Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Steenwijkerland

Door het afsluiten van een opstalverzekering in Steenwijkerland – alias woonhuisverzekering – dek je schade aan jouw huis door toedoen van aspecten als storm (vanaf windkracht 7), diefstal, wateroverlast, ontploffing. Met opstal bedoelen we de dingen die vast aan de woning zitten. Bijvoorbeeld de bezemkast, of bijvoorbeeld de gang. Het is geen vereiste, maar vrijwel iedereen is wel verzekerd. Hypotheekverstrekkers kunnen er wel naar vragen. Is jouw woning voor jou ook niet onmisbaar? Aan de hand van ons vergelijkscript vergelijk je direct de best beoordeelde opstalverzekeringen van professionele assuradeurs als Delta Lloyd, ABN AMRO of Nederlanden van Nu op modules, flexibiliteit en prijs. Tarieven wisselen per postcodegebied. Stap over naar de beste aanbieder in Steenwijkerland, gemeente Steenwijkerland, Overijssel.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
(Net) nummer0521 (+31521)
Aantal inwoners 43333
Postcodegebied8343
BuurtenStad-Steenwijk
Plaatsen in de omgevingverzekering-Steenbergen, opstalverzekering-Son en Breugel, polis-Pijnacker-Nootdorp, verzekeringspakket-Oirschot, Son en Breugel en woonhuisverzekering-Someren
opstalverzekering-steenwijkerland

Zelf woonhuisverzekering vergelijken in Steenwijkerland, maart 2023

Zo’n woonhuisverzekering dekt schade aan jouw huis. Voorbeelden zijn schade door ontploffing, storm (vanaf windkracht 7), inbraak, vandalisme. Niet vergeten: Dit type verzekering sluit je af voor uitkeringen bij schades van aspecten mb.t. de woning. Zaken als de meterkast. Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (met zo’n polis krijg je een uitkering voor “losse” spullen zoals videorecorder of een defecte wasmachine). Welke opstalverzekering past bij mijn woning in Steenwijkerland? Het antwoord op deze vraag bestaat uit meerdere componenten:

 • Dekking: Op welke uitkeringen bij schade kun je rekenen?
 • Service: Hoe klantvriendelijk is de aanbieder?
 • Reviews: Hoe beoordelen huidige klanten hun opstal-polis?
 • Premie: Hoe duur is de polis per maand?
 • Eigen bijdrage: Heb je te maken met een eigen bijdrage?
Op het moment dat je de opstalverzekering vergelijken gaat voor een woonhuis in Steenwijkerland, is het handig verder te kijken dan alleen de goedkoopste opstalverzekering in Steenwijkerland. Wanneer je problemen in de woning krijgt (denk aan inbraak en diefstal, brand of explosie, schroeien of smelten, een omgevallen boom), dan behoren uiteraard de schade-uitkeringen en helpdesk goed geregeld te zijn. Geholpen door ons vergelijkscript ontdek je dit eenvoudig zelf. De prijzen van verzekeringsmaatschappijen als HEMA en/of Allsecur zitten maandelijks tussen €5,5 – €14,5. Voer in de basis in waar jouw verzekering aan moet voldoen, vergelijk de tarieven, en rangschik de uitkomsten daarna pas op prijs. Op die manier zorg je dat je niet onderverzekerd raakt. Bezoek ook de pagina: EAG Assuradeuren dekking.

Benodigde tijd: 2 minuten.

In 5 stappen jouw woning verzekeringen

 1. Wie ben jij?

  Je begint met het invullen van jouw geboortedatum, postcode (8343) huisnummer, en de actuele gezinssituatie.

 2. Beschrijving van je woning

  Wat je moet invullen: type woning, bouwconstructie (dak), oppervlakte, aantal kamers en bouwjaar woning.

 3. Details van het huis

  Definieer status van keuken en badkamer en de algehele afwerking van het huis.

 4. Premies berekenen

  Je treft vervolgens de beste woonhuisverzekeringen op basis van jouw zoekvraag.

 5. De opstalverzekering afsluiten

  Een overstap van dekking of een module afsluiten regel je snel via het internet.

Kosten opstalverzekering berekenen

Veel Nederlanders vragen: hoe duur is een opstalverzekering in Steenwijkerland? De modale polissen variëren tussen de €7,25 tot €12,75. Het feitelijke maandbedrag is in de praktijk uiteraard per persoon wisselend. Er zijn een aantal variabelen:

 • Gekozen dekking (allrisk of basis)
 • Herbouwwaarde van de woning
 • Datum bouw
 • Adres
 • De eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe vind ik zo’n voordelige woonhuisverzekering voor huizen in Steenwijkerland? Dit is kinderspel: klik meteen door naar de vergelijker. Voer de velden in, kies de gewenste dekking, bereken de premie, en stap over naar de beste of voordeligste verzekeraar. Jij kan woonpakketten vinden als Nationale Nederlanden Inboedel Maatwerk (Allrisk) en Reaal GGP (adviseur). Wil je er een expert naar laten kijken? Ga dan naar een verzekeringsadviseur in Steenwijkerland.

Start vergelijken

Direct de beste opstalverzekering in Steenwijkerland afsluiten? Ontdek de best gewaardeerde of goedkoopste verzekering voor omgeving 8343.

Bekijk deze woonverzekeringen in Overijssel in maart 2023

 • EAG Assuradeuren Inboedelverzekering Profielpakket (Allrisk)
 • nowGo Opstalverzekering Bewust
 • Allianz Woonhuisverzekering Comfort (Extra uitgebreid)
 • nowGo Opstalverzekering Bewust
 • Allsecur Uitgebreid
 • Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Delta Lloyd Woonhuisverzekering (Allrisk)
 • Turien & Co Woonhuisverzekering Primair

Nog meer korting met een woonverzekering

Afgezien van een opstalverzekering heeft vrijwel elk huishouden ook een inboedelverzekering. Wat wij aanraden is een combinatie van deze polissen onder te brengen bij één maatschappij. Indien de situatie zich voordoet van schades rondom je woning, komt er geen discussie over welk gedeelte te maken heeft met inboedel- en opstal.

Waarom kiezen voor een gecombineerde woonverzekering?
 1. Pakket-voordeel
 2. Overzichtelijk
 3. Geen onenigheid wie welke schade vergoedt
 4. Minder administratiekosten
 5. 1 duidelijke factuur
Wat kan ik nog meer toevoegen aan mijn woonpakket?
We onderscheiden nog een aantal vergoedingen die samen te voegen zijn. De belangrijkste is de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de auto, rechtsbijstand-, en reisverzekering steeds vaker inbegrepen in het (combinatiepolis) woonverzekering pakket. Andere mogelijkheden zijn: brommerverzekering, overlijdensrisicoverzekering, motorverzekering, huisdierenverzekering, caravanverzekering.

Een allrisk opstalverzekering afsluiten

De all-risk opstalverzekering heeft de beste polisvoorwaarden, en staat garant bij alle van buiten komend onheil dat beschadiging veroorzaakt. Zelfs als jij hier zelf debet aan bent. Bijvoorbeeld inbraak, wateroverlast, vandalisme, schade door olie, rook en roet of een flinke storm (vanaf windkracht 7), schroeien of smelten, inbraak en diefstal, olie, rook en roet. Belangrijk: de all risk woonhuisverzekering kent wel eigen voorwaarden. Schade na aanleiding van atoomkernreacties, oorlogsgeweld, roekeloosheid en opzet, overstromingen of rook en roet uit open haard, ongedierte of schimmel, weersinvloeden, bevroren leidingen, storm en wind onder de windkracht 7 en glasschade of schade aan de fundering is in veel gevallen niet inbegrepen. Verderop tref je aanvullende info een aantal belangrijke thema’s:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan het dak. Derhalve vallen ze onder de dekking van de opstalverzekering. Huur je? In dat geval kan je dit regelen aan de hand van het huurdersbelang. Een aparte zonnepanelenverzekering is vaak niet nodig.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas veroorzaakt door bijv. brand of vandalisme zit vaak bij de polis in. Toch, een ingegooide ruit is in de regel niet inbegrepen in de opstalpolis. Gelukkig kan je hier een glasverzekering voor nemen.
 3. Garages en bijgebouwen
  Zo’n garage, volière, schuur, tuinhuisje en losse gebouwen zijn standaard meeverzekerd. Advies: vergeet niet deze oppervlakte (M2) in te voeren. Een aantal aanbieders hanteren een quotum voor aantal M2’s voor bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering vergoed meer dan jij zult denken. Bijna alle verzekeraars zullen een uitkering vrijgeven bij schade in de tuin aan zaken als tuinhuisjes. Wellicht is het afsluiten van een tuinverzekering noodzakelijk. Dit kan essentieel zijn een wijk als: Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl.

‘Ongelooflijk hoe makkelijk dat online gaat

E. van der Horst, Steenwijkerland (maart 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente