Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Haaksbergen

Met een opstalverzekering in Haaksbergen – alias woonhuisverzekering – verzeker je schades aangaande een huis door toedoen van aspecten als ontploffing, blikseminslag, storm (vanaf windkracht 7), brand. Onder opstal verstaan we alle onderdelen die jouw woning / huis bezit. Onder andere een tuinhek, maar ook de heg. Deze dekking is geen verplichting in NL, maar wel voor huizenbezitters wel aantrekkelijk. Vaak is het een vereiste bij een hypotheek. Jouw huis is je toch heel wat waard? Middels ons vergelijkscript vergelijk jij snel een aantal opstalverzekeringen van klantvriendelijke bedrijven als bijv. HEMA, ANWB of Nationale Nederlanden op modules, flexibiliteit en prijs. Tarieven wisselen per postcodegebied. Ontdek de goedkoopste polis in Haaksbergen, gemeente Haaksbergen, Overijssel.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieOverijssel
GemeenteHaaksbergen
(Regio) nummer053 (+3153)
Aantal inwoners 24332
Postcodes7480
BuurtenHaaksbergen
Plaatsen nabijverzekering-Gulpen-Wittem, opstalverzekering-Emmen, polis-Den Haag, verzekeringspakket-Achtkarspelen, Gouda en woonhuisverzekering-Gorinchem
opstalverzekering-haaksbergen

Snel woonhuisverzekering vergelijken in Haaksbergen, maart 2023

De woonhuisverzekering keert uit bij schades aan je huis. Voorbeelden zijn schade door aanrijding en aanvaring, diefstal, schade door olie, rook en roet, inbraak. Goed om te weten: Deze module is er alleen voor een uitkering bij schade die ontstaat aan de woning. Zaken als vaste muren. Een inboedelverzekering is dus compleet iets anders (met deze polis krijg je een uitkering voor “losse” spullen zoals centrifuge of een stukke koelkast). Welke opstalverzekering is geschikt voor mijn woning in Haaksbergen? Het antwoord op deze vraag bestaat uit meerdere componenten:

 • Dekking: Wat is er wel en niet verzekerd?
 • Uitkeringen:Hoe gaat het declareren in z’n werk?
 • Meningen: Zijn klanten tevreden over de opstal-dienstverlening?
 • Prijs: Welke tarieven worden maandelijks gehanteerd?
 • Vrijwillig eigen risico: Ben je verplicht een eigen risico te betalen?
Vanaf het punt dat jij een opstalverzekering vergelijken gaat voor jouw woning in Haaksbergen, is het aan te raden om uitgebreid te vergelijken, niet puur de goedkoopste opstalverzekering in Haaksbergen. Als je schades in huis hebt veroorzaakt (door bijv. situatie als een flinke storm (vanaf windkracht 7), brand of explosie, een omgevallen boom, inbraak en diefstal), dan dienen natuurlijk de schade-uitkeringen en helpdesk uitstekend te werken. Middels ons vergelijkscript vind je direct uit welke optie bij je past. De kosten van maatschappijen zoals Lancyr en/of Avéro Achmea zitten maandelijks tussen €8,25 tot €11,5. Vul hierboven welke modules je minimaal wilt afsluiten, bereken de premie, en vergelijk pas hierna op prijs. Op die manier zorg je dat je niet onderverzekerd raakt. Bezoek ook de pagina: ANWB dekking.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn woning verzekeren via internet

 1. Basisgegevens invullen

  Als eerst vul je de geboortedatum in, regio (7480) huisnummer, en samenstelling huishouden.

 2. Specificeer jouw woning

  Wat je moet invullen: type huis, materiaal van jouw woning en constructie, oppervlakte in M2 (incl. bijgebouwen) en datering van het woonhuis.

 3. Afwerking van jouw huis

  Specificeer type keuken, badkameren de mate van afwerking.

 4. Online premie berekenen

  Je opent in de volgende stap de beste verzekeringen die matchen met jouw zoekvraag.

 5. Online afsluiten

  Het overstappen of afsluiten van nieuwe dekkingen regel je snel via het internet.

Kosten opstalverzekering berekenen

Veel mensen willen weten: hoe duur is een opstalverzekering in Haaksbergen? De modale verzekeringen zitten maandelijks tussen €5 – €12,25. Het exacte bedrag is in de praktijk uiteraard per persoon wisselend. Diverse aspecten beïnvloeden de hoogte:

 • Dekking (wat is wel en niet afgedekt?)
 • Herbouwwaarde
 • Datum bouw
 • Adres
 • Vrijwillige eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe ontdek ik een voordelige woonhuisverzekering voor huizen in Haaksbergen? Heel eenvoudig: start de opstal vergelijker. Beantwoord de vragen, bepaal welke dekkingen je wilt, vergelijk de prijzen en neem het beste aanbod. Wat dacht je bijvoorbeeld van Centraal Beheer Opstalgarantverzekering (Allrisk) en ook Ditzo Inboedelverzekering (Allrisk). Moeite met vergelijken? Ga dan naar een verzekeringsadviseur in Haaksbergen.

Vergelijk alle polissen

Zelf de beste opstalverzekering in Haaksbergen afsluiten? Stap over naar de best gewaardeerde of laagst geprijsde verzekeraar voor regio 7480, 7481, 7482, 7483.

Vaak afgesloten woonverzekeringen in Overijssel in maart 2023

 • Generali Woonpakket
 • ASR Woonhuisverzekering (Extra uitgebreid)
 • Ditzo Inboedelverzekering (Allrisk)
 • Bovag Woonhuisverzekering (Allrisk)
 • EAG Assuradeuren Inboedelverzekering Profielpakket (Extra Uitgebreid
 • Reaal Opstalverzekering Extra Uitgebreid
 • InShared Woonverzekering (Allrisk)
 • Allianz Inboedelverzekering Premium (Allrisk)

Ontvang extra korting met een woonverzekering

Naast een opstalverzekering hebben veel mensen ook een inboedelverzekering. Wat adviseurs vaak aanraden is beide polissen aan te vragen bij 1 verzekeraar. In het geval van schades m.b.t. je huis ontstaat er geen gedoe over wie precies wat gaat vergoeden.

Vijf keer voordeel van een woonverzekering
 1. Combinatievoordeel
 2. Één aanspreekpunt
 3. Geen gedoe over wie precies wat verzekert
 4. Slechts eenmaal poliskosten
 5. Één maandelijkse nota
Wat kan ik nog meer toevoegen aan mijn woonpakket?
Er zijn nog meer modules die te combineren zijn. Dan hebben we het uiteraard over de aansprakelijkheidsverzekering. Daarbij zitten ook de auto-, reis- en rechtsbijstandverzekering. steeds vaker in de combinatiepolis / alles-in-één verzekeringspakket. Sommige verzekeraars bieden ook aanvullende polissen als: caravanverzekering, huisdierenverzekering, brommerverzekering, overlijdensrisicoverzekering, ongevallenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering afsluiten

Een allrisk opstalverzekering is de meest uitgebreide polis, en staat paraat bij ieder onverwacht plaatsvindend evenement. Zelfs als jij hier zelf debet aan bent. Denk aan voorvallen als vandalisme, wateroverlast, storm (vanaf windkracht 7), ontploffing en een omgevallen boom, brand of explosie, vandalisme, inbraak en diefstal. Noemenswaardig: er zitten zeker grenzen aan de all risk woonhuisverzekering. Schades die wordt veroorzaakt door constructie- of installatiefouten, slecht onderhoud, overstromingen, normaal huishoudelijk gebruik of storm en wind onder de windkracht 7, bevroren leidingen, ongedierte of schimmel, grondwater in de woning, rook en roet uit open haard en schade aan fundering / glas is in veel gevallen niet inbegrepen. Onderstaand lees je handige info over onderwerpen waar vaak veel vragen over zijn:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zijn verbonden met de woning. Om die reden dekt de opstalverzekering deze voor jou. Huur je? Dan heb je geen opstalverzekering. Panelen verzeker je d.m.v. het huurdersbelang. Een speciale zonnepanelenverzekering is vaak niet nodig.
 2. Glasverzekering
  Een gebroken glas door o.a. een flinke storm of inbraak is in algemene zin vaak gedekt. Toch, een bal die door een ruit wordt geschopt wordt meestal niet gedekt door jouw opstalverzekering. Hiervoor neem je een aparte glasverzekering.
 3. Garage of bijgebouwen
  Je garage, volière, overkapping, tuinhuisje en opzichzelfstaande hokken vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Belangrijk: neem bijgebouwen wel mee in het aantal M2. Sommige assuradeurs stellen een max. aantal vierkante meters voor schuren en overige bijgebouwen.
 4. Tuin
  De opstalverzekering dekt ook zaken buitenshuis. Plenty verzekeraars zullen een uitkering vrijgeven bij schade in de tuin aan zaken als het zwembad. Misschien is een aparte tuinverzekering nodig. Relevant in wijken zoals: Haaksbergen (dorp), Haaksbergen (buitengebied), Sint Isidorushoeve, Buurse, Rietmolen, Hengevelde, Beckum, Haaksbergen-kern.

‘Ruime keuze uit polissen, prima vergelijker

T. van der Velden, Haaksbergen (maart 2023)