundering is in veel gevallen niet inbegrepen. Verderop vind je nuttige details over thema’s waar soms onduidelijkheid over is:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan de woning. Derhalve zijn ze gewoon meeverzekerd. Ben je geen eigenaar van de woning? Ook dan kan je ze verzekeren aan de hand van het huurdersbelang. Een afzonderlijke zonnepanelenverzekering is meestal niet nodig.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas door iets als een brandje is in algemene zin vaak gedekt. Maar, een bal die door een raam gaat is in de regel niet inbegrepen in jouw opstalverzekering. Hiervoor neem je een aparte glasverzekering.
 3. Garage of bijgebouwen
  Zo’n volière, overkapping, schuur, garage en andere bijgebouwen zijn standaard meeverzekerd. Let op: in onze vergelijker moet je deze M2’s wel invullen. Enkele partijen stellen een max. aantal vierkante meters voor schuren en overige bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering dekt meer dan je denkt. Veel verzekeraars zullen een uitkering vrijgeven bij schade in of rondom de tuin, zoals schade aan bomen, struiken. Mogelijk is een aparte tuinverzekering nodig. Dit kan essentieel zijn een wijk als: Edam, Purmer, Volendam, Beets, Oosthuizen, Warder, Middelie, Kwadijk, Schardam, Hobrede.

‘Vroeger bij een adviseur, nu heb ik alles zelf geregeld

E. Bosch, Edam-Volendam (maart 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente