Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Kockengen

Via de opstalverzekering in Kockengen – ook wel woonhuisverzekering – verzeker je schades aangaande een huis wat te maken heeft met zaken als aanrijding en aanvaring, storm (vanaf windkracht 7), ontploffing, vandalisme. Met opstal bedoelen we de aspecten die muurvast aan het huis zitten. Denk dan aan de schoorsteen, maar ook jouw kookplaat. Deze dekking is geen verplichting in NL, maar vrijwel iedereen is wel verzekerd. Hypotheekverstrekkers kunnen er wel naar vragen. Voor velen is het huis het meest kostbare bezit. Middels ons vergelijkscript vergelijk jij online de meeste opstalverzekeringen van gevestigde verzekeraars zoals o.a. ZLM, DAK of Nationale Nederlanden op premie en dekking. Je woonadres heeft invloed op de premie. Bepaal welke verzekeraar bij jou past in Kockengen, gemeente Stichtse Vecht, Utrecht.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Netnummer0346 (+31346)
Bewoners 64061
Postcodegebieden3628
BuurtenMaarssen
Plaatsen in de omgevingverzekering-nieuwer-ter-aa, opstalverzekering-tienhoven, polis-harmelen, verzekering-de-meern, woonhuisverzekering-de-meern en oud-zuilen
opstalverzekering-kockengen

Online woonhuisverzekering vergelijken in Kockengen, maart 2023

De woonhuisverzekering vergoed alle schade aan je woning. Bijvoorbeeld door vandalisme, schade door olie, rook en roet, aanrijding en aanvaring, blikseminslag. Goed om te weten: Deze polis is er alleen voor een uitkering bij schade die ontstaat aan de woning. Zoals de heg. Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (aan de hand hiervan krijg je een uitkering voor “losse” spullen zoals televisietoestel of een stukke televisie). Welke opstalverzekering kan ik afsluiten voor onze woning in Kockengen? Neem hiervoor de volgende zaken in acht:

 • Modules: Wat voor schades zijn gedekt?
 • Service: Hoe gaat het declareren in z’n werk?
 • Ervaringen: Hoe bevalt de opstal-dekking bij andere klanten?
 • Tarief: Hoeveel ben je kwijt aan premie?
 • Het eigen risico: Wordt er bij schade-uitkering een eigen bijdrage ingehouden?
Op het moment dat je de opstalverzekering vergelijken gaat voor een woonhuis in Kockengen, raad men altijd aan uitgebreid te vergelijken, niet puur de goedkoopste opstalverzekering in Kockengen. Als je schades in huis hebt veroorzaakt (bijvoorbeeld door brand of explosie, blikseminslag, een omgevallen boom, olie, rook en roet), dan behoren zeker de dekking en de service goed geregeld te zijn. Met behulp van de vergelijkingstool vind je direct uit welke optie bij je past. De maandelijkse premies bedrijven zoals Independer en ASR Verzekeringen schommelen tussen €9,5 en €12,5. Voer in de bovenstaande vergelijker in waar jouw verzekering aan moet voldoen, bereken de premie, en filter pas hierna op prijs. Middels deze techniek heb je in ieder geval de gewenste dekking. Ga door naar: Independer polis.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn huis verzekeren, hoe werkt dat?

 1. Persoonsgegevens doorgeven

  Begin met jouw geboortedatum, adres (3628) huisnummer, en de actuele gezinssituatie.

 2. Gegevens over de woning

  Bijvoorbeeld: beschrijving woning, bouwconstructie (dak), oppervlakte in M2 (incl. bijgebouwen) en datering van het woonhuis.

 3. Aanvullende gegevens huis

  Wat voor keuken en badkamer heb je en de mate van afwerking.

 4. Premies berekenen

  Je bekijkt vervolgens de beste polissen die voldoen aan de opgegeven info.

 5. Zelf woonhuisverzekering afsluiten

  Een polis afsluiten of juist overstappen kan iedereen zelf online regelen.

Wat zijn de kosten van een opstalverzekering?

Een gebruikelijke vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Kockengen? De gemiddelde premies liggen tussen de €6,25 – €14,25. Het daadwerkelijke tarief is in de praktijk uiteraard per persoon wisselend. Diverse aspecten beïnvloeden de hoogte:

 • Gekozen dekking (allrisk of basis)
 • Herbouwwaarde
 • Bouwjaar
 • Adres
 • Vrijwillig eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Op welke manier ontdek ik zo’n voordelige woonhuisverzekering voor mijn huis in Kockengen? Het is simpel: start de opstal vergelijker. Definieer jouw woning, maak een keuze uit de dekkingen, neem de tarieven door en stap over naar de beste of voordeligste verzekeraar. Jij kan woonpakketten vinden als Turien & Co Woonpakketverzekering Primair of juist Delta Lloyd Woonhuisverzekering (Allrisk). Moeite met vergelijken? Ga dan naar een verzekeringskantoor in Kockengen.

Vergelijk alle polissen

Online de beste opstalverzekering in Stichtse Vecht afsluiten? Check de best beoordeelde of voordeligste verzekeraar voor regio 3628.

Goed beoordeelde woonverzekeringen in Utrecht in maart 2023

 • ASR Woonhuisverzekering (Allrisk)
 • Generali Inboedelverzekering
 • ANWB Woonpakket Plus
 • ZLM Opstalverzekering
 • Verzekeruzelf.nl Woonpakket Uitgebreid
 • Turien & Co Woonhuisverzekering Premium
 • Nationale Nederlanden Opstal Standaard (Extra Uitgebreid)
 • nowGo Opstalverzekering Bewust

Ontvang extra korting met een woonverzekering

Naast een opstalverzekering is het interessant ook een inboedelverzekering te nemen. Doorgaans wordt geadviseerd beide polissen af te sluiten bij dezelfde assuradeur. Bij schade aan je huis, ontstaat er geen gedoe over wie precies wat gaat vergoeden.

Het gemak van een woonverzekering samengevat
 1. Extra voordeel
 2. Centraal aanspreekpunt
 3. Geen onenigheid wie welke schade vergoedt
 4. Minder administratiekosten
 5. Grip op de kosten
Profiteer van extra combinatievoordeel
We spreken nog over meerdere dekkingen die je kunt combineren. In de praktijk is dit als eerst de aansprakelijkheidsverzekering. Daarbij zitten ook de (doorlopende) reis-, auto-, en rechtsbijstandverzekering doorgaans in de combinatiepolis / alles-in-één verzekeringspakket. Maar je kunt ook denken aan o.a.: brommerverzekering, caravanverzekering, huisdierenverzekering, motorverzekering, ongevallenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering afsluiten

De All risk opstalverzekering is de meest uitgebreide polis, en dekt bijna elke soort van schade aan je huis. Dus ook schades die toe te rekenen zijn aan bewoners. Denk dan aan ontploffing, diefstal, brand, inbraak en een omgevallen boom, wateroverlast, een flinke storm (vanaf windkracht 7), blikseminslag. Goed om te weten: er zit wel een beperking op de all risk woonhuisverzekering. Schades als gevolg van constructie- of installatiefouten, roekeloosheid en opzet, atoomkernreacties, oorlogsgeweld of vocht dat door de muren komt, rook en roet uit open haard, weersinvloeden, ongedierte of schimmel, grondwater in de woning en schade aan het glas of de fundering zit vaak niet inbegrepen. Hieronder vind je praktische informatie over onderwerpen waar vaak veel vragen over zijn:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan de woning. Om die reden vallen ze onder de dekking van de opstalverzekering. Huur je? In dat geval kan je dit regelen via het zogenaamde huurdersbelang. Een separate zonnepanelenverzekering is meestal geen noodzaak.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas door o.a. een ontploffing is in algemene zin vaak gedekt. Toch, een bal die door een ruit wordt geschopt valt niet onder de opstalpolis. Gelukkig kan je hier een glasverzekering voor nemen.
 3. Losse gebouwen / garages
  De schuur, garage, volière, overkapping en losse gebouwen zijn standaard meeverzekerd. Advies: neem bijgebouwen wel mee in het aantal M2. Een aantal partijen stellen een max. aantal vierkante meters voor schuren en overige bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering dekt meer dan je denkt. Bijna alle verzekeraars staan garant voor de kosten van tuinschade, zoals schade aan beplanting. Wellicht is ook de tuinverzekering dan geen overbodige luxe. Ideaal wanneer jij woont in buurten als: Maarssen, Breukelen, Loenen aan de Vecht, Nieuwer Ter Aa, Kockengen, Vreeland, Tienhoven, Nigtevecht, Nieuwersluis, Loenersloot, Oud Zuilen, Maarssenbroek.

‘Alles in 1 pakket samengevoegd

Y. Verhoeven, Kockengen (maart 2023)