Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Waverveen

Middels een opstalverzekering in Waverveen (ook bekend als woonhuisverzekering) verzeker je schades aangaande een huis wat te maken heeft met bijvoorbeeldontploffing, storm (vanaf windkracht 7), vandalisme, inbraak. Het begrip opstal slaat op; alles wat nagelvast zit aan jouw huis. Bijvoorbeeld de schutting, en ook de gevel. Deze polis is geen vereiste in Nederland, maar beslist wel aan te raden. Bovendien verplichten veel banken het bij een hypotheek. Hoe waardevol is je huis voor jou? Door middel van opstalverzekeringregelen.nl vergelijk jij moeiteloos een aantal opstalverzekeringen van populaire verzekeraars als bijv. SNS, BLG wonen of nowGo op premie en dekking. Prijzen verschillen per regio. Bekijk de laagste premie in Waverveen, gemeente De Ronde Venen, Utrecht.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieUtrecht
GemeenteDe Ronde Venen
Netnummer0297 (+31297)
Aantal inwoners 42576
Postcodegebieden3646
BuurtenMijdrecht
Plaatsen in de buurtverzekering-vinkeveen, opstalverzekering-vreeland, polis-kockengen, verzekering-kamerik, woonhuisverzekering-kamerik en loenen-aan-de-vecht
opstalverzekering-waverveen

Online woonhuisverzekering vergelijken in Waverveen, maart 2023

De woonhuisverzekering verzekert schade aan de woning. Voorbeelden zijn schade door wateroverlast, vandalisme, blikseminslag, inbraak. Let op: Deze module regelt uitsluitend uitkeringen bij schades van aspecten mb.t. de woning. Zaken als de hal. Het onderscheidt zich van een inboedelverzekering (met zo’n polis dek jij waardevolle “losse” items zoals telefoon of schade aan keukenapparatuur). Welke opstalverzekering kan ik afsluiten voor onze woning in Waverveen? Het antwoord op deze vraag bestaat uit meerdere componenten:

 • Modules: Wat is er wel en niet verzekerd?
 • Klantenservice: Hoe worden eventuele schades afgehandeld?
 • Recensies: Zijn klanten tevreden over de opstal-dienstverlening?
 • Premie: Wat is de prijs / het tarief van de polis?
 • Het eigen risico: Rekent de verzekeraar een eigen risico?
Zodra jij de opstalverzekering vergelijken gaat voor jouw woning in Waverveen, raad men altijd aan uitgebreid te vergelijken, niet puur de goedkoopste opstalverzekering in Waverveen. Als je schades in huis hebt veroorzaakt (onder andere brand of explosie, olie, rook en roet, blikseminslag, een omgevallen boom), dan horen vooral de vervoegingen en klantenservice goed geregeld te zijn. Middels de vergelijkingssoftware ontdek je dit eenvoudig zelf. De tarieven van verzekeringsmaatschappijen zoals Nationale Nederlanden of Unigarant zitten maandelijks tussen €6,75 tot €13,75. Vul in onze vergelijker in waar jouw verzekering aan moet voldoen, neem alle premies door, en sorteer daarna pas op de goedkoopste! Middels deze techniek heb je in ieder geval de gewenste dekking. Ga door naar: Nationale Nederlanden polis.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Hoe moet ik mijn huis verzekeren?

 1. Jouw gegevens invoeren

  Je begint met het invullen van jouw geboortedatum, postcodegebied (3646) huisnummer, en de actuele gezinssituatie.

 2. Specificeer jouw woning

  Bijvoorbeeld: kenmerken woning, constructie van het dak, materiaal van de woning, aantal kamers, totale oppervlakte en datering van het woonhuis.

 3. Aanvullende gegevens huis

  Specificeer type keuken, badkameren de afwerking.

 4. Premies berekenen

  Je treft in de volgende stap de verkrijgbare verzekeraars die in lijn zijn met jouw zoekopdracht.

 5. Zelf woonhuisverzekering afsluiten

  Een overstap van dekking of een module afsluiten doe je helemaal zelf online.

Wat kost een opstalverzekering?

Veel Nederlanders vragen: hoe duur is een opstalverzekering in Waverveen? De gemiddelde verzekeringen liggen tussen de €9,5 en €11,25. Het exacte bedrag varieert per type huis en situatie. Diverse aspecten beïnvloeden de hoogte:

 • Dekking (wat is wel en niet afgedekt?)
 • Herbouwwaarde van de woning
 • Datum bouw
 • Woonplaats
 • De eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Via welke weg bekijk ik de voordeligste woonhuisverzekering voor mijn huis in Waverveen? Dit is kinderspel: navigeer naar de vergelijker. Beantwoord de vragen, bepaal welke dekkingen je wilt, check alle kosten, en sluit een polis af bij de goedkoopste maatschappij. Neem bijvoorbeeld een pakket zoals Verzekeruzelf.nl Woonpakket Compleet en Bruns ten Brink Brand Combi Budget. Heb je hulp nodig? Maak een afspraak met een verzekeringsadviseur in Waverveen.

Vergelijk woonhuisverzekeringen

Meteen de beste opstalverzekering in De Ronde Venen afsluiten? Stap over naar de best gewaardeerde of voordeligste polis voor postcodegebied 3646.

Vaak afgesloten woonverzekeringen in Utrecht in maart 2023

 • nowGo Woonverzekering Comfort
 • InShared Inboedelverzekering
 • Bruns ten Brink Inboedelverzekering Compleet
 • Nationale Nederlanden ZPP Standaard (Extra Uitgebreid)
 • Unigarant Inboedelverzekering
 • Nationale Nederlanden ZPP Standaard (Extra Uitgebreid)
 • Allsecur Uitgebreid
 • Bruns ten Brink Woonhuisverzekering Budget

Combineer de opstal- en inboedel in een woonverzekering

Buiten de opstalverzekering sluiten Nederlanders doorgaans een inboedelverzekering af. Wat wij aanraden is beide polissen af te sluiten bij de identieke assuradeur. Wanneer we spreken van schades rondom je woning, vormen er geen meningsverschillen over wie verantwoordelijk is voor welk stukje schade.

Vijf keer voordeel van een woonverzekering
 1. Pakketkorting
 2. Overzichtelijk
 3. Alles onder één dak verzekerd
 4. Slechts eenmaal poliskosten
 5. Één maandelijkse nota
Welke verzekeringen kan ik nog meer combineren?
We onderscheiden nog een aantal vergoedingen die te combineren zijn. De aansprakelijkheidsverzekering is dan niet te missen. Daarbij zitten ook de rechtsbijstand, auto- en reisverzekering doorgaans in het (combinatiepolis) woonverzekering pakket. Andere opties zijn: caravanverzekering, huisdierenverzekering, overlijdensrisicoverzekering, ongevallenverzekering, motorverzekering.

Een allrisk opstalverzekering nemen

De All risk opstalverzekering biedt de ruimste dekking. en biedt dekking tegen bijna elke soort van schade aan je huis. Ook als je de schade zelf per ongeluk veroorzaakt. Bijvoorbeeld blikseminslag, schade door olie, rook en roet, vandalisme, storm (vanaf windkracht 7) of een flinke storm (vanaf windkracht 7), schroeien of smelten, brand of explosie, vandalisme. Niet vergeten: er zijn uitzonderingen voor de all risk woonhuisverzekering. Schades als gevolg van aardbevingen, roekeloosheid en opzet, atoomkernreacties, normaal huishoudelijk gebruik of storm en wind onder de windkracht 7, ongedierte of schimmel, weersinvloeden, vocht dat door de muren komt, bevroren leidingen en glas- of funderingsschade wordt meestal niet gedekt. Verderop vind je praktische informatie over enkele veel besproken topics:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen horen bij jouw huis. Derhalve vallen ze onder de dekking van de opstalverzekering. Woon jij in een huurhuis? Dan heb je geen opstalverzekering. Panelen verzeker je via het zogenaamde huurdersbelang. Een speciale zonnepanelenverzekering is meestal niet aan de orde.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas door o.a. een inbraak of storm zit doorgaans in de verzekering. Alleen, een voetbal die door de ruit vliegt zit vaak niet in de opstalverzekering. Gelukkig kan je hier een glasverzekering voor nemen.
 3. Bijgebouw / garage
  De schuur, overkapping, volière, garage en losse gebouwen vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Tip van de specialist: vergeet niet deze oppervlakte (M2) in te voeren. Diverse assuradeurs stellen een max. aantal vierkante meters voor bijgebouwen.
 4. Tuin
  De opstalverzekering vergoed meer dan jij zult denken. De meeste verzekeraars dekken de kosten van schade in de tuin aan zaken als het zwembad. Misschien is het afsluiten van een tuinverzekering noodzakelijk. Een uitkomst in buurten als: Mijdrecht, Gebied bij Uithoorn, Vinkeveen, Wilnis, Abcoude.

‘Afspraken worden nagekomen, bedankt!

N. van der Heyden, Waverveen (maart 2023)