Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Baarn

Middels een opstalverzekering in Baarn – we noemen dit soms ook woonhuisverzekering – verzeker je schades m.b.t. de woning wat te maken heeft met o.a. schade door olie, rook en roet, storm (vanaf windkracht 7), ontploffing, wateroverlast. Opstal heeft betrekking op de aspecten die muurvast aan het huis zitten. Neem nou de waterafvoer, maar ook een vaste vloer. Het is niet bij wet verplicht, maar beslist wel aan te raden. Vaak is het een vereiste bij een hypotheek. Hoe waardevol is je huis voor jou? Met behulp van onze vergelijktool vergelijk jij direct vele opstalverzekeringen van populaire aanbieders zoals o.a. Zelf, ANWB of Nationale Nederlanden op premie en dekking. Prijzen verschillen per regio. Ontdek de goedkoopste polis in Baarn, gemeente Baarn, Utrecht.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieUtrecht
GemeenteBaarn
(Net) nummer035 (+3135)
Aantal inwoners 24521
Postcodes3740
BuurtschappenBaarn
Naburige plaatsenverzekering-Baarle-Nassau, opstalverzekering-Alphen-Chaam, polis-Zuidplas, verzekeringspakket-Teylingen, Appingedam en woonhuisverzekering-Apeldoorn
opstalverzekering-baarn

Online woonhuisverzekering vergelijken in Baarn, maart 2023

Zo’n woonhuisverzekering verzekert schade aan de woning. Onder andere door ontploffing, blikseminslag, inbraak, storm (vanaf windkracht 7). Let op: Dit type verzekering sluit je af voor datgene wat vastzit aan de woning. Onder andere een zwembad. Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (hiermee verzeker je de losse spullenals droger of een stukke televisie). Welke opstalverzekering moet ik kiezen voor mijn huis in Baarn? Het antwoord op deze vraag bestaat uit meerdere componenten:

 • Dekking: Voor welke schades ontvang je een vergoeding?
 • Service: Hoe worden eventuele schades afgehandeld?
 • Reviews: Zijn klanten tevreden over de opstal-dienstverlening?
 • Tarieven: Wat is de prijs / het tarief van de polis?
 • Vrijwillig eigen risico: Rekent de verzekeraar een eigen risico?
In de situatie dat je een opstalverzekering vergelijken gaat voor een woonhuis in Baarn, is het aan te raden om je niet te beperken tot alleen de goedkoopste opstalverzekering in Baarn. Wanneer je schades in huis hebt veroorzaakt (onder andere inbraak en diefstal, blikseminslag, brand of explosie, een flinke storm (vanaf windkracht 7)), dan behoren natuurlijk de schade-uitkeringen en helpdesk picobello voor elkaar te zijn. Dankzij de vergelijkingstool kan je hier zelf achter komen. De prijzen van partijen als Interpolis en Allianz schommelen tussen €7,75 en €13,5. Voer in de bovenstaande vergelijker in waar jouw verzekering aan moet voldoen, neem alle premies door, en filter pas hierna op prijs. Op die manier heb je altijd een volledige dekking. Ook interessant: ING dekking.

Benodigde tijd: 2 minuten.

In 5 stappen jouw woning verzekeringen

 1. Persoonsgegevens doorgeven

  In stap 1 voer je jouw geboortedatum in, postcodegebied (3740) huisnummer, en grootte van het huishouden.

 2. Beschrijving van je woning

  Bijvoorbeeld: soort huis, materiaal van jouw woning en constructie, oppervlakte in M2 (incl. bijgebouwen) en opleverdatum van de woning.

 3. Details van het huis

  Omschrijf het soort badkamer, keuken en de afwerking.

 4. Opstalverzekeringen berekenen

  Je achterhaalt hierna de verkrijgbare verzekeraars die overeenkomen met jouw zoekvraag.

 5. Direct verzekering afsluiten

  Een polis afsluiten of juist overstappen kan eenvoudig via internet plaatsvinden.

Wat kost mijn opstalverzekering per maand?

Wat we veel horen is: hoe duur is een opstalverzekering in Baarn? De doorsnee polissen zitten maandelijks tussen €7,75 tot €14. Het feitelijke maandbedrag verschilt uiteraard per persoon. Er zijn een aantal variabelen:

 • Soort dekking
 • Herbouwwaarde
 • Bouwdatum
 • Regio
 • Het eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Langs welke weg check ik zo’n voordelige woonhuisverzekering voor ons huis in Baarn? Dit is kinderspel: start de opstal vergelijker. Vul de gevraagde gegevens in, bepaal welke dekkingen je wilt, check alle kosten, en sluit een polis af bij de goedkoopste maatschappij. Voorbeelden van pakketten zijn ANWB Opstalverzekering of juist Generali Inboedelverzekering. Kom je er zelf niet uit? Bezoek eens een verzekeringsadviseur in Baarn.

Start vergelijken

Zelf de beste opstalverzekering in Baarn afsluiten? Vind de hoogst gewaardeerde of goedkoopste polis voor postcode 3740, 3741, 3742, 3743, 3744.

Actuele woonverzekeringen in Utrecht in maart 2023

 • Verzekeruzelf.nl Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Delta Lloyd Combinatieverzekering
 • Bovag Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid)
 • HEMA Woonverzekering
 • Delta Lloyd Inboedelverzekering (Allrisk)
 • Allsecur Uitgebreid
 • ZLM Opstalverzekering
 • De Nederlanden van Nu Woonverzekering

Ontvang extra korting met een woonverzekering

Naast een opstalverzekering is het interessant ook een inboedelverzekering te nemen. Doorgaans wordt geadviseerd beide polissen aan te vragen bij één verzekeraar. Bij constatering van schades m.b.t. je huis heb je minder te maken met bonje over wie verantwoordelijk is voor welk stukje schade.

Waarom kiezen voor een gecombineerde woonverzekering?
 1. Alles-in-1-korting
 2. Contact met 1 partij
 3. Zonder problemen je geld terugkrijgen
 4. 1 account en minder administratieve rompslomp
 5. 1 duidelijke factuur
Wat kan ik nog meer toevoegen aan mijn woonpakket?
Er bestaan nog een aantal modules die samen te voegen zijn. In de praktijk is dit als eerst de aansprakelijkheidsverzekering. Daarbij zitten ook de rechtsbijstand, auto- en reisverzekering in de regel in het verzekeringspakket / de combinatiepolis. Wat je ook steeds meer ziet: ongevallenverzekering, motorverzekering, huisdierenverzekering, caravanverzekering, overlijdensrisicoverzekering.

Een allrisk opstalverzekering afsluiten

De all-risk opstalverzekering biedt optimale dekking, en biedt dekking tegen alle van buiten komend onheil dat beschadiging veroorzaakt. Dat is inclusief schades die zijn ontstaan door jouw handelen. Denk aan voorvallen als brand, storm (vanaf windkracht 7), schade door olie, rook en roet, blikseminslag of schroeien of smelten, vandalisme, inbraak en diefstal, wateroverlast. Let op: er zijn uitzonderingen voor de all risk woonhuisverzekering. Schade ontstaan door atoomkernreacties, aardbevingen, slecht onderhoud, constructie- of installatiefouten of storm en wind onder de windkracht 7, rook en roet uit open haard, grondwater in de woning, bevroren leidingen, ongedierte of schimmel en schade aan fundering / glas staat vaak buiten de polis. Hierna ontdek je meer informatie over enkele veel besproken topics:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zijn verbonden met de woning. Hierom zijn ze gedekt via de opstalverzekering. Ben je geen eigenaar van de woning? Dan heb je geen opstalverzekering. Panelen verzeker je via het onderdeel huurdersbelang. Een aparte zonnepanelenverzekering is vaak geen noodzaak.
 2. Glasverzekering
  Glasschade door iets als inbraak of storm is vaak inbegrepen. Maar, een ingegooide ruit zit vaak niet in de woonhuisverzekering. Dit risico dek je af met een glasverzekering.
 3. Garage of bijgebouwen
  Een overkapping, schuur, tuinhuisje, garage en losse vertrekken / objecten zitten in de meeste opstalverzekeringen. Let op: neem het aantal M2 van bijgebouwen op in de totaalberekening. Diverse aanbieders werken met een maximum aantal M2 voor meeverzekerde bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering dekt ook aspecten buiten de woning. Plenty verzekeraars zullen een uitkering vrijgeven bij tuinschade, zoals schade aan het zwembad. In andere gevallen is ook de tuinverzekering dan geen overbodige luxe. Ideaal wanneer jij woont in buurten als: Baarn, Baarn-Noord, Eemdal en Eemland, P.H.W.park, Buitengebied, Lage Vuursche.

‘Ons nieuwbouwhuis voordelig verzekerd

Fam. de Bruyn, Baarn (maart 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente