Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Amersfoort

Door het afsluiten van een opstalverzekering in Amersfoort (ook bekend als woonhuisverzekering) dek je schade aan jouw huis door toedoen van onder andere aanrijding en aanvaring, ontploffing, storm (vanaf windkracht 7), inbraak. Onder opstal verstaan we alle onderdelen die jouw woning / huis bezit. Onder andere een vaste vloer, of bijvoorbeeld een badkamer. Het is niet verplicht, maar beslist wel aan te raden. Hypotheekverstrekkers kunnen er wel naar vragen. Hoe waardevol is je huis voor jou? Aan de hand van ons vergelijkscript vergelijk jij gemakkelijk de meest afgesloten opstalverzekeringen van professionele assuradeurs als Generali, ABN AMRO of InShared op premie en dekking. De premies hangen af van je adres. Bepaal welke verzekeraar bij jou past in Amersfoort, gemeente Amersfoort, Utrecht.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieUtrecht
GemeenteAmersfoort
Regionummer033 (+3133)
Inwoners 153602
Postcodegebieden3800
BuurtschappenStadskern
Plaatsen nabijverzekering-Ameland, opstalverzekering-Zwartewaterland, polis-Westland, verzekeringspakket-Stadskanaal, Almelo en woonhuisverzekering-Alkmaar
opstalverzekering-amersfoort

Snel woonhuisverzekering vergelijken in Amersfoort, maart 2023

Een woonhuisverzekering verzekert schade aan de woning. Dat kan gaat om schade door diefstal, storm (vanaf windkracht 7), inbraak, ontploffing. Niet vergeten: Deze verzekering sluit je af voor uitkeringen bij schades van aspecten mb.t. de woning. Zaken als de schoorsteen. Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (met zo’n polis ben je verzekerd tegen schade of diefstal van losse zaken zoals open haard of een gestolen computer). Welke opstalverzekering kan ik afsluiten voor onze woning in Amersfoort? Houd rekening met de volgende punten:

 • Modules: Wat voor schades zijn gedekt?
 • Uitkeringen:Wat gebeurt er als mijn huis beschadigd is?
 • Reviews: Zijn klanten tevreden over de opstal-dienstverlening?
 • Tarieven: Hoe duur is de polis per maand?
 • Vrijwillige eigen bijdrage: Rekent de verzekeraar een eigen risico?
Op het moment dat je zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor huizen in Amersfoort, raad men altijd aan niet uitsluitend te kijken naar de goedkoopste opstalverzekering in Amersfoort. Als er sprake is van schade aan de woning (bijvoorbeeld door wateroverlast, schroeien of smelten, brand of explosie, een omgevallen boom), dan dienen vooral de dekking en de service direct op gang te komen. Middels ons vergelijkscript bekijk je heel snel de mogelijkheden. De kosten van partijen zoals FBTO of Avéro Achmea variëren tussen de €6,75 – €10. Voer bovenaan in de tool in waar jouw verzekering aan moet voldoen, vergelijk de tarieven, en filter pas hierna op prijs. Middels deze techniek zorg je dat je niet onderverzekerd raakt. Bezoek ook de pagina: Independer dekking.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn woning verzekeren via internet

 1. Basisgegevens invullen

  Je begint met het invullen van jouw geboortedatum, regio (3800) huisnummer, en gezinssamenstelling.

 2. Specificeer jouw woning

  Gevraagde gegevens: soort woning, constructie van het dak, materiaal van de woning, oppervlakte inclusief bijgebouwen, aantal (slaap)kamers en leeftijd van het huis.

 3. Aanvullende gegevens huis

  Specificeer type keuken, badkameren de algehele afwerking van het huis.

 4. Opstalverzekeringen berekenen

  Je achterhaalt in de volgende stap de actuele opstalverzekeringen die voldoen aan de opgegeven info.

 5. Polis afsluiten via internet

  Een polis afsluiten of juist overstappen is online binnen 5 minuten geregeld.

Wat kost een opstalverzekering?

Een relevante vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Amersfoort? De gemiddelde premies variëren tussen de €7 en €11,75. De exacte premie varieert per type huis en situatie. Er zijn een aantal variabelen:

 • Verzekeringstype (wat is wel/niet verzekerd)
 • Verzekerd bedrag
 • Bouwdatum
 • Woonplaats
 • Vrijwillig eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe check ik zo’n voordelige woonhuisverzekering voor woningen in Amersfoort? Dat is gemakkelijk: klik meteen door naar de vergelijker. Beantwoord de vragen, kies de gewenste dekking, check alle kosten, en sluit een polis af bij de goedkoopste maatschappij. Wat dacht je bijvoorbeeld van Aegon Inboedel Basis of Aegon Opstal Allrisk. Moeite met vergelijken? Maak een afspraak met een verzekeringskantoor in Amersfoort.

Vergelijk opstalverzekeringen

Meteen de beste opstalverzekering in Amersfoort afsluiten? Ontdek de meest populaire of de meest betaalbare verzekering voor omgeving 3800, 3802, 3811, 3812, 3813, 3814, 3815, 3816, 3817, 3818, 3819, 3821, 3822, 3823, 3824, 3825, 3826.

Vaak afgesloten woonverzekeringen in Utrecht in maart 2023

 • Aegon Opstal Allrisk
 • Generali Woonpakket
 • Reaal Inboedelverzekering Allrisk
 • Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)
 • nowGo Woonverzekering Bewust
 • Aegon Woon- en VrijeTijdpakket Basis
 • Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering Compleet
 • EAG Assuradeuren Profielpakket (Allrisk)

Tip: sluit een gecombineerde woonverzekering af

Afgezien van een opstalverzekering sluiten Nederlanders doorgaans een inboedelverzekering af. Veel experts adviseren beide polissen aan te vragen bij dezelfde aanbieder. Wanneer we spreken van schade m.b.t. je huis heb je minder te maken met bonje over wie welke schade vergoedt.

Het gemak van een woonverzekering samengevat
 1. Combinatie-deal
 2. Een contactpersoon
 3. Geen onenigheid wie welke schade vergoedt
 4. Minder administratiekosten
 5. 1 duidelijke factuur
Wat past nog meer in mijn verzekeringspakket?
Er zijn nog meer dekkingen die jij kunt aanklikken. In de praktijk is dit als eerst de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de rechtsbijstand, reis- en autoverzekering doorgaans in het verzekeringspakket / de combinatiepolis. Maar je kunt ook denken aan o.a.: huisdierenverzekering, ongevallenverzekering, brommerverzekering, overlijdensrisicoverzekering, motorverzekering.

Een allrisk opstalverzekering afsluiten

Zo’n all-risk opstalverzekering biedt de ruimste dekking. en staat garant bij ieder onverwacht plaatsvindend evenement. Ook als je de schade zelf per ongeluk veroorzaakt. Je kunt dan denken aan inbraak, vandalisme, wateroverlast, storm (vanaf windkracht 7) en olie, rook en roet, brand of explosie, wateroverlast, inbraak en diefstal. Noemenswaardig: er zijn uitzonderingen voor de all risk woonhuisverzekering. Schades als gevolg van aardbevingen, oorlogsgeweld, normaal huishoudelijk gebruik, roekeloosheid en opzet of ongedierte of schimmel, vocht dat door de muren komt, grondwater in de woning, rook en roet uit open haard, bevroren leidingen en glas- of funderingsschade is in veel gevallen niet inbegrepen. Onderstaand lees je aanvullende info veel besproken onderwerpen:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan de woning. Zodoende wordt schade hieraan vergoed. Woon jij in een huurhuis? Dan heb je geen opstalverzekering. Panelen verzeker je aan de hand van het huurdersbelang. Een losse zonnepanelenverzekering is doorgaans niet nodig.
 2. Glasverzekering
  Glasschade veroorzaakt door bijv. blikseminslag of brand is vaak inbegrepen. Echter, een ongeluk zoals een bal door de ruit zit vaak niet in de woonhuisverzekering. Hiervoor zijn weer speciale glasverzekeringen.
 3. Garages en bijgebouwen
  Jouw tuinhuisje, overkapping, schuur, garage en losse vertrekken / objecten vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Tip van de specialist: deze vierkante meters moet je wel opgeven. Enkele partijen hanteren een quotum voor aantal M2’s voor bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering vergoed meer dan jij zult denken. Bijna alle verzekeraars staan garant voor de kosten van schade in de tuin aan zaken als bomen, struiken. Soms heb je daar een aparte tuinverzekering voor nodig. Relevant in wijken zoals: Stadskern, Zonnehof, Soesterkwartier, Isselt, Bosgebied, De Koppel, De Kruiskamp, Schothorst Zuid, Schothorst Noord, Liendert, Rustenburg, Stoutenburg-Noord, Schuilenburg, Randenbroek, Vermeerkwartier, Leusderkwartier, De Berg Zuid, De Berg Noord, Hoogland, Zielhorst, Kattenbroek, Calveen, Park Schothorst, Nieuwland, Valleipoort, Hooglanderveen, Buitengebied West, Vathorst-De Velden, Vathorst-centrum, Vathorst-De Bron, Vathorst-De Laak.

‘Een polis zonder kleine lettertjes, top!

I. van Loon, Amersfoort (maart 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente