Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Raalte

Middels een opstalverzekering in Raalte – we noemen dit soms ook woonhuisverzekering – verzeker je schade aan jouw huis als gevolg van onder andere vandalisme, storm (vanaf windkracht 7), wateroverlast, blikseminslag. Met opstal bedoelen we de dingen die vast aan de woning zitten. Bijvoorbeeld de stroomvoorziening, of bijvoorbeeld vaste muren. Het is niet verplicht, maar vrijwel iedereen is wel verzekerd. Hypotheekverstrekkers kunnen er wel naar vragen. Is jouw woning voor jou ook niet onmisbaar? Middels onze vergelijker vergelijk jij gemakkelijk een aantal opstalverzekeringen van gevestigde aanbieders zoals o.a. Generali, Bovag of Nederlanden van Nu op modules, flexibiliteit en prijs. Prijzen verschillen per regio. Stap over naar de beste aanbieder in Raalte, gemeente Raalte, Overijssel.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieOverijssel
GemeenteRaalte
(Regio) nummer0572 (+31572)
Inwoners 36700
Postcodes8100
BuurtenRaalte-Kern
Plaatsen in de buurtverzekering-Putten, opstalverzekering-Oldenzaal, polis-Oisterwijk, verzekeringspakket-Hellendoorn, Peel en Maas en woonhuisverzekering-Papendrecht
opstalverzekering-raalte

Woonhuisverzekering vergelijken in Raalte, maart 2023

Een woonhuisverzekering verzekert schade aan jouw huis. Denk aan schades veroorzaakt door aanrijding en aanvaring, brand, schade door olie, rook en roet, storm (vanaf windkracht 7). Goed om te weten: Deze module dekt enkel schade aan zaken die vastzitten aan de woning. Onder andere de hal. Een inboedelverzekering is dus compleet iets anders (met zo’n polis dek je de losse bezittingen afzoals e-reader of schade aan apparatuur). Welke opstalverzekering is geschikt voor mijn woning in Raalte? Neem hiervoor de volgende zaken in acht:

 • Voorwaarden: Wat is er wel en niet verzekerd?
 • Afhandeling: Wat gebeurt er als mijn huis beschadigd is?
 • Beoordeling: Hoe beoordelen huidige klanten hun opstal-polis?
 • Kosten: Aan welke kosten moet je denken?
 • Vrijwillig eigen risico: Heb je te maken met een eigen bijdrage?
In de situatie dat je de opstalverzekering vergelijken gaat voor woningen in Raalte, is het aan te raden om niet alleen te kiezen voor de goedkoopste opstalverzekering in Raalte. In een scenario dat je problemen in de woning krijgt (zoals bijv. door inbraak en diefstal, olie, rook en roet, wateroverlast, brand of explosie), dan behoren in het bijzonder de service en uitkeringen picobello voor elkaar te zijn. Met behulp van de vergelijkingssoftware ontdek je dit eenvoudig zelf. De maandelijkse premies bedrijven als Ditzo en REAAL Verzekeringen variëren tussen de €8,75 tot €11,75. Voer in de basis eerst jouw wensen in, neem alle premies door, en sorteer daarna pas op de goedkoopste! Zo voorkom je onderverzekering. Bekijk ook De Goudse dekking.

Benodigde tijd: 2 minuten.

In 5 stappen jouw woning verzekeringen

 1. Persoonsgegevens doorgeven

  Je begint met het invullen van jouw geboortedatum, regio (8100) huisnummer, en gezinsgrootte.

 2. Kenmerken van de woning

  Wat je moet invullen: kenmerken woning, materiaal van jouw woning en constructie, aantal kamers, totale oppervlakte en opleverdatum van de woning.

 3. Uitgebreide informatie woning

  Hoe kwalitatief is de badkamer en keuken en omschrijf de globale afwerking van de woning.

 4. Online premie berekenen

  Je ziet vervolgens de relevante polissen die voldoen aan jouw wensen.

 5. Polis afsluiten via internet

  Een overstap van dekking of een module afsluiten doe je helemaal zelf online.

Wat zijn de kosten van een opstalverzekering?

Een relevante vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Raalte? De modale polissen zitten maandelijks tussen €8 – €13. De hoogte van de premie is voor iedereen weer anders. De volgende zaken spelen een rol:

 • Dekking (wat is wel en niet afgedekt?)
 • Verzekerd bedrag
 • Opleverdatum
 • Adres
 • Het eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Langs welke weg vind ik een voordelige woonhuisverzekering voor mijn woning in Raalte? Dit kan zonder moeite: start de opstal vergelijker. Specificeer jouw situatie, bepaal welke dekkingen je wilt, neem de tarieven door en regel direct het meest aantrekkelijke pakket. Wat dacht je bijvoorbeeld van Delta Lloyd Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid) en ook Nationale Nederlanden ZPP Woonpakketverzekering. Heb je hulp nodig? Breng dan een bezoek aan een verzekeringsadviseur in Raalte.

Vergelijk woonhuisverzekeringen

Meteen de beste opstalverzekering in Raalte afsluiten? Bekijk de best beoordeelde of goedkoopste polis voor omgeving 8100, 8101, 8102, 8103.

Goed beoordeelde woonverzekeringen in Overijssel in maart 2023

 • Turien & Co Inboedelverzekering Premium
 • ASR Woonhuisverzekering (Allrisk)
 • Turien & Co Inboedelverzekering Prima
 • Delta Lloyd Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Bovag Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Turien & Co Inboedelverzekering Primair
 • Centraal Beheer Opstalgarantverzekering (Allrisk)
 • Ditzo Woonverzekering (Allrisk)

Combineer de opstal- en inboedel in een woonverzekering

Naast een opstalverzekering is het interessant ook een inboedelverzekering te nemen. Wat in de regel aanbevolen wordt is de inboedel- en opstalverzekering onder te brengen bij 1 verzekeraar. Indien de situatie zich voordoet van schade rondom je woning, vormen er geen meningsverschillen over wie precies wat gaat vergoeden.

Vijf keer voordeel van een woonverzekering
 1. Woonpakket-aanbieding
 2. Contact met 1 partij
 3. Geen discussie tussen verzekeraars
 4. Prolongatiekosten maar een keer betalen
 5. Grip op de kosten
Wat kan ik nog meer toevoegen aan mijn woonpakket?
Er bestaan nog een aantal verzekeringen die samen te voegen zijn. De belangrijkste is de aansprakelijkheidsverzekering. Tevens zit de (doorlopende) reis-, auto-, en rechtsbijstandverzekering doorgaans in het alles-in-1 verzekeringspakket (combinatiepolis). Maar je kunt ook denken aan o.a.: motorverzekering, brommerverzekering, caravanverzekering, huisdierenverzekering, overlijdensrisicoverzekering.

Een allrisk opstalverzekering op maat

De all-risk opstalverzekering is het meest interessant qua dekking, en dekt ieder onverwacht plaatsvindend evenement. Zelfs als jij hier zelf debet aan bent. Voorbeelden zijn vandalisme, inbraak, storm (vanaf windkracht 7), aanrijding en aanvaring of olie, rook en roet, inbraak en diefstal, wateroverlast, blikseminslag. Let op: er zit wel een beperking op de all risk woonhuisverzekering. Schade door oorlogsgeweld, atoomkernreacties, roekeloosheid en opzet, normaal huishoudelijk gebruik of bevroren leidingen, grondwater in de woning, vocht dat door de muren komt, ongedierte of schimmel, rook en roet uit open haard en glas- of funderingsschade staat vaak buiten de polis. Hieronder tref je handige info over een aantal belangrijke thema’s:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan het dak. Zodoende dekt de opstalverzekering deze voor jou. Heb je een huurwoning? In dat geval kan je dit regelen aan de hand van het huurdersbelang. Een speciale zonnepanelenverzekering is in veel gevallen niet nodig.
 2. Glasverzekering
  Een gebroken glas door iets als een brandje zit doorgaans in de verzekering. Maar, een bal die door een ruit wordt geschopt zit vaak niet in de opstalverzekering. Hiervoor zijn weer speciale glasverzekeringen.
 3. Losse gebouwen / garages
  Een overkapping, schuur, volière, tuinhuisje en losse ruimtes / vertrekken zitten in de meeste opstalverzekeringen. Belangrijk: vergeet niet deze oppervlakte (M2) in te voeren. Sommige assuradeurs werken met een maximum aantal M2 voor opbergruimtes en andere bijgebouwen.
 4. Tuin
  De opstalverzekering dekt ook aspecten buiten de woning. Veel verzekeraars verzekeren ook kosten van tuinschade, zoals schade aan bloemen planten. Wellicht heb je daar een aparte tuinverzekering voor nodig. Handig als je woont in wijken als: Raalte-Kern, Raalte-overig en buitengebied, Heeten, Luttenberg, Broekland, Mariënheem, Nieuw Heeten, Heino, Laag Zuthem, Lierderholthuis.

‘Afspraken worden nagekomen, bedankt!

H. van der Velde, Raalte (maart 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente