Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Axel

Met een opstalverzekering in Axel – we noemen dit soms ook woonhuisverzekering – verzeker je schades aangaande een huis wat gerelateerd is aan o.a. wateroverlast, inbraak, aanrijding en aanvaring, ontploffing. Het begrip opstal slaat op; de aspecten die muurvast aan het huis zitten. Onder andere de vaatwasser, of bijvoorbeeld een houten vloer. Het is niet bij wet verplicht, maar wel voor huizenbezitters wel aantrekkelijk. Bovendien verplichten veel banken het bij een hypotheek. Jij bent toch ook zuinig op je huis? Door middel van onze vergelijktool vergelijk jij online alle belangrijke opstalverzekeringen van betrouwbare verzekeringsmaatschappijen als Verzekeruzelf.nl, Avéro Achmea of Nationale Nederlanden op prijs en kwaliteit. Prijzen verschillen per regio. Ontdek de goedkoopste polis in Axel, gemeente Terneuzen, Zeeland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Regionummer0115 (+31115)
Inwoners 54657
Postcodegebied4570
BuurtenTerneuzen
Naburige plaatsenverzekering-graauw, opstalverzekering-heikant, polis-westdorpe, verzekering-retranchement, woonhuisverzekering-retranchement en kapellebrug
opstalverzekering-axel

Zelf woonhuisverzekering vergelijken in Axel, maart 2023

Een woonhuisverzekering vergoed alle schade aan je woning. Dat kan gaat om schade door aanrijding en aanvaring, vandalisme, diefstal, wateroverlast. Belangrijk: Deze polis sluit je af voor een uitkering bij schade die ontstaat aan de woning. Zaken als jouw kookplaat. Niet te verwarren met een inboedelverzekering (aan de hand hiervan dek jij waardevolle “losse” items zoals computer of een stukke TV). Welke opstalverzekering past bij mijn woning in Axel? Neem hiervoor de volgende zaken in acht:

 • Modules: Wat voor schades zijn gedekt?
 • Uitkeringen:Hoe worden eventuele schades afgehandeld?
 • Beoordeling: Zijn klanten tevreden over de opstal-dienstverlening?
 • Premie: Hoe duur is de polis per maand?
 • Het eigen risico: Wordt er bij schade-uitkering een eigen bijdrage ingehouden?
Zodra jij de opstalverzekering vergelijken gaat voor woningen in Axel, is het aan te raden om niet uitsluitend te kijken naar de goedkoopste opstalverzekering in Axel. In een scenario dat je schades in huis hebt veroorzaakt (bijvoorbeeld door een omgevallen boom, blikseminslag, een flinke storm (vanaf windkracht 7), brand of explosie), dan dienen natuurlijk de schade-uitkeringen en helpdesk uitstekend te werken. Via onze service-tool vind je direct uit welke optie bij je past. De prijzen van partijen zoals Europeesche of Avéro Achmea zitten maandelijks tussen €6,75 – €11,75. Voer bovenaan in de tool welke modules je minimaal wilt afsluiten, bereken de premie, en kijk pas daarna naar de premies. Op basis daarvan heb je in ieder geval de gewenste dekking. Ga door naar: Verzekeruzelf.nl pakket.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn huis verzekeren, hoe werkt dat?

 1. Persoonlijke gegevens

  In stap 1 voer je jouw geboortedatum in, postcode (4570) huisnummer, en grootte van het huishouden.

 2. Specificeer jouw woning

  Bijvoorbeeld: beschrijving huis, constructie van het dak, materiaal van de woning, woonoppervlakte / aantal ruimtes en nieuwbouw of bestaande bouw.

 3. Extra informatie over je huis

  Omschrijf het soort badkamer, keuken en omschrijf de globale afwerking van de woning.

 4. Premies berekenen

  Je achterhaalt hierna de beste woonhuisverzekeringen die passen bij jouw zoekvraag.

 5. De opstalverzekering afsluiten

  Een dekking afsluiten of overstappen kan iedereen zelf online regelen.

Wat zijn de kosten van een opstalverzekering?

Veel Nederlanders vragen: hoe duur is een opstalverzekering in Axel? De gemiddelde polissen liggen tussen de €9,75 – €10,5. Het exacte bedrag is in de praktijk uiteraard per persoon wisselend. Deze factoren zijn van belang:

 • Gekozen dekking (allrisk of basis)
 • Wat kost het om het huis te herbouwen?
 • Datum bouw
 • Adres
 • Het eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Op welke manier achterhaal ik de voordeligste woonhuisverzekering voor huizen in Axel? Dit kan zonder moeite: klik meteen door naar de vergelijker. Definieer jouw woning, klik alle af te sluiten modules aan, bekijk de prijzen, en regel direct het meest aantrekkelijke pakket. Neem bijvoorbeeld een pakket zoals Aegon Opstal Allrisk of juist Univé Inboedelverzekering (AR). Kom je er zelf niet uit? Je kunt ook terecht bij een verzekeringskantoor in Axel.

Direct vergelijken

Eenvoudig de beste opstalverzekering in Terneuzen afsluiten? Stap over naar de best beoordeelde of voordeligste verzekering voor de buurt 4570, 4571, 4581.

Actuele woonverzekeringen in Zeeland in maart 2023

 • Nationale Nederlanden Opstal Maatwerk (Extra Uitgebreid)
 • Allsecur Uitgebreid
 • De Nederlanden van Nu Inboedelverzekering
 • Allianz Verzekerd wonen pakket (Extra uitgebreid)
 • ASR Woonhuisverzekering (Allrisk)
 • Aegon Inboedel Basis
 • Lancyr Inboedelverzekering
 • InShared Inboedelverzekering

Tip: sluit een gecombineerde woonverzekering af

Afgezien van een opstalverzekering is het interessant ook een inboedelverzekering te nemen. Wat wij aanraden is beide polissen aan te vragen bij dezelfde maatschappij. Bij constatering van schade aan je huis, komt er geen discussie over welk gedeelte te maken heeft met inboedel- en opstal.

Vijf keer voordeel van een woonverzekering
 1. Woonpakket-aanbieding
 2. Één aanspreekpunt
 3. Alles onder één dak verzekerd
 4. Prolongatiekosten maar een keer betalen
 5. Grip op de kosten
Welke polissen kan ik nog meer combineren voor extra korting?
Wellicht vind jij meer interessante modules die je kunt toevoegen. De aansprakelijkheidsverzekering is dan niet te missen. Daarbij zitten ook de auto-, reis- en rechtsbijstandverzekering. steeds vaker inbegrepen in het verzekeringspakket / de combinatiepolis. Sommige verzekeraars bieden ook aanvullende polissen als: motorverzekering, brommerverzekering, overlijdensrisicoverzekering, caravanverzekering, ongevallenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering kiezen

Een allrisk opstalverzekering is de meest uitgebreide polis, en staat garant bij ieder onverwacht plaatsvindend evenement. Zelfs als jij hier zelf debet aan bent. Je kunt dan denken aan storm (vanaf windkracht 7), wateroverlast, aanrijding en aanvaring, schade door olie, rook en roet en wateroverlast, blikseminslag, een flinke storm (vanaf windkracht 7), schroeien of smelten. Let op: er zijn uitzonderingen voor de all risk woonhuisverzekering. Schades die wordt veroorzaakt door aardbevingen, constructie- of installatiefouten, roekeloosheid en opzet, atoomkernreacties of vocht dat door de muren komt, weersinvloeden, ongedierte of schimmel, bevroren leidingen, storm en wind onder de windkracht 7 en glasschade of schade aan de fundering wordt in de regel niet afgedekt. Verderop bekijk je praktische informatie over veel besproken onderwerpen:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan de woning. Hierom dekt de opstalverzekering deze voor jou. Heb je een huurwoning? Dan kan je zonnepanelen verzekeren d.m.v. het huurdersbelang. Een aparte zonnepanelenverzekering is meestal weggegooid geld.
 2. Glasverzekering
  Een gebroken glas door iets als blikseminslag of brand wordt meestal gedekt. Let op, een bal die door een ruit wordt geschopt zit vaak niet in de woonverzekering. Hiervoor neem je een aparte glasverzekering.
 3. Garage of bijgebouwen
  Een schuur, overkapping, tuinhuisje, garage en andere bijgebouwen zijn standaard meeverzekerd. Belangrijk: vergeet niet deze oppervlakte (M2) in te voeren. Sommige partijen stellen een max. aantal vierkante meters voor bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering dekt meer dan je denkt. Genoeg verzekeraars staan garant voor de kosten van schade in de tuin aan zaken als tuinhuisjes. In andere gevallen is een aparte tuinverzekering nodig. Relevant in wijken zoals: Terneuzen Centrum, Terneuzen West, Terneuzen Zuid, Terneuzen Noord, Terneuzen Oost, Buitengebied Terneuzen, Kern Axel, Buitengebied Axel, Kern Biervliet, Buitengebied Biervliet, Kern Hoek, Buitengebied Hoek, Kern Koewacht, Buitengebied Koewacht, Kern Overslag, Buitengebied Overslag, Kern Philippine, Buitengebied Philippine, Kern Sas van Gent, Buitengebied Sas van Gent, Kern Sluiskil, Buitengebied Sluiskil, Kern Spui, Buitengebied Spui, Kern Westdorpe, Buitengebied Westdorpe, Kern Zaamslag, Buitengebied Zaamslag, Kern Zuiddorpe, Buitengebied Zuiddorpe.

‘Een polis zonder kleine lettertjes, top!

W. Jansen, Axel (maart 2023)