Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Oldenzaal

Met een opstalverzekering in Oldenzaal – in de volksmond ‘woonhuisverzekering’ – verzeker jij de schade aan jouw huis die ontstaan zijn door o.a. blikseminslag, diefstal, schade door olie, rook en roet, ontploffing. Het begrip opstal slaat op; alle onderdelen die jouw woning / huis bezit. Een voorbeeld is een badkamer, of denk aan een zwembad. Deze dekking is geen verplichting in NL, maar beslist wel aan te raden. Vaak is het een vereiste bij een hypotheek. Jouw huis is je toch heel wat waard? Aan de hand van onze vergelijker vergelijk jij direct vele opstalverzekeringen van erkende verzekeraars zoals o.a. Europeesche, Turien en Co of Independer op prijs en kwaliteit. Tarieven wisselen per postcodegebied. Bepaal welke verzekeraar bij jou past in Oldenzaal, gemeente Oldenzaal, Overijssel.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieOverijssel
GemeenteOldenzaal
(Regio) nummer074 (+3174)
Aantal inwoners 32110
Postcodegebieden7570
BuurtschappenBinnenstad
Naburige plaatsenverzekering-Oldebroek, opstalverzekering-IJsselstein, polis-Hellevoetsluis, verzekeringspakket-Grave, Oegstgeest en woonhuisverzekering-Nuth
opstalverzekering-oldenzaal

Woonhuisverzekering vergelijken in Oldenzaal, december 2023

De woonhuisverzekering verzekert schade aan jouw huis. Bijvoorbeeld door brand, wateroverlast, schade door olie, rook en roet, inbraak. Noemenswaardig: Dit type verzekering dekt enkel alles wat in en rondom je huis “vastzit”. Zaken als de bezemkast. Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (met zo’n polis dek jij waardevolle “losse” items zoals espressomachine of een defecte wasmachine). Welke opstalverzekering is af te sluiten voor huizen in Oldenzaal? Hiervoor is het belangrijk te kijken naar o.a:

 • Voorwaarden: Hoe flexibel zijn ze met vergoedingen bij schades?
 • Klantenservice: Hoe klantvriendelijk is de aanbieder?
 • Reviews: Wat voor cijfer geven klanten de opstal-zekerheid?
 • Tarieven: Aan welke kosten moet je denken?
 • Eigen bijdrage: Ben je verplicht een eigen risico te betalen?
Zodra jij de opstalverzekering vergelijken gaat voor een huis in Oldenzaal, raad men altijd aan verder te kijken dan alleen de goedkoopste opstalverzekering in Oldenzaal. In een scenario dat je schades in huis hebt veroorzaakt (zoals bijv. door olie, rook en roet, brand of explosie, wateroverlast, blikseminslag), dan dienen vooral de vervoegingen en klantenservice picobello voor elkaar te zijn. Met behulp van de vergelijkingssoftware kies jij gemakkelijk een geschikte polis. De prijsstelling van assuradeurs zoals Ditzo of Allianz liggen tussen de €6 en €12,25. Voer bovenaan in de tool welke modules je minimaal wilt afsluiten, neem alle premies door, en vergelijk pas hierna op prijs. Zo heb je altijd een volledige dekking. Ook interessant: Bruns ten Brink dekking.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Hoe moet ik mijn huis verzekeren?

 1. Persoonsgegevens doorgeven

  In stap 1 voer je jouw geboortedatum in, postcodegebied (7570) huisnummer, en grootte van het huishouden.

 2. Basisinformatie woning

  Wat je moet invullen: beschrijving huis, of je huis van steen of hout is gebouwd, oppervlakte, aantal kamers en opleverdatum van de woning.

 3. Details van het huis

  Omschrijf het soort badkamer, keuken en de mate van afwerking.

 4. Premies berekenen

  Je opent vervolgens de beste woonhuisverzekeringen die in lijn zijn met jouw filters.

 5. Direct verzekering afsluiten

  Een polis afsluiten of juist overstappen regel je snel via het internet.

Wat kost mijn opstalverzekering per maand?

Veel Nederlanders vragen: hoe duur is een opstalverzekering in Oldenzaal? De reguliere verzekeringen liggen tussen de €8,25 – €11,25. Het feitelijke maandbedrag varieert per type huis en situatie. Er zijn een aantal variabelen:

 • Gekozen dekking (allrisk of basis)
 • Totaalbedrag waar verzekeraar voor garant staat
 • Bouwdatum
 • Woonplaats
 • De eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe ontdek ik de voordeligste woonhuisverzekering voor een woning in Oldenzaal? Het is simpel: navigeer naar de vergelijker. Vul de gevraagde gegevens in, maak een keuze uit de dekkingen, check alle kosten, en stap over naar de beste of voordeligste verzekeraar. Voorbeelden van pakketten zijn ZLM Gezinspakket of ASR Voordeelpakket (Allrisk). Heb je hulp nodig? Maak een afspraak met een verzekeringsadviseur in Oldenzaal.

Direct vergelijken

Meteen de beste opstalverzekering in Oldenzaal afsluiten? Bekijk de best gewaardeerde of laagst geprijsde verzekering voor regio 7570, 7571, 7572, 7573, 7574, 7575, 7576, 7577.

Vaak afgesloten woonverzekeringen in Overijssel in december 2023

 • Reaal Opstalverzekering Extra Uitgebreid
 • De Nederlanden van Nu Inboedelverzekering
 • Reaal Inboedelverzekering Extra Uitgebreid
 • FBTO Woonhuisverzekering
 • Ditzo Woonverzekering (Allrisk)
 • Nationale Nederlanden Opstal Standaard (Allrisk)
 • Bovag Thuispakket (Allrisk)
 • Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)

Extra voordeel met een woonverzekering

Behalve een opstalverzekering is ook een inboedelverzekering een aanrader. Wat adviseurs vaak aanraden is de inboedel- en opstalverzekering onder te brengen bij 1 aanbieder. Bij constatering van schade m.b.t. je huis ontstaat er geen gedoe over wie welke schade vergoedt.

Het gemak van een woonverzekering samengevat
 1. Combinatievoordeel
 2. Één aanspreekpunt
 3. Geen gedoe over wie precies wat verzekert
 4. Prolongatiekosten maar een keer betalen
 5. Grip op de kosten
Welke verzekeringen kan ik nog meer combineren?
Wellicht vind jij meer interessante zekerheden die te combineren zijn. Allereerst natuurlijk de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de rechtsbijstand, reis- en autoverzekering steeds vaker in het (combinatiepolis) woonverzekering pakket. Maar je kunt ook denken aan o.a.: brommerverzekering, ongevallenverzekering, huisdierenverzekering, overlijdensrisicoverzekering, caravanverzekering.

Een allrisk opstalverzekering op maat

Zo’n all-risk opstalverzekering heeft de beste polisvoorwaarden, en biedt dekking tegen ieder onverwacht plaatsvindend evenement. Dat is inclusief schades die zijn ontstaan door jouw handelen. Voorbeelden zijn vandalisme, aanrijding en aanvaring, diefstal, brand en wateroverlast, brand of explosie, een omgevallen boom, vandalisme. Niet vergeten: er zit wel een beperking op de all risk woonhuisverzekering. Schade na aanleiding van overstromingen, constructie- of installatiefouten, atoomkernreacties, normaal huishoudelijk gebruik of ongedierte of schimmel, rook en roet uit open haard, storm en wind onder de windkracht 7, bevroren leidingen, grondwater in de woning en schade aan het glas of de fundering is in veel gevallen niet inbegrepen. Hierna vind je handige info over veel besproken onderwerpen:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen horen bij jouw huis. Daarom zijn ze gewoon meeverzekerd. Huur je? Ook dan kan je ze verzekeren door het huurdersbelang. Een speciale zonnepanelenverzekering is in veel gevallen weggegooid geld.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas als resultaat van bjiv. brand of vandalisme wordt meestal gedekt. Let op, een bal door de ruit wordt niet meegenomen door jouw opstalverzekering. Wij adviseren een speciale glasverzekering te regelen.
 3. Garages en bijgebouwen
  Jouw tuinhuisje, schuur, volière, overkapping en losse vertrekken / objecten zijn standaard meeverzekerd. Let op: vergeet niet deze oppervlakte (M2) in te voeren. Een aantal maatschappijen stellen een max. aantal vierkante meters voor bijgebouwen.
 4. Tuin
  De opstalverzekering is een uitgebreide polis, ook voor buiten. De meeste verzekeraars dekken de kosten van tuinschade, zoals schade aan planten. In andere gevallen is een speciale tuinverzekering benodigd. Relevant in wijken zoals: Binnenstad, Het Inslag-De Kleies, Glinde-Hooiland, De Meijbree, Haerbroek-Scholtenhoek, Zuid-Berghuizen, Hanzepoort, Eekte-Hazewinkel, Jufferbeek, Het Hulsbeek, De Thij, De Graven Es, De Essen, Bekspring.

‘Duidelijke prijzen en voorwaarden vergelijken

S. Kuipers, Oldenzaal (december 2023)