Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Hellevoetsluis

Via de opstalverzekering in Hellevoetsluis (ook bekend als woonhuisverzekering) verzeker je schades aangaande een huis die ontstaan zijn door situaties als vandalisme, storm (vanaf windkracht 7), aanrijding en aanvaring, schade door olie, rook en roet. De term opstal betekent; alles wat nagelvast zit aan jouw huis. Bijvoorbeeld de open haard, en ook de schutting. Deze polis is geen vereiste in Nederland, maar wel voor huizenbezitters wel aantrekkelijk. Vaak is het een vereiste bij een hypotheek. Voor velen is het huis het meest kostbare bezit. Met behulp van onze vergelijker vergelijk jij direct de meeste opstalverzekeringen van erkende bedrijven zoals Delta Lloyd, Aon Direct of Lancyr op prijs en kwaliteit. De premies hangen af van je adres. Bepaal welke verzekeraar bij jou past in Hellevoetsluis, gemeente Hellevoetsluis, Zuid-Holland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieZuid-Holland
GemeenteHellevoetsluis
Regionummer0181 (+31181)
Inwoners 38634
Postcodegebied3220
BuurtschappenHellevoet
Naburige plaatsenverzekering-Hellendoorn, opstalverzekering-Hardenberg, polis-Goes, verzekeringspakket-Doesburg, Heerhugowaard en woonhuisverzekering-Heerenveen
opstalverzekering-hellevoetsluis

Woonhuisverzekering vergelijken in Hellevoetsluis, maart 2023

Zo’n woonhuisverzekering vergoed alle schade aan je woning. Denk aan schades veroorzaakt door vandalisme, wateroverlast, ontploffing, inbraak. Niet vergeten: Deze verzekering verzekert alleen een uitkering bij schade die ontstaat aan de woning. Denk aan de kozijnen. Het onderscheidt zich van een inboedelverzekering (hiermee dek je de losse bezittingen afals horloges of een defecte wasmachine). Welke opstalverzekering moet ik kiezen voor mijn huis in Hellevoetsluis? Het antwoord op deze vraag bestaat uit meerdere componenten:

 • Modules: Voor welke schades ontvang je een vergoeding?
 • Klantenservice: Hoe worden eventuele schades afgehandeld?
 • Ervaringen: Hoe beoordelen huidige klanten hun opstal-polis?
 • Premie: Wat is de prijs / het tarief van de polis?
 • Eigen bijdrage: Hoe hoog is het eigen risico?
Als je een opstalverzekering vergelijken gaat voor jouw woning in Hellevoetsluis, is het aan te raden om verder te kijken dan alleen de goedkoopste opstalverzekering in Hellevoetsluis. Als er sprake is van schade aan de woning (bijvoorbeeld door een omgevallen boom, een flinke storm (vanaf windkracht 7), olie, rook en roet, blikseminslag), dan dienen zeker de vervoegingen en klantenservice uitstekend te werken. Met behulp van de vergelijkingstool ontdek je dit eenvoudig zelf. De prijzen van partijen zoals Nationale Nederlanden of Univé liggen tussen de €9,75 tot €10,25. Voer bovenaan in de tool in waaraan de verzekering moet voldoen, bekijk de kosten per maand, en vergelijk pas hierna op prijs. Middels deze techniek heb je altijd een volledige dekking. Ook interessant: REAAL Verzekeringen pakket.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn huis verzekeren, hoe werkt dat?

 1. Wie ben jij?

  Begin met jouw geboortedatum, omgeving (3220) huisnummer, en grootte van het huishouden.

 2. Gegevens over de woning

  Wat je moet invullen: type huis, of je huis van steen of hout is gebouwd, woonoppervlakte / aantal ruimtes en opleverdatum van de woning.

 3. Aanvullende gegevens huis

  Wat voor keuken en badkamer heb je en de mate van afwerking.

 4. Woonhuisverzekering berekenen

  Je treft hierna de verkrijgbare opstalverzekeringen die rijmen met jouw wensen.

 5. Zelf woonhuisverzekering afsluiten

  Overstappen of een nieuwe polis afsluiten doe je helemaal zelf online.

De kosten van een opstalverzekering

Veel Nederlanders vragen: hoe duur is een opstalverzekering in Hellevoetsluis? De “normale” verzekeringen liggen tussen de €8,25 en €13,25. Het exacte bedrag is iets wat per woning weer anders is. Diverse aspecten beïnvloeden de hoogte:

 • Dekking (wat is wel en niet afgedekt?)
 • Herbouwwaarde
 • Bouwdatum
 • Woonplaats
 • Vrijwillig eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Op welke manier ontdek ik voordelige woonhuisverzekeringen voor woningen in Hellevoetsluis? Dit is kinderspel: start de opstal vergelijker. Beantwoord de vragen, selecteer de modules, check alle kosten, en sluit een polis af bij de goedkoopste maatschappij. Jij kan woonpakketten vinden als Allianz Woonhuisverzekering (EUG) en Verzekeruzelf.nl Woonpakket Compleet. Wil je er een expert naar laten kijken? Bezoek eens een verzekeringskantoor in Hellevoetsluis.

Direct vergelijken

Meteen de beste opstalverzekering in Hellevoetsluis afsluiten? Ontdek de meest populaire of laagst geprijsde maatschappij voor postcode 3220, 3221, 3222, 3223, 3224, 3225.

Vaak afgesloten woonverzekeringen in Zuid-Holland in maart 2023

 • De Goudse Opstalverzekering
 • Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering Compleet
 • Delta Lloyd Delta Lloyd Woonhuisverzekering
 • Nationale Nederlanden Inboedel Maatwerk (Extra Uitgebreid)
 • HEMA Inboedelverzekering
 • De Nederlanden van Nu Inboedelverzekering
 • Nationale Nederlanden Inboedel Standaard (Extra Uitgebreid)
 • Turien & Co Inboedelverzekering Primair

Combineer de opstal- en inboedel in een woonverzekering

Afgezien van een opstalverzekering hebben veel mensen ook een inboedelverzekering. Wat adviseurs vaak aanraden is de inboedel- en opstalverzekering aan te vragen bij één assuradeur. Wanneer we spreken van schades aan je huis, heb je minder te maken met bonje over welk gedeelte te maken heeft met inboedel- en opstal.

Vijf keer voordeel van een woonverzekering
 1. Pakketpolis-voordeel
 2. Centraal aanspreekpunt
 3. Zonder problemen je geld terugkrijgen
 4. 1 account en minder administratieve rompslomp
 5. 1 duidelijke factuur
Welke verzekeringen kan ik nog meer combineren?
We spreken nog over meerdere zekerheden die samen te voegen zijn. De aansprakelijkheidsverzekering is dan niet te missen. Maar ook zit de auto, rechtsbijstand-, en reisverzekering in de regel in het combinatie-verzekeringspakket (combinatiepolis). Andere mogelijkheden zijn: motorverzekering, brommerverzekering, huisdierenverzekering, caravanverzekering, ongevallenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering berekenen

Een allrisk opstalverzekering heeft de beste polisvoorwaarden, en dekt alle van buiten komend onheil dat beschadiging veroorzaakt. Dus ook schades die toe te rekenen zijn aan bewoners. Je kunt dan denken aan storm (vanaf windkracht 7), inbraak, wateroverlast, brand of vandalisme, een omgevallen boom, inbraak en diefstal, een flinke storm (vanaf windkracht 7). Goed om te weten: er zit wel een beperking op de all risk woonhuisverzekering. Schades als gevolg van aardbevingen, atoomkernreacties, constructie- of installatiefouten, normaal huishoudelijk gebruik of grondwater in de woning, weersinvloeden, ongedierte of schimmel, rook en roet uit open haard, bevroren leidingen en glas- of funderingsschade staat vaak buiten de polis. Hierna tref je aanvullende info een aantal belangrijke thema’s:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan het dak. Om die reden wordt schade hieraan vergoed. Heb je panelen op een huurwoning? Dan kan je zonnepanelen verzekeren door het huurdersbelang. Een speciale zonnepanelenverzekering is vaak weggegooid geld.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas veroorzaakt door bijv. storm of brand is in algemene zin vaak gedekt. Toch, een voetbal die door de ruit vliegt valt niet onder de opstalverzekering. Hiervoor neem je een aparte glasverzekering.
 3. Losse gebouwen / garages
  Zo’n tuinhuisje, garage, overkapping, schuur en losse gebouwen zijn standaard meeverzekerd. Let op: neem het aantal M2 van bijgebouwen op in de totaalberekening. Sommige verzekeraars stellen een limiet voor toegestane M2’s voor bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering is een uitgebreide polis, ook voor buiten. Veel verzekeraars keren vergoedingen uit bij problemen met de tuin, zoals schade aan bloemen planten. Wellicht is het afsluiten van een tuinverzekering noodzakelijk. Handig als je woont in wijken als: Hellevoet, Nieuw-Helvoet, Nieuwenhoorn, De Struyten, De Kooistee, Den Bonsen Hoek, Ravense Hoek, Centrumgebied, Kickers Bloem, Buitengebied.

‘Handig, die verzekeringspakketten

E. Verbeek, Hellevoetsluis (maart 2023)