Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Waterland

Met een opstalverzekering in Waterland – alias woonhuisverzekering – verzeker jij de schades gericht aan jouw woning als gevolg van situaties als storm (vanaf windkracht 7), vandalisme, inbraak, diefstal. Met opstal bedoelen we alle onderdelen die jouw woning / huis bezit. Onder andere een badkamer, of bijvoorbeeld leidingen in huis. Deze polis is geen vereiste in Nederland, maar wel voor huizenbezitters wel aantrekkelijk. Vaak is het een vereiste bij een hypotheek. Is jouw woning voor jou ook niet onmisbaar? Via onze vergelijktool vergelijk jij gemakkelijk de meest afgesloten opstalverzekeringen van klantvriendelijke partijen als bijv. SNS, DAK of Interpolis op premie en dekking. Premies variëren per postcode. Stap over naar de beste aanbieder in Waterland, gemeente Waterland, Noord-Holland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWaterland
(Net) nummer020 (+3120)
Bewoners 17304
Postcodegebieden1153
WijkenMonnickendam
Plaatsen in de omgevingverzekering-Wassenaar, opstalverzekering-Veere, polis-Tynaarlo, verzekeringspakket-Rotterdam, Waalre en woonhuisverzekering-Waadhoeke
opstalverzekering-waterland

Zelf woonhuisverzekering vergelijken in Waterland, maart 2023

De woonhuisverzekering verzekert schade aan jouw huis. Dat kan gaat om schade door blikseminslag, diefstal, schade door olie, rook en roet, vandalisme. Belangrijk: Deze polis sluit je af voor schade aan zaken die vastzitten aan de woning. Zoals het plafond. Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (daarmee ben je verzekerd tegen schade of diefstal van losse zaken als magnetron of schade aan kleding). Welke opstalverzekering kan ik afsluiten voor onze woning in Waterland? Hiervoor moet je letten op meerdere dingen:

 • Dekking: Wat is er wel en niet verzekerd?
 • Claims: Hoe klantvriendelijk is de aanbieder?
 • Meningen: Wat vinden klanten van de opstalverzekering?
 • Premie: Hoe duur is de polis per maand?
 • Eigen risico: Heb je te maken met een eigen bijdrage?
In de situatie dat je de opstalverzekering vergelijken gaat voor een woonhuis in Waterland, is het verstandig om niet alleen te kiezen voor de goedkoopste opstalverzekering in Waterland. Op het moment dat er iets met jouw huis gebeurt (door bijv. situatie als olie, rook en roet, een flinke storm (vanaf windkracht 7), brand of explosie, inbraak en diefstal), dan horen uiteraard de schade-uitkeringen en helpdesk direct op gang te komen. Middels onze vergelijker kan je hier zelf achter komen. De maandelijkse premies verzekeraars als OHRA of Avéro Achmea zitten maandelijks tussen €9,5 en €10,75. Vul in onze vergelijker welke modules je minimaal wilt afsluiten, bereken de premie, en kijk pas daarna naar de premies. Zodoende voorkom je onderverzekering. Bekijk ook REAAL Verzekeringen afsluiten.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Online snel en veilig jouw huis verzekeringen

 1. Jouw gegevens invoeren

  Je begint met het invullen van jouw geboortedatum, omgeving (1153) huisnummer, en gezinsgrootte.

 2. Beschrijving van je woning

  Wat belangrijk is: kenmerken huis, of je huis van steen of hout is gebouwd, oppervlakte, aantal kamers en bouwjaar woning.

 3. Afwerking van jouw huis

  Omschrijf het soort badkamer, keuken en de afwerking.

 4. Berekenen van de maandelijkse premie

  Je bekijkt vervolgens de verkrijgbare verzekeringen die passen bij jouw zoekopdracht.

 5. Online afsluiten

  Het overstappen of afsluiten van nieuwe dekkingen regel je snel via het internet.

Wat zijn de kosten van een opstalverzekering?

Veel Nederlanders vragen: hoe duur is een opstalverzekering in Waterland? De “normale” polissen liggen tussen de €7,25 tot €11. Het daadwerkelijke tarief is voor iedereen weer anders. Diverse aspecten beïnvloeden de hoogte:

 • Verzekeringstype (wat is wel/niet verzekerd)
 • Herbouwwaarde
 • Bouwjaar
 • Postcode
 • Eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Via welke weg bekijk ik de voordeligste woonhuisverzekering voor mijn huis in Waterland? Het is simpel: klik meteen door naar de vergelijker. Definieer jouw woning, kies de gewenste dekking, neem de tarieven door en kies de goedkoopste aanbieder. Voorbeelden van pakketten zijn Bovag Woonhuisverzekering (Allrisk) of Turien & Co Woonhuisverzekering Premium. Wil je er een expert naar laten kijken? Breng dan een bezoek aan een verzekeringsadviseur in Waterland.

Vergelijk opstalverzekeringen

Direct de beste opstalverzekering in Waterland afsluiten? Stap over naar de meest populaire of de meest betaalbare verzekering voor regio 1153.

Bekijk deze woonverzekeringen in Noord-Holland in maart 2023

 • Aegon Inboedel Allrisk
 • Klaverblad Inboedelverzekering Royaal
 • Klaverblad Inboedelverzekering Royaal
 • nowGo Woonverzekering Bewust
 • Turien & Co Woonhuisverzekering Prima
 • Delta Lloyd Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Univé Inboedelverzekering (AR)
 • Nationale Nederlanden Inboedel Standaard (Extra Uitgebreid)

Tip: sluit een gecombineerde woonverzekering af

Afgezien van een opstalverzekering sluiten Nederlanders doorgaans een inboedelverzekering af. Veel experts adviseren beide polissen aan te vragen bij de identieke maatschappij. Bij schades in of rondom jouw woning komt er geen discussie over wat er onder opstal- of inboedel valt.

Het gemak van een woonverzekering samengevat
 1. Combinatie-korting
 2. Centraal aanspreekpunt
 3. Geen onenigheid wie welke schade vergoedt
 4. Minder administratiekosten
 5. Grip op de kosten
Wat kan ik nog meer toevoegen aan mijn woonpakket?
Er zijn nog meer vergoedingen die te combineren zijn. Dan hebben we het uiteraard over de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de rechtsbijstand, reis- en autoverzekering steeds vaker in het (combinatiepolis) woonverzekering pakket. Sommige verzekeraars bieden ook aanvullende polissen als: huisdierenverzekering, caravanverzekering, motorverzekering, brommerverzekering, ongevallenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering kiezen

Zo’n all-risk opstalverzekering is het meest interessant qua dekking, en verzekert jou tegen ieder onverwacht plaatsvindend evenement. Dus ook schades die toe te rekenen zijn aan bewoners. Bijvoorbeeld inbraak, brand, vandalisme, schade door olie, rook en roet of een omgevallen boom, wateroverlast, een flinke storm (vanaf windkracht 7), schroeien of smelten. Let op: er zijn uitzonderingen voor de all risk woonhuisverzekering. Schade na aanleiding van normaal huishoudelijk gebruik, constructie- of installatiefouten, overstromingen, aardbevingen of vocht dat door de muren komt, weersinvloeden, grondwater in de woning, bevroren leidingen, rook en roet uit open haard en glas- of funderingsschade wordt in de regel niet afgedekt. Hieronder bekijk je meer informatie over thema’s waar soms onduidelijkheid over is:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan de woning. Zodoende zijn ze gedekt via de opstalverzekering. Huur je? Dan heb je geen opstalverzekering. Panelen verzeker je door het huurdersbelang. Een aparte zonnepanelenverzekering is meestal weggegooid geld.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas als resultaat van bjiv. een brandje zit doorgaans in de verzekering. Alleen, een ongeluk zoals een bal door de ruit wordt niet meegenomen door de opstalpolis. Hiervoor zijn weer speciale glasverzekeringen.
 3. Garage of bijgebouwen
  Je overkapping, tuinhuisje, volière, schuur en andere bijgebouwen worden gewoon meeverzekerd. Let op: deze vierkante meters moet je wel opgeven. Enkele aanbieders stellen beperkingen aan het aantal M2 voor schuren en overige bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering dekt meer dan je denkt. Genoeg verzekeraars verzekeren ook kosten van tuinschade, zoals schade aan planten. Wellicht is het afsluiten van een tuinverzekering noodzakelijk. Een uitkomst in buurten als: Monnickendam, Katwoude, Marken, Broek in Waterland, Ilpendam, Watergang.

‘Nu heb ik een scherpe prijs

G. Vermeulen, Waterland (maart 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente