Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Obdam

Aan de hand van een opstalverzekering in Obdam – in de volksmond ‘woonhuisverzekering’ – verzeker je schades gericht aan jouw woning als gevolg van o.a. aanrijding en aanvaring, storm (vanaf windkracht 7), vandalisme, schade door olie, rook en roet. Het begrip opstal slaat op; alles wat vast zit aan de woning. Een voorbeeld is de bezemkast, of bijvoorbeeld de schutting. Het is geen vereiste, maar vaak wel een goed idee. In het geval je een hypotheek afsluit is het vaak wel noodzakelijk. Voor velen is het huis het meest kostbare bezit. Door middel van deze website vergelijk je moeiteloos alle belangrijke opstalverzekeringen van populaire aanbieders zoals Verzekeruzelf.nl, ANWB of Klaverblad op prijs en kwaliteit. Tarieven wisselen per postcodegebied. Bekijk de laagste premie in Obdam, gemeente Koggenland, Noord-Holland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieNoord-Holland
GemeenteKoggenland
Regionummer0226 (+31226)
Bewoners 22471
Postcodes1704
WijkenWesterkoggenland
Plaatsen in de buurtverzekering-schellinkhout, opstalverzekering-wervershoof, polis-nibbixwoud, verzekering-lambertschaag, woonhuisverzekering-lambertschaag en hauwert
opstalverzekering-obdam

Zelf woonhuisverzekering vergelijken in Obdam, maart 2023

Zo’n woonhuisverzekering vergoed alle schade aan je woning. Voorbeelden zijn schade door wateroverlast, brand, vandalisme, blikseminslag. Noemenswaardig: Deze module dekt enkel alles wat in en rondom je huis “vastzit”. Bijvoorbeeld de open haard. Het is wat anders dan een inboedelverzekering (aan de hand hiervan krijg je een uitkering voor “losse” spullen als sieraden of schade aan elektrische apparatuur). Welke opstalverzekering kan ik afsluiten voor onze woning in Obdam? Hiervoor moet je letten op meerdere dingen:

 • Voorwaarden: Op welke uitkeringen bij schade kun je rekenen?
 • Uitkeringen:Hoe worden eventuele schades afgehandeld?
 • Reviews: Hoe bevalt de opstal-dekking bij andere klanten?
 • Prijs: Hoe duur is de polis per maand?
 • De eigen bijdrage: Ben je verplicht een eigen risico te betalen?
Op het moment dat je zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor huizen in Obdam, dan is het slim om niet uitsluitend te kijken naar de goedkoopste opstalverzekering in Obdam. Als je problemen in de woning krijgt (denk aan wateroverlast, een flinke storm (vanaf windkracht 7), blikseminslag, inbraak en diefstal), dan behoren met name de vervoegingen en klantenservice picobello voor elkaar te zijn. Via de vergelijkingstool kies jij gemakkelijk een geschikte polis. De tarieven van aanbieders zoals ING of Centraal Beheer zitten maandelijks tussen €9,75 tot €12. Voer in de bovenstaande vergelijker in waaraan de verzekering moet voldoen, vergelijk de tarieven, en kijk pas daarna naar de premies. Op basis daarvan heb je altijd een volledige dekking. Ook interessant: nowGo polis.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Online snel en veilig jouw huis verzekeringen

 1. Jouw gegevens invoeren

  Begin met jouw geboortedatum, regio (1704) huisnummer, en grootte van het huishouden.

 2. Beschrijving van je woning

  Wat je moet invullen: type huis, dakconstructie (plat, riet), aantal kamers, totale oppervlakte en bouwjaar woning.

 3. Extra informatie over je huis

  Specificeer type keuken, badkameren de algehele afwerking van het huis.

 4. Premies berekenen

  Je bekijkt in de volgende stap de beste opstalverzekeringen die voldoen aan de opgegeven info.

 5. Zelf woonhuisverzekering afsluiten

  Overstappen of een nieuwe polis afsluiten kan eenvoudig via internet plaatsvinden.

Wat kost een opstalverzekering?

Een relevante vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Obdam? De reguliere verzekeringen schommelen tussen €5,75 – €12,25. Het feitelijke maandbedrag is voor iedereen weer anders. Er zijn een aantal variabelen:

 • Dekking (wat is wel en niet afgedekt?)
 • Herbouwwaarde van de woning
 • Leeftijd woning
 • Adres
 • Eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Via welke weg bekijk ik de voordeligste woonhuisverzekering voor woningen in Obdam? Het is simpel: gebruik onze vergelijker. Definieer jouw woning, klik alle af te sluiten modules aan, bekijk de prijzen, en stap over naar de beste of voordeligste verzekeraar. Wat dacht je bijvoorbeeld van Bruns ten Brink Inboedelverzekering Budget en ook InShared Woonverzekering (Allrisk). Liever laten adviseren? Maak een afspraak met een verzekeringskantoor in Obdam.

Vergelijk woonhuisverzekeringen

Meteen de beste opstalverzekering in Koggenland afsluiten? Stap over naar de best beoordeelde of gewoon een goedkope verzekering voor postcode 1704, 1713.

Actuele woonverzekeringen in Noord-Holland in maart 2023

 • Reaal Inboedel (adviseur)
 • Ditzo Inboedelverzekering (Allrisk)
 • Ditzo Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Univé Woonpakket (AR)
 • Generali Woonhuisverzekering
 • ASR Voordeelpakket (Extra uitgebreid)
 • Allianz Woonhuisverzekering (AR)
 • Nationale Nederlanden Opstal Standaard (Extra Uitgebreid)

Combineer de opstal- en inboedel in een woonverzekering

Behalve een opstalverzekering heeft vrijwel elk huishouden ook een inboedelverzekering. Wat adviseurs vaak aanraden is beide polissen onder te brengen bij één partij. Bij schades in of rondom jouw woning ontstaat er geen gedoe over welk gedeelte te maken heeft met inboedel- en opstal.

5 voordelen van een woonverzekering
 1. Pakket-voordeel
 2. Een contactpersoon
 3. Geen gedoe over wie precies wat verzekert
 4. Besparen op polis- en administratiekosten
 5. Een duidelijke nota per maand
Wat kan ik nog meer toevoegen aan mijn woonpakket?
We spreken nog over meerdere zekerheden die samen te voegen zijn. Dan hebben we het uiteraard over de aansprakelijkheidsverzekering. Tevens zit de auto, rechtsbijstand-, en reisverzekering in de regel in het (combinatiepolis) woonverzekering pakket. Maar je kunt ook denken aan o.a.: ongevallenverzekering, brommerverzekering, huisdierenverzekering, caravanverzekering, overlijdensrisicoverzekering.

Een allrisk opstalverzekering nemen

De all-risk opstalverzekering is het meest interessant qua dekking, en biedt garantie voor bijna elke soort van schade aan je huis. Zelfs als jij hier zelf debet aan bent. Bijvoorbeeld wateroverlast, schade door olie, rook en roet, diefstal, vandalisme en schroeien of smelten, brand of explosie, een flinke storm (vanaf windkracht 7), wateroverlast. Let op: de all risk woonhuisverzekering kent wel eigen voorwaarden. Schades als gevolg van aardbevingen, oorlogsgeweld, atoomkernreacties, slecht onderhoud of grondwater in de woning, vocht dat door de muren komt, bevroren leidingen, ongedierte of schimmel, storm en wind onder de windkracht 7 en fundering- of glasschade staat vaak buiten de polis. Hieronder ontdek je praktische informatie over veel besproken onderwerpen:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan het dak. Derhalve wordt schade hieraan vergoed. Heb je panelen op een huurwoning? Dan kan je zonnepanelen verzekeren via het zogenaamde huurdersbelang. Een aparte zonnepanelenverzekering is vaak geen noodzaak.
 2. Glasverzekering
  Glasschade door iets als een ontploffing of storm is in algemene zin vaak gedekt. Maar, een bal die door een ruit wordt geschopt valt vaak buiten de opstalpolis. Gelukkig kan je hier een glasverzekering voor nemen.
 3. Bijgebouw / garage
  Je garage, tuinhuisje, schuur, volière en opzichzelfstaande hokken worden gewoon meeverzekerd. Belangrijk: deze vierkante meters moet je wel opgeven. Diverse aanbieders hanteren een quotum voor aantal M2’s voor schuurtjes e.d.
 4. Tuin
  De opstalverzekering vergoed meer dan jij zult denken. Bijna alle verzekeraars zullen een uitkering vrijgeven bij schade in de tuin aan zaken als schuurtjes. Mogelijk heb je daar een aparte tuinverzekering voor nodig. Relevant in wijken zoals: Westerkoggenland, Spierdijk, Zuidermeer, Ursem, Avenhorn, Oudendijk, Obdam, Hensbroek.

‘Duidelijke prijzen en voorwaarden vergelijken

A. Bosman, Obdam (maart 2023)