Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Purmerend

Aan de hand van een opstalverzekering in Purmerend – alias woonhuisverzekering – verzeker je schades gericht aan jouw woning wat gerelateerd is aan o.a. brand, vandalisme, storm (vanaf windkracht 7), aanrijding en aanvaring. Opstal heeft betrekking op alles wat nagelvast zit aan jouw huis. Onder andere de riolering, en tevens de zonnepanelen . Het is niet verplicht, maar kan voor huiseigenaar veel zekerheid bieden. Bovendien verplichten veel banken het bij een hypotheek. Hoe waardevol is je huis voor jou? Aan de hand van onze vergelijker vergelijk jij snel de meest afgesloten opstalverzekeringen van professionele maatschappijen zoals o.a. Ditzo, ABN AMRO of Lancyr op prijs en kwaliteit. Je woonadres heeft invloed op de premie. Kies een geschikt woonpakket in Purmerend, gemeente Purmerend, Noord-Holland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieNoord-Holland
GemeentePurmerend
Netnummer0299 (+31299)
Aantal inwoners 79889
Postcodes1440
BuurtenCentrum
Naburige plaatsenverzekering-Pijnacker-Nootdorp, opstalverzekering-Oud-Beijerland, polis-Oost Gelre, verzekeringspakket-Krimpenerwaard, Overbetuwe en woonhuisverzekering-Oudewater
opstalverzekering-purmerend

Online woonhuisverzekering vergelijken in Purmerend, maart 2023

Een woonhuisverzekering vergoed alle schade aan je woning. Dat kan gaat om schade door inbraak, brand, diefstal, ontploffing. Niet vergeten: Deze verzekering sluit je af voor een uitkering bij schade die ontstaat aan de woning. Bijvoorbeeld de gang. Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (daarmee dek jij waardevolle “losse” items zoals zonwering of gebroken servies). Welke opstalverzekering is af te sluiten voor huizen in Purmerend? Hiervoor is het belangrijk te kijken naar o.a:

 • Modules: Hoe flexibel zijn ze met vergoedingen bij schades?
 • Klantenservice: Wat gebeurt er als mijn huis beschadigd is?
 • Reviews: Zijn klanten tevreden over de opstal-dienstverlening?
 • Kosten: Hoeveel ben je kwijt aan premie?
 • De eigen bijdrage: Hoe hoog is het eigen risico?
Vanaf het punt dat jij de opstalverzekering vergelijken gaat voor woningen in Purmerend, is het aan te raden om je niet te beperken tot alleen de goedkoopste opstalverzekering in Purmerend. Mocht de situatie zich voordoen dat je te maken hebt met schade in de woning (zoals bijv. door blikseminslag, vandalisme, een omgevallen boom, olie, rook en roet), dan dienen met name de service en uitkeringen uitstekend te werken. Met behulp van ons vergelijkscript bekijk je heel snel de mogelijkheden. De kosten van assuradeurs als Ditzo of Unigarant schommelen tussen €7,25 en €11,75. Voer in de basis je complete wensenlijstje in, neem alle premies door, en rangschik de uitkomsten daarna pas op prijs. Middels deze techniek heb je in ieder geval de gewenste dekking. Ga door naar: London Verzekeringen afsluiten.

Benodigde tijd: 2 minuten.

In 5 stappen jouw woning verzekeringen

 1. Persoonsgegevens doorgeven

  Als eerst vul je de geboortedatum in, postcodegebied (1440) huisnummer, en gezinssamenstelling.

 2. Basisinformatie woning

  Wat belangrijk is: kenmerken huis, constructie en materiaal, oppervlakte inclusief bijgebouwen, aantal (slaap)kamers en opleverdatum van de woning.

 3. Details van het huis

  Definieer status van keuken en badkamer en de afwerking.

 4. Berekenen van de maandelijkse premie

  Je ziet daarna de actuele woonhuisverzekeringen op basis van jouw zoekopdracht.

 5. Direct verzekering afsluiten

  Een dekking afsluiten of overstappen is online binnen 5 minuten geregeld.

Wat zijn de kosten van een opstalverzekering?

Veel Nederlanders vragen: hoe duur is een opstalverzekering in Purmerend? De gemiddelde premies zitten maandelijks tussen €6,75 tot €10,75. De hoogte van de premie is in de praktijk uiteraard per persoon wisselend. Diverse aspecten beïnvloeden de hoogte:

 • Verzekeringstype (wat is wel/niet verzekerd)
 • Verzekerd bedrag
 • Bouwdatum
 • Adres
 • Het eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe check ik de voordeligste woonhuisverzekering voor onze woning in Purmerend? Dit kan zonder moeite: navigeer naar de vergelijker. Beantwoord de vragen, selecteer de modules, bereken de premie, en neem het beste aanbod. Je vindt pakketten als De Goudse Opstalverzekering of juist Verzekeruzelf.nl Opstalverzekering (Extra Uitgebreid). Liever laten adviseren? Breng dan een bezoek aan een verzekeringskantoor in Purmerend.

Direct vergelijken

Zelf de beste opstalverzekering in Purmerend afsluiten? Stap over naar de best gewaardeerde of voordeligste verzekeraar voor omgeving 1440, 1441, 1442, 1443, 1444, 1445, 1446, 1447, 1448, 1481.

Bekijk deze woonverzekeringen in Noord-Holland in maart 2023

 • Reaal GGP (adviseur)
 • Turien & Co Woonpakketverzekering Premium
 • ASR Woonhuisverzekering (Extra uitgebreid)
 • Centraal Beheer Opstalgarantverzekering (Allrisk)
 • Nationale Nederlanden Opstal Maatwerk (Extra Uitgebreid)
 • Reaal GoedGeregeldPakket Allrisk
 • Aegon Opstal Allrisk
 • Allsecur Compleet

Extra voordeel met een woonverzekering

Afgezien van een opstalverzekering heeft vrijwel elk huishouden ook een inboedelverzekering. Wat wij aanraden is beide polissen te regelen bij de identieke aanbieder. In het geval van schades in of rondom jouw woning vormen er geen meningsverschillen over wat er onder opstal- of inboedel valt.

Profiteer van het gemak en voordeel van een woonverzekering
 1. Pakketpolis-voordeel
 2. Één aanspreekpunt
 3. Geen discussie tussen verzekeraars
 4. Besparen op polis- en administratiekosten
 5. Één maandelijkse nota
Profiteer van extra combinatievoordeel
We spreken nog over meerdere zekerheden die je kunt toevoegen. In de praktijk is dit als eerst de aansprakelijkheidsverzekering. Tevens zit de reis- rechtsbijstand en autoverzekering in de regel in de combinatiepolis / alles-in-één verzekeringspakket. Andere opties zijn: huisdierenverzekering, motorverzekering, caravanverzekering, brommerverzekering, overlijdensrisicoverzekering.

Een allrisk opstalverzekering berekenen

Zo’n all-risk opstalverzekering heeft de beste polisvoorwaarden, en dekt alle van buiten komend onheil dat beschadiging veroorzaakt. Dat is inclusief schades die zijn ontstaan door jouw handelen. Denk dan aan inbraak, blikseminslag, diefstal, vandalisme of inbraak en diefstal, brand of explosie, vandalisme, een flinke storm (vanaf windkracht 7). Let op: er zijn uitzonderingen voor de all risk woonhuisverzekering. Schades als gevolg van oorlogsgeweld, normaal huishoudelijk gebruik, roekeloosheid en opzet, constructie- of installatiefouten of rook en roet uit open haard, storm en wind onder de windkracht 7, weersinvloeden, vocht dat door de muren komt, ongedierte of schimmel en schade aan fundering / glas wordt in de regel niet afgedekt. Hierna ontdek je praktische informatie over onderwerpen waar vaak veel vragen over zijn:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen horen bij jouw huis. Derhalve vallen ze onder de dekking van de opstalverzekering. Ben je geen eigenaar van de woning? Dan kan je zonnepanelen verzekeren d.m.v. het huurdersbelang. Een afzonderlijke zonnepanelenverzekering is doorgaans weggegooid geld.
 2. Glasverzekering
  Glasschade als resultaat van bjiv. een flinke storm of inbraak zit doorgaans in de verzekering. Echter, een bal die door een raam gaat zit vaak niet in de woonhuisverzekering. Dit risico dek je af met een glasverzekering.
 3. Garages en bijgebouwen
  Je schuur, tuinhuisje, garage, overkapping en losse gebouwen worden gewoon meeverzekerd. Tip van de specialist: deze vierkante meters moet je wel opgeven. Sommige partijen stellen beperkingen aan het aantal M2 voor schuren en overige bijgebouwen.
 4. Tuin
  De opstalverzekering is een uitgebreide polis, ook voor buiten. Plenty verzekeraars staan garant voor de kosten van tuinschade, zoals schade aan tuinhuisjes. Soms is een speciale tuinverzekering benodigd. Dit kan essentieel zijn een wijk als: Centrum, Overwhere, Wheermolen, Gors, Purmer-Noord, Purmer-Zuid, Weidevenne.

‘Altijd een met een gerust gevoel slapen

S. van der Horst, Purmerend (maart 2023)