Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Zaanstad

Door het afsluiten van een opstalverzekering in Zaanstad – we noemen dit soms ook woonhuisverzekering – verzeker je schades gericht aan jouw woning wat te maken heeft met aspecten als blikseminslag, diefstal, aanrijding en aanvaring, schade door olie, rook en roet. De term opstal betekent; alles wat vast zit aan de woning. Bijvoorbeeld de ramen, en tevens de heg. Deze dekking is geen verplichting in NL, maar beslist wel aan te raden. Vaak is het een vereiste bij een hypotheek. Voor velen is het huis het meest kostbare bezit. Met behulp van onze vergelijktool vergelijk jij moeiteloos alle belangrijke opstalverzekeringen van professionele verzekeraars zoals ZLM, Avéro Achmea of Nederlanden van Nu op premie en dekking. Je woonadres heeft invloed op de premie. Bekijk de laagste premie in Zaanstad, gemeente Zaanstad, Noord-Holland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieNoord-Holland
GemeenteZaanstad
(Regio) nummer075 (+3175)
Bewoners 152466
Postcodegebied1544
BuurtschappenZaandam
Plaatsen in de regioverzekering-Woudrichem, opstalverzekering-Woensdrecht, polis-Wassenaar, verzekeringspakket-Tynaarlo, Woensdrecht en woonhuisverzekering-Winterswijk
opstalverzekering-zaanstad

Snel woonhuisverzekering vergelijken in Zaanstad, maart 2023

De woonhuisverzekering dekt schade aan jouw huis. Bijvoorbeeld door vandalisme, schade door olie, rook en roet, inbraak, brand. Belangrijk: Deze module sluit je af voor een uitkering bij schade die ontstaat aan de woning. Onder andere vaste muren. Niet te verwarren met een inboedelverzekering (hiermee ben je verzekerd tegen schade of diefstal van losse zaken zoals betimmeringen of schade aan meubels). Welke opstalverzekering moet ik kiezen voor mijn huis in Zaanstad? Neem hiervoor de volgende zaken in acht:

 • Dekking: Wat voor schades zijn gedekt?
 • Uitkeringen:Hoe eenvoudig kun je contact opnemen?
 • Ervaringen: Hoe bevalt de opstal-dekking bij andere klanten?
 • Tarieven: Welke tarieven worden maandelijks gehanteerd?
 • Vrijwillige eigen bijdrage: Wordt er bij schade-uitkering een eigen bijdrage ingehouden?
Vanaf het punt dat jij de opstalverzekering vergelijken gaat voor een huis in Zaanstad, dan is het slim om je niet te beperken tot alleen de goedkoopste opstalverzekering in Zaanstad. Als er sprake is van schade aan de woning (onder andere wateroverlast, schroeien of smelten, brand of explosie, olie, rook en roet), dan horen in het bijzonder de schadeafhandeling en dekkingen picobello voor elkaar te zijn. Met behulp van de vergelijkingstool bekijk je heel snel de mogelijkheden. De prijzen van assuradeurs als Independer of Centraal Beheer variëren tussen de €5,25 tot €11,5. Voer in de bovenstaande vergelijker in waaraan de verzekering moet voldoen, bekijk de kosten per maand, en kijk pas daarna naar de premies. Zodoende heb je altijd een volledige dekking. Ook interessant: Univé afsluiten.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Online snel en veilig jouw huis verzekeringen

 1. Basisgegevens invullen

  Start met het invullen van de geboortedatum, postcode (1544) huisnummer, en grootte van het huishouden.

 2. Basisinformatie woning

  Wat je moet invullen: kenmerken huis, constructie en materiaal, oppervlakte inclusief bijgebouwen, aantal (slaap)kamers en opleverdatum van de woning.

 3. Uitgebreide informatie woning

  Wat voor keuken en badkamer heb je en omschrijf de globale afwerking van de woning.

 4. Berekenen van de maandelijkse premie

  Je bekijkt daarna de relevante woonhuisverzekeringen die rijmen met jouw zoekvraag.

 5. De opstalverzekering afsluiten

  Het overstappen of afsluiten van nieuwe dekkingen kan eenvoudig via internet plaatsvinden.

Kosten opstalverzekering berekenen

Een relevante vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Zaanstad? De doorsnee polissen variëren tussen de €9 en €14,25. De exacte premie is in de praktijk uiteraard per persoon wisselend. Diverse aspecten beïnvloeden de hoogte:

 • Gekozen dekking (allrisk of basis)
 • Herbouwwaarde
 • Leeftijd woning
 • Postcode
 • De eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe vind ik de voordeligste woonhuisverzekering voor ons huis in Zaanstad? Het is simpel: gebruik onze vergelijker. Voer de velden in, maak een keuze uit de dekkingen, check alle kosten, en stap over naar de beste of voordeligste verzekeraar. Je vindt pakketten als Lancyr Inboedelverzekering en/of InShared Inboedelverzekering. Kom je er zelf niet uit? Je kunt ook terecht bij een verzekeringsadviseur in Zaanstad.

Vergelijk opstalverzekeringen

Direct de beste opstalverzekering in Zaanstad afsluiten? Vind de best gewaardeerde of laagst geprijsde verzekering voor de buurt 1544.

Goed beoordeelde woonverzekeringen in Noord-Holland in maart 2023

 • De Nederlanden van Nu Opstalverzekering
 • Centraal Beheer Inboedelverzekering (Allrisk)
 • Nationale Nederlanden ZPP Woonpakketverzekering
 • De Goudse Opstalverzekering
 • Allianz Woonhuisverzekering Premium (Allrisk)
 • Centraal Beheer Inboedelverzekering (Extra uitgebreid)
 • Nationale Nederlanden Opstal Standaard (Extra Uitgebreid)
 • Klaverblad Opstalverzekering Budget

Tip: sluit een gecombineerde woonverzekering af

Afgezien van een opstalverzekering heeft vrijwel elk huishouden ook een inboedelverzekering. Veel experts adviseren beide polissen af te sluiten bij één assuradeur. Indien de situatie zich voordoet van schade in of rondom jouw woning heb je minder te maken met bonje over welk gedeelte te maken heeft met inboedel- en opstal.

5 voordelen van een woonverzekering
 1. Extra voordeel
 2. Overzichtelijk
 3. Geen gedoe over wie precies wat verzekert
 4. Prolongatiekosten maar een keer betalen
 5. Alle kosten op een heldere factuur
Welke polissen kan ik nog meer combineren voor extra korting?
Er bestaan nog een aantal dekkingen die te combineren zijn. Allereerst natuurlijk de aansprakelijkheidsverzekering. Tevens zit de (doorlopende) reis-, auto-, en rechtsbijstandverzekering doorgaans in het alles-in-1 verzekeringspakket (combinatiepolis). Maar je kunt ook denken aan o.a.: motorverzekering, caravanverzekering, huisdierenverzekering, brommerverzekering, ongevallenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering kiezen

Zo’n all-risk opstalverzekering biedt optimale dekking, en staat garant bij elk van buiten komend onheil. Zelfs als jij hier zelf debet aan bent. Je kunt dan denken aan storm (vanaf windkracht 7), blikseminslag, wateroverlast, brand of vandalisme, inbraak en diefstal, een flinke storm (vanaf windkracht 7), blikseminslag. Let op: er zijn uitzonderingen voor de all risk woonhuisverzekering. Schade ontstaan door roekeloosheid en opzet, slecht onderhoud, oorlogsgeweld, normaal huishoudelijk gebruik of weersinvloeden, bevroren leidingen, grondwater in de woning, storm en wind onder de windkracht 7, vocht dat door de muren komt en glasschade of schade aan de fundering zit vaak niet inbegrepen. Hierna vind je aanvullende info veel besproken onderwerpen:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten “nagelvast” aan het dak. Hierom vallen ze onder de dekking van de opstalverzekering. Huur je? Ook dan kan je ze verzekeren aan de hand van het huurdersbelang. Een separate zonnepanelenverzekering is in de regel niet nodig.
 2. Glasverzekering
  Glasschade als resultaat van bjiv. een inbraak of storm zit vaak bij de polis in. Maar, een bal door de ruit valt niet onder de woonhuisverzekering. Dit risico dek je af met een glasverzekering.
 3. Garages en bijgebouwen
  Jouw garage, tuinhuisje, schuur, volière en andere bijgebouwen vind je doorgaans standaard in de dekking. Belangrijk: deze vierkante meters moet je wel opgeven. Veel aanbieders stellen een limiet voor toegestane M2’s voor opbergruimtes en andere bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering is een uitgebreide polis, ook voor buiten. Veel verzekeraars keren vergoedingen uit bij schades in de tuin aan bijv. schuttingen. In andere gevallen is het afsluiten van een tuinverzekering noodzakelijk. Relevant in wijken zoals: Zaandam Zuid, Poelenburg, Pelders- en Hoornseveld, Rosmolenwijk, Kogerveldwijk, Zaandam Noord, Oude Haven, Zaandam West, Nieuw West, Oud Koog a/d Zaan, Westerkoog, Oud Zaandijk, Rooswijk, Wormerveer, Krommenie Oost, Krommenie West, Assendelft-Zuid, Assendelft-Noord, Westzaan.

‘Ons nieuwbouwhuis voordelig verzekerd

M. Blom, Zaanstad (maart 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente