Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Gouda

Via de opstalverzekering in Gouda – alias woonhuisverzekering – verzeker je schade aan jouw huis wat te maken heeft met bijvoorbeeldinbraak, diefstal, ontploffing, blikseminslag. De term opstal betekent; alles wat vast zit aan de woning. Onder andere een badkamer, maar ook de gang. Het is niet verplicht, maar vrijwel iedereen is wel verzekerd. Bovendien verplichten veel banken het bij een hypotheek. Jouw huis is je toch heel wat waard? Door middel van deze website vergelijk je gemakkelijk de meest afgesloten opstalverzekeringen van gevestigde assuradeurs zoals bijv. HEMA, Avéro Achmea of Polis Direct op premie en dekking. De premies hangen af van je adres. Stap over naar de beste aanbieder in Gouda, gemeente Gouda, Zuid-Holland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGouda
Netnummer0182 (+31182)
Bewoners 71189
Postcodes2800
BuurtschappenBinnenstad
Plaatsen in de buurtverzekering-Gorinchem, opstalverzekering-Goirle, polis-Geldrop-Mierlo, verzekeringspakket-De Fryske Marren, Goeree-Overflakkee en woonhuisverzekering-Gilze en Rijen
opstalverzekering-gouda

Direct woonhuisverzekering vergelijken in Gouda, maart 2023

De woonhuisverzekering dekt schade aan jouw huis. Denk aan schades veroorzaakt door inbraak, vandalisme, storm (vanaf windkracht 7), blikseminslag. Let op: Deze verzekering dekt enkel alles wat in en rondom je huis “vastzit”. Bijvoorbeeld de riolering. Het is wat anders dan een inboedelverzekering (aan de hand hiervan ben je verzekerd tegen schade of diefstal van losse zaken als verzamelingen of een kapotte laptop). Welke opstalverzekering moet ik kiezen voor mijn huis in Gouda? Houd rekening met de volgende punten:

 • Dekking: Voor welke schades ontvang je een vergoeding?
 • Klantenservice: Hoe eenvoudig kun je contact opnemen?
 • Beoordeling: Hoe bevalt de opstal-dekking bij andere klanten?
 • Prijs: Aan welke kosten moet je denken?
 • Het eigen risico: Ben je verplicht een eigen risico te betalen?
Zodra jij zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor woningen in Gouda, is het handig uitgebreid te vergelijken, niet puur de goedkoopste opstalverzekering in Gouda. Mocht de situatie zich voordoen dat je te maken hebt met schade in de woning (onder andere schroeien of smelten, een flinke storm (vanaf windkracht 7), wateroverlast, blikseminslag), dan dienen natuurlijk de dekking en de service in orde te zijn. Met behulp van de vergelijkingssoftware bekijk je heel snel de mogelijkheden. De tarieven van verzekeringsmaatschappijen als FBTO of ABN AMRO schommelen tussen €7 en €10,75. Voer bovenaan in de tool in waaraan de verzekering moet voldoen, neem alle premies door, en kijk pas daarna naar de premies. Op basis daarvan heb je in ieder geval de gewenste dekking. Ga door naar: Polis Direct pakket.

Benodigde tijd: 2 minuten.

In 5 stappen jouw woning verzekeringen

 1. Persoonlijke gegevens

  In stap 1 voer je jouw geboortedatum in, regio (2800) huisnummer, en samenstelling huishouden.

 2. Gegevens over de woning

  Gevraagde gegevens: type woning, of je huis van steen of hout is gebouwd, oppervlakte in M2 (incl. bijgebouwen) en opleverdatum van de woning.

 3. Extra informatie over je huis

  Definieer status van keuken en badkamer en de afwerking.

 4. Online premie berekenen

  Je opent vervolgens de actuele opstalverzekeringen op basis van de opgegeven info.

 5. Polis afsluiten via internet

  Het overstappen of afsluiten van nieuwe dekkingen regel je snel via het internet.

Kosten opstalverzekering berekenen

Een relevante vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Gouda? De gemiddelde polissen zitten maandelijks tussen €7,75 en €10. Het feitelijke maandbedrag is in de praktijk uiteraard per persoon wisselend. Diverse aspecten beïnvloeden de hoogte:

 • Type dekking
 • Herbouwwaarde
 • Bouwjaar
 • Regio
 • De eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe vind ik voordelige woonhuisverzekeringen voor mijn woning in Gouda? Dat is gemakkelijk: navigeer naar de vergelijker. Vul de gevraagde gegevens in, bepaal welke dekkingen je wilt, check alle kosten, en sluit een polis af bij de goedkoopste maatschappij. Je vindt pakketten als Nationale Nederlanden Inboedel Standaard (Extra Uitgebreid) of EAG Assuradeuren Profielpakket (Allrisk). Wil je er een expert naar laten kijken? Ga dan naar een verzekeringskantoor in Gouda.

Vergelijk alle polissen

Meteen de beste opstalverzekering in Gouda afsluiten? Vind de best beoordeelde of de meest betaalbare maatschappij voor de buurt 2800, 2801, 2802, 2803, 2804, 2805, 2806, 2807, 2808, 2809.

Goed beoordeelde woonverzekeringen in Zuid-Holland in maart 2023

 • FBTO Inboedelverzekering (Allrisk)
 • Centraal Beheer Inboedelverzekering (Allrisk)
 • Nationale Nederlanden ZPP Woonpakketverzekering
 • Univé Opstalverzekering (AR)
 • Ditzo Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Nationale Nederlanden Opstal Maatwerk (Extra Uitgebreid)
 • Klaverblad Inboedelverzekering Royaal
 • Lancyr Inboedelverzekering

Nog meer korting met een woonverzekering

Buiten de opstalverzekering hebben veel mensen ook een inboedelverzekering. Wat in de regel aanbevolen wordt is beide polissen af te sluiten bij dezelfde partij. Wanneer we spreken van schade aan je huis, heb je minder te maken met bonje over wat er onder opstal- of inboedel valt.

Profiteer van het gemak en voordeel van een woonverzekering
 1. Combinatievoordeel
 2. Overzichtelijk
 3. Geen gedoe over wie precies wat verzekert
 4. Besparen op polis- en administratiekosten
 5. Grip op de kosten
Welke polissen kan ik nog meer combineren voor extra korting?
Er bestaan nog een aantal modules die samen te voegen zijn. Dan hebben we het uiteraard over de aansprakelijkheidsverzekering. Daarbij zitten ook de (doorlopende) reis-, auto-, en rechtsbijstandverzekering gewoonlijk in het alles-in-1 verzekeringspakket (combinatiepolis). Sommige verzekeraars bieden ook aanvullende polissen als: caravanverzekering, ongevallenverzekering, overlijdensrisicoverzekering, motorverzekering, huisdierenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering kiezen

De all-risk opstalverzekering heeft de beste polisvoorwaarden, en dekt elk van buiten komend onheil. Dat is inclusief schades die zijn ontstaan door jouw handelen. Denk dan aan schade door olie, rook en roet, wateroverlast, vandalisme, ontploffing en schroeien of smelten, wateroverlast, inbraak en diefstal, brand of explosie. Goed om te weten: er zijn uitzonderingen voor de all risk woonhuisverzekering. Schade na aanleiding van slecht onderhoud, atoomkernreacties, constructie- of installatiefouten, oorlogsgeweld of bevroren leidingen, ongedierte of schimmel, weersinvloeden, vocht dat door de muren komt, rook en roet uit open haard en schade aan fundering / glas staat vaak buiten de polis. Hieronder tref je aanvullende info onderwerpen waar vaak veel vragen over zijn:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zijn verbonden met de woning. Hierom dekt de opstalverzekering deze voor jou. Heb je panelen op een huurwoning? In dat geval kan je dit regelen via het onderdeel huurdersbelang. Een separate zonnepanelenverzekering is meestal geen noodzaak.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas veroorzaakt door bijv. een flinke storm of inbraak is in algemene zin vaak gedekt. Toch, een bal of ladder door een ruit valt vaak buiten jouw opstalverzekering. Wij adviseren een speciale glasverzekering te regelen.
 3. Garages en bijgebouwen
  Je tuinhuisje, overkapping, volière, schuur en losse ruimtes / vertrekken zijn standaard meeverzekerd. Stelregel: in onze vergelijker moet je deze M2’s wel invullen. Een aantal partijen hanteren een quotum voor aantal M2’s voor bijgebouwen.
 4. Tuin
  De opstalverzekering dekt meer dan je denkt. Bijna alle verzekeraars verzekeren ook kosten van schades in de tuin aan bijv. planten. Soms is ook de tuinverzekering dan geen overbodige luxe. Dit kan essentieel zijn een wijk als: Binnenstad, De Korte Akkeren, Bloemendaal, Plaswijck, Noord, Kort Haarlem, Goverwelle, Stolwijkersluis, Oostpolder in Schieland.

‘Nu heb ik een scherpe prijs

Z. Kuijpers, Gouda (maart 2023)