Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Deventer

Door het afsluiten van een opstalverzekering in Deventer (ook bekend als woonhuisverzekering) verzeker je schade aan jouw woning wat te maken heeft met situaties als brand, schade door olie, rook en roet, blikseminslag, diefstal. Opstal heeft betrekking op alles wat nagelvast zit aan jouw huis. Een voorbeeld is de tegelvloer, of bijvoorbeeld een vaste vloer. Deze polis is geen vereiste in Nederland, maar vrijwel iedereen is wel verzekerd. Bovendien verplichten veel banken het bij een hypotheek. Jij bent toch ook zuinig op je huis? Aan de hand van opstalverzekeringregelen.nl vergelijk je eenvoudig alle belangrijke opstalverzekeringen van professionele partijen zoals o.a. Europeesche, ASR Verzekeringen of Nationale Nederlanden op prijs en kwaliteit. Je woonadres heeft invloed op de premie. Bepaal welke verzekeraar bij jou past in Deventer, gemeente Deventer, Overijssel.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieOverijssel
GemeenteDeventer
(Regio) nummer0575 (+31575)
Aantal inwoners 98869
Postcodes7400
WijkenBinnenstad
Plaatsen in de regioverzekering-Deurne, opstalverzekering-Cuijk, polis-Alblasserdam, verzekeringspakket-Winsum, Delft en woonhuisverzekering-De Wolden
opstalverzekering-deventer

Woonhuisverzekering vergelijken in Deventer, september 2023

Zo’n woonhuisverzekering vergoed alle schade aan je woning. Onder andere door wateroverlast, brand, schade door olie, rook en roet, inbraak. Noemenswaardig: Deze dekking regelt uitsluitend een uitkering bij schade die ontstaat aan de woning. Bijvoorbeeld vaste muren. Het onderscheidt zich van een inboedelverzekering (met zo’n polis dek je de losse bezittingen afzoals sport/hobbyartikelen of schade aan meubels). Welke opstalverzekering past bij mijn woning in Deventer? Neem hiervoor de volgende zaken in acht:

 • Modules: Wat is er wel en niet verzekerd?
 • Afhandeling: Hoe gaat het declareren in z’n werk?
 • Reviews: Hoe bevalt de opstal-dekking bij andere klanten?
 • Prijs: Hoe duur is de polis per maand?
 • Eigen bijdrage: Rekent de verzekeraar een eigen risico?
Vanaf het punt dat jij de opstalverzekering vergelijken gaat voor jouw woning in Deventer, raad men altijd aan uitgebreid te vergelijken, niet puur de goedkoopste opstalverzekering in Deventer. Op het moment dat er iets met jouw huis gebeurt (bijvoorbeeld door brand of explosie, inbraak en diefstal, schroeien of smelten, wateroverlast), dan horen vooral de schade-uitkeringen en helpdesk picobello voor elkaar te zijn. Via de vergelijkingstool kan je hier zelf achter komen. De tarieven van verzekeringsmaatschappijen zoals OHRA of De Goudse variëren tussen de €9,75 tot €11. Vul hierboven in waaraan de verzekering moet voldoen, bereken de premie, en rangschik de uitkomsten daarna pas op prijs. Zodoende heb jij zeker de juiste dekking. Lees verder over: Aegon dekking.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Hoe moet ik mijn huis verzekeren?

 1. Basisgegevens invullen

  Als eerst vul je de geboortedatum in, adres (7400) huisnummer, en grootte van het huishouden.

 2. Beschrijving van je woning

  Gevraagde gegevens: soort woning, constructie van het dak, materiaal van de woning, woonoppervlakte / aantal ruimtes en datering van het woonhuis.

 3. Extra informatie over je huis

  Hoe kwalitatief is de badkamer en keuken en type afwerking (luxe of normaal).

 4. Berekenen van de maandelijkse premie

  Je achterhaalt in de volgende stap de beste polissen op basis van jouw filters.

 5. Zelf woonhuisverzekering afsluiten

  Het overstappen of afsluiten van nieuwe dekkingen kan eenvoudig via internet plaatsvinden.

Wat zijn de kosten van een opstalverzekering?

Veel Nederlanders vragen: hoe duur is een opstalverzekering in Deventer? De gemiddelde premies liggen tussen de €7,5 – €12,75. De hoogte van de premie is voor iedereen weer anders. Deze onderdelen liggen ten grondslag aan de premie:

 • Dekking (wat is wel en niet afgedekt?)
 • Herbouwwaarde van de woning
 • Datum bouw
 • Regio
 • Eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Langs welke weg achterhaal ik voordelige woonhuisverzekeringen voor huizen in Deventer? Dit kan zonder moeite: klik meteen door naar de vergelijker. Beantwoord de vragen, klik alle af te sluiten modules aan, check alle kosten, en kies de goedkoopste aanbieder. Voorbeelden van pakketten zijn Bruns ten Brink Brand Combi Compleet en ook Aegon Opstal Allrisk. Wil je er een expert naar laten kijken? Maak een afspraak met een verzekeringsadviseur in Deventer.

Vergelijk woonhuisverzekeringen

Online de beste opstalverzekering in Deventer afsluiten? Ontdek de beste of laagst geprijsde maatschappij voor de buurt 7400, 7401, 7411, 7412, 7413, 7414, 7415, 7416, 7417, 7418, 7419, 7420, 7421, 7422, 7423, 7424, 7425, 7426, 7427, 7428.

Actuele woonverzekeringen in Overijssel in september 2023

 • Ditzo Woonverzekering (Allrisk)
 • Univé Opstalverzekering (AR)
 • nowGo Inboedelverzekering Bewust
 • De Nederlanden van Nu Inboedelverzekering
 • HEMA Woonverzekering
 • Reaal Opstal (adviseur)
 • Bovag Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Allianz Verzekerd wonen pakket (Allrisk)

Nog meer korting met een woonverzekering

Afgezien van een opstalverzekering is ook een inboedelverzekering een aanrader. Doorgaans wordt geadviseerd een combinatie van deze polissen te nemen bij dezelfde maatschappij. Wanneer we spreken van schade in of rondom jouw woning komt er geen discussie over wat er onder opstal- of inboedel valt.

Waarom kiezen voor een gecombineerde woonverzekering?
 1. Combinatievoordeel
 2. Centraal aanspreekpunt
 3. Geen discussie tussen verzekeraars
 4. Slechts eenmaal poliskosten
 5. Grip op de kosten
Wat past nog meer in mijn verzekeringspakket?
Er zijn nog meer zekerheden die te combineren zijn. De belangrijkste is de aansprakelijkheidsverzekering. Daarnaast zit ook de (doorlopende) reis-, auto-, en rechtsbijstandverzekering in de regel in de combinatiepolis / alles-in-één verzekeringspakket. Andere mogelijkheden zijn: caravanverzekering, brommerverzekering, ongevallenverzekering, huisdierenverzekering, overlijdensrisicoverzekering.

Een allrisk opstalverzekering nemen

De populaire allrisk opstalverzekering is de meest uitgebreide polis, en staat paraat bij elk van buiten komend onheil. Dat is inclusief schades die zijn ontstaan door jouw handelen. Voorbeelden zijn brand, wateroverlast, vandalisme, inbraak of brand of explosie, een flinke storm (vanaf windkracht 7), inbraak en diefstal, wateroverlast. Niet vergeten: er zit wel een beperking op de all risk woonhuisverzekering. Schade door oorlogsgeweld, overstromingen, slecht onderhoud, roekeloosheid en opzet of bevroren leidingen, rook en roet uit open haard, storm en wind onder de windkracht 7, vocht dat door de muren komt, grondwater in de woning en glas- of funderingsschade wordt meestal niet gedekt. Hierna vind je handige info over thema’s waar soms onduidelijkheid over is:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen horen bij jouw huis. Daarom zijn ze gedekt via de opstalverzekering. Heb je panelen op een huurwoning? Dan heb je geen opstalverzekering. Panelen verzeker je aan de hand van het huurdersbelang. Een separate zonnepanelenverzekering is meestal niet nodig.
 2. Glasverzekering
  Een gebroken glas door bijv. een inbraak of storm zit doorgaans in de verzekering. Alleen, een ongeluk zoals een bal door de ruit valt niet onder de woonhuisverzekering. Hiervoor neem je een aparte glasverzekering.
 3. Garages en bijgebouwen
  Je tuinhuisje, volière, overkapping, garage en losse ruimtes / vertrekken zitten in de meeste opstalverzekeringen. Belangrijk: neem bijgebouwen wel mee in het aantal M2. Diverse maatschappijen stellen een max. aantal vierkante meters voor schuren en overige bijgebouwen.
 4. Tuin
  De opstalverzekering is een uitgebreide polis, ook voor buiten. Genoeg verzekeraars zullen een uitkering vrijgeven bij schade in of rondom de tuin, zoals schade aan planten. Soms is een speciale tuinverzekering benodigd. Ideaal wanneer jij woont in buurten als: Binnenstad, De Hoven, Zandweerd, Voorstad, Borgele en Platvoet, Keizerslanden, Rivierenwijk en Bergweide, Colmschate-Noord, Colmschate-Vijfhoek, Colmschate-Zuid, Diepenveen, Schalkhaar, Okkenbroek, Lettele, Bathmen.

‘Handig, die verzekeringspakketten

I. de Bruijn, Deventer (september 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente