Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Diepenheim

Met een opstalverzekering in Diepenheim – in de volksmond ‘woonhuisverzekering’ – verzeker je schades gericht aan jouw woning wat gerelateerd is aan o.a. inbraak, storm (vanaf windkracht 7), ontploffing, schade door olie, rook en roet. Met opstal bedoelen we alle onderdelen die jouw woning / huis bezit. Onder andere de waterafvoer, en tevens leidingen in huis. Het is geen vereiste, maar kan voor huiseigenaar veel zekerheid bieden. Hypotheekverstrekkers kunnen er wel naar vragen. Jouw huis is je toch heel wat waard? Door middel van onze vergelijker vergelijk je online de best beoordeelde opstalverzekeringen van gevestigde verzekeringsmaatschappijen zoals bijv. Europeesche, ABN AMRO of Nationale Nederlanden op premie en dekking. Prijzen verschillen per regio. Kies een geschikt woonpakket in Diepenheim, gemeente Hof van Twente, Overijssel.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieOverijssel
GemeenteHof van Twente
Regionummer0547 (+31547)
Bewoners 34881
Postcodes7478
WijkenGoor
Plaatsen in de buurtverzekering-markelo, opstalverzekering-notter, polis-holten, verzekering-diepenveen, woonhuisverzekering-diepenveen en zuna
opstalverzekering-diepenheim

Zelf woonhuisverzekering vergelijken in Diepenheim, december 2023

De woonhuisverzekering vergoed alle schade aan je woning. Onder andere door blikseminslag, aanrijding en aanvaring, ontploffing, wateroverlast. Goed om te weten: Deze polis regelt uitsluitend datgene wat vastzit aan de woning. Zaken als dakpannen. Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (daarmee dek jij waardevolle “losse” items als geluidsapparatuur of een kapotte koelkast). Welke opstalverzekering past bij mijn woning in Diepenheim? Neem hiervoor de volgende zaken in acht:

 • Modules: Hoe flexibel zijn ze met vergoedingen bij schades?
 • Claims: Wat gebeurt er als mijn huis beschadigd is?
 • Recensies: Wat vinden klanten van de opstalverzekering?
 • Kosten: Aan welke kosten moet je denken?
 • Eigen risico: Heb je te maken met een eigen bijdrage?
Als je de opstalverzekering vergelijken gaat voor een woonhuis in Diepenheim, raad men altijd aan niet alleen te kiezen voor de goedkoopste opstalverzekering in Diepenheim. Als er sprake is van schade aan de woning (bijvoorbeeld door olie, rook en roet, blikseminslag, een flinke storm (vanaf windkracht 7), inbraak en diefstal), dan dienen in het bijzonder de schadeafhandeling en dekkingen direct op gang te komen. Middels onze service-tool kies jij gemakkelijk een geschikte polis. De prijzen van verzekeringsmaatschappijen als InShared of Allsecur variëren tussen de €5,75 – €12,5. Voer in de basis in waaraan de verzekering moet voldoen, bereken de premie, en vergelijk pas hierna op prijs. Op basis daarvan heb je in ieder geval de gewenste dekking. Ga door naar: DAK december 2023.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Online snel en veilig jouw huis verzekeringen

 1. Wie ben jij?

  Je begint met het invullen van jouw geboortedatum, omgeving (7478) huisnummer, en samenstelling huishouden.

 2. Kenmerken van de woning

  Bijvoorbeeld: soort huis, constructie en materiaal, oppervlakte inclusief bijgebouwen, aantal (slaap)kamers en nieuwbouw of bestaande bouw.

 3. Uitgebreide informatie woning

  Specificeer type keuken, badkameren type afwerking (luxe of normaal).

 4. Woonhuisverzekering berekenen

  Je achterhaalt nu de beschikbare verzekeringen die overeenkomen met jouw filters.

 5. Polis afsluiten via internet

  Overstappen of een nieuwe polis afsluiten kan eenvoudig via internet plaatsvinden.

De kosten van een opstalverzekering

Wat we veel horen is: hoe duur is een opstalverzekering in Diepenheim? De gemiddelde polissen zitten maandelijks tussen €8 tot €12,25. Het daadwerkelijke tarief verschilt uiteraard per persoon. Er zijn een aantal variabelen:

 • Gekozen dekking (allrisk of basis)
 • Herbouwwaarde
 • Bouwdatum
 • Postcode
 • Eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Op welke manier vind ik de voordeligste woonhuisverzekering voor woningen in Diepenheim? Dat is gemakkelijk: navigeer naar de vergelijker. Vul de gevraagde gegevens in, selecteer de modules, check alle kosten, en regel direct het meest aantrekkelijke pakket. Voorbeelden van pakketten zijn Bruns ten Brink Brand Combi Budget of Bruns ten Brink Woonhuisverzekering Budget. Moeite met vergelijken? Bezoek eens een verzekeringskantoor in Diepenheim.

Start vergelijken

Zelf de beste opstalverzekering in Hof van Twente afsluiten? Bekijk de best gewaardeerde of laagst geprijsde aanbieder voor postcodegebied 7478.

Actuele woonverzekeringen in Overijssel in december 2023

 • nowGo Inboedelverzekering Bewust
 • Allianz Inboedelverzekering Comfort (Extra uitgebreid)
 • SNS Inboedelverzekering
 • Unigarant Inboedelverzekering
 • ZLM Opstalverzekering
 • Turien & Co Woonpakketverzekering Prima
 • Centraal Beheer Inboedel/Opstal (Allrisk)
 • Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering Compleet

Extra voordeel met een woonverzekering

Naast een opstalverzekering hebben veel mensen ook een inboedelverzekering. Doorgaans wordt geadviseerd een combinatie van deze polissen onder te brengen bij de identieke assuradeur. Bij schade in of rondom jouw woning komt er geen discussie over wie welke schade vergoedt.

5 voordelen van een woonverzekering
 1. Combinatie-deal
 2. Contact met 1 partij
 3. Alles onder één dak verzekerd
 4. Prolongatiekosten maar een keer betalen
 5. Grip op de kosten
Welke verzekeringen kan ik nog meer combineren?
Wellicht vind jij meer interessante zekerheden die te combineren zijn. Dan hebben we het uiteraard over de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de reis- rechtsbijstand en autoverzekering steeds vaker inbegrepen in het combinatie-verzekeringspakket (combinatiepolis). Andere opties zijn: huisdierenverzekering, motorverzekering, caravanverzekering, ongevallenverzekering, overlijdensrisicoverzekering.

Een allrisk opstalverzekering afsluiten

Een allrisk opstalverzekering biedt optimale dekking, en dekt elk van buiten komend onheil. Dus ook schades die toe te rekenen zijn aan bewoners. Je kunt dan denken aan vandalisme, brand, aanrijding en aanvaring, inbraak of wateroverlast, brand of explosie, vandalisme, blikseminslag. Belangrijk: er zit wel een beperking op de all risk woonhuisverzekering. Schades als gevolg van aardbevingen, roekeloosheid en opzet, oorlogsgeweld, slecht onderhoud of bevroren leidingen, grondwater in de woning, rook en roet uit open haard, storm en wind onder de windkracht 7, ongedierte of schimmel en glasschade of schade aan de fundering is in veel gevallen niet inbegrepen. Verderop bekijk je aanvullende info veel besproken onderwerpen:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zijn verbonden met de woning. Hierom wordt schade hieraan vergoed. Woon jij in een huurhuis? In dat geval kan je dit regelen via het onderdeel huurdersbelang. Een separate zonnepanelenverzekering is doorgaans niet aan de orde.
 2. Glasverzekering
  Glasschade veroorzaakt door bijv. vandalisme of brand is vaak inbegrepen. Let op, een bal die door een raam gaat is in de regel niet inbegrepen in jouw opstalverzekering. Hiervoor neem je een aparte glasverzekering.
 3. Garages en bijgebouwen
  Jouw volière, overkapping, tuinhuisje, garage en opzichzelfstaande hokken vind je doorgaans standaard in de dekking. Advies: in onze vergelijker moet je deze M2’s wel invullen. Sommige verzekeraars stellen een limiet voor toegestane M2’s voor schuurtjes e.d.
 4. Tuin
  De opstalverzekering is een uitgebreide polis, ook voor buiten. Bijna alle verzekeraars staan garant voor de kosten van schade in de tuin aan zaken als tuinhuisjes. Wellicht is een aparte tuinverzekering nodig. Een uitkomst in buurten als: Goor, De Whee II, Markelo, Verspreide huizen Kerspel en omgeving, Elsen, Diepenheim, Delden, Overig Delden, Hengevelde, Bentelo.

‘Ruime keuze uit polissen, prima vergelijker

Dhr. van der Heijden, Diepenheim (december 2023)