Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Wijk bij Duurstede

Door middel van een opstalverzekering in Wijk bij Duurstede – in de volksmond ‘woonhuisverzekering’ – verzeker je schades aangaande een huis die ontstaan zijn door bijvoorbeelddiefstal, vandalisme, blikseminslag, brand. Onder opstal verstaan we alles wat nagelvast zit aan jouw huis. Denk dan aan geplante bomen, of bijvoorbeeld de schoorsteen. Deze dekking is geen verplichting in NL, maar vaak wel een goed idee. Bovendien verplichten veel banken het bij een hypotheek. Voor velen is het huis het meest kostbare bezit. Middels onze vergelijker vergelijk jij direct een aantal opstalverzekeringen van klantvriendelijke partijen zoals bijv. Verzekeruzelf.nl, Centraal Beheer of Interpolis op modules, flexibiliteit en prijs. Premies variëren per postcode. Ontdek de goedkoopste polis in Wijk bij Duurstede, gemeente Wijk bij Duurstede, Utrecht.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieUtrecht
GemeenteWijk bij Duurstede
Netnummer0343 (+31343)
Aantal inwoners 23384
Postcodegebied3960
BuurtenWijk
Plaatsen in de regioverzekering-Wijdemeren, opstalverzekering-Venlo, polis-Uithoorn, verzekeringspakket-Sittard-Geleen, Weststellingwerf en woonhuisverzekering-Westland
opstalverzekering-wijk-bij-duurstede

Woonhuisverzekering vergelijken in Wijk bij Duurstede, maart 2023

Een woonhuisverzekering vergoed alle schade aan je woning. Voorbeelden zijn schade door vandalisme, diefstal, schade door olie, rook en roet, ontploffing. Goed om te weten: Deze verzekering sluit je af voor uitkeringen bij schades van aspecten mb.t. de woning. Denk aan de bezemkast. Niet te verwarren met een inboedelverzekering (daarmee dek je de losse bezittingen afzoals je telefoon of een defecte TV). Welke opstalverzekering past bij mijn woning in Wijk bij Duurstede? Neem hiervoor de volgende zaken in acht:

 • Voorwaarden: Hoe flexibel zijn ze met vergoedingen bij schades?
 • Service: Hoe gaat het declareren in z’n werk?
 • Meningen: Wat vinden klanten van de opstalverzekering?
 • Prijzen: Hoe duur is de polis per maand?
 • De eigen bijdrage: Ben je verplicht een eigen risico te betalen?
Op het moment dat je een opstalverzekering vergelijken gaat voor woningen in Wijk bij Duurstede, is het verstandig om uitgebreid te vergelijken, niet puur de goedkoopste opstalverzekering in Wijk bij Duurstede. Wanneer je te maken hebt met schade in de woning (onder andere een flinke storm (vanaf windkracht 7), olie, rook en roet, blikseminslag, wateroverlast), dan dienen vooral de vervoegingen en klantenservice uitstekend te werken. Geholpen door onze service-tool kan je hier zelf achter komen. De kosten van verzekeraars zoals HEMA en Unigarant variëren tussen de €9,5 – €12,75. Vul hierboven in waaraan de verzekering moet voldoen, bekijk de kosten per maand, en kijk pas daarna naar de premies. Middels deze techniek heb je altijd een volledige dekking. Ook interessant: Aegon pakket.

Benodigde tijd: 2 minuten.

In 5 stappen jouw woning verzekeringen

 1. Persoonlijke gegevens

  Begin met jouw geboortedatum, regio (3960) huisnummer, en de actuele gezinssituatie.

 2. Kenmerken van de woning

  Benodigde info: beschrijving woning, constructie van het dak, materiaal van de woning, oppervlakte, aantal kamers en nieuwbouw of bestaande bouw.

 3. Extra informatie over je huis

  Omschrijf het soort badkamer, keuken en de mate van afwerking.

 4. Online premie berekenen

  Je ziet daarna de actuele polissen die passen bij de opgegeven info.

 5. De opstalverzekering afsluiten

  Een polis afsluiten of juist overstappen kan eenvoudig via internet plaatsvinden.

Kosten opstalverzekering berekenen

Veel Nederlanders vragen: hoe duur is een opstalverzekering in Wijk bij Duurstede? De “normale” verzekeringen zitten maandelijks tussen €9,75 tot €14. De hoogte van de premie is iets wat per woning weer anders is. Diverse aspecten beïnvloeden de hoogte:

 • Soort dekking
 • Herbouwwaarde
 • Leeftijd woning
 • Adres
 • Eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe ontdek ik zo’n voordelige woonhuisverzekering voor mijn woning in Wijk bij Duurstede? Dit is kinderspel: navigeer naar de vergelijker. Beantwoord de vragen, kies de gewenste dekking, check alle kosten, en kies de goedkoopste aanbieder. Voorbeelden van pakketten zijn Bovag Thuispakket (EUG) of Delta Lloyd Verzekeringspakket (Extra Uitgebreid). Heb je hulp nodig? Je kunt ook terecht bij een verzekeringsadviseur in Wijk bij Duurstede.

Vergelijk woonhuisverzekeringen

Direct de beste opstalverzekering in Wijk bij Duurstede afsluiten? Check de hoogst gewaardeerde of de meest betaalbare verzekeraar voor omgeving 3960, 3961, 3962.

Bekijk deze woonverzekeringen in Utrecht in maart 2023

 • HEMA Opstalverzekering
 • InShared Inboedelverzekering
 • Verzekeruzelf.nl Opstalverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)
 • HEMA Woonverzekering
 • De Goudse Opstalverzekering
 • Delta Lloyd Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Reaal Inboedelverzekering Extra Uitgebreid

Nog meer korting met een woonverzekering

Buiten de opstalverzekering heeft vrijwel elk huishouden ook een inboedelverzekering. Doorgaans wordt geadviseerd de opstal- en inboedelverzekering onder te brengen bij dezelfde assuradeur. In het geval van schade in of rondom jouw woning komt er geen discussie over wie precies wat gaat vergoeden.

Profiteer van het gemak en voordeel van een woonverzekering
 1. Pakketpolis-voordeel
 2. Overzichtelijk
 3. Geen onenigheid wie welke schade vergoedt
 4. Besparen op polis- en administratiekosten
 5. Alle kosten op een heldere factuur
Profiteer van extra combinatievoordeel
Er bestaan nog een aantal vergoedingen die je kunt combineren. Dan hebben we het uiteraard over de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de auto-, reis- en rechtsbijstandverzekering. doorgaans in de combinatiepolis / alles-in-één verzekeringspakket. Sommige verzekeraars bieden ook aanvullende polissen als: overlijdensrisicoverzekering, ongevallenverzekering, motorverzekering, brommerverzekering, huisdierenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering afsluiten

De populaire allrisk opstalverzekering biedt optimale dekking, en verzekert jou tegen vrijwel elke soort schade. Dus ook schades die toe te rekenen zijn aan bewoners. Denk aan voorvallen als blikseminslag, diefstal, storm (vanaf windkracht 7), ontploffing en schroeien of smelten, inbraak en diefstal, vandalisme, olie, rook en roet. Noemenswaardig: de all risk woonhuisverzekering kent wel eigen voorwaarden. Schade na aanleiding van oorlogsgeweld, normaal huishoudelijk gebruik, roekeloosheid en opzet, aardbevingen of weersinvloeden, ongedierte of schimmel, storm en wind onder de windkracht 7, rook en roet uit open haard, grondwater in de woning en glas- of funderingsschade wordt meestal niet gedekt. Hierna lees je meer informatie over een aantal belangrijke thema’s:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zijn verbonden met de woning. Om die reden zijn ze gedekt via de opstalverzekering. Huur je? In dat geval kan je dit regelen door het huurdersbelang. Een separate zonnepanelenverzekering is in veel gevallen weggegooid geld.
 2. Glasverzekering
  Glasschade door o.a. ontploffing of inbraak zit vaak bij de polis in. Maar, een ingegooide ruit valt vaak buiten de opstalpolis. Dit risico dek je af met een glasverzekering.
 3. Losse gebouwen / garages
  De tuinhuisje, schuur, overkapping, garage en opzichzelfstaande hokken vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Tip van de specialist: neem bijgebouwen wel mee in het aantal M2. Enkele assuradeurs hanteren een quotum voor aantal M2’s voor opbergruimtes en andere bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering dekt ook aspecten buiten de woning. Bijna alle verzekeraars staan garant voor de kosten van schade in de tuin aan zaken als tuinhuisjes. In andere gevallen heb je daar een aparte tuinverzekering voor nodig. Dit kan essentieel zijn een wijk als: Wijk bij Duurstede, Landelijk gebied, Cothen, Langbroek.

‘Voor onze hypotheek had ik snel een verzekering nodig!

R. Gerritsen, Wijk bij Duurstede (maart 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente