Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering De Koog

Door middel van een opstalverzekering in De Koog (ook bekend als woonhuisverzekering) dek je schades m.b.t. de woning die ontstaan zijn door onder andere brand, diefstal, wateroverlast, inbraak. Opstal heeft betrekking op alles wat vast zit aan de woning. Een voorbeeld is een vaste vloer, of bijvoorbeeld de heg. Het is geen vereiste, maar vrijwel iedereen is wel verzekerd. Vaak is het een vereiste bij een hypotheek. Hoe waardevol is je huis voor jou? Via ons vergelijkscript vergelijk jij online vele opstalverzekeringen van professionele verzekeringsmaatschappijen zoals Unigarant, ANWB of REAAL Verzekeringen op prijs en kwaliteit. Tarieven wisselen per postcodegebied. Stap over naar de beste aanbieder in De Koog, gemeente Texel, Noord-Holland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieNoord-Holland
GemeenteTexel
(Regio) nummer0222 (+31222)
Bewoners 13574
Postcodes1796
BuurtenHet
Plaatsen in de regioverzekering-de-cocksdorp, opstalverzekering-oudeschild, polis-julianadorp, verzekering-barsingerhorn, woonhuisverzekering-barsingerhorn en den-burg
opstalverzekering-de-koog

Snel woonhuisverzekering vergelijken in De Koog, maart 2023

De woonhuisverzekering verzekert schade aan de woning. Denk aan schades veroorzaakt door inbraak, brand, aanrijding en aanvaring, ontploffing. Belangrijk: Deze verzekering dekt enkel uitkeringen bij schades van aspecten mb.t. de woning. Onder andere het leidingwerk. Het onderscheidt zich van een inboedelverzekering (hiermee dek jij waardevolle “losse” items zoals keukenblok of een defecte TV). Welke opstalverzekering kan ik afsluiten voor onze woning in De Koog? Het antwoord op deze vraag bestaat uit meerdere componenten:

 • Dekking: Wat voor schades zijn gedekt?
 • Service: Hoe gaat het declareren in z’n werk?
 • Ervaringen: Hoe beoordelen huidige klanten hun opstal-polis?
 • Tarief: Hoe duur is de polis per maand?
 • Vrijwillig eigen risico: Hoe hoog is het eigen risico?
Zodra jij een opstalverzekering vergelijken gaat voor huizen in De Koog, dan is het slim om verder te kijken dan alleen de goedkoopste opstalverzekering in De Koog. Op het moment dat je schades in huis hebt veroorzaakt (onder andere wateroverlast, olie, rook en roet, inbraak en diefstal, een omgevallen boom), dan horen natuurlijk de dekking en de service in orde te zijn. Met behulp van onze service-tool vind je direct uit welke optie bij je past. De maandelijkse premies aanbieders zoals Generali en Reaal zitten maandelijks tussen €5,5 tot €13,5. Voer bovenaan in de tool je complete wensenlijstje in, bereken de premie, en kijk pas daarna naar de premies. Zo voorkom je onderverzekering. Bekijk ook SNS opstalverzekering.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Hoe moet ik mijn huis verzekeren?

 1. Wie ben jij?

  Start met het invullen van de geboortedatum, adres (1796) huisnummer, en gezinsgrootte.

 2. Kenmerken van de woning

  Benodigde info: kenmerken woning, dakconstructie (plat, riet), oppervlakte in M2 (incl. bijgebouwen) en nieuwbouw of bestaande bouw.

 3. Details van het huis

  Definieer status van keuken en badkamer en de afwerking.

 4. Premies berekenen

  Je bekijkt hierna de relevante verzekeringen op basis van jouw wensen.

 5. Polis afsluiten via internet

  Het overstappen of afsluiten van nieuwe dekkingen regel je snel via het internet.

Kosten opstalverzekering berekenen

Veel mensen willen weten: hoe duur is een opstalverzekering in De Koog? De gemiddelde premies variëren tussen de €8,75 en €13. Het exacte bedrag verschilt uiteraard per persoon. Deze onderdelen liggen ten grondslag aan de premie:

 • Dekking (wat is wel en niet afgedekt?)
 • Totaalbedrag waar verzekeraar voor garant staat
 • Bouwjaar
 • Omgeving
 • Eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Langs welke weg ontdek ik voordelige woonhuisverzekeringen voor mijn woning in De Koog? Het is simpel: open de vergelijkingstool. Voer de velden in, bepaal welke dekkingen je wilt, bereken de premie, en neem het beste aanbod. Wat dacht je bijvoorbeeld van Allianz Verzekerd wonen pakket (Extra uitgebreid) of Reaal Opstal (adviseur). Kom je er zelf niet uit? Maak een afspraak met een verzekeringskantoor in De Koog.

Vergelijk woonhuisverzekeringen

Eenvoudig de beste opstalverzekering in Texel afsluiten? Vind de best gewaardeerde of voordeligste aanbieder voor de buurt 1796.

Actuele woonverzekeringen in Noord-Holland in maart 2023

 • Delta Lloyd Delta Lloyd Inboedelverzekering
 • Centraal Beheer Inboedel/Opstal (Allrisk)
 • Univé Woonpakket (EUG)
 • Generali Woonhuisverzekering
 • Aegon Woon- en VrijeTijdpakket Basis
 • Delta Lloyd Delta Lloyd Woonhuisverzekering
 • De Goudse Privé Pakket Online
 • Univé Inboedelverzekering (EUG)

Tip: sluit een gecombineerde woonverzekering af

Behalve een opstalverzekering sluiten Nederlanders doorgaans een inboedelverzekering af. Doorgaans wordt geadviseerd een combinatie van deze polissen onder te brengen bij 1 maatschappij. In het geval van schade rondom je woning, vormen er geen meningsverschillen over welk gedeelte te maken heeft met inboedel- en opstal.

Waarom kiezen voor een gecombineerde woonverzekering?
 1. Pakketpolis-voordeel
 2. Één aanspreekpunt
 3. Zonder problemen je geld terugkrijgen
 4. Prolongatiekosten maar een keer betalen
 5. Een duidelijke nota per maand
Welke verzekeringen kan ik nog meer combineren?
Wellicht vind jij meer interessante verzekeringen die je kunt combineren. De belangrijkste is de aansprakelijkheidsverzekering. Tevens zit de rechtsbijstand, reis- en autoverzekering steeds vaker inbegrepen in het (combinatiepolis) woonverzekering pakket. Maar je kunt ook denken aan o.a.: motorverzekering, brommerverzekering, overlijdensrisicoverzekering, caravanverzekering, ongevallenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering berekenen

De All risk opstalverzekering biedt de ruimste dekking. en verzekert jou tegen alle van buiten komend onheil dat beschadiging veroorzaakt. Dus ook schades die toe te rekenen zijn aan bewoners. Denk dan aan blikseminslag, aanrijding en aanvaring, inbraak, ontploffing en een flinke storm (vanaf windkracht 7), brand of explosie, blikseminslag, inbraak en diefstal. Belangrijk: mogelijk zijn er bepaalde uitzonderingen binnen de all risk woonhuisverzekering. Schade ontstaan door aardbevingen, overstromingen, atoomkernreacties, normaal huishoudelijk gebruik of rook en roet uit open haard, vocht dat door de muren komt, bevroren leidingen, grondwater in de woning, storm en wind onder de windkracht 7 en glasschade of schade aan de fundering is in veel gevallen niet inbegrepen. Hierna tref je meer informatie over veel besproken onderwerpen:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zijn verbonden met de woning. Om die reden vallen ze onder de dekking van de opstalverzekering. Ben je geen eigenaar van de woning? Ook dan kan je ze verzekeren d.m.v. het huurdersbelang. Een afzonderlijke zonnepanelenverzekering is doorgaans overbodig.
 2. Glasverzekering
  Glasschade door iets als vandalisme of brand wordt meestal gedekt. Maar, een bal of ladder door een ruit valt niet onder de woonverzekering. Wij adviseren een speciale glasverzekering te regelen.
 3. Bijgebouw / garage
  Je schuur, volière, tuinhuisje, overkapping en opzichzelfstaande hokken vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Advies: neem het aantal M2 van bijgebouwen op in de totaalberekening. Een aantal verzekeraars stellen een max. aantal vierkante meters voor bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering is een uitgebreide polis, ook voor buiten. Plenty verzekeraars staan garant voor de kosten van schade in of rondom de tuin, zoals schade aan het zwembad. Mogelijk is het afsluiten van een tuinverzekering noodzakelijk. Relevant in wijken zoals: Het Oude Land en duingebied, Het Nieuwe Land.

‘Een woonverzekering voor al mijn zaken

D. van Veen, De Koog (maart 2023)