Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Sluis

Middels een opstalverzekering in Sluis – in de volksmond ‘woonhuisverzekering’ – verzeker jij de schade aan jouw woning door toedoen van aspecten als schade door olie, rook en roet, brand, storm (vanaf windkracht 7), diefstal. Het begrip opstal slaat op; alle onderdelen die jouw woning / huis bezit. Denk dan aan de gevel, of denk aan het toilet. Deze polis is geen vereiste in Nederland, maar wel voor huizenbezitters wel aantrekkelijk. Indien jij een hypotheek afsluit moet je vaak deze module nemen. Is jouw woning voor jou ook niet onmisbaar? Met behulp van onze vergelijker vergelijk jij snel de best beoordeelde opstalverzekeringen van betrouwbare assuradeurs zoals o.a. FBTO, Centraal Beheer of Lancyr op prijs en kwaliteit. Tarieven wisselen per postcodegebied. Ontdek de goedkoopste polis in Sluis, gemeente Sluis, Zeeland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Netnummer0117 (+31117)
Aantal inwoners 23639
Postcodegebieden4524
BuurtschappenSluis
Plaatsen in de regioverzekering-Sliedrecht, opstalverzekering-Schiermonnikoog, polis-Nijkerk, verzekeringspakket-Hoorn, Simpelveld en woonhuisverzekering-Schouwen-Duiveland
opstalverzekering-sluis

Woonhuisverzekering vergelijken in Sluis, maart 2023

De woonhuisverzekering dekt schade aan jouw huis. Dat kan gaat om schade door inbraak, vandalisme, aanrijding en aanvaring, wateroverlast. Goed om te weten: Deze polis is er alleen voor alles wat in en rondom je huis “vastzit”. Onder andere de ramen. Een inboedelverzekering is dus compleet iets anders (daarmee ben je verzekerd tegen schade of diefstal van losse zaken zoals glaswerk of schade aan sieraden). Welke opstalverzekering is geschikt voor mijn woning in Sluis? Hiervoor moet je letten op meerdere dingen:

 • Modules: Hoe flexibel zijn ze met vergoedingen bij schades?
 • Uitkeringen:Hoe klantvriendelijk is de aanbieder?
 • Recensies: Hoe beoordelen huidige klanten hun opstal-polis?
 • Kosten: Hoe duur is de polis per maand?
 • Eigen risico: Wordt er bij schade-uitkering een eigen bijdrage ingehouden?
Zodra jij de opstalverzekering vergelijken gaat voor woningen in Sluis, raad men altijd aan uitgebreid te vergelijken, niet puur de goedkoopste opstalverzekering in Sluis. Wanneer je schades in huis hebt veroorzaakt (bijvoorbeeld door een omgevallen boom, schroeien of smelten, brand of explosie, inbraak en diefstal), dan behoren met name de schadeafhandeling en dekkingen picobello voor elkaar te zijn. Middels onze vergelijker vind je direct uit welke optie bij je past. De kosten van assuradeurs als HEMA en/of Univé variëren tussen de €5,25 en €11. Vul hierboven je complete wensenlijstje in, check de maandelijkse kosten, en sorteer daarna pas op de goedkoopste! Zo heb je in ieder geval de gewenste dekking. Ga door naar: De Goudse pakket.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Online snel en veilig jouw huis verzekeringen

 1. Basisgegevens invullen

  In stap 1 voer je jouw geboortedatum in, postcode (4524) huisnummer, en grootte van het huishouden.

 2. Kenmerken van de woning

  Bijvoorbeeld: soort woning, bouwconstructie (dak), oppervlakte, aantal kamers en leeftijd van het huis.

 3. Aanvullende gegevens huis

  Wat voor keuken en badkamer heb je en de afwerking.

 4. Berekenen van de maandelijkse premie

  Je opent hierna de beschikbare polissen die in lijn zijn met jouw filters.

 5. Polis afsluiten via internet

  Een polis afsluiten of juist overstappen kan eenvoudig via internet plaatsvinden.

Wat kost een opstalverzekering?

Veel mensen willen weten: hoe duur is een opstalverzekering in Sluis? De “normale” polissen liggen tussen de €8 tot €10. Het exacte bedrag is iets wat per woning weer anders is. De volgende zaken spelen een rol:

 • Soort dekking
 • Herbouwwaarde
 • Bouwjaar
 • Adres
 • Eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Via welke weg vind ik voordelige woonhuisverzekeringen voor huizen in Sluis? Dit kan zonder moeite: open de vergelijkingstool. Beantwoord de vragen, bepaal welke dekkingen je wilt, bekijk de prijzen, en sluit een polis af bij de goedkoopste maatschappij. Voorbeelden van pakketten zijn nowGo Woonverzekering Bewust en EAG Assuradeuren Inboedelverzekering Profielpakket (Extra Uitgebreid. Liever laten adviseren? Ga dan naar een verzekeringskantoor in Sluis.

Start vergelijken

Meteen de beste opstalverzekering in Sluis afsluiten? Check de best gewaardeerde of gewoon een goedkope polis voor regio 4524.

Veel gekozen woonverzekeringen in Zeeland in maart 2023

 • EAG Assuradeuren Inboedelverzekering Profielpakket (Extra Uitgebreid
 • Unigarant Opstalverzekering
 • Bruns ten Brink Inboedelverzekering Compleet
 • Univé Woonpakket (EUG)
 • Allianz Woonhuisverzekering (EUG)
 • ANWB Opstalverzekering
 • Nationale Nederlanden Inboedel Maatwerk
 • Klaverblad Verzekeringspakket Budget

Tip: sluit een gecombineerde woonverzekering af

Naast een opstalverzekering heeft vrijwel elk huishouden ook een inboedelverzekering. Veel experts adviseren een combinatie van deze polissen te nemen bij eenzelfde partij. Bij constatering van schade aan je huis, komt er geen discussie over welk gedeelte te maken heeft met inboedel- en opstal.

Waarom kiezen voor een gecombineerde woonverzekering?
 1. Pakket-voordeel
 2. Een contactpersoon
 3. Alles onder één dak verzekerd
 4. Slechts eenmaal poliskosten
 5. Één maandelijkse nota
Welke polissen kan ik nog meer combineren voor extra korting?
We onderscheiden nog een aantal zekerheden die je kunt toevoegen. In de praktijk is dit als eerst de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de reis- rechtsbijstand en autoverzekering in de regel in het verzekeringspakket / de combinatiepolis. Wat je ook steeds meer ziet: caravanverzekering, motorverzekering, overlijdensrisicoverzekering, huisdierenverzekering, brommerverzekering.

Een allrisk opstalverzekering kiezen

De All risk opstalverzekering is het meest interessant qua dekking, en biedt dekking tegen alle van buiten komend onheil dat beschadiging veroorzaakt. Dat is inclusief schades die zijn ontstaan door jouw handelen. Voorbeelden zijn aanrijding en aanvaring, vandalisme, blikseminslag, inbraak en wateroverlast, een omgevallen boom, blikseminslag, inbraak en diefstal. Belangrijk: mogelijk zijn er bepaalde uitzonderingen binnen de all risk woonhuisverzekering. Schade door slecht onderhoud, constructie- of installatiefouten, normaal huishoudelijk gebruik, roekeloosheid en opzet of rook en roet uit open haard, bevroren leidingen, ongedierte of schimmel, weersinvloeden, grondwater in de woning en schade aan het glas of de fundering wordt in de regel niet afgedekt. Hieronder tref je handige info over een aantal belangrijke thema’s:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zijn verbonden met de woning. Derhalve dekt de opstalverzekering deze voor jou. Ben je geen eigenaar van de woning? Je kunt ze verzekeren door het huurdersbelang. Een separate zonnepanelenverzekering is doorgaans overbodig.
 2. Glasverzekering
  Glasschade door o.a. brand of ontploffing is vaak inbegrepen. Let op, een voetbal die door de ruit vliegt wordt niet meegenomen door jouw opstalverzekering. Hiervoor neem je een aparte glasverzekering.
 3. Losse gebouwen / garages
  Zo’n overkapping, tuinhuisje, garage, schuur en andere bijgebouwen vind je doorgaans standaard in de dekking. Advies: in onze vergelijker moet je deze M2’s wel invullen. Sommige maatschappijen hanteren een quotum voor aantal M2’s voor schuren en overige bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering dekt ook aspecten buiten de woning. Bijna alle verzekeraars verzekeren ook kosten van schade in of rondom de tuin, zoals schade aan bestratingen. Misschien is het afsluiten van een tuinverzekering noodzakelijk. Relevant in wijken zoals: Sluis, Retranchement, Aardenburg, Eede, Sint Kruis, Oostburg, Zuidzande, Cadzand, Nieuwvliet, Groede, Breskens, Hoofdplaat, IJzendijke, Schoondijke, Waterlandkerkje.

‘Een polis zonder kleine lettertjes, top!

Dhr. van den Bosch, Sluis (maart 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente