Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Renswoude

Door middel van een opstalverzekering in Renswoude – ook wel woonhuisverzekering – verzeker je schades aangaande een huis wat gerelateerd is aan bijvoorbeeldbrand, blikseminslag, diefstal, inbraak. De term opstal betekent; alle onderdelen die jouw woning / huis bezit. Denk dan aan jouw kookplaat, en tevens de vloer. Deze polis is geen vereiste in Nederland, maar kan voor huiseigenaar veel zekerheid bieden. Hypotheekverstrekkers kunnen er wel naar vragen. Hoe waardevol is je huis voor jou? Met deze website vergelijk je direct de meeste opstalverzekeringen van betrouwbare verzekeringsmaatschappijen zoals ZLM, Bruns ten Brink of nowGo op modules, flexibiliteit en prijs. Prijzen verschillen per regio. Kies een geschikt woonpakket in Renswoude, gemeente Renswoude, Utrecht.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

opstalverzekering-renswoude

Woonhuisverzekering vergelijken in Renswoude, december 2023

Zo’n woonhuisverzekering dekt schade aan jouw huis. Onder andere door vandalisme, aanrijding en aanvaring, brand, storm (vanaf windkracht 7). Belangrijk: Dit type verzekering is er alleen voor alles wat in en rondom je huis “vastzit”. Denk aan een zwembad. Een inboedelverzekering is dus compleet iets anders (met deze polis verzeker je de losse spullenzoals e-reader of schade aan je smartphone). Welke opstalverzekering past bij mijn woning in Renswoude? Houd rekening met de volgende punten:

 • Dekking: Voor welke schades ontvang je een vergoeding?
 • Afhandeling: Hoe gaat het declareren in z’n werk?
 • Meningen: Wat voor cijfer geven klanten de opstal-zekerheid?
 • Premie: Aan welke kosten moet je denken?
 • Vrijwillig eigen risico: Ben je verplicht een eigen risico te betalen?
In de situatie dat je een opstalverzekering vergelijken gaat voor woningen in Renswoude, is het aan te raden om uitgebreid te vergelijken, niet puur de goedkoopste opstalverzekering in Renswoude. Wanneer je problemen in de woning krijgt (zoals bijv. door vandalisme, inbraak en diefstal, brand of explosie, schroeien of smelten), dan dienen natuurlijk de schade-uitkeringen en helpdesk picobello voor elkaar te zijn. Dankzij onze vergelijker kies jij gemakkelijk een geschikte polis. De kosten van verzekeraars als Ditzo of Allianz schommelen tussen €7,75 tot €13,25. Voer bovenaan in de tool welke modules je minimaal wilt afsluiten, neem alle premies door, en rangschik de uitkomsten daarna pas op prijs. Middels deze techniek heb jij zeker de juiste dekking. Lees verder over: SNS dekking.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Hoe moet ik mijn huis verzekeren?

 1. Wie ben jij?

  Je begint met het invullen van jouw geboortedatum, postcode (3927) huisnummer, en gezinssamenstelling.

 2. Basisinformatie woning

  Benodigde info: type woning, constructie van het dak, materiaal van de woning, oppervlakte in M2 (incl. bijgebouwen) en bouwjaar woning.

 3. Extra informatie over je huis

  Wat voor keuken en badkamer heb je en de afwerking.

 4. Online premie berekenen

  Je achterhaalt vervolgens de beschikbare polissen die voldoen aan jouw zoekvraag.

 5. Polis afsluiten via internet

  Een overstap van dekking of een module afsluiten kan iedereen zelf online regelen.

Wat kost een opstalverzekering?

Wat we veel horen is: hoe duur is een opstalverzekering in Renswoude? De gemiddelde verzekeringen zitten maandelijks tussen €7,5 tot €13,25. De exacte premie is voor iedereen weer anders. Er zijn een aantal variabelen:

 • Verzekeringstype (wat is wel/niet verzekerd)
 • Totaalbedrag waar verzekeraar voor garant staat
 • Leeftijd woning
 • Postcode
 • Vrijwillige eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Op welke manier ontdek ik een voordelige woonhuisverzekering voor onze woning in Renswoude? Het is simpel: open de vergelijkingstool. Vul de gevraagde gegevens in, selecteer de modules, vergelijk de prijzen en kies de goedkoopste aanbieder. Neem bijvoorbeeld een pakket zoals Delta Lloyd Woonhuisverzekering (Allrisk) en Klaverblad Verzekeringspakket Royaal. Liever laten adviseren? Bezoek eens een verzekeringsadviseur in Renswoude.

Direct vergelijken

Direct de beste opstalverzekering in Renswoude afsluiten? Stap over naar de hoogst gewaardeerde of goedkoopste aanbieder voor omgeving 3927.

Goed beoordeelde woonverzekeringen in Utrecht in december 2023

 • Delta Lloyd Delta Lloyd Inboedelverzekering
 • Delta Lloyd Verzekeringspakket (Allrisk)
 • Bovag Thuispakket (EUG)
 • ASR Inboedelverzekering (Extra uitgebreid)
 • Allianz Woonhuisverzekering Premium (Allrisk)
 • Allsecur Compleet
 • ANWB Opstalverzekering
 • Univé Inboedelverzekering (EUG)

Extra voordeel met een woonverzekering

Buiten de opstalverzekering is ook een inboedelverzekering een aanrader. Wat wij aanraden is beide polissen te nemen bij dezelfde maatschappij. Bij schades rondom je woning, ontstaat er geen gedoe over wie precies wat gaat vergoeden.

5 voordelen van een woonverzekering
 1. Extra voordeel
 2. Centraal aanspreekpunt
 3. Zonder problemen je geld terugkrijgen
 4. Besparen op polis- en administratiekosten
 5. 1 duidelijke factuur
Wat kan ik nog meer toevoegen aan mijn woonpakket?
We spreken nog over meerdere vergoedingen die jij kunt aanklikken. Dan hebben we het uiteraard over de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de rechtsbijstand, auto- en reisverzekering steeds vaker in het alles-in-1 verzekeringspakket (combinatiepolis). Maar je kunt ook denken aan o.a.: ongevallenverzekering, brommerverzekering, overlijdensrisicoverzekering, caravanverzekering, huisdierenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering nemen

Een allrisk opstalverzekering heeft de beste polisvoorwaarden, en biedt dekking tegen vrijwel elke soort schade. Ook als je de schade zelf per ongeluk veroorzaakt. Voorbeelden zijn diefstal, brand, storm (vanaf windkracht 7), ontploffing of wateroverlast, een omgevallen boom, vandalisme, inbraak en diefstal. Let op: de all risk woonhuisverzekering kent wel eigen voorwaarden. Schade ontstaan door aardbevingen, atoomkernreacties, constructie- of installatiefouten, roekeloosheid en opzet of ongedierte of schimmel, vocht dat door de muren komt, storm en wind onder de windkracht 7, rook en roet uit open haard, bevroren leidingen en schade aan fundering / glas staat vaak buiten de polis. Onderstaand vind je handige info over een aantal belangrijke thema’s:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan de woning. Om die reden zijn ze gewoon meeverzekerd. Woon jij in een huurhuis? In dat geval kan je dit regelen aan de hand van het huurdersbelang. Een aparte zonnepanelenverzekering is doorgaans niet aan de orde.
 2. Glasverzekering
  Een gebroken glas door bijv. vandalisme of brand zit vaak bij de polis in. Let op, een bal of ladder door een ruit valt vaak buiten de opstalpolis. Wij adviseren een speciale glasverzekering te regelen.
 3. Bijgebouw / garage
  De schuur, overkapping, tuinhuisje, garage en losse gebouwen worden gewoon meeverzekerd. Belangrijk: deze vierkante meters moet je wel opgeven. Diverse assuradeurs werken met een maximum aantal M2 voor schuren en overige bijgebouwen.
 4. Tuin
  De opstalverzekering dekt ook zaken buitenshuis. Bijna alle verzekeraars verzekeren ook kosten van schade in de tuin aan zaken als schuurtjes. Mogelijk is een aparte tuinverzekering nodig. Ideaal wanneer jij woont in buurten als: Wijk 00.

‘Een onbezorgd gevoel

O. de Wit, Renswoude (december 2023)