Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Enschede

Door het afsluiten van een opstalverzekering in Enschede – ook wel woonhuisverzekering – verzeker je schades aangaande een huis wat te maken heeft met zaken als schade door olie, rook en roet, ontploffing, vandalisme, wateroverlast. Het begrip opstal slaat op; de aspecten die muurvast aan het huis zitten. Denk dan aan de ramen, en ook een houten vloer. Deze polis is geen vereiste in Nederland, maar beslist wel aan te raden. Bovendien verplichten veel banken het bij een hypotheek. Is jouw woning voor jou ook niet onmisbaar? Door middel van deze website vergelijk je gemakkelijk alle belangrijke opstalverzekeringen van betrouwbare assuradeurs zoals Unigarant, Avéro Achmea of Reaal op service en prijs. Prijzen verschillen per regio. Stap over naar de beste aanbieder in Enschede, gemeente Enschede, Overijssel.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieOverijssel
GemeenteEnschede
Regionummer053 (+3153)
Aantal inwoners 158351
Postcodegebieden7500
WijkenBinnensingelgebied
Plaatsen in de regioverzekering-Enkhuizen, opstalverzekering-Deventer, polis-Cromstrijen, verzekeringspakket-Woudenberg, Eijsden-Margraten en woonhuisverzekering-Eersel
opstalverzekering-enschede

Zelf woonhuisverzekering vergelijken in Enschede, maart 2023

Een woonhuisverzekering keert uit bij schades aan je huis. Dat kan gaat om schade door storm (vanaf windkracht 7), ontploffing, blikseminslag, inbraak. Niet vergeten: Dit type verzekering regelt uitsluitend alles wat in en rondom je huis “vastzit”. Zoals de gang. Het onderscheidt zich van een inboedelverzekering (met zo’n polis krijg je een uitkering voor “losse” spullen als sieraden of kapotte meubels). Welke opstalverzekering moet ik kiezen voor mijn huis in Enschede? Hiervoor is het belangrijk te kijken naar o.a:

 • Voorwaarden: Hoe flexibel zijn ze met vergoedingen bij schades?
 • Uitkeringen:Hoe klantvriendelijk is de aanbieder?
 • Recensies: Hoe bevalt de opstal-dekking bij andere klanten?
 • Prijs: Hoeveel ben je kwijt aan premie?
 • De eigen bijdrage: Wordt er bij schade-uitkering een eigen bijdrage ingehouden?
Zodra jij de opstalverzekering vergelijken gaat voor een huis in Enschede, is het verstandig om niet uitsluitend te kijken naar de goedkoopste opstalverzekering in Enschede. In een scenario dat je schades in huis hebt veroorzaakt (zoals bijv. door brand of explosie, een omgevallen boom, wateroverlast, schroeien of smelten), dan behoren vooral de schadeafhandeling en dekkingen picobello voor elkaar te zijn. Via onze vergelijker kies jij gemakkelijk een geschikte polis. De tarieven van bedrijven als HEMA en Allianz variëren tussen de €8 – €10,5. Voer in de bovenstaande vergelijker je complete wensenlijstje in, bekijk de kosten per maand, en sorteer daarna pas op de goedkoopste! Op basis daarvan zorg je dat je niet onderverzekerd raakt. Bezoek ook de pagina: Allsecur dekking.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn huis verzekeren, hoe werkt dat?

 1. Persoonsgegevens doorgeven

  In stap 1 voer je jouw geboortedatum in, adres (7500) huisnummer, en de actuele gezinssituatie.

 2. Specificeer jouw woning

  Gevraagde gegevens: kenmerken woning, constructie van het dak, materiaal van de woning, oppervlakte inclusief bijgebouwen, aantal (slaap)kamers en bouwjaar woning.

 3. Details van het huis

  Definieer status van keuken en badkamer en omschrijf de globale afwerking van de woning.

 4. Premies berekenen

  Je achterhaalt hierna de verkrijgbare verzekeraars die overeenkomen met de opgegeven info.

 5. Online afsluiten

  Overstappen of een nieuwe polis afsluiten doe je helemaal zelf online.

Wat kost mijn opstalverzekering per maand?

Wat we veel horen is: hoe duur is een opstalverzekering in Enschede? De doorsnee polissen liggen tussen de €7 en €11,25. Het feitelijke maandbedrag is iets wat per woning weer anders is. De volgende zaken spelen een rol:

 • Soort dekking
 • Herbouwwaarde van de woning
 • Bouwdatum
 • Woonplaats
 • Het eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe check ik voordelige woonhuisverzekeringen voor mijn woning in Enschede? Heel eenvoudig: open de vergelijkingstool. Definieer jouw woning, klik alle af te sluiten modules aan, bekijk de prijzen, en stap over naar de beste of voordeligste verzekeraar. Wat dacht je bijvoorbeeld van Centraal Beheer Opstalgarantverzekering (Extra uitgebreid) en/of FBTO Inboedelverzekering (Allrisk). Kom je er zelf niet uit? Maak een afspraak met een verzekeringsadviseur in Enschede.

Vergelijk alle polissen

Online de beste opstalverzekering in Enschede afsluiten? Vind de best beoordeelde of de meest betaalbare maatschappij voor regio 7500, 7502, 7503, 7504, 7511, 7512, 7513, 7514, 7521, 7522, 7523, 7524, 7525, 7531, 7532, 7533, 7534, 7535, 7536, 7541, 7542, 7543, 7544, 7545, 7546, 7547, 7548, 7562.

Vaak afgesloten woonverzekeringen in Overijssel in maart 2023

 • Bruns ten Brink Woonhuisverzekering Compleet
 • De Nederlanden van Nu Inboedelverzekering
 • Aegon Inboedel Allrisk
 • Turien & Co Woonhuisverzekering Prima
 • Verzekeruzelf.nl Woonpakket (Extra Uitgebreid)
 • De Nederlanden van Nu Inboedelverzekering
 • Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering Compleet
 • Bruns ten Brink Woonhuisverzekering Compleet

Combineer de opstal- en inboedel in een woonverzekering

In aanvulling op een opstalverzekering is het interessant ook een inboedelverzekering te nemen. Wat in de regel aanbevolen wordt is allebei deze producten te nemen bij 1 verzekeraar. Wanneer we spreken van schades rondom je woning, komt er geen discussie over wie verantwoordelijk is voor welk stukje schade.

5 voordelen van een woonverzekering
 1. Pakketkorting
 2. Één aanspreekpunt
 3. Geen discussie tussen verzekeraars
 4. Minder administratiekosten
 5. 1 duidelijke factuur
Welke polissen kan ik nog meer combineren voor extra korting?
We spreken nog over meerdere verzekeringen die jij kunt aanklikken. Dan hebben we het uiteraard over de aansprakelijkheidsverzekering. Daarnaast zit ook de reis- rechtsbijstand en autoverzekering gewoonlijk in het alles-in-1 verzekeringspakket (combinatiepolis). Andere mogelijkheden zijn: overlijdensrisicoverzekering, brommerverzekering, huisdierenverzekering, caravanverzekering, ongevallenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering berekenen

Zo’n all-risk opstalverzekering biedt de ruimste dekking. en verzekert jou tegen elk van buiten komend onheil. Zelfs als jij hier zelf debet aan bent. Voorbeelden zijn inbraak, vandalisme, ontploffing, blikseminslag of wateroverlast, een flinke storm (vanaf windkracht 7), olie, rook en roet, vandalisme. Let op: mogelijk zijn er bepaalde uitzonderingen binnen de all risk woonhuisverzekering. Schade door aardbevingen, oorlogsgeweld, slecht onderhoud, roekeloosheid en opzet of bevroren leidingen, ongedierte of schimmel, weersinvloeden, grondwater in de woning, storm en wind onder de windkracht 7 en glas- of funderingsschade zit vaak niet inbegrepen. Hieronder ontdek je aanvullende info een aantal belangrijke thema’s:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten “nagelvast” aan het dak. Om die reden zijn ze gedekt via de opstalverzekering. Heb je panelen op een huurwoning? In dat geval kan je dit regelen via het zogenaamde huurdersbelang. Een speciale zonnepanelenverzekering is in veel gevallen overbodig.
 2. Glasverzekering
  Glasschade door o.a. blikseminslag of brand zit vaak bij de polis in. Alleen, een voetbal die door de ruit vliegt wordt meestal niet gedekt door de opstalverzekering. Gelukkig kan je hier een glasverzekering voor nemen.
 3. Bijgebouw / garage
  Een schuur, tuinhuisje, overkapping, garage en losse vertrekken / objecten zijn standaard meeverzekerd. Stelregel: vergeet niet deze oppervlakte (M2) in te voeren. Diverse assuradeurs hanteren een quotum voor aantal M2’s voor bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering dekt meer dan je denkt. De meeste verzekeraars dekken de kosten van problemen met de tuin, zoals schade aan bloemen planten. Mogelijk is een speciale tuinverzekering benodigd. Handig als je woont in wijken als: Binnensingelgebied, Hogeland – Velve, Boswinkel – Stadsveld, Twekkelerveld – T.H.T., Enschede-Noord, Ribbelt – Stokhorst, Enschede-Zuid, Bedrijfsterreinen Enschede-West, Glanerbrug en omgeving, Landelijk gebied en kernen.

‘Uitstekende informatie, snel geregeld

W. Bakker, Enschede (maart 2023)