Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Wierden

Door middel van een opstalverzekering in Wierden – we noemen dit soms ook woonhuisverzekering – verzeker je schades gericht aan jouw woning door toedoen van situaties als ontploffing, storm (vanaf windkracht 7), wateroverlast, schade door olie, rook en roet. De term opstal betekent; alles wat vast zit aan de woning. Onder andere het toilet, en ook de garage. Het is geen vereiste, maar beslist wel aan te raden. Hypotheekverstrekkers kunnen er wel naar vragen. Jij bent toch ook zuinig op je huis? Met ons vergelijkscript vergelijk jij online de meest afgesloten opstalverzekeringen van betrouwbare assuradeurs zoals bijv. Ditzo, Turien en Co of OHRA op service en prijs. Prijzen verschillen per regio. Bepaal welke verzekeraar bij jou past in Wierden, gemeente Wierden, Overijssel.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieOverijssel
GemeenteWierden
(Net) nummer0546 (+31546)
Inwoners 23952
Postcodegebied7468
WijkenWierden
Plaatsen in de buurtverzekering-Westvoorne, opstalverzekering-Tilburg, polis-Staphorst, verzekeringspakket-Pekela, Westervoort en woonhuisverzekering-Westerveld
opstalverzekering-wierden

Direct woonhuisverzekering vergelijken in Wierden, september 2023

Een woonhuisverzekering dekt schade aan jouw huis. Denk aan schades veroorzaakt door wateroverlast, vandalisme, ontploffing, blikseminslag. Noemenswaardig: Deze verzekering sluit je af voor uitkeringen bij schades van aspecten mb.t. de woning. Denk aan leidingen in huis. Het onderscheidt zich van een inboedelverzekering (hiermee dek jij waardevolle “losse” items zoals fornuis of een stukke koelkast). Welke opstalverzekering is af te sluiten voor huizen in Wierden? Hiervoor moet je letten op meerdere dingen:

 • Modules: Wat voor schades zijn gedekt?
 • Afhandeling: Hoe worden eventuele schades afgehandeld?
 • Recensies: Hoe beoordelen huidige klanten hun opstal-polis?
 • Prijs: Wat is de prijs / het tarief van de polis?
 • Eigen bijdrage: Rekent de verzekeraar een eigen risico?
Op het moment dat je zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor jouw woning in Wierden, dan is het slim om niet uitsluitend te kijken naar de goedkoopste opstalverzekering in Wierden. Als je te maken hebt met schade in de woning (door bijv. situatie als schroeien of smelten, olie, rook en roet, inbraak en diefstal, een flinke storm (vanaf windkracht 7)), dan behoren uiteraard de service en uitkeringen direct op gang te komen. Geholpen door de vergelijkingstool kies jij gemakkelijk een geschikte polis. De maandelijkse premies verzekeraars als Delta Lloyd of Allsecur variëren tussen de €8 tot €10,5. Vul in onze vergelijker in waar jouw verzekering aan moet voldoen, check de maandelijkse kosten, en rangschik de uitkomsten daarna pas op prijs. Op basis daarvan zorg je dat je niet onderverzekerd raakt. Bezoek ook de pagina: Generali dekking.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn huis verzekeren, hoe werkt dat?

 1. Wie ben jij?

  Als eerst vul je de geboortedatum in, postcodegebied (7468) huisnummer, en grootte van het huishouden.

 2. Gegevens over de woning

  Benodigde info: kenmerken huis, of je huis van steen of hout is gebouwd, oppervlakte inclusief bijgebouwen, aantal (slaap)kamers en opleverdatum van de woning.

 3. Afwerking van jouw huis

  Omschrijf het soort badkamer, keuken en type afwerking (luxe of normaal).

 4. Woonhuisverzekering berekenen

  Je treft hierna de verkrijgbare opstalverzekeringen die matchen met jouw zoekopdracht.

 5. Online afsluiten

  Het overstappen of afsluiten van nieuwe dekkingen kan eenvoudig via internet plaatsvinden.

Wat kost mijn opstalverzekering per maand?

Een gebruikelijke vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Wierden? De gemiddelde premies variëren tussen de €9,75 en €12,75. Het exacte bedrag verschilt uiteraard per persoon. De volgende zaken spelen een rol:

 • Verzekeringstype (wat is wel/niet verzekerd)
 • Herbouwwaarde van de woning
 • Datum bouw
 • Woonplaats
 • Vrijwillig eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe bekijk ik voordelige woonhuisverzekeringen voor onze woning in Wierden? Dit kan zonder moeite: klik meteen door naar de vergelijker. Definieer jouw woning, bepaal welke dekkingen je wilt, bekijk de prijzen, en kies de goedkoopste aanbieder. Wat dacht je bijvoorbeeld van De Goudse Inboedelverzekering en Bruns ten Brink Woonhuisverzekering Budget. Heb je hulp nodig? Bezoek eens een verzekeringsadviseur in Wierden.

Vergelijk opstalverzekeringen

Eenvoudig de beste opstalverzekering in Wierden afsluiten? Stap over naar de best gewaardeerde of voordeligste verzekeraar voor postcodegebied 7468, 7640, 7641, 7642, 7645.

Vaak afgesloten woonverzekeringen in Overijssel in september 2023

 • HEMA Woonverzekering
 • Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Bruns ten Brink Woonhuisverzekering Compleet
 • Allianz Woonhuisverzekering (AR)
 • Klaverblad Verzekeringspakket Royaal
 • Lancyr Woonverzekering
 • Klaverblad Verzekeringspakket Budget
 • Delta Lloyd Combinatieverzekering

Extra voordeel met een woonverzekering

Naast een opstalverzekering is ook een inboedelverzekering een aanrader. Wat adviseurs vaak aanraden is beide polissen af te sluiten bij dezelfde assuradeur. Bij schades in of rondom jouw woning kom je niet in onenigheid over wat er onder opstal- of inboedel valt.

Waarom kiezen voor een gecombineerde woonverzekering?
 1. Combinatie-korting
 2. Contact met 1 partij
 3. Geen onenigheid wie welke schade vergoedt
 4. Slechts eenmaal poliskosten
 5. Één maandelijkse nota
Welke verzekeringen kan ik nog meer combineren?
We onderscheiden nog een aantal vergoedingen die jij kunt aanklikken. De aansprakelijkheidsverzekering is dan niet te missen. Maar ook zit de reis- rechtsbijstand en autoverzekering doorgaans in het verzekeringspakket / de combinatiepolis. Sommige verzekeraars bieden ook aanvullende polissen als: huisdierenverzekering, brommerverzekering, caravanverzekering, overlijdensrisicoverzekering, motorverzekering.

Een allrisk opstalverzekering nemen

De populaire allrisk opstalverzekering biedt optimale dekking, en staat paraat bij bijna elke soort van schade aan je huis. Zelfs als jij hier zelf debet aan bent. Bijvoorbeeld storm (vanaf windkracht 7), schade door olie, rook en roet, wateroverlast, blikseminslag en olie, rook en roet, inbraak en diefstal, een omgevallen boom, vandalisme. Niet vergeten: er zitten zeker grenzen aan de all risk woonhuisverzekering. Schade ontstaan door constructie- of installatiefouten, atoomkernreacties, slecht onderhoud, overstromingen of grondwater in de woning, ongedierte of schimmel, storm en wind onder de windkracht 7, vocht dat door de muren komt, bevroren leidingen en schade aan het glas of de fundering wordt in de regel niet afgedekt. Verderop vind je meer informatie over onderwerpen waar vaak veel vragen over zijn:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen horen bij jouw huis. Zodoende vallen ze onder de dekking van de opstalverzekering. Ben je geen eigenaar van de woning? Dan kan je zonnepanelen verzekeren via het zogenaamde huurdersbelang. Een aparte zonnepanelenverzekering is in veel gevallen niet aan de orde.
 2. Glasverzekering
  Glasschade door iets als een ontploffing of storm zit vaak bij de polis in. Toch, een voetbal die door de ruit vliegt zit vaak niet in de woonhuisverzekering. Hiervoor neem je een aparte glasverzekering.
 3. Losse gebouwen / garages
  Je overkapping, volière, tuinhuisje, garage en opzichzelfstaande hokken vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Stelregel: neem bijgebouwen wel mee in het aantal M2. Sommige maatschappijen stellen beperkingen aan het aantal M2 voor bijgebouwen.
 4. Tuin
  De opstalverzekering dekt meer dan je denkt. Bijna alle verzekeraars keren vergoedingen uit bij schade in of rondom de tuin, zoals schade aan overkappingen. Mogelijk heb je daar een aparte tuinverzekering voor nodig. Handig als je woont in wijken als: Wierden (kern), Landelijk gebied Wierden, Hooge-Hexel, Enter (kern), Landelijk gebied Enter, Rectum – Notter – Zuna.

‘Goed geholpen bij de overstap

C. de Lange, Wierden (september 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente