Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Zwartewaterland

Door middel van een opstalverzekering in Zwartewaterland – alias woonhuisverzekering – dek je schades aangaande een huis als gevolg van bijvoorbeeldontploffing, blikseminslag, diefstal, storm (vanaf windkracht 7). Het begrip opstal slaat op; alle onderdelen die jouw woning / huis bezit. Bijvoorbeeld de meterkast, of bijvoorbeeld de gevel. Deze polis is geen vereiste in Nederland, maar kan voor huiseigenaar veel zekerheid bieden. Vaak is het een vereiste bij een hypotheek. Jouw huis is je toch heel wat waard? Aan de hand van onze vergelijker vergelijk je moeiteloos de meeste opstalverzekeringen van gevestigde verzekeraars zoals o.a. Verzekeruzelf.nl, ASR Verzekeringen of Reaal op premie en dekking. De premies hangen af van je adres. Bepaal welke verzekeraar bij jou past in Zwartewaterland, gemeente Zwartewaterland, Overijssel.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieOverijssel
GemeenteZwartewaterland
Netnummer038 (+3138)
Aantal inwoners 22278
Postcodegebied8064
BuurtenGenemuiden
Plaatsen in de buurtverzekering-Zutphen, opstalverzekering-Weststellingwerf, polis-Tholen, verzekeringspakket-Reusel-De Mierden, Zoeterwoude en woonhuisverzekering-Zoetermeer
opstalverzekering-zwartewaterland

Zelf woonhuisverzekering vergelijken in Zwartewaterland, december 2023

Een woonhuisverzekering verzekert schade aan de woning. Dat kan gaat om schade door schade door olie, rook en roet, brand, blikseminslag, storm (vanaf windkracht 7). Noemenswaardig: Dit type verzekering verzekert alleen datgene wat vastzit aan de woning. Bijvoorbeeld jouw kookplaat. Het is wat anders dan een inboedelverzekering (aan de hand hiervan ben je verzekerd tegen schade of diefstal van losse zaken als (tuin)gereedschap of contant geld en waardebonnen). Welke opstalverzekering kan ik afsluiten voor onze woning in Zwartewaterland? Neem hiervoor de volgende zaken in acht:

 • Dekking: Wat voor schades zijn gedekt?
 • Klantenservice: Hoe gaat het declareren in z’n werk?
 • Ervaringen: Wat voor cijfer geven klanten de opstal-zekerheid?
 • Prijs: Wat is de prijs / het tarief van de polis?
 • Het eigen risico: Rekent de verzekeraar een eigen risico?
Als je zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor woningen in Zwartewaterland, raad men altijd aan je niet te beperken tot alleen de goedkoopste opstalverzekering in Zwartewaterland. Wanneer je te maken hebt met schade in de woning (onder andere blikseminslag, wateroverlast, inbraak en diefstal, een flinke storm (vanaf windkracht 7)), dan dienen in het bijzonder de service en uitkeringen direct op gang te komen. Via onze service-tool ontdek je dit eenvoudig zelf. De prijzen van verzekeringsmaatschappijen als Delta Lloyd en/of Avéro Achmea liggen tussen de €6,5 – €13,25. Voer in de basis eerst jouw wensen in, vergelijk de tarieven, en kijk pas daarna naar de premies. Op die manier zorg je dat je niet onderverzekerd raakt. Bezoek ook de pagina: HEMA dekking.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn huis verzekeren, hoe werkt dat?

 1. Wie ben jij?

  Begin met jouw geboortedatum, postcodegebied (8064) huisnummer, en grootte van het huishouden.

 2. Kenmerken van de woning

  Wat je moet invullen: beschrijving woning, of je huis van steen of hout is gebouwd, oppervlakte inclusief bijgebouwen, aantal (slaap)kamers en opleverdatum van de woning.

 3. Extra informatie over je huis

  Wat voor keuken en badkamer heb je en type afwerking (luxe of normaal).

 4. Premies berekenen

  Je treft hierna de relevante polissen die in lijn zijn met de opgegeven info.

 5. Online afsluiten

  Overstappen of een nieuwe polis afsluiten regel je snel via het internet.

Wat kost een opstalverzekering?

Veel Nederlanders vragen: hoe duur is een opstalverzekering in Zwartewaterland? De reguliere verzekeringen liggen tussen de €5 en €11,25. De hoogte van de premie verschilt uiteraard per persoon. Er zijn een aantal variabelen:

 • Soort dekking
 • Herbouwwaarde
 • Datum bouw
 • Woonplaats
 • Eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe ontdek ik de voordeligste woonhuisverzekering voor een woning in Zwartewaterland? Dit kan zonder moeite: open de vergelijkingstool. Specificeer jouw situatie, kies de gewenste dekking, neem de tarieven door en sluit een polis af bij de goedkoopste maatschappij. Jij kan woonpakketten vinden als ASR Voordeelpakket (Allrisk) of juist Allianz Inboedelverzekering Comfort (Extra uitgebreid). Heb je hulp nodig? Je kunt ook terecht bij een verzekeringskantoor in Zwartewaterland.

Vergelijk alle polissen

Direct de beste opstalverzekering in Zwartewaterland afsluiten? Stap over naar de meest populaire of laagst geprijsde verzekeraar voor omgeving 8064.

Veel gekozen woonverzekeringen in Overijssel in december 2023

 • Klaverblad Verzekeringspakket Royaal
 • Klaverblad Inboedelverzekering Royaal
 • EAG Assuradeuren Inboedelverzekering Profielpakket (Extra Uitgebreid
 • Allsecur Uitgebreid
 • Klaverblad Inboedelverzekering Budget
 • Bovag Inboedelverzekering (Allrisk)
 • ANWB Woonpakket Plus
 • De Nederlanden van Nu Opstalverzekering

Tip: sluit een gecombineerde woonverzekering af

Buiten de opstalverzekering sluiten Nederlanders doorgaans een inboedelverzekering af. Doorgaans wordt geadviseerd de inboedel- en opstalverzekering onder te brengen bij 1 maatschappij. In het geval van schades aan je huis, kom je niet in onenigheid over wie precies wat gaat vergoeden.

Het gemak van een woonverzekering samengevat
 1. Combinatie-deal
 2. Één aanspreekpunt
 3. Alles onder één dak verzekerd
 4. Minder administratiekosten
 5. Alle kosten op een heldere factuur
Welke verzekeringen kan ik nog meer combineren?
Er bestaan nog een aantal dekkingen die jij kunt aanklikken. Dan hebben we het uiteraard over de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de auto, rechtsbijstand-, en reisverzekering steeds vaker in het alles-in-1 verzekeringspakket (combinatiepolis). Andere mogelijkheden zijn: motorverzekering, brommerverzekering, huisdierenverzekering, ongevallenverzekering, overlijdensrisicoverzekering.

Een allrisk opstalverzekering kiezen

De All risk opstalverzekering is het meest interessant qua dekking, en staat garant bij bijna elke soort van schade aan je huis. Ook als je de schade zelf per ongeluk veroorzaakt. Denk aan voorvallen als storm (vanaf windkracht 7), diefstal, schade door olie, rook en roet, wateroverlast of schroeien of smelten, brand of explosie, wateroverlast, vandalisme. Let op: er zit wel een beperking op de all risk woonhuisverzekering. Schades die wordt veroorzaakt door slecht onderhoud, aardbevingen, atoomkernreacties, roekeloosheid en opzet of ongedierte of schimmel, bevroren leidingen, vocht dat door de muren komt, rook en roet uit open haard, weersinvloeden en schade aan fundering / glas zit vaak niet inbegrepen. Verderop lees je aanvullende info onderwerpen waar vaak veel vragen over zijn:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan het dak. Hierom dekt de opstalverzekering deze voor jou. Ben je geen eigenaar van de woning? Dan kan je zonnepanelen verzekeren door het huurdersbelang. Een speciale zonnepanelenverzekering is meestal niet aan de orde.
 2. Glasverzekering
  Glasschade als resultaat van bjiv. inbraak of storm zit doorgaans in de verzekering. Echter, een bal door de ruit is in de regel niet inbegrepen in de woonverzekering. Hiervoor zijn weer speciale glasverzekeringen.
 3. Garage of bijgebouwen
  Jouw tuinhuisje, schuur, volière, garage en losse vertrekken / objecten zijn standaard meeverzekerd. Let op: neem bijgebouwen wel mee in het aantal M2. Enkele aanbieders stellen een limiet voor toegestane M2’s voor meeverzekerde bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering dekt ook zaken buitenshuis. Veel verzekeraars zullen een uitkering vrijgeven bij tuinschade, zoals schade aan straatwerk. Mogelijk is ook de tuinverzekering dan geen overbodige luxe. Handig als je woont in wijken als: Genemuiden, Kamperzeedijk, Hasselt, Landelijk gebied Hasselt, Zwartsluis, Mastenbroek.

‘Een goede verzekering voor mijn dochter

F. van den Berg, Zwartewaterland (december 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente