Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Groenekan

Middels een opstalverzekering in Groenekan – ook wel woonhuisverzekering – verzeker je schade aan jouw woning als gevolg van situaties als aanrijding en aanvaring, inbraak, diefstal, storm (vanaf windkracht 7). Met opstal bedoelen we de aspecten die muurvast aan het huis zitten. Onder andere dakpannen, maar ook de tegelvloer. Het is niet bij wet verplicht, maar vaak wel een goed idee. Vaak is het een vereiste bij een hypotheek. Jouw huis is je toch heel wat waard? Via ons vergelijkscript vergelijk je online een aantal opstalverzekeringen van populaire assuradeurs zoals bijv. Unigarant, Avéro Achmea of Klaverblad op prijs en kwaliteit. Prijzen verschillen per regio. Bepaal welke verzekeraar bij jou past in Groenekan, gemeente De Bilt, Utrecht.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieUtrecht
GemeenteDe Bilt
Regionummer0346 (+31346)
Inwoners 42375
Postcodegebied3737
WijkenDe
Plaatsen nabijverzekering-bosch-en-duin, opstalverzekering-austerlitz, polis-waverveen, verzekering-breukelen, woonhuisverzekering-breukelen en woerdense-verlaat
opstalverzekering-groenekan

Woonhuisverzekering vergelijken in Groenekan, maart 2023

Een woonhuisverzekering dekt schade aan jouw huis. Dat kan gaat om schade door storm (vanaf windkracht 7), wateroverlast, schade door olie, rook en roet, blikseminslag. Niet vergeten: Deze module dekt enkel alles wat in en rondom je huis “vastzit”. Onder andere de elektriciteit. Het is wat anders dan een inboedelverzekering (daarmee verzeker je de losse spullenzoals spelcomputer + spellen of een stukke wasmachine). Welke opstalverzekering past bij mijn woning in Groenekan? Houd rekening met de volgende punten:

 • Modules: Wat is er wel en niet verzekerd?
 • Service: Wat gebeurt er als mijn huis beschadigd is?
 • Recensies: Hoe beoordelen huidige klanten hun opstal-polis?
 • Kosten: Hoeveel ben je kwijt aan premie?
 • Vrijwillig eigen risico: Heb je te maken met een eigen bijdrage?
Als je zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor woningen in Groenekan, is het verstandig om verder te kijken dan alleen de goedkoopste opstalverzekering in Groenekan. Op het moment dat je te maken hebt met schade in de woning (zoals bijv. door een flinke storm (vanaf windkracht 7), blikseminslag, olie, rook en roet, schroeien of smelten), dan dienen natuurlijk de dekking en de service goed geregeld te zijn. Dankzij onze vergelijker kies jij gemakkelijk een geschikte polis. De prijsstelling van maatschappijen als Interpolis en Reaal schommelen tussen €9,75 en €11,75. Vul in onze vergelijker in waaraan de verzekering moet voldoen, bereken de premie, en rangschik de uitkomsten daarna pas op prijs. Middels deze techniek heb je in ieder geval de gewenste dekking. Ga door naar: SNS polis.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Hoe moet ik mijn huis verzekeren?

 1. Basisgegevens invullen

  Start met het invullen van de geboortedatum, adres (3737) huisnummer, en gezinssamenstelling.

 2. Kenmerken van de woning

  Wat je moet invullen: soort huis, materiaal van jouw woning en constructie, oppervlakte in M2 (incl. bijgebouwen) en leeftijd van het huis.

 3. Uitgebreide informatie woning

  Specificeer type keuken, badkameren type afwerking (luxe of normaal).

 4. Berekenen van de maandelijkse premie

  Je treft in de volgende stap de verkrijgbare verzekeringen die passen bij jouw wensen.

 5. Polis afsluiten via internet

  Een polis afsluiten of juist overstappen doe je helemaal zelf online.

Wat zijn de kosten van een opstalverzekering?

Een gebruikelijke vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Groenekan? De gemiddelde premies schommelen tussen €7,5 en €13. De hoogte van de premie is voor iedereen weer anders. Diverse aspecten beïnvloeden de hoogte:

 • Gekozen dekking (allrisk of basis)
 • Wat kost het om het huis te herbouwen?
 • Datum bouw
 • Regio
 • Vrijwillig eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe check ik de voordeligste woonhuisverzekering voor huizen in Groenekan? Heel eenvoudig: navigeer naar de vergelijker. Definieer jouw woning, maak een keuze uit de dekkingen, check alle kosten, en kies de goedkoopste aanbieder. Voorbeelden van pakketten zijn Centraal Beheer Inboedel/Opstal (Allrisk) en ook Centraal Beheer Opstalgarantverzekering (Extra uitgebreid). Moeite met vergelijken? Bezoek eens een verzekeringskantoor in Groenekan.

Start vergelijken

Online de beste opstalverzekering in De Bilt afsluiten? Stap over naar de meest populaire of de meest betaalbare verzekering voor postcode 3737.

Goed beoordeelde woonverzekeringen in Utrecht in maart 2023

 • Klaverblad Verzekeringspakket Royaal
 • FBTO Woonpakket
 • Bruns ten Brink Woonhuisverzekering Budget
 • Verzekeruzelf.nl Woonpakket Compleet
 • Bovag Woonhuisverzekering (Allrisk)
 • Klaverblad Inboedelverzekering Budget
 • Bruns ten Brink Brand Combi Budget
 • Nationale Nederlanden Inboedel Standaard (Allrisk)

Combineer de opstal- en inboedel in een woonverzekering

In aanvulling op een opstalverzekering hebben veel mensen ook een inboedelverzekering. Wat in de regel aanbevolen wordt is beide polissen te regelen bij de identieke maatschappij. Bij schades m.b.t. je huis vormen er geen meningsverschillen over wie verantwoordelijk is voor welk stukje schade.

Vijf keer voordeel van een woonverzekering
 1. Pakket-voordeel
 2. Één aanspreekpunt
 3. Geen discussie tussen verzekeraars
 4. Slechts eenmaal poliskosten
 5. Grip op de kosten
Welke polissen kan ik nog meer combineren voor extra korting?
We onderscheiden nog een aantal dekkingen die te combineren zijn. De aansprakelijkheidsverzekering is dan niet te missen. Daarbij zitten ook de auto, rechtsbijstand-, en reisverzekering steeds vaker inbegrepen in de combinatiepolis / alles-in-één verzekeringspakket. Wat je ook steeds meer ziet: huisdierenverzekering, ongevallenverzekering, brommerverzekering, caravanverzekering, overlijdensrisicoverzekering.

Een allrisk opstalverzekering berekenen

De populaire allrisk opstalverzekering heeft de beste polisvoorwaarden, en biedt dekking tegen elk van buiten komend onheil. Dus ook schades die toe te rekenen zijn aan bewoners. Denk aan voorvallen als ontploffing, brand, aanrijding en aanvaring, inbraak en schroeien of smelten, vandalisme, blikseminslag, een flinke storm (vanaf windkracht 7). Belangrijk: mogelijk zijn er bepaalde uitzonderingen binnen de all risk woonhuisverzekering. Schades als gevolg van aardbevingen, overstromingen, roekeloosheid en opzet, atoomkernreacties of rook en roet uit open haard, storm en wind onder de windkracht 7, ongedierte of schimmel, weersinvloeden, grondwater in de woning en fundering- of glasschade wordt in de regel niet afgedekt. Hieronder vind je meer informatie over veel besproken onderwerpen:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen horen bij jouw huis. Daarom dekt de opstalverzekering deze voor jou. Heb je panelen op een huurwoning? Ook dan kan je ze verzekeren aan de hand van het huurdersbelang. Een losse zonnepanelenverzekering is meestal weggegooid geld.
 2. Glasverzekering
  Glasschade door bijv. een brandje is in algemene zin vaak gedekt. Alleen, een ongeluk zoals een bal door de ruit valt niet onder de woonverzekering. Wij adviseren een speciale glasverzekering te regelen.
 3. Bijgebouw / garage
  De overkapping, tuinhuisje, volière, garage en andere bijgebouwen zitten in de meeste opstalverzekeringen. Advies: deze vierkante meters moet je wel opgeven. Enkele partijen stellen beperkingen aan het aantal M2 voor opbergruimtes en andere bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering is een uitgebreide polis, ook voor buiten. Veel verzekeraars keren vergoedingen uit bij schades in de tuin aan bijv. bestratingen. Misschien heb je daar een aparte tuinverzekering voor nodig. Dit kan essentieel zijn een wijk als: De Bilt, Bilthoven-Zuid, Bilthoven-Noord, Hollandsche Rading, Maartensdijk, Groenekan, Achttienhoven-Westbroek.

‘Altijd een met een gerust gevoel slapen

N. Hofman, Groenekan (maart 2023)