Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Almelo

Door middel van een opstalverzekering in Almelo (ook bekend als woonhuisverzekering) verzeker jij de schade aan jouw huis als gevolg van aspecten als ontploffing, blikseminslag, diefstal, inbraak. Het begrip opstal slaat op; alle onderdelen die jouw woning / huis bezit. Denk dan aan de open haard, maar ook het kozijn. Deze polis is geen vereiste in Nederland, maar kan voor huiseigenaar veel zekerheid bieden. Bovendien verplichten veel banken het bij een hypotheek. Jouw huis is je toch heel wat waard? Via onze vergelijker vergelijk je online een aantal opstalverzekeringen van erkende assuradeurs zoals o.a. Generali, BLG wonen of Reaal op modules, flexibiliteit en prijs. Premies variëren per postcode. Stap over naar de beste aanbieder in Almelo, gemeente Almelo, Overijssel.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieOverijssel
GemeenteAlmelo
(Regio) nummer0546 (+31546)
Aantal inwoners 72425
Postcodegebied7600
BuurtenBinnenstad
Plaatsen in de buurtverzekering-Alkmaar, opstalverzekering-Zaanstad, polis-Winterswijk, verzekeringspakket-Waalwijk, Aalten en woonhuisverzekering-Aalsmeer
opstalverzekering-almelo

Zelf woonhuisverzekering vergelijken in Almelo, maart 2023

Een woonhuisverzekering dekt schade aan jouw huis. Denk aan schades veroorzaakt door storm (vanaf windkracht 7), diefstal, vandalisme, brand. Belangrijk: Deze dekking verzekert alleen schade aan zaken die vastzitten aan de woning. Denk aan de bijkeuken. Het is wat anders dan een inboedelverzekering (hiermee dek je de losse bezittingen afals vitrage/gordijnen of een defecte TV). Welke opstalverzekering past bij mijn woning in Almelo? Het antwoord op deze vraag bestaat uit meerdere componenten:

 • Dekking: Op welke uitkeringen bij schade kun je rekenen?
 • Service: Hoe eenvoudig kun je contact opnemen?
 • Recensies: Hoe bevalt de opstal-dekking bij andere klanten?
 • Prijzen: Hoeveel ben je kwijt aan premie?
 • Vrijwillige eigen bijdrage: Wordt er bij schade-uitkering een eigen bijdrage ingehouden?
Als je zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor huizen in Almelo, is het verstandig om niet uitsluitend te kijken naar de goedkoopste opstalverzekering in Almelo. In een scenario dat er iets met jouw huis gebeurt (bijvoorbeeld door olie, rook en roet, een omgevallen boom, schroeien of smelten, brand of explosie), dan dienen in het bijzonder de schade-uitkeringen en helpdesk goed geregeld te zijn. Met behulp van de vergelijkingstool bekijk je heel snel de mogelijkheden. De maandelijkse premies aanbieders als Ditzo en REAAL Verzekeringen schommelen tussen €5,75 – €11,75. Voer bovenaan in de tool in waar jouw verzekering aan moet voldoen, check de maandelijkse kosten, en vergelijk pas hierna op prijs. Zodoende heb jij zeker de juiste dekking. Lees verder over: Zelf afsluiten.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Hoe moet ik mijn huis verzekeren?

 1. Jouw gegevens invoeren

  Je begint met het invullen van jouw geboortedatum, postcode (7600) huisnummer, en grootte van het huishouden.

 2. Basisinformatie woning

  Wat je moet invullen: type woning, of je huis van steen of hout is gebouwd, woonoppervlakte / aantal ruimtes en leeftijd van het huis.

 3. Details van het huis

  Definieer status van keuken en badkamer en type afwerking (luxe of normaal).

 4. Woonhuisverzekering berekenen

  Je ziet vervolgens de verkrijgbare woonhuisverzekeringen die overeenkomen met jouw wensen.

 5. De opstalverzekering afsluiten

  Een polis afsluiten of juist overstappen kan iedereen zelf online regelen.

Wat kost een opstalverzekering?

Een gebruikelijke vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Almelo? De “normale” polissen zitten maandelijks tussen €5,75 en €13,25. Het feitelijke maandbedrag is in de praktijk uiteraard per persoon wisselend. Er zijn een aantal variabelen:

 • Type dekking
 • Herbouwwaarde
 • Opleverdatum
 • Adres
 • Het eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Op welke manier check ik zo’n voordelige woonhuisverzekering voor onze woning in Almelo? Heel eenvoudig: navigeer naar de vergelijker. Voer de velden in, selecteer de modules, vergelijk de prijzen en kies de goedkoopste aanbieder. Neem bijvoorbeeld een pakket zoals Bruns ten Brink Brand Combi Budget of Bovag Thuispakket (Allrisk). Heb je hulp nodig? Je kunt ook terecht bij een verzekeringskantoor in Almelo.

Vergelijk opstalverzekeringen

Eenvoudig de beste opstalverzekering in Almelo afsluiten? Ontdek de beste of laagst geprijsde maatschappij voor regio 7600, 7601, 7602, 7603, 7604, 7605, 7606, 7607, 7608, 7609, 7610.

Actuele woonverzekeringen in Overijssel in maart 2023

 • Reaal GoedGeregeldPakket Extra Uitgebreid
 • Turien & Co Woonpakketverzekering Premium
 • Turien & Co Inboedelverzekering Premium
 • InShared Woonverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Bruns ten Brink Brand Combi Compleet
 • Bovag Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Ditzo Woonverzekering (Allrisk)
 • Allianz Inboedelverzekering (AR)

Combineer de opstal- en inboedel in een woonverzekering

Behalve een opstalverzekering is ook een inboedelverzekering een aanrader. Wat in de regel aanbevolen wordt is beide polissen af te sluiten bij één aanbieder. Wanneer we spreken van schades rondom je woning, heb je minder te maken met bonje over wie precies wat gaat vergoeden.

Waarom kiezen voor een gecombineerde woonverzekering?
 1. Combinatie-korting
 2. Centraal aanspreekpunt
 3. Zonder problemen je geld terugkrijgen
 4. Prolongatiekosten maar een keer betalen
 5. 1 duidelijke factuur
Profiteer van extra combinatievoordeel
We spreken nog over meerdere verzekeringen die samen te voegen zijn. In de praktijk is dit als eerst de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de reis- rechtsbijstand en autoverzekering steeds vaker in het (combinatiepolis) woonverzekering pakket. Sommige verzekeraars bieden ook aanvullende polissen als: ongevallenverzekering, motorverzekering, caravanverzekering, brommerverzekering, overlijdensrisicoverzekering.

Een allrisk opstalverzekering afsluiten

De all-risk opstalverzekering biedt de ruimste dekking. en staat garant bij alle van buiten komend onheil dat beschadiging veroorzaakt. Dus ook schades die toe te rekenen zijn aan bewoners. Denk aan voorvallen als storm (vanaf windkracht 7), aanrijding en aanvaring, inbraak, blikseminslag of olie, rook en roet, wateroverlast, een flinke storm (vanaf windkracht 7), inbraak en diefstal. Goed om te weten: er zit wel een beperking op de all risk woonhuisverzekering. Schades als gevolg van slecht onderhoud, normaal huishoudelijk gebruik, oorlogsgeweld, overstromingen of ongedierte of schimmel, weersinvloeden, grondwater in de woning, storm en wind onder de windkracht 7, bevroren leidingen en schade aan het glas of de fundering wordt in de regel niet afgedekt. Hieronder tref je nuttige details over onderwerpen waar vaak veel vragen over zijn:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan de woning. Daarom wordt schade hieraan vergoed. Huur je? Dan kan je zonnepanelen verzekeren aan de hand van het huurdersbelang. Een separate zonnepanelenverzekering is in veel gevallen overbodig.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas als resultaat van bjiv. brand of vandalisme zit vaak bij de polis in. Let op, een bal die door een ruit wordt geschopt wordt niet meegenomen door jouw opstalverzekering. Dit risico dek je af met een glasverzekering.
 3. Garages en bijgebouwen
  Jouw schuur, garage, tuinhuisje, volière en losse ruimtes / vertrekken zitten in de meeste opstalverzekeringen. Belangrijk: neem het aantal M2 van bijgebouwen op in de totaalberekening. Enkele verzekeraars stellen beperkingen aan het aantal M2 voor schuurtjes e.d.
 4. Tuin
  De opstalverzekering dekt ook zaken buitenshuis. Veel verzekeraars dekken de kosten van schade in de tuin aan zaken als bloemen planten. Mogelijk is een speciale tuinverzekering benodigd. Een uitkomst in buurten als: Binnenstad, De Riet, Noorderkwartier, Sluitersveld, Wierdense Hoek, Nieuwstraat-Kwartier, Ossenkoppelerhoek, Hofkamp, Schelfhorst, Windmolenbroek, Aadorp, Bornerbroek.

‘Snel de goedkoopste verzekeraar gevonden

G. de Haan, Almelo (maart 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente