Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Heemstede

Door middel van een opstalverzekering in Heemstede – we noemen dit soms ook woonhuisverzekering – verzeker je schade aan jouw huis wat gerelateerd is aan o.a. aanrijding en aanvaring, wateroverlast, blikseminslag, storm (vanaf windkracht 7). De term opstal betekent; alles wat vast zit aan de woning. Neem nou leidingen in huis, of bijvoorbeeld leidingen in huis. Het is niet bij wet verplicht, maar wel voor huizenbezitters wel aantrekkelijk. Indien jij een hypotheek afsluit moet je vaak deze module nemen. Jij bent toch ook zuinig op je huis? Met behulp van onze vergelijktool vergelijk je gemakkelijk alle belangrijke opstalverzekeringen van erkende aanbieders als bijv. ZLM, Allianz of Interpolis op modules, flexibiliteit en prijs. Tarieven wisselen per postcodegebied. Ontdek de goedkoopste polis in Heemstede, gemeente Heemstede, Noord-Holland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHeemstede
(Net) nummer023 (+3123)
Bewoners 26766
Postcodegebieden2100
WijkenHeemstede-Centrum
Plaatsen in de regioverzekering-Heemskerk, opstalverzekering-Harlingen, polis-Haaksbergen, verzekeringspakket-Eijsden-Margraten, Hardinxveld-Giessendam en woonhuisverzekering-Harderwijk
opstalverzekering-heemstede

Direct woonhuisverzekering vergelijken in Heemstede, maart 2023

Zo’n woonhuisverzekering verzekert schade aan jouw huis. Onder andere door diefstal, ontploffing, blikseminslag, inbraak. Niet vergeten: Deze dekking regelt uitsluitend een uitkering bij schade die ontstaat aan de woning. Bijvoorbeeld de schutting. Het onderscheidt zich van een inboedelverzekering (aan de hand hiervan ben je verzekerd tegen schade of diefstal van losse zaken als linnenkast of een defecte laptop). Welke opstalverzekering kan ik afsluiten voor onze woning in Heemstede? Hiervoor is het belangrijk te kijken naar o.a:

 • Modules: Voor welke schades ontvang je een vergoeding?
 • Afhandeling: Hoe gaat het declareren in z’n werk?
 • Beoordeling: Hoe beoordelen huidige klanten hun opstal-polis?
 • Tarieven: Hoe duur is de polis per maand?
 • Het eigen risico: Heb je te maken met een eigen bijdrage?
In de situatie dat je de opstalverzekering vergelijken gaat voor een huis in Heemstede, dan is het slim om niet alleen te kiezen voor de goedkoopste opstalverzekering in Heemstede. Op het moment dat er iets met jouw huis gebeurt (zoals bijv. door schroeien of smelten, blikseminslag, inbraak en diefstal, olie, rook en roet), dan horen vooral de schadeafhandeling en dekkingen goed geregeld te zijn. Middels onze service-tool kies jij gemakkelijk een geschikte polis. De tarieven van verzekeringsmaatschappijen als Klaverblad en Allianz zitten maandelijks tussen €5 tot €12,25. Voer in de basis eerst jouw wensen in, check de maandelijkse kosten, en vergelijk pas hierna op prijs. Middels deze techniek heb je altijd een volledige dekking. Ook interessant: Delta Lloyd afsluiten.

Benodigde tijd: 2 minuten.

In 5 stappen jouw woning verzekeringen

 1. Persoonlijke gegevens

  In stap 1 voer je jouw geboortedatum in, omgeving (2100) huisnummer, en samenstelling huishouden.

 2. Kenmerken van de woning

  Wat je moet invullen: type huis, constructie van het dak, materiaal van de woning, oppervlakte inclusief bijgebouwen, aantal (slaap)kamers en leeftijd van het huis.

 3. Aanvullende gegevens huis

  Specificeer type keuken, badkameren de algehele afwerking van het huis.

 4. Premies berekenen

  Je treft in de volgende stap de beschikbare opstalverzekeringen op basis van jouw zoekopdracht.

 5. Direct verzekering afsluiten

  Een polis afsluiten of juist overstappen doe je helemaal zelf online.

Wat kost mijn opstalverzekering per maand?

Een gebruikelijke vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Heemstede? De doorsnee polissen liggen tussen de €9,25 en €11,75. Het feitelijke maandbedrag verschilt uiteraard per persoon. Diverse aspecten beïnvloeden de hoogte:

 • Soort dekking
 • Wat kost het om het huis te herbouwen?
 • Datum bouw
 • Regio
 • De eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Langs welke weg vind ik de voordeligste woonhuisverzekering voor ons huis in Heemstede? Dat is gemakkelijk: klik meteen door naar de vergelijker. Vul de gevraagde gegevens in, selecteer de modules, check alle kosten, en kies de goedkoopste aanbieder. Voorbeelden van pakketten zijn Bovag Thuispakket (Allrisk) en Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid). Wil je er een expert naar laten kijken? Ga dan naar een verzekeringskantoor in Heemstede.

Start vergelijken

Eenvoudig de beste opstalverzekering in Heemstede afsluiten? Check de best gewaardeerde of gewoon een goedkope verzekeraar voor postcodegebied 2100, 2101, 2102, 2103, 2104, 2105, 2106.

Vaak afgesloten woonverzekeringen in Noord-Holland in maart 2023

 • Reaal Inboedelverzekering Extra Uitgebreid
 • Reaal GoedGeregeldPakket Extra Uitgebreid
 • Turien & Co Woonpakketverzekering Prima
 • Bruns ten Brink Inboedelverzekering Compleet
 • Nationale Nederlanden ZPP Standaard (Allrisk)
 • Ditzo Woonhuisverzekering (Allrisk)
 • Nationale Nederlanden Inboedel Standaard (Extra Uitgebreid)
 • Nationale Nederlanden ZPP Woonpakketverzekering

Ontvang extra korting met een woonverzekering

In aanvulling op een opstalverzekering is ook een inboedelverzekering een aanrader. Wat in de regel aanbevolen wordt is allebei deze producten aan te vragen bij één aanbieder. In het geval van schade aan je huis, kom je niet in onenigheid over wie precies wat gaat vergoeden.

5 voordelen van een woonverzekering
 1. Pakket-voordeel
 2. Een contactpersoon
 3. Alles onder één dak verzekerd
 4. Minder administratiekosten
 5. Grip op de kosten
Welke verzekeringen kan ik nog meer combineren?
We onderscheiden nog een aantal modules die je kunt combineren. Dan hebben we het uiteraard over de aansprakelijkheidsverzekering. Daarnaast zit ook de rechtsbijstand, reis- en autoverzekering gewoonlijk in het alles-in-1 verzekeringspakket (combinatiepolis). Maar je kunt ook denken aan o.a.: brommerverzekering, overlijdensrisicoverzekering, caravanverzekering, ongevallenverzekering, huisdierenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering berekenen

De All risk opstalverzekering biedt optimale dekking, en biedt garantie voor bijna elke soort van schade aan je huis. Dus ook schades die toe te rekenen zijn aan bewoners. Denk aan voorvallen als blikseminslag, brand, diefstal, wateroverlast en een omgevallen boom, schroeien of smelten, vandalisme, wateroverlast. Goed om te weten: de all risk woonhuisverzekering kent wel eigen voorwaarden. Schade na aanleiding van slecht onderhoud, normaal huishoudelijk gebruik, overstromingen, oorlogsgeweld of rook en roet uit open haard, ongedierte of schimmel, storm en wind onder de windkracht 7, vocht dat door de muren komt, bevroren leidingen en glasschade of schade aan de fundering zit vaak niet inbegrepen. Onderstaand tref je meer informatie over thema’s waar soms onduidelijkheid over is:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten “nagelvast” aan het dak. Zodoende dekt de opstalverzekering deze voor jou. Heb je panelen op een huurwoning? Je kunt ze verzekeren via het zogenaamde huurdersbelang. Een speciale zonnepanelenverzekering is vaak niet aan de orde.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas door bijv. vandalisme of brand zit vaak bij de polis in. Echter, een bal die door een ruit wordt geschopt wordt niet meegenomen door de opstalverzekering. Hiervoor zijn weer speciale glasverzekeringen.
 3. Losse gebouwen / garages
  Een schuur, volière, tuinhuisje, garage en losse vertrekken / objecten vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Advies: in onze vergelijker moet je deze M2’s wel invullen. Een aantal aanbieders hanteren een quotum voor aantal M2’s voor schuurtjes e.d.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering dekt ook aspecten buiten de woning. Veel verzekeraars verzekeren ook kosten van tuinschade, zoals schade aan beplanting. In andere gevallen is het afsluiten van een tuinverzekering noodzakelijk. Relevant in wijken zoals: Heemstede-Centrum, Heemstede-Zuid, Heemstede west van de spoorbaan.

‘Goed geholpen bij de overstap

A. van der Heijden, Heemstede (maart 2023)