Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Nieuwegein

Aan de hand van een opstalverzekering in Nieuwegein (ook bekend als woonhuisverzekering) verzeker je schades m.b.t. de woning door toedoen van zaken als vandalisme, blikseminslag, brand, inbraak. Het begrip opstal slaat op; alles wat nagelvast zit aan jouw huis. Denk dan aan de garage, maar ook de isolatie. Het is niet verplicht, maar vrijwel iedereen is wel verzekerd. Hypotheekverstrekkers kunnen er wel naar vragen. Jouw huis is je toch heel wat waard? Aan de hand van opstalverzekeringregelen.nl vergelijk jij gemakkelijk vele opstalverzekeringen van erkende verzekeringsmaatschappijen als bijv. Unigarant, ABN AMRO of Nederlanden van Nu op modules, flexibiliteit en prijs. De premies hangen af van je adres. Stap over naar de beste aanbieder in Nieuwegein, gemeente Nieuwegein, Utrecht.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieUtrecht
GemeenteNieuwegein
Regionummer030 (+3130)
Aantal inwoners 61749
Postcodegebieden3430
BuurtenJutphaas
Plaatsen in de buurtverzekering-Neerijnen, opstalverzekering-Molenwaard, polis-Leidschendam-Voorburg, verzekeringspakket-Duiven, Montfoort en woonhuisverzekering-Montferland
opstalverzekering-nieuwegein

Online woonhuisverzekering vergelijken in Nieuwegein, maart 2023

Een woonhuisverzekering verzekert schade aan jouw huis. Denk aan schades veroorzaakt door blikseminslag, brand, inbraak, aanrijding en aanvaring. Noemenswaardig: Deze dekking verzekert alleen alles wat in en rondom je huis “vastzit”. Zaken als vaste muren. Niet te verwarren met een inboedelverzekering (met deze polis ben je verzekerd tegen schade of diefstal van losse zaken als je tablet of een kapotte computer). Welke opstalverzekering moet ik kiezen voor mijn huis in Nieuwegein? Hiervoor moet je letten op meerdere dingen:

 • Voorwaarden: Voor welke schades ontvang je een vergoeding?
 • Claims: Hoe worden eventuele schades afgehandeld?
 • Meningen: Wat vinden klanten van de opstalverzekering?
 • Kosten: Hoe duur is de polis per maand?
 • De eigen bijdrage: Heb je te maken met een eigen bijdrage?
Vanaf het punt dat jij een opstalverzekering vergelijken gaat voor een huis in Nieuwegein, is het verstandig om niet uitsluitend te kijken naar de goedkoopste opstalverzekering in Nieuwegein. Als je te maken hebt met schade in de woning (zoals bijv. door olie, rook en roet, brand of explosie, een omgevallen boom, inbraak en diefstal), dan dienen zeker de dekking en de service goed geregeld te zijn. Middels onze service-tool kan je hier zelf achter komen. De maandelijkse premies partijen als FBTO of ASR Verzekeringen liggen tussen de €6 tot €13,25. Vul in onze vergelijker je complete wensenlijstje in, vergelijk de tarieven, en sorteer daarna pas op de goedkoopste! Op die manier heb je in ieder geval de gewenste dekking. Ga door naar: Reaal dekking.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn huis verzekeren, hoe werkt dat?

 1. Wie ben jij?

  Als eerst vul je de geboortedatum in, postcode (3430) huisnummer, en de actuele gezinssituatie.

 2. Beschrijving van je woning

  Benodigde info: soort huis, dakconstructie (plat, riet), oppervlakte in M2 (incl. bijgebouwen) en opleverdatum van de woning.

 3. Uitgebreide informatie woning

  Hoe kwalitatief is de badkamer en keuken en de afwerking.

 4. Opstalverzekeringen berekenen

  Je opent nu de beste verzekeringen die matchen met jouw wensen.

 5. Zelf woonhuisverzekering afsluiten

  Overstappen of een nieuwe polis afsluiten kan iedereen zelf online regelen.

Kosten opstalverzekering berekenen

Een relevante vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Nieuwegein? De “normale” verzekeringen variëren tussen de €7 – €14. Het daadwerkelijke tarief varieert per type huis en situatie. Er zijn een aantal variabelen:

 • Type dekking
 • Herbouwwaarde van de woning
 • Datum bouw
 • Postcode
 • Eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Via welke weg check ik de voordeligste woonhuisverzekering voor mijn woning in Nieuwegein? Heel eenvoudig: navigeer naar de vergelijker. Specificeer jouw situatie, kies de gewenste dekking, bekijk de prijzen, en neem het beste aanbod. Neem bijvoorbeeld een pakket zoals Delta Lloyd Inboedelverzekering (Allrisk) of juist De Goudse Privé Pakket Online. Heb je hulp nodig? Maak een afspraak met een verzekeringsadviseur in Nieuwegein.

Vergelijk alle polissen

Meteen de beste opstalverzekering in Nieuwegein afsluiten? Check de hoogst gewaardeerde of goedkoopste verzekeraar voor postcode 3430, 3431, 3432, 3433, 3434, 3435, 3436, 3437, 3438, 3439.

Goed beoordeelde woonverzekeringen in Utrecht in maart 2023

 • nowGo Opstalverzekering Comfort
 • Univé Inboedelverzekering (AR)
 • Nationale Nederlanden ZPP Woonpakketverzekering
 • ANWB Inboedelverzekering
 • Lancyr Inboedelverzekering
 • Delta Lloyd Verzekeringspakket (Allrisk)
 • Generali Woonpakket
 • Aegon Woon- en VrijeTijdpakket Allrisk

Tip: sluit een gecombineerde woonverzekering af

Afgezien van een opstalverzekering is ook een inboedelverzekering een aanrader. Wat wij aanraden is beide polissen te regelen bij dezelfde assuradeur. Indien de situatie zich voordoet van schade m.b.t. je huis heb je minder te maken met bonje over wie precies wat gaat vergoeden.

5 voordelen van een woonverzekering
 1. Woonpakket-aanbieding
 2. Centraal aanspreekpunt
 3. Geen discussie tussen verzekeraars
 4. 1 account en minder administratieve rompslomp
 5. 1 duidelijke factuur
Wat past nog meer in mijn verzekeringspakket?
Wellicht vind jij meer interessante dekkingen die jij kunt aanklikken. De belangrijkste is de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de auto-, reis- en rechtsbijstandverzekering. in de regel in de combinatiepolis / alles-in-één verzekeringspakket. Wat je ook steeds meer ziet: brommerverzekering, overlijdensrisicoverzekering, caravanverzekering, huisdierenverzekering, motorverzekering.

Een allrisk opstalverzekering kiezen

Een allrisk opstalverzekering biedt de ruimste dekking. en biedt dekking tegen vrijwel elke soort schade. Zelfs als jij hier zelf debet aan bent. Denk dan aan vandalisme, storm (vanaf windkracht 7), schade door olie, rook en roet, wateroverlast of olie, rook en roet, brand of explosie, wateroverlast, inbraak en diefstal. Belangrijk: mogelijk zijn er bepaalde uitzonderingen binnen de all risk woonhuisverzekering. Schade na aanleiding van constructie- of installatiefouten, aardbevingen, roekeloosheid en opzet, slecht onderhoud of bevroren leidingen, ongedierte of schimmel, rook en roet uit open haard, weersinvloeden, grondwater in de woning en schade aan het glas of de fundering wordt meestal niet gedekt. Hieronder ontdek je nuttige details over een aantal belangrijke thema’s:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zijn verbonden met de woning. Zodoende dekt de opstalverzekering deze voor jou. Huur je? Dan heb je geen opstalverzekering. Panelen verzeker je d.m.v. het huurdersbelang. Een losse zonnepanelenverzekering is meestal geen noodzaak.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas veroorzaakt door bijv. brand of vandalisme wordt meestal gedekt. Toch, een bal door de ruit zit vaak niet in de woonhuisverzekering. Hiervoor neem je een aparte glasverzekering.
 3. Losse gebouwen / garages
  Een garage, overkapping, schuur, volière en losse ruimtes / vertrekken vind je doorgaans standaard in de dekking. Tip van de specialist: vergeet niet deze oppervlakte (M2) in te voeren. Enkele partijen hanteren een quotum voor aantal M2’s voor bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering is een uitgebreide polis, ook voor buiten. Veel verzekeraars keren vergoedingen uit bij problemen met de tuin, zoals schade aan schuttingen. In andere gevallen is ook de tuinverzekering dan geen overbodige luxe. Ideaal wanneer jij woont in buurten als: Jutphaas Wijkersloot, Zuilenstein, Batau Zuid, Batau Boord, Doorslag, Huis de Geer, Blokhoeve, Galecop, Fokkesteeg, Hoogzandveld, Lekboulevard, Vreeswijk, Merwestein, Park Oudegein, Zandveld, Het Klooster, Laagraven, Plettenburg, De Wiers, Hoge Landen, Stadscentrum.

‘Een onbezorgd gevoel

L. van der Ven, Nieuwegein (maart 2023)