Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Montfoort

Door het afsluiten van een opstalverzekering in Montfoort – alias woonhuisverzekering – dek je schades aangaande een huis als gevolg van aspecten als wateroverlast, diefstal, schade door olie, rook en roet, inbraak. Opstal heeft betrekking op alles wat vast zit aan de woning. Een voorbeeld is de riolering, of denk aan jouw kookplaat. Het is geen vereiste, maar kan voor huiseigenaar veel zekerheid bieden. Hypotheekverstrekkers kunnen er wel naar vragen. Hoe waardevol is je huis voor jou? Middels deze website vergelijk jij gemakkelijk de meeste opstalverzekeringen van populaire bedrijven als De Goudse, Turien en Co of Lancyr op voorwaarden en tarieven. Je woonadres heeft invloed op de premie. Bekijk de laagste premie in Montfoort, gemeente Montfoort, Utrecht.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieUtrecht
GemeenteMontfoort
(Net) nummer0348 (+31348)
Aantal inwoners 13783
Postcodegebieden3417
BuurtschappenWijk
Plaatsen in de buurtverzekering-Montferland, opstalverzekering-Lochem, polis-Houten, verzekeringspakket-Dantumadiel, Midden-Groningen en woonhuisverzekering-Midden-Drenthe
opstalverzekering-montfoort

Zelf woonhuisverzekering vergelijken in Montfoort, september 2023

Een woonhuisverzekering vergoed alle schade aan je woning. Voorbeelden zijn schade door ontploffing, storm (vanaf windkracht 7), diefstal, aanrijding en aanvaring. Niet vergeten: Deze dekking verzekert alleen alles wat in en rondom je huis “vastzit”. Zaken als de elektriciteit. Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (hiermee verzeker je de losse spullenals mobiele telefoons of schade aan apparatuur). Welke opstalverzekering is af te sluiten voor huizen in Montfoort? Houd rekening met de volgende punten:

 • Voorwaarden: Voor welke schades ontvang je een vergoeding?
 • Klantenservice: Hoe worden eventuele schades afgehandeld?
 • Recensies: Zijn klanten tevreden over de opstal-dienstverlening?
 • Prijzen: Welke tarieven worden maandelijks gehanteerd?
 • Het eigen risico: Hoe hoog is het eigen risico?
Vanaf het punt dat jij een opstalverzekering vergelijken gaat voor huizen in Montfoort, is het verstandig om uitgebreid te vergelijken, niet puur de goedkoopste opstalverzekering in Montfoort. Op het moment dat je schades in huis hebt veroorzaakt (zoals bijv. door schroeien of smelten, wateroverlast, brand of explosie, vandalisme), dan dienen zeker de dekking en de service direct op gang te komen. Met behulp van onze vergelijker ontdek je dit eenvoudig zelf. De kosten van bedrijven zoals InShared of Aegon schommelen tussen €9,5 – €11,75. Voer in de basis je complete wensenlijstje in, bekijk de kosten per maand, en sorteer daarna pas op de goedkoopste! Zo zorg je dat je niet onderverzekerd raakt. Bezoek ook de pagina: Polis Direct dekking.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn huis verzekeren, hoe werkt dat?

 1. Basisgegevens invullen

  Je begint met het invullen van jouw geboortedatum, adres (3417) huisnummer, en gezinsgrootte.

 2. Specificeer jouw woning

  Benodigde info: beschrijving huis, constructie van het dak, materiaal van de woning, oppervlakte inclusief bijgebouwen, aantal (slaap)kamers en leeftijd van het huis.

 3. Afwerking van jouw huis

  Specificeer type keuken, badkameren omschrijf de globale afwerking van de woning.

 4. Premies berekenen

  Je achterhaalt hierna de actuele verzekeraars die matchen met jouw wensen.

 5. Zelf woonhuisverzekering afsluiten

  Een overstap van dekking of een module afsluiten is online binnen 5 minuten geregeld.

Wat zijn de kosten van een opstalverzekering?

Veel Nederlanders vragen: hoe duur is een opstalverzekering in Montfoort? De modale verzekeringen variëren tussen de €8,75 – €12,5. Het daadwerkelijke tarief is in de praktijk uiteraard per persoon wisselend. Diverse aspecten beïnvloeden de hoogte:

 • Dekking (wat is wel en niet afgedekt?)
 • Herbouwwaarde
 • Bouwjaar
 • Postcode
 • Het eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Via welke weg check ik voordelige woonhuisverzekeringen voor mijn huis in Montfoort? Dit is kinderspel: open de vergelijkingstool. Voer de velden in, kies de gewenste dekking, neem de tarieven door en kies de goedkoopste aanbieder. Neem bijvoorbeeld een pakket zoals InShared Inboedelverzekering en/of Allianz Woonhuisverzekering Comfort (Extra uitgebreid). Moeite met vergelijken? Ga dan naar een verzekeringsadviseur in Montfoort.

Vergelijk alle polissen

Eenvoudig de beste opstalverzekering in Montfoort afsluiten? Check de meest populaire of goedkoopste verzekeraar voor postcode 3417.

Actuele woonverzekeringen in Utrecht in september 2023

 • Turien & Co Inboedelverzekering Prima
 • nowGo Woonverzekering Bewust
 • Bovag Inboedelverzekering (Allrisk)
 • Klaverblad Verzekeringspakket Budget
 • Reaal Opstal (adviseur)
 • ASR Voordeelpakket (Allrisk)
 • Delta Lloyd Delta Lloyd Inboedelverzekering
 • Centraal Beheer Inboedel/Opstal (Allrisk)

Ontvang extra korting met een woonverzekering

Afgezien van een opstalverzekering is ook een inboedelverzekering een aanrader. Doorgaans wordt geadviseerd allebei deze producten af te sluiten bij eenzelfde verzekeraar. In het geval van schade aan je huis, kom je niet in onenigheid over wie verantwoordelijk is voor welk stukje schade.

Het gemak van een woonverzekering samengevat
 1. Pakketkorting
 2. Contact met 1 partij
 3. Zonder problemen je geld terugkrijgen
 4. Prolongatiekosten maar een keer betalen
 5. Een duidelijke nota per maand
Welke polissen kan ik nog meer combineren voor extra korting?
We onderscheiden nog een aantal vergoedingen die je kunt combineren. Allereerst natuurlijk de aansprakelijkheidsverzekering. Daarnaast zit ook de rechtsbijstand, reis- en autoverzekering in de regel in het alles-in-1 verzekeringspakket (combinatiepolis). Sommige verzekeraars bieden ook aanvullende polissen als: motorverzekering, huisdierenverzekering, caravanverzekering, overlijdensrisicoverzekering, brommerverzekering.

Een allrisk opstalverzekering nemen

De populaire allrisk opstalverzekering biedt optimale dekking, en biedt dekking tegen vrijwel elke soort schade. Zelfs als jij hier zelf debet aan bent. Je kunt dan denken aan ontploffing, aanrijding en aanvaring, inbraak, blikseminslag en inbraak en diefstal, olie, rook en roet, vandalisme, een omgevallen boom. Noemenswaardig: er zit wel een beperking op de all risk woonhuisverzekering. Schade ontstaan door atoomkernreacties, overstromingen, oorlogsgeweld, aardbevingen of ongedierte of schimmel, storm en wind onder de windkracht 7, vocht dat door de muren komt, weersinvloeden, bevroren leidingen en schade aan fundering / glas zit vaak niet inbegrepen. Onderstaand lees je praktische informatie over thema’s waar soms onduidelijkheid over is:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan de woning. Hierom vallen ze onder de dekking van de opstalverzekering. Heb je panelen op een huurwoning? Je kunt ze verzekeren aan de hand van het huurdersbelang. Een speciale zonnepanelenverzekering is in de regel overbodig.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas door o.a. een ontploffing is in algemene zin vaak gedekt. Maar, een bal door de ruit wordt meestal niet gedekt door de woonverzekering. Wij adviseren een speciale glasverzekering te regelen.
 3. Garages en bijgebouwen
  Zo’n garage, tuinhuisje, volière, schuur en losse vertrekken / objecten zitten in de meeste opstalverzekeringen. Belangrijk: vergeet niet deze oppervlakte (M2) in te voeren. Enkele aanbieders stellen beperkingen aan het aantal M2 voor meeverzekerde bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering dekt meer dan je denkt. Genoeg verzekeraars staan garant voor de kosten van schades in de tuin aan bijv. het zwembad. Wellicht heb je daar een aparte tuinverzekering voor nodig. Ideaal wanneer jij woont in buurten als: Wijk 00, Linschoten, Willeskop.

‘Ruime keuze uit polissen, prima vergelijker

D. Brouwer, Montfoort (september 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente