Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering De Bilt

Via de opstalverzekering in De Bilt – alias woonhuisverzekering – verzeker je schade aan jouw huis die ontstaan zijn door o.a. blikseminslag, brand, inbraak, wateroverlast. Het begrip opstal slaat op; alle onderdelen die jouw woning / huis bezit. Denk dan aan de waterafvoer, en ook de bezemkast. Het is geen vereiste, maar vaak wel een goed idee. Vaak is het een vereiste bij een hypotheek. Jouw huis is je toch heel wat waard? Via onze vergelijker vergelijk jij moeiteloos vele opstalverzekeringen van klantvriendelijke aanbieders als bijv. Verzekeruzelf.nl, Aegon of Independer op service en prijs. Prijzen verschillen per regio. Ontdek de goedkoopste polis in De Bilt, gemeente De Bilt, Utrecht.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieUtrecht
GemeenteDe Bilt
(Net) nummer030 (+3130)
Aantal inwoners 42375
Postcodegebieden3704
BuurtenDe
Naburige plaatsenverzekering-Dantumadiel, opstalverzekering-Brunssum, polis-Assen, verzekeringspakket-Zuidhorn, Cromstrijen en woonhuisverzekering-Cranendonck
opstalverzekering-de-bilt

Snel woonhuisverzekering vergelijken in De Bilt, september 2023

De woonhuisverzekering dekt schade aan jouw huis. Onder andere door blikseminslag, storm (vanaf windkracht 7), aanrijding en aanvaring, schade door olie, rook en roet. Noemenswaardig: Deze verzekering sluit je af voor schade aan zaken die vastzitten aan de woning. Zaken als de vloerverwarming. Het is wat anders dan een inboedelverzekering (met zo’n polis dek je de losse bezittingen afzoals glaswerk of schade aan keukenapparatuur). Welke opstalverzekering moet ik kiezen voor mijn huis in De Bilt? Hiervoor is het belangrijk te kijken naar o.a:

 • Dekking: Wat voor schades zijn gedekt?
 • Klantenservice: Hoe worden eventuele schades afgehandeld?
 • Ervaringen: Wat vinden klanten van de opstalverzekering?
 • Prijs: Welke tarieven worden maandelijks gehanteerd?
 • Eigen bijdrage: Ben je verplicht een eigen risico te betalen?
Op het moment dat je zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor een woonhuis in De Bilt, is het verstandig om uitgebreid te vergelijken, niet puur de goedkoopste opstalverzekering in De Bilt. Als je te maken hebt met schade in de woning (zoals bijv. door een flinke storm (vanaf windkracht 7), schroeien of smelten, inbraak en diefstal, een omgevallen boom), dan behoren natuurlijk de dekking en de service goed geregeld te zijn. Dankzij ons vergelijkscript kan je hier zelf achter komen. De kosten van partijen als Lancyr en ASR Verzekeringen liggen tussen de €9,25 en €14,75. Vul in onze vergelijker eerst jouw wensen in, neem alle premies door, en kijk pas daarna naar de premies. Zodoende heb je in ieder geval de gewenste dekking. Ga door naar: Klaverblad dekking.

Benodigde tijd: 2 minuten.

In 5 stappen jouw woning verzekeringen

 1. Basisgegevens invullen

  Start met het invullen van de geboortedatum, omgeving (3704) huisnummer, en gezinsgrootte.

 2. Specificeer jouw woning

  Wat je moet invullen: kenmerken woning, dakconstructie (plat, riet), oppervlakte, aantal kamers en leeftijd van het huis.

 3. Afwerking van jouw huis

  Hoe kwalitatief is de badkamer en keuken en de algehele afwerking van het huis.

 4. Woonhuisverzekering berekenen

  Je bekijkt vervolgens de beschikbare verzekeraars die passen bij jouw wensen.

 5. De opstalverzekering afsluiten

  Een dekking afsluiten of overstappen kan iedereen zelf online regelen.

Kosten opstalverzekering berekenen

Veel Nederlanders vragen: hoe duur is een opstalverzekering in De Bilt? De modale verzekeringen liggen tussen de €8 tot €10,5. Het exacte bedrag is voor iedereen weer anders. Diverse aspecten beïnvloeden de hoogte:

 • Verzekeringstype (wat is wel/niet verzekerd)
 • Totaalbedrag waar verzekeraar voor garant staat
 • Bouwjaar
 • Woonplaats
 • Vrijwillige eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe achterhaal ik voordelige woonhuisverzekeringen voor mijn woning in De Bilt? Dit is kinderspel: navigeer naar de vergelijker. Voer de velden in, klik alle af te sluiten modules aan, bekijk de prijzen, en neem het beste aanbod. Neem bijvoorbeeld een pakket zoals Unigarant Opstalverzekering en ook nowGo Opstalverzekering Bewust. Wil je er een expert naar laten kijken? Je kunt ook terecht bij een verzekeringsadviseur in De Bilt.

Vergelijk woonhuisverzekeringen

Online de beste opstalverzekering in De Bilt afsluiten? Vind de best beoordeelde of gewoon een goedkope polis voor omgeving 3704, 3730, 3731, 3732.

Goed beoordeelde woonverzekeringen in Utrecht in september 2023

 • Klaverblad Verzekeringspakket Budget
 • Bruns ten Brink Inboedelverzekering Compleet
 • EAG Assuradeuren Inboedelverzekering Profielpakket (Extra Uitgebreid
 • Centraal Beheer Inboedelverzekering (Allrisk)
 • EAG Assuradeuren Profielpakket (Allrisk)
 • HEMA Inboedelverzekering
 • ASR Woonhuisverzekering (Extra uitgebreid)
 • De Nederlanden van Nu Opstalverzekering

Tip: sluit een gecombineerde woonverzekering af

Naast een opstalverzekering sluiten Nederlanders doorgaans een inboedelverzekering af. Doorgaans wordt geadviseerd een combinatie van deze polissen te regelen bij eenzelfde maatschappij. Bij constatering van schade aan je huis, komt er geen discussie over welk gedeelte te maken heeft met inboedel- en opstal.

Waarom kiezen voor een gecombineerde woonverzekering?
 1. Pakket-voordeel
 2. Centraal aanspreekpunt
 3. Geen onenigheid wie welke schade vergoedt
 4. Prolongatiekosten maar een keer betalen
 5. Alle kosten op een heldere factuur
Profiteer van extra combinatievoordeel
We spreken nog over meerdere zekerheden die je kunt toevoegen. Allereerst natuurlijk de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de (doorlopende) reis-, auto-, en rechtsbijstandverzekering steeds vaker inbegrepen in het (combinatiepolis) woonverzekering pakket. Maar je kunt ook denken aan o.a.: huisdierenverzekering, overlijdensrisicoverzekering, brommerverzekering, caravanverzekering, motorverzekering.

Een allrisk opstalverzekering afsluiten

De populaire allrisk opstalverzekering is de meest uitgebreide polis, en biedt dekking tegen alle van buiten komend onheil dat beschadiging veroorzaakt. Ook als je de schade zelf per ongeluk veroorzaakt. Je kunt dan denken aan diefstal, blikseminslag, aanrijding en aanvaring, schade door olie, rook en roet of wateroverlast, brand of explosie, vandalisme, inbraak en diefstal. Goed om te weten: er zitten zeker grenzen aan de all risk woonhuisverzekering. Schade ontstaan door slecht onderhoud, normaal huishoudelijk gebruik, overstromingen, atoomkernreacties of storm en wind onder de windkracht 7, bevroren leidingen, weersinvloeden, grondwater in de woning, ongedierte of schimmel en schade aan het glas of de fundering zit vaak niet inbegrepen. Hieronder tref je praktische informatie over thema’s waar soms onduidelijkheid over is:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan de woning. Zodoende vallen ze onder de dekking van de opstalverzekering. Woon jij in een huurhuis? Dan kan je zonnepanelen verzekeren d.m.v. het huurdersbelang. Een losse zonnepanelenverzekering is in veel gevallen niet aan de orde.
 2. Glasverzekering
  Glasschade veroorzaakt door bijv. blikseminslag of brand is in algemene zin vaak gedekt. Echter, een ruit die perongeluk wordt ingegooid wordt meestal niet gedekt door de woonverzekering. Hiervoor neem je een aparte glasverzekering.
 3. Bijgebouw / garage
  Een schuur, overkapping, garage, volière en opzichzelfstaande hokken zijn standaard meeverzekerd. Stelregel: neem bijgebouwen wel mee in het aantal M2. Veel verzekeraars hanteren een quotum voor aantal M2’s voor meeverzekerde bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering dekt meer dan je denkt. Genoeg verzekeraars dekken de kosten van schade in de tuin aan zaken als schuttingen. Mogelijk is het afsluiten van een tuinverzekering noodzakelijk. Handig als je woont in wijken als: De Bilt, Bilthoven-Zuid, Bilthoven-Noord, Hollandsche Rading, Maartensdijk, Groenekan, Achttienhoven-Westbroek.

‘Handig, die verzekeringspakketten

Dhr. van der Laan, De Bilt (september 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente