Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Steenwijkerwold

Middels een opstalverzekering in Steenwijkerwold (ook bekend als woonhuisverzekering) verzeker je schade aan jouw woning wat gerelateerd is aan o.a. diefstal, brand, schade door olie, rook en roet, storm (vanaf windkracht 7). Onder opstal verstaan we de aspecten die muurvast aan het huis zitten. Onder andere de vloer, en ook de meterkast. Deze polis is geen vereiste in Nederland, maar beslist wel aan te raden. Vaak is het een vereiste bij een hypotheek. Is jouw woning voor jou ook niet onmisbaar? Middels ons vergelijkscript vergelijk jij gemakkelijk een aantal opstalverzekeringen van gevestigde verzekeringsmaatschappijen als bijv. EAG Assuradeuren, Aon Direct of nowGo op modules, flexibiliteit en prijs. Tarieven wisselen per postcodegebied. Stap over naar de beste aanbieder in Steenwijkerwold, gemeente Steenwijkerland, Overijssel.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
(Regio) nummer0521 (+31521)
Aantal inwoners 43333
Postcodegebied8341
BuurtschappenStad-Steenwijk
Plaatsen in de buurtverzekering-marijenkampen, opstalverzekering-baars, polis-steenwijk, verzekering-creil, woonhuisverzekering-creil en witte-paarden
opstalverzekering-steenwijkerwold

Woonhuisverzekering vergelijken in Steenwijkerwold, maart 2023

Een woonhuisverzekering verzekert schade aan de woning. Denk aan schades veroorzaakt door ontploffing, brand, inbraak, aanrijding en aanvaring. Belangrijk: Dit type verzekering sluit je af voor alles wat in en rondom je huis “vastzit”. Bijvoorbeeld leidingen in huis. Een inboedelverzekering is dus compleet iets anders (hiermee dek jij waardevolle “losse” items zoals broodrooster of schade aan je smartphone). Welke opstalverzekering past bij mijn woning in Steenwijkerwold? Neem hiervoor de volgende zaken in acht:

 • Modules: Wat voor schades zijn gedekt?
 • Klantenservice: Hoe worden eventuele schades afgehandeld?
 • Recensies: Wat vinden klanten van de opstalverzekering?
 • Prijs: Aan welke kosten moet je denken?
 • Vrijwillige eigen bijdrage: Ben je verplicht een eigen risico te betalen?
In de situatie dat je de opstalverzekering vergelijken gaat voor huizen in Steenwijkerwold, is het handig niet uitsluitend te kijken naar de goedkoopste opstalverzekering in Steenwijkerwold. Als er iets met jouw huis gebeurt (onder andere schroeien of smelten, inbraak en diefstal, een omgevallen boom, wateroverlast), dan dienen vooral de service en uitkeringen in orde te zijn. Middels de vergelijkingstool ontdek je dit eenvoudig zelf. De prijsstelling van maatschappijen als Nationale Nederlanden en ABN AMRO schommelen tussen €7,25 – €12,75. Voer bovenaan in de tool in waar jouw verzekering aan moet voldoen, vergelijk de tarieven, en rangschik de uitkomsten daarna pas op prijs. Zo heb jij zeker de juiste dekking. Lees verder over: Klaverblad opstalverzekering.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn huis verzekeren, hoe werkt dat?

 1. Wie ben jij?

  In stap 1 voer je jouw geboortedatum in, adres (8341) huisnummer, en gezinssamenstelling.

 2. Basisinformatie woning

  Bijvoorbeeld: type huis, bouwconstructie (dak), oppervlakte inclusief bijgebouwen, aantal (slaap)kamers en nieuwbouw of bestaande bouw.

 3. Aanvullende gegevens huis

  Specificeer type keuken, badkameren de algehele afwerking van het huis.

 4. Berekenen van de maandelijkse premie

  Je treft nu de actuele woonhuisverzekeringen op basis van jouw zoekvraag.

 5. De opstalverzekering afsluiten

  Een polis afsluiten of juist overstappen kan iedereen zelf online regelen.

Wat zijn de kosten van een opstalverzekering?

Wat we veel horen is: hoe duur is een opstalverzekering in Steenwijkerwold? De “normale” polissen liggen tussen de €6,5 tot €10,5. De exacte premie varieert per type huis en situatie. De volgende zaken spelen een rol:

 • Gekozen dekking (allrisk of basis)
 • Wat kost het om het huis te herbouwen?
 • Leeftijd woning
 • Postcode
 • Het eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Via welke weg bekijk ik zo’n voordelige woonhuisverzekering voor huizen in Steenwijkerwold? Dit is kinderspel: start de opstal vergelijker. Voer de velden in, maak een keuze uit de dekkingen, bekijk de prijzen, en stap over naar de beste of voordeligste verzekeraar. Jij kan woonpakketten vinden als Nationale Nederlanden Inboedel Maatwerk (Extra Uitgebreid) of Klaverblad Inboedelverzekering Budget. Wil je er een expert naar laten kijken? Bezoek eens een verzekeringsadviseur in Steenwijkerwold.

Vergelijk alle polissen

Eenvoudig de beste opstalverzekering in Steenwijkerland afsluiten? Stap over naar de meest populaire of de meest betaalbare polis voor postcode 8341.

Bekijk deze woonverzekeringen in Overijssel in maart 2023

 • Univé Inboedelverzekering (AR)
 • Lancyr Woonverzekering
 • ASR Inboedelverzekering (Allrisk)
 • Nationale Nederlanden Opstal Standaard (Extra Uitgebreid)
 • Reaal Inboedel (adviseur)
 • Bovag Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Aegon Opstal Allrisk
 • Bruns ten Brink Inboedelverzekering Compleet

Ontvang extra korting met een woonverzekering

Naast een opstalverzekering hebben veel mensen ook een inboedelverzekering. Veel experts adviseren beide polissen te nemen bij dezelfde assuradeur. Wanneer we spreken van schade in of rondom jouw woning komt er geen discussie over welk gedeelte te maken heeft met inboedel- en opstal.

Profiteer van het gemak en voordeel van een woonverzekering
 1. Woonpakket-aanbieding
 2. Één aanspreekpunt
 3. Geen gedoe over wie precies wat verzekert
 4. Slechts eenmaal poliskosten
 5. Één maandelijkse nota
Welke polissen kan ik nog meer combineren voor extra korting?
We spreken nog over meerdere dekkingen die je kunt combineren. De belangrijkste is de aansprakelijkheidsverzekering. Tevens zit de (doorlopende) reis-, auto-, en rechtsbijstandverzekering steeds vaker inbegrepen in de combinatiepolis / alles-in-één verzekeringspakket. Maar je kunt ook denken aan o.a.: ongevallenverzekering, overlijdensrisicoverzekering, caravanverzekering, motorverzekering, brommerverzekering.

Een allrisk opstalverzekering op maat

Zo’n all-risk opstalverzekering biedt de ruimste dekking. en dekt ieder onverwacht plaatsvindend evenement. Ook als je de schade zelf per ongeluk veroorzaakt. Bijvoorbeeld ontploffing, diefstal, inbraak, schade door olie, rook en roet en vandalisme, schroeien of smelten, olie, rook en roet, een omgevallen boom. Goed om te weten: mogelijk zijn er bepaalde uitzonderingen binnen de all risk woonhuisverzekering. Schade door oorlogsgeweld, aardbevingen, roekeloosheid en opzet, overstromingen of ongedierte of schimmel, grondwater in de woning, vocht dat door de muren komt, storm en wind onder de windkracht 7, weersinvloeden en glasschade of schade aan de fundering zit vaak niet inbegrepen. Onderstaand lees je handige info over thema’s waar soms onduidelijkheid over is:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan de woning. Om die reden zijn ze gewoon meeverzekerd. Heb je een huurwoning? Ook dan kan je ze verzekeren door het huurdersbelang. Een losse zonnepanelenverzekering is doorgaans geen noodzaak.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas door o.a. brand of storm zit doorgaans in de verzekering. Toch, een voetbal die door de ruit vliegt is in de regel niet inbegrepen in de woonhuisverzekering. Dit risico dek je af met een glasverzekering.
 3. Losse gebouwen / garages
  Jouw garage, tuinhuisje, schuur, overkapping en losse ruimtes / vertrekken vind je doorgaans standaard in de dekking. Advies: deze vierkante meters moet je wel opgeven. Enkele maatschappijen stellen een max. aantal vierkante meters voor bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering is een uitgebreide polis, ook voor buiten. De meeste verzekeraars staan garant voor de kosten van problemen met de tuin, zoals schade aan straatwerk. Soms is het afsluiten van een tuinverzekering noodzakelijk. Ideaal wanneer jij woont in buurten als: Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl.

‘Na negatieve ervaringen nu een prettige verzekering

K. Prins, Steenwijkerwold (maart 2023)