Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Haarlem

Door het afsluiten van een opstalverzekering in Haarlem – alias woonhuisverzekering – verzeker je schades m.b.t. de woning als gevolg van onder andere aanrijding en aanvaring, schade door olie, rook en roet, storm (vanaf windkracht 7), inbraak. Onder opstal verstaan we alle onderdelen die jouw woning / huis bezit. Denk dan aan de heg, maar ook de isolatie. Het is niet bij wet verplicht, maar beslist wel aan te raden. Indien jij een hypotheek afsluit moet je vaak deze module nemen. Jij bent toch ook zuinig op je huis? Via onze vergelijker vergelijk je snel de best beoordeelde opstalverzekeringen van populaire assuradeurs als Verzekeruzelf.nl, Bovag of Nationale Nederlanden op service en prijs. De premies hangen af van je adres. Bekijk de laagste premie in Haarlem, gemeente Haarlem, Noord-Holland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlem
Netnummer023 (+3123)
Inwoners 158140
Postcodegebieden2000
WijkenOude
Naburige plaatsenverzekering-Haaren, opstalverzekering-Goes, polis-Druten, verzekeringspakket-De Wolden, Groningen en woonhuisverzekering-Grave
opstalverzekering-haarlem

Direct woonhuisverzekering vergelijken in Haarlem, maart 2023

Een woonhuisverzekering verzekert schade aan jouw huis. Dat kan gaat om schade door ontploffing, diefstal, inbraak, schade door olie, rook en roet. Let op: Dit type verzekering is er alleen voor alles wat in en rondom je huis “vastzit”. Bijvoorbeeld een zwembad. Het is wat anders dan een inboedelverzekering (aan de hand hiervan dek jij waardevolle “losse” items zoals huishoudtrap of schade aan een vloerkleed). Welke opstalverzekering past bij mijn woning in Haarlem? Het antwoord op deze vraag bestaat uit meerdere componenten:

 • Modules: Voor welke schades ontvang je een vergoeding?
 • Afhandeling: Wat gebeurt er als mijn huis beschadigd is?
 • Recensies: Zijn klanten tevreden over de opstal-dienstverlening?
 • Kosten: Wat is de prijs / het tarief van de polis?
 • Vrijwillig eigen risico: Rekent de verzekeraar een eigen risico?
Als je de opstalverzekering vergelijken gaat voor jouw woning in Haarlem, is het verstandig om verder te kijken dan alleen de goedkoopste opstalverzekering in Haarlem. Wanneer je problemen in de woning krijgt (zoals bijv. door een omgevallen boom, blikseminslag, schroeien of smelten, brand of explosie), dan horen vooral de schadeafhandeling en dekkingen picobello voor elkaar te zijn. Dankzij onze service-tool vind je direct uit welke optie bij je past. De prijzen van partijen als HEMA en Allsecur variëren tussen de €7,25 en €13,5. Vul in onze vergelijker je complete wensenlijstje in, vergelijk de tarieven, en kijk pas daarna naar de premies. Zodoende voorkom je onderverzekering. Bekijk ook Bruns ten Brink afsluiten.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn huis verzekeren, hoe werkt dat?

 1. Wie ben jij?

  In stap 1 voer je jouw geboortedatum in, postcode (2000) huisnummer, en gezinsgrootte.

 2. Specificeer jouw woning

  Benodigde info: kenmerken woning, materiaal van jouw woning en constructie, oppervlakte, aantal kamers en opleverdatum van de woning.

 3. Aanvullende gegevens huis

  Definieer status van keuken en badkamer en type afwerking (luxe of normaal).

 4. Premies berekenen

  Je bekijkt in de volgende stap de verkrijgbare woonhuisverzekeringen die in lijn zijn met jouw filters.

 5. Zelf woonhuisverzekering afsluiten

  Een overstap van dekking of een module afsluiten kan eenvoudig via internet plaatsvinden.

Wat zijn de kosten van een opstalverzekering?

Wat we veel horen is: hoe duur is een opstalverzekering in Haarlem? De “normale” polissen schommelen tussen €6,5 en €13. De exacte premie is voor iedereen weer anders. Deze factoren zijn van belang:

 • Gekozen dekking (allrisk of basis)
 • Wat kost het om het huis te herbouwen?
 • Leeftijd woning
 • Woonplaats
 • Eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Via welke weg ontdek ik voordelige woonhuisverzekeringen voor huizen in Haarlem? Dit kan zonder moeite: navigeer naar de vergelijker. Specificeer jouw situatie, kies de gewenste dekking, bekijk de prijzen, en stap over naar de beste of voordeligste verzekeraar. Jij kan woonpakketten vinden als Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid) en/of Reaal Inboedelverzekering Extra Uitgebreid. Moeite met vergelijken? Maak een afspraak met een verzekeringsadviseur in Haarlem.

Start vergelijken

Online de beste opstalverzekering in Haarlem afsluiten? Check de best beoordeelde of laagst geprijsde verzekeraar voor regio 2000, 2001, 2002, 2003, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2019, 2021, 2022, 2023, 2024, 2025, 2026, 2031, 2032, 2033, 2034, 2035, 2036, 2037, 2051.

Vaak afgesloten woonverzekeringen in Noord-Holland in maart 2023

 • Nationale Nederlanden ZPP Standaard (Extra Uitgebreid)
 • De Goudse Opstalverzekering
 • FBTO Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)
 • ZLM Gezinspakket
 • Allianz Verzekerd wonen pakket (Extra uitgebreid)
 • Nationale Nederlanden Inboedel Maatwerk (Allrisk)
 • FBTO Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Unigarant Inboedelverzekering

Combineer de opstal- en inboedel in een woonverzekering

Afgezien van een opstalverzekering is het interessant ook een inboedelverzekering te nemen. Doorgaans wordt geadviseerd beide polissen af te sluiten bij dezelfde maatschappij. Bij constatering van schades in of rondom jouw woning kom je niet in onenigheid over wie precies wat gaat vergoeden.

Het gemak van een woonverzekering samengevat
 1. Combinatievoordeel
 2. Contact met 1 partij
 3. Alles onder één dak verzekerd
 4. 1 account en minder administratieve rompslomp
 5. Grip op de kosten
Welke verzekeringen kan ik nog meer combineren?
Er zijn nog meer vergoedingen die samen te voegen zijn. Allereerst natuurlijk de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de auto-, reis- en rechtsbijstandverzekering. in de regel in de combinatiepolis / alles-in-één verzekeringspakket. Andere mogelijkheden zijn: overlijdensrisicoverzekering, brommerverzekering, motorverzekering, caravanverzekering, ongevallenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering kiezen

Een allrisk opstalverzekering is het meest interessant qua dekking, en dekt vrijwel elke soort schade. Ook in het geval jij per ongeluk iets stuk hebt gemaakt. Denk dan aan aanrijding en aanvaring, ontploffing, diefstal, blikseminslag en inbraak en diefstal, wateroverlast, een flinke storm (vanaf windkracht 7), een omgevallen boom. Niet vergeten: er zijn uitzonderingen voor de all risk woonhuisverzekering. Schades die wordt veroorzaakt door constructie- of installatiefouten, slecht onderhoud, roekeloosheid en opzet, oorlogsgeweld of rook en roet uit open haard, vocht dat door de muren komt, storm en wind onder de windkracht 7, grondwater in de woning, bevroren leidingen en fundering- of glasschade wordt in de regel niet afgedekt. Hieronder tref je handige info over enkele veel besproken topics:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen horen bij jouw huis. Hierom zijn ze gedekt via de opstalverzekering. Woon jij in een huurhuis? Ook dan kan je ze verzekeren d.m.v. het huurdersbelang. Een speciale zonnepanelenverzekering is vaak overbodig.
 2. Glasverzekering
  Glasschade door bijv. brand of storm is in algemene zin vaak gedekt. Let op, een ingegooide ruit zit vaak niet in de woonhuisverzekering. Gelukkig kan je hier een glasverzekering voor nemen.
 3. Garage of bijgebouwen
  De garage, overkapping, volière, tuinhuisje en losse vertrekken / objecten vind je doorgaans standaard in de dekking. Tip van de specialist: vergeet niet deze oppervlakte (M2) in te voeren. Diverse maatschappijen hanteren een quotum voor aantal M2’s voor schuren en overige bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering dekt ook zaken buitenshuis. De meeste verzekeraars zullen een uitkering vrijgeven bij schade in de tuin aan zaken als bloemen planten. Soms is het afsluiten van een tuinverzekering noodzakelijk. Relevant in wijken zoals: Oude Stad, Haarlemmerhoutkwartier, Zijlwegkwartier, Houtvaartkwartier, Duinwijk, Aarder- en Veerpolder, Amsterdamsewijk, Slachthuiswijk, Parkwijk, Transvaalwijk, Indischewijk, Ter Kleefkwartier, Te Zaanenkwartier, Vogelenwijk, Delftwijk, Vondelkwartier, Spaarndam, Europawijk, Boerhaavewijk, Molenwijk, Meerwijk.

‘Met een goed gevoel in mijn woning

A. Dekker, Haarlem (maart 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente