Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Weesp

Door middel van een opstalverzekering in Weesp – we noemen dit soms ook woonhuisverzekering – verzeker jij de schades aangaande een huis door toedoen van onder andere inbraak, storm (vanaf windkracht 7), wateroverlast, diefstal. De term opstal betekent; alles wat nagelvast zit aan jouw huis. Onder andere de waterafvoer, en tevens de bijkeuken. Het is niet bij wet verplicht, maar vaak wel een goed idee. Indien jij een hypotheek afsluit moet je vaak deze module nemen. Jouw huis is je toch heel wat waard? Met behulp van deze website vergelijk jij eenvoudig de meest afgesloten opstalverzekeringen van betrouwbare maatschappijen zoals Europeesche, Bovag of Interpolis op voorwaarden en tarieven. De premies hangen af van je adres. Bepaal welke verzekeraar bij jou past in Weesp, gemeente Weesp, Noord-Holland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWeesp
(Net) nummer0294 (+31294)
Inwoners 18572
Postcodegebied1380
WijkenBinnenstad
Plaatsen in de omgevingverzekering-Weert, opstalverzekering-Wageningen, polis-Tytsjerksteradiel, verzekeringspakket-Someren, Waddinxveen en woonhuisverzekering-Waalwijk
opstalverzekering-weesp

Online woonhuisverzekering vergelijken in Weesp, maart 2023

Zo’n woonhuisverzekering keert uit bij schades aan je huis. Onder andere door brand, aanrijding en aanvaring, inbraak, ontploffing. Let op: Deze dekking is er alleen voor een uitkering bij schade die ontstaat aan de woning. Zoals het leidingwerk. Het onderscheidt zich van een inboedelverzekering (hiermee krijg je een uitkering voor “losse” spullen als linnengoed of schade aan kleding). Welke opstalverzekering moet ik kiezen voor mijn huis in Weesp? Houd rekening met de volgende punten:

 • Voorwaarden: Wat is er wel en niet verzekerd?
 • Klantenservice: Wat gebeurt er als mijn huis beschadigd is?
 • Reviews: Hoe bevalt de opstal-dekking bij andere klanten?
 • Tarieven: Wat is de prijs / het tarief van de polis?
 • Eigen bijdrage: Wordt er bij schade-uitkering een eigen bijdrage ingehouden?
Zodra jij de opstalverzekering vergelijken gaat voor een woonhuis in Weesp, dan is het slim om niet alleen te kiezen voor de goedkoopste opstalverzekering in Weesp. In een scenario dat je problemen in de woning krijgt (zoals bijv. door vandalisme, blikseminslag, inbraak en diefstal, schroeien of smelten), dan horen met name de dekking en de service goed geregeld te zijn. Met behulp van de vergelijkingssoftware kan je hier zelf achter komen. De prijzen van maatschappijen als Ditzo en Avéro Achmea schommelen tussen €7,5 – €11,75. Vul hierboven je complete wensenlijstje in, bekijk de kosten per maand, en kijk pas daarna naar de premies. Zo heb jij zeker de juiste dekking. Lees verder over: SNS afsluiten.

Benodigde tijd: 2 minuten.

In 5 stappen jouw woning verzekeringen

 1. Persoonsgegevens doorgeven

  Je begint met het invullen van jouw geboortedatum, postcodegebied (1380) huisnummer, en gezinssamenstelling.

 2. Gegevens over de woning

  Gevraagde gegevens: type huis, materiaal van jouw woning en constructie, oppervlakte inclusief bijgebouwen, aantal (slaap)kamers en datering van het woonhuis.

 3. Afwerking van jouw huis

  Wat voor keuken en badkamer heb je en omschrijf de globale afwerking van de woning.

 4. Premies berekenen

  Je opent vervolgens de beste verzekeraars die in lijn zijn met de opgegeven info.

 5. Polis afsluiten via internet

  Een dekking afsluiten of overstappen doe je helemaal zelf online.

Wat kost een opstalverzekering?

Veel mensen willen weten: hoe duur is een opstalverzekering in Weesp? De reguliere verzekeringen schommelen tussen €9,25 en €14. Het daadwerkelijke tarief is iets wat per woning weer anders is. Deze factoren zijn van belang:

 • Gekozen dekking (allrisk of basis)
 • Verzekerd bedrag
 • Bouwdatum
 • Woonplaats
 • Het eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Via welke weg achterhaal ik een voordelige woonhuisverzekering voor woningen in Weesp? Heel eenvoudig: klik meteen door naar de vergelijker. Beantwoord de vragen, bepaal welke dekkingen je wilt, vergelijk de prijzen en kies de goedkoopste aanbieder. Neem bijvoorbeeld een pakket zoals FBTO Woonpakket en/of Klaverblad Opstalverzekering Budget. Moeite met vergelijken? Ga dan naar een verzekeringskantoor in Weesp.

Vergelijk opstalverzekeringen

Eenvoudig de beste opstalverzekering in Weesp afsluiten? Bekijk de meest populaire of de meest betaalbare polis voor postcode 1380, 1381, 1382, 1383, 1384.

Actuele woonverzekeringen in Noord-Holland in maart 2023

 • Univé Woonpakket (AR)
 • Delta Lloyd Woonhuisverzekering (Allrisk)
 • Bruns ten Brink Woonhuisverzekering Compleet
 • HEMA Opstalverzekering
 • Verzekeruzelf.nl Woonpakket Compleet
 • Allianz Inboedelverzekering (AR)
 • Aegon Woon- en VrijeTijdpakket Allrisk
 • Univé Opstalverzekering (AR)

Tip: sluit een gecombineerde woonverzekering af

Naast een opstalverzekering is het interessant ook een inboedelverzekering te nemen. Doorgaans wordt geadviseerd beide polissen af te sluiten bij de identieke verzekeraar. In het geval van schades in of rondom jouw woning komt er geen discussie over wie verantwoordelijk is voor welk stukje schade.

5 voordelen van een woonverzekering
 1. Alles-in-1-korting
 2. Centraal aanspreekpunt
 3. Alles onder één dak verzekerd
 4. Slechts eenmaal poliskosten
 5. Één maandelijkse nota
Wat past nog meer in mijn verzekeringspakket?
Er zijn nog meer modules die jij kunt aanklikken. De belangrijkste is de aansprakelijkheidsverzekering. Tevens zit de rechtsbijstand, auto- en reisverzekering steeds vaker in de combinatiepolis / alles-in-één verzekeringspakket. Andere opties zijn: overlijdensrisicoverzekering, huisdierenverzekering, ongevallenverzekering, caravanverzekering, brommerverzekering.

Een allrisk opstalverzekering kiezen

De All risk opstalverzekering biedt de ruimste dekking. en staat paraat bij bijna elke soort van schade aan je huis. Ook als je de schade zelf per ongeluk veroorzaakt. Voorbeelden zijn brand, vandalisme, diefstal, blikseminslag en schroeien of smelten, blikseminslag, olie, rook en roet, inbraak en diefstal. Goed om te weten: er zijn uitzonderingen voor de all risk woonhuisverzekering. Schade na aanleiding van roekeloosheid en opzet, slecht onderhoud, normaal huishoudelijk gebruik, oorlogsgeweld of rook en roet uit open haard, grondwater in de woning, ongedierte of schimmel, storm en wind onder de windkracht 7, bevroren leidingen en glas- of funderingsschade wordt meestal niet gedekt. Hieronder lees je praktische informatie over onderwerpen waar vaak veel vragen over zijn:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen horen bij jouw huis. Hierom wordt schade hieraan vergoed. Ben je geen eigenaar van de woning? Dan heb je geen opstalverzekering. Panelen verzeker je via het onderdeel huurdersbelang. Een separate zonnepanelenverzekering is doorgaans overbodig.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas door bijv. ontploffing of inbraak is in algemene zin vaak gedekt. Maar, een voetbal die door de ruit vliegt wordt meestal niet gedekt door de woonhuisverzekering. Gelukkig kan je hier een glasverzekering voor nemen.
 3. Bijgebouw / garage
  Zo’n schuur, tuinhuisje, overkapping, volière en losse ruimtes / vertrekken vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Let op: in onze vergelijker moet je deze M2’s wel invullen. Diverse verzekeraars stellen beperkingen aan het aantal M2 voor schuurtjes e.d.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering dekt meer dan je denkt. Plenty verzekeraars keren vergoedingen uit bij schade in of rondom de tuin, zoals schade aan schuttingen. Wellicht is het afsluiten van een tuinverzekering noodzakelijk. Relevant in wijken zoals: Binnenstad, Zuid, Noord, Hogewey, Aetsveld, Aetsveldsepolder, Oostelijke Vechtoever, Bloemendalerpolder.

‘Perfecte service en online declareren

Q. Vink, Weesp (maart 2023)