Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Bunschoten-Spakenburg

Door het afsluiten van een opstalverzekering in Bunschoten-Spakenburg – ook wel woonhuisverzekering – verzeker je schades gericht aan jouw woning die ontstaan zijn door onder andere vandalisme, inbraak, brand, storm (vanaf windkracht 7). Het begrip opstal slaat op; alle onderdelen die jouw woning / huis bezit. Bijvoorbeeld de keuken, of denk aan de gang. Het is niet verplicht, maar vrijwel iedereen is wel verzekerd. In het geval je een hypotheek afsluit is het vaak wel noodzakelijk. Hoe waardevol is je huis voor jou? Door middel van deze website vergelijk jij snel alle belangrijke opstalverzekeringen van betrouwbare partijen zoals Unigarant, Allianz of REAAL Verzekeringen op premie en dekking. Premies variëren per postcode. Stap over naar de beste aanbieder in Bunschoten-Spakenburg, gemeente Bunschoten, Utrecht.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
verzekeruzelf-nl-verzekering Verzekerd tot €1.000.000
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieUtrecht
GemeenteBunschoten
Netnummer033 (+3133)
Aantal inwoners 20823
Postcodes3750
BuurtschappenWijk
Plaatsen nabijverzekering-lage-vuursche, opstalverzekering-groenekan, polis-den-dolder, verzekering-loenen-aan-de-vecht, woonhuisverzekering-loenen-aan-de-vecht en bosch-en-duin
opstalverzekering-bunschoten-spakenburg

Direct woonhuisverzekering vergelijken in Bunschoten-Spakenburg, september 2021

Zo’n woonhuisverzekering vergoed alle schade aan je woning. Onder andere door storm (vanaf windkracht 7), diefstal, schade door olie, rook en roet, brand. Noemenswaardig: Deze verzekering sluit je af voor schade aan zaken die vastzitten aan de woning. Denk aan de kozijnen. Niet te verwarren met een inboedelverzekering (hiermee krijg je een uitkering voor “losse” spullen zoals droger of een defecte TV). Welke opstalverzekering is geschikt voor mijn woning in Bunschoten-Spakenburg? Neem hiervoor de volgende zaken in acht:

 • Modules: Wat is er wel en niet verzekerd?
 • Claims: Hoe gaat het declareren in z’n werk?
 • Reviews: Wat voor cijfer geven klanten de opstal-zekerheid?
 • Kosten: Aan welke kosten moet je denken?
 • De eigen bijdrage: Wordt er bij schade-uitkering een eigen bijdrage ingehouden?
Als je de opstalverzekering vergelijken gaat voor huizen in Bunschoten-Spakenburg, is het handig niet alleen te kiezen voor de goedkoopste opstalverzekering in Bunschoten-Spakenburg. Als je te maken hebt met schade in de woning (denk aan een flinke storm (vanaf windkracht 7), inbraak en diefstal, olie, rook en roet, een omgevallen boom), dan horen natuurlijk de schade-uitkeringen en helpdesk picobello voor elkaar te zijn. Dankzij onze service-tool ontdek je dit eenvoudig zelf. De prijsstelling van assuradeurs als NowGo of REAAL Verzekeringen zitten maandelijks tussen €6,75 en €10,75. Voer bovenaan in de tool je complete wensenlijstje in, bereken de premie, en vergelijk pas hierna op prijs. Zo zorg je dat je niet onderverzekerd raakt. Bezoek ook de pagina: Verzekeruzelf.nl polis.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Online snel en veilig jouw huis verzekeringen

 1. Persoonlijke gegevens

  Als eerst vul je de geboortedatum in, postcode (3750) huisnummer, en gezinsgrootte.

 2. Kenmerken van de woning

  Benodigde info: beschrijving huis, of je huis van steen of hout is gebouwd, aantal kamers, totale oppervlakte en nieuwbouw of bestaande bouw.

 3. Extra informatie over je huis

  Specificeer type keuken, badkameren type afwerking (luxe of normaal).

 4. Online premie berekenen

  Je bekijkt nu de verkrijgbare woonhuisverzekeringen die overeenkomen met jouw zoekvraag.

 5. Online afsluiten

  Een dekking afsluiten of overstappen kan eenvoudig via internet plaatsvinden.

Wat kost een opstalverzekering?

Een relevante vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Bunschoten-Spakenburg? De gemiddelde polissen schommelen tussen €6,25 tot €13,25. Het daadwerkelijke tarief is voor iedereen weer anders. Diverse aspecten beïnvloeden de hoogte:

 • Gekozen dekking (allrisk of basis)
 • Verzekerd bedrag
 • Opleverdatum
 • Regio
 • Vrijwillig eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe ontdek ik zo’n voordelige woonhuisverzekering voor woningen in Bunschoten-Spakenburg? Dit kan zonder moeite: gebruik onze vergelijker. Voer de velden in, klik alle af te sluiten modules aan, neem de tarieven door en neem het beste aanbod. Je vindt pakketten als Allianz Inboedelverzekering Comfort (Extra uitgebreid) en/of Verzekeruzelf.nl Woonpakket Compleet. Wil je er een expert naar laten kijken? Ga dan naar een verzekeringskantoor in Bunschoten-Spakenburg.

Vergelijk alle polissen

Eenvoudig de beste opstalverzekering in Bunschoten afsluiten? Ontdek de best gewaardeerde of voordeligste verzekeraar voor postcode 3750, 3751, 3752.

Goed beoordeelde woonverzekeringen in Utrecht in september 2021

 • Turien & Co Woonhuisverzekering Prima
 • Verzekeruzelf.nl Woonpakket (Allrisk)
 • Unigarant Woonpakket Plus
 • Delta Lloyd Delta Lloyd Inboedelverzekering
 • Bruns ten Brink Inboedelverzekering Compleet
 • Turien & Co Woonpakketverzekering Premium
 • Delta Lloyd Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Verzekeruzelf.nl Woonpakket Compleet

Tip: sluit een gecombineerde woonverzekering af

Afgezien van een opstalverzekering is het interessant ook een inboedelverzekering te nemen. Doorgaans wordt geadviseerd een combinatie van deze polissen te regelen bij eenzelfde partij. Bij schade rondom je woning, vormen er geen meningsverschillen over wie precies wat gaat vergoeden.

5 voordelen van een woonverzekering
 1. Pakketkorting
 2. Één aanspreekpunt
 3. Geen onenigheid wie welke schade vergoedt
 4. Minder administratiekosten
 5. Een duidelijke nota per maand
Wat past nog meer in mijn verzekeringspakket?
Er bestaan nog een aantal zekerheden die te combineren zijn. De aansprakelijkheidsverzekering is dan niet te missen. Daarnaast zit ook de reis- rechtsbijstand en autoverzekering in de regel in het alles-in-1 verzekeringspakket (combinatiepolis). Andere opties zijn: huisdierenverzekering, caravanverzekering, brommerverzekering, ongevallenverzekering, overlijdensrisicoverzekering.

Een allrisk opstalverzekering op maat

De All risk opstalverzekering is het meest interessant qua dekking, en staat paraat bij ieder onverwacht plaatsvindend evenement. Dus ook schades die toe te rekenen zijn aan bewoners. Voorbeelden zijn schade door olie, rook en roet, storm (vanaf windkracht 7), brand, aanrijding en aanvaring of een flinke storm (vanaf windkracht 7), vandalisme, blikseminslag, brand of explosie. Goed om te weten: mogelijk zijn er bepaalde uitzonderingen binnen de all risk woonhuisverzekering. Schade na aanleiding van aardbevingen, constructie- of installatiefouten, normaal huishoudelijk gebruik, atoomkernreacties of rook en roet uit open haard, storm en wind onder de windkracht 7, ongedierte of schimmel, bevroren leidingen, grondwater in de woning en schade aan het glas of de fundering is in veel gevallen niet inbegrepen. Onderstaand vind je meer informatie over een aantal belangrijke thema’s:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zijn verbonden met de woning. Hierom zijn ze gewoon meeverzekerd. Huur je? Dan heb je geen opstalverzekering. Panelen verzeker je aan de hand van het huurdersbelang. Een speciale zonnepanelenverzekering is doorgaans geen noodzaak.
 2. Glasverzekering
  Glasschade veroorzaakt door bijv. een inbraak of storm is in algemene zin vaak gedekt. Echter, een ruit die perongeluk wordt ingegooid valt niet onder de woonhuisverzekering. Hiervoor zijn weer speciale glasverzekeringen.
 3. Losse gebouwen / garages
  Je tuinhuisje, garage, schuur, overkapping en opzichzelfstaande hokken vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Tip van de specialist: neem bijgebouwen wel mee in het aantal M2. Enkele maatschappijen stellen een limiet voor toegestane M2’s voor schuurtjes e.d.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering dekt ook aspecten buiten de woning. Genoeg verzekeraars verzekeren ook kosten van tuinschade, zoals schade aan schuurtjes. Misschien is een speciale tuinverzekering benodigd. Handig als je woont in wijken als: Wijk 00.

‘Een totale woonverzekering voor alles

V. van de Berg, Bunschoten-Spakenburg (september 2021)