Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Utrechtse Heuvelrug

Aan de hand van een opstalverzekering in Utrechtse Heuvelrug – we noemen dit soms ook woonhuisverzekering – verzeker je schade aan jouw huis wat te maken heeft met aspecten als ontploffing, diefstal, wateroverlast, inbraak. Onder opstal verstaan we alles wat vast zit aan de woning. Neem nou de oven, of bijvoorbeeld het plafond. Deze dekking is geen verplichting in NL, maar vrijwel iedereen is wel verzekerd. Hypotheekverstrekkers kunnen er wel naar vragen. Jouw huis is je toch heel wat waard? Aan de hand van onze vergelijktool vergelijk je online alle belangrijke opstalverzekeringen van klantvriendelijke maatschappijen zoals o.a. Ditzo, Centraal Beheer of Independer op voorwaarden en tarieven. Tarieven wisselen per postcodegebied. Bepaal welke verzekeraar bij jou past in Utrechtse Heuvelrug, gemeente Utrechtse Heuvelrug, Utrecht.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieUtrecht
GemeenteUtrechtse Heuvelrug
Regionummer0343 (+31343)
Bewoners 48506
Postcodegebied3959
BuurtenDoorn
Plaatsen in de omgevingverzekering-Utrecht, opstalverzekering-Uithoorn, polis-Sliedrecht, verzekeringspakket-Oss, Uden en woonhuisverzekering-Tytsjerksteradiel
opstalverzekering-utrechtse-heuvelrug

Woonhuisverzekering vergelijken in Utrechtse Heuvelrug, maart 2023

Een woonhuisverzekering verzekert schade aan de woning. Voorbeelden zijn schade door wateroverlast, diefstal, blikseminslag, inbraak. Noemenswaardig: Dit type verzekering dekt enkel alles wat in en rondom je huis “vastzit”. Zaken als een zwembad. Een inboedelverzekering is dus compleet iets anders (aan de hand hiervan ben je verzekerd tegen schade of diefstal van losse zaken zoals studieboeken of schade aan keukenapparatuur). Welke opstalverzekering past bij mijn woning in Utrechtse Heuvelrug? Hiervoor is het belangrijk te kijken naar o.a:

 • Voorwaarden: Hoe flexibel zijn ze met vergoedingen bij schades?
 • Afhandeling: Hoe worden eventuele schades afgehandeld?
 • Reviews: Hoe bevalt de opstal-dekking bij andere klanten?
 • Premie: Hoe duur is de polis per maand?
 • Eigen bijdrage: Ben je verplicht een eigen risico te betalen?
In de situatie dat je zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor huizen in Utrechtse Heuvelrug, is het verstandig om niet alleen te kiezen voor de goedkoopste opstalverzekering in Utrechtse Heuvelrug. In een scenario dat je problemen in de woning krijgt (zoals bijv. door inbraak en diefstal, olie, rook en roet, vandalisme, een flinke storm (vanaf windkracht 7)), dan behoren met name de schade-uitkeringen en helpdesk goed geregeld te zijn. Dankzij ons vergelijkscript kan je hier zelf achter komen. De tarieven van verzekeraars zoals Europeesche of Verzekeruzelf.nl schommelen tussen €5,75 tot €10,75. Vul hierboven je complete wensenlijstje in, bekijk de kosten per maand, en filter pas hierna op prijs. Zo heb jij zeker de juiste dekking. Lees verder over: Zelf dekking.

Benodigde tijd: 2 minuten.

In 5 stappen jouw woning verzekeringen

 1. Persoonlijke gegevens

  Begin met jouw geboortedatum, adres (3959) huisnummer, en gezinssamenstelling.

 2. Basisinformatie woning

  Benodigde info: soort huis, constructie van het dak, materiaal van de woning, aantal kamers, totale oppervlakte en bouwjaar woning.

 3. Aanvullende gegevens huis

  Omschrijf het soort badkamer, keuken en de afwerking.

 4. Opstalverzekeringen berekenen

  Je bekijkt daarna de relevante polissen die passen bij jouw wensen.

 5. Polis afsluiten via internet

  Een dekking afsluiten of overstappen doe je helemaal zelf online.

Wat zijn de kosten van een opstalverzekering?

Een gebruikelijke vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Utrechtse Heuvelrug? De doorsnee polissen zitten maandelijks tussen €8,25 en €10,75. Het exacte bedrag is in de praktijk uiteraard per persoon wisselend. Deze onderdelen liggen ten grondslag aan de premie:

 • Verzekeringstype (wat is wel/niet verzekerd)
 • Herbouwwaarde van de woning
 • Leeftijd woning
 • Omgeving
 • Het eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe vind ik een voordelige woonhuisverzekering voor huizen in Utrechtse Heuvelrug? Dit kan zonder moeite: gebruik onze vergelijker. Voer de velden in, maak een keuze uit de dekkingen, neem de tarieven door en stap over naar de beste of voordeligste verzekeraar. Je vindt pakketten als Aegon Inboedel Basis en Bovag Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid). Liever laten adviseren? Je kunt ook terecht bij een verzekeringsadviseur in Utrechtse Heuvelrug.

Start vergelijken

Zelf de beste opstalverzekering in Utrechtse Heuvelrug afsluiten? Vind de best beoordeelde of de meest betaalbare polis voor regio 3959.

Goed beoordeelde woonverzekeringen in Utrecht in maart 2023

 • Nationale Nederlanden Inboedel Maatwerk (Allrisk)
 • Centraal Beheer Opstalgarantverzekering (Extra uitgebreid)
 • nowGo Inboedelverzekering Bewust
 • HEMA Woonverzekering
 • Reaal GoedGeregeldPakket Allrisk
 • ASR Woonhuisverzekering (Extra uitgebreid)
 • HEMA Opstalverzekering
 • FBTO Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)

Nog meer korting met een woonverzekering

Buiten de opstalverzekering is het interessant ook een inboedelverzekering te nemen. Wat adviseurs vaak aanraden is beide polissen onder te brengen bij één partij. Wanneer we spreken van schades aan je huis, vormen er geen meningsverschillen over wie precies wat gaat vergoeden.

Profiteer van het gemak en voordeel van een woonverzekering
 1. Alles-in-1-korting
 2. Contact met 1 partij
 3. Geen discussie tussen verzekeraars
 4. Slechts eenmaal poliskosten
 5. Grip op de kosten
Welke verzekeringen kan ik nog meer combineren?
We spreken nog over meerdere dekkingen die je kunt combineren. De belangrijkste is de aansprakelijkheidsverzekering. Daarbij zitten ook de (doorlopende) reis-, auto-, en rechtsbijstandverzekering steeds vaker inbegrepen in het alles-in-1 verzekeringspakket (combinatiepolis). Andere opties zijn: brommerverzekering, huisdierenverzekering, ongevallenverzekering, caravanverzekering, motorverzekering.

Een allrisk opstalverzekering op maat

De All risk opstalverzekering biedt de ruimste dekking. en staat paraat bij elk van buiten komend onheil. Ook als je de schade zelf per ongeluk veroorzaakt. Voorbeelden zijn schade door olie, rook en roet, wateroverlast, inbraak, brand en vandalisme, inbraak en diefstal, brand of explosie, schroeien of smelten. Belangrijk: er zitten zeker grenzen aan de all risk woonhuisverzekering. Schade door overstromingen, atoomkernreacties, roekeloosheid en opzet, constructie- of installatiefouten of vocht dat door de muren komt, grondwater in de woning, bevroren leidingen, ongedierte of schimmel, weersinvloeden en fundering- of glasschade staat vaak buiten de polis. Onderstaand tref je praktische informatie over onderwerpen waar vaak veel vragen over zijn:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan het dak. Zodoende vallen ze onder de dekking van de opstalverzekering. Ben je geen eigenaar van de woning? Dan heb je geen opstalverzekering. Panelen verzeker je via het zogenaamde huurdersbelang. Een losse zonnepanelenverzekering is doorgaans geen noodzaak.
 2. Glasverzekering
  Glasschade als resultaat van bjiv. brand of vandalisme wordt meestal gedekt. Echter, een voetbal die door de ruit vliegt wordt meestal niet gedekt door de woonverzekering. Hiervoor neem je een aparte glasverzekering.
 3. Bijgebouw / garage
  Je volière, garage, tuinhuisje, overkapping en andere bijgebouwen vind je doorgaans standaard in de dekking. Tip van de specialist: in onze vergelijker moet je deze M2’s wel invullen. Een aantal verzekeraars werken met een maximum aantal M2 voor schuurtjes e.d.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering dekt ook zaken buitenshuis. Plenty verzekeraars staan garant voor de kosten van tuinschade, zoals schade aan het zwembad. In andere gevallen is een aparte tuinverzekering nodig. Een uitkomst in buurten als: Doorn, Driebergen-Rijssenburg, Leersum, Amerongen, Maarn.

‘Een totale woonverzekering voor alles

Y. van der Heyden, Utrechtse Heuvelrug (maart 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente