Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Brielle

Via de opstalverzekering in Brielle – we noemen dit soms ook woonhuisverzekering – verzeker jij de schades aangaande een huis wat gerelateerd is aan onder andere schade door olie, rook en roet, diefstal, storm (vanaf windkracht 7), blikseminslag. De term opstal betekent; de aspecten die muurvast aan het huis zitten. Bijvoorbeeld een badkamer, en tevens dakpannen. Het is niet verplicht, maar wel voor huizenbezitters wel aantrekkelijk. In het geval je een hypotheek afsluit is het vaak wel noodzakelijk. Jouw huis is je toch heel wat waard? Aan de hand van opstalverzekeringregelen.nl vergelijk jij eenvoudig de meest afgesloten opstalverzekeringen van populaire verzekeringsmaatschappijen als bijv. Delta Lloyd, Bruns ten Brink of Lancyr op service en prijs. De premies hangen af van je adres. Bepaal welke verzekeraar bij jou past in Brielle, gemeente Brielle, Zuid-Holland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieZuid-Holland
GemeenteBrielle
Netnummer0181 (+31181)
Inwoners 16640
Postcodegebieden3230
WijkenBrielle
Plaatsen in de regioverzekering-Breda, opstalverzekering-Blaricum, polis-Asten, verzekeringspakket-Aalburg, Borne en woonhuisverzekering-Borger-Odoorn
opstalverzekering-brielle

Zelf woonhuisverzekering vergelijken in Brielle, maart 2023

Een woonhuisverzekering dekt schade aan jouw huis. Denk aan schades veroorzaakt door blikseminslag, storm (vanaf windkracht 7), schade door olie, rook en roet, brand. Let op: Deze verzekering dekt enkel alles wat in en rondom je huis “vastzit”. Zoals de heg. Niet te verwarren met een inboedelverzekering (aan de hand hiervan dek jij waardevolle “losse” items zoals klokken of een defecte computer). Welke opstalverzekering kan ik afsluiten voor onze woning in Brielle? Het antwoord op deze vraag bestaat uit meerdere componenten:

 • Voorwaarden: Wat is er wel en niet verzekerd?
 • Klantenservice: Wat gebeurt er als mijn huis beschadigd is?
 • Meningen: Hoe beoordelen huidige klanten hun opstal-polis?
 • Prijs: Wat is de prijs / het tarief van de polis?
 • Het eigen risico: Ben je verplicht een eigen risico te betalen?
Zodra jij een opstalverzekering vergelijken gaat voor woningen in Brielle, raad men altijd aan niet alleen te kiezen voor de goedkoopste opstalverzekering in Brielle. In een scenario dat je problemen in de woning krijgt (bijvoorbeeld door blikseminslag, inbraak en diefstal, een flinke storm (vanaf windkracht 7), vandalisme), dan horen uiteraard de dekking en de service picobello voor elkaar te zijn. Middels de vergelijkingssoftware ontdek je dit eenvoudig zelf. De kosten van verzekeringsmaatschappijen als ING en Allsecur zitten maandelijks tussen €6,75 en €13,75. Vul hierboven in waar jouw verzekering aan moet voldoen, bekijk de kosten per maand, en rangschik de uitkomsten daarna pas op prijs. Zo heb jij zeker de juiste dekking. Lees verder over: InShared pakket.

Benodigde tijd: 2 minuten.

In 5 stappen jouw woning verzekeringen

 1. Jouw gegevens invoeren

  Je begint met het invullen van jouw geboortedatum, postcode (3230) huisnummer, en de actuele gezinssituatie.

 2. Basisinformatie woning

  Wat belangrijk is: soort woning, materiaal van jouw woning en constructie, oppervlakte in M2 (incl. bijgebouwen) en opleverdatum van de woning.

 3. Uitgebreide informatie woning

  Specificeer type keuken, badkameren de mate van afwerking.

 4. Berekenen van de maandelijkse premie

  Je opent nu de verkrijgbare verzekeraars die rijmen met jouw filters.

 5. Polis afsluiten via internet

  Een dekking afsluiten of overstappen regel je snel via het internet.

Wat kost mijn opstalverzekering per maand?

Een gebruikelijke vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Brielle? De reguliere verzekeringen zitten maandelijks tussen €7,75 en €11,25. Het exacte bedrag is iets wat per woning weer anders is. Diverse aspecten beïnvloeden de hoogte:

 • Dekking (wat is wel en niet afgedekt?)
 • Wat kost het om het huis te herbouwen?
 • Datum bouw
 • Adres
 • Vrijwillige eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe check ik een voordelige woonhuisverzekering voor mijn huis in Brielle? Heel eenvoudig: navigeer naar de vergelijker. Beantwoord de vragen, selecteer de modules, vergelijk de prijzen en neem het beste aanbod. Je vindt pakketten als Reaal Opstalverzekering Allrisk en ook InShared Woonverzekering (Extra Uitgebreid). Moeite met vergelijken? Maak een afspraak met een verzekeringskantoor in Brielle.

Start vergelijken

Direct de beste opstalverzekering in Brielle afsluiten? Vind de hoogst gewaardeerde of goedkoopste aanbieder voor postcodegebied 3230, 3231, 3232.

Vaak afgesloten woonverzekeringen in Zuid-Holland in maart 2023

 • Delta Lloyd Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Turien & Co Inboedelverzekering Prima
 • Turien & Co Woonpakketverzekering Primair
 • Unigarant Inboedelverzekering
 • HEMA Opstalverzekering
 • De Nederlanden van Nu Inboedelverzekering
 • Delta Lloyd Inboedelverzekering (Allrisk)
 • FBTO Inboedelverzekering (Allrisk)

Extra voordeel met een woonverzekering

Naast een opstalverzekering is het interessant ook een inboedelverzekering te nemen. Doorgaans wordt geadviseerd allebei deze producten aan te vragen bij 1 partij. In het geval van schade rondom je woning, ontstaat er geen gedoe over wie verantwoordelijk is voor welk stukje schade.

Profiteer van het gemak en voordeel van een woonverzekering
 1. Pakketpolis-voordeel
 2. Centraal aanspreekpunt
 3. Zonder problemen je geld terugkrijgen
 4. Besparen op polis- en administratiekosten
 5. Één maandelijkse nota
Profiteer van extra combinatievoordeel
Er bestaan nog een aantal verzekeringen die je kunt toevoegen. Dan hebben we het uiteraard over de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de reis- rechtsbijstand en autoverzekering steeds vaker inbegrepen in de combinatiepolis / alles-in-één verzekeringspakket. Sommige verzekeraars bieden ook aanvullende polissen als: motorverzekering, ongevallenverzekering, huisdierenverzekering, caravanverzekering, brommerverzekering.

Een allrisk opstalverzekering kiezen

Zo’n all-risk opstalverzekering is het meest interessant qua dekking, en staat paraat bij ieder onverwacht plaatsvindend evenement. Zelfs als jij hier zelf debet aan bent. Bijvoorbeeld wateroverlast, schade door olie, rook en roet, aanrijding en aanvaring, storm (vanaf windkracht 7) en blikseminslag, inbraak en diefstal, brand of explosie, een omgevallen boom. Niet vergeten: er zitten zeker grenzen aan de all risk woonhuisverzekering. Schades die wordt veroorzaakt door atoomkernreacties, constructie- of installatiefouten, overstromingen, normaal huishoudelijk gebruik of vocht dat door de muren komt, grondwater in de woning, weersinvloeden, bevroren leidingen, rook en roet uit open haard en schade aan het glas of de fundering wordt meestal niet gedekt. Verderop tref je aanvullende info een aantal belangrijke thema’s:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zijn verbonden met de woning. Zodoende zijn ze gedekt via de opstalverzekering. Woon jij in een huurhuis? Ook dan kan je ze verzekeren d.m.v. het huurdersbelang. Een speciale zonnepanelenverzekering is doorgaans weggegooid geld.
 2. Glasverzekering
  Glasschade door iets als een brandje zit vaak bij de polis in. Alleen, een ingegooide ruit is in de regel niet inbegrepen in de woonhuisverzekering. Hiervoor neem je een aparte glasverzekering.
 3. Garages en bijgebouwen
  De garage, volière, overkapping, tuinhuisje en andere bijgebouwen zitten in de meeste opstalverzekeringen. Let op: vergeet niet deze oppervlakte (M2) in te voeren. Veel assuradeurs hanteren een quotum voor aantal M2’s voor schuren en overige bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering dekt ook aspecten buiten de woning. Genoeg verzekeraars dekken de kosten van schade in of rondom de tuin, zoals schade aan straatwerk. Soms is het afsluiten van een tuinverzekering noodzakelijk. Dit kan essentieel zijn een wijk als: Brielle, Vierpolders, Zwartewaal, Recreatiestrook Brielse Maas.

‘Nu heb ik een scherpe prijs

D. van der Velden, Brielle (maart 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente