Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Hendrik-Ido-Ambacht

Aan de hand van een opstalverzekering in Hendrik-Ido-Ambacht – we noemen dit soms ook woonhuisverzekering – dek je schades aangaande een huis door toedoen van situaties als blikseminslag, wateroverlast, schade door olie, rook en roet, aanrijding en aanvaring. Met opstal bedoelen we de aspecten die muurvast aan het huis zitten. Een voorbeeld is een houten vloer, en ook de vloerverwarming. Het is geen vereiste, maar vaak wel een goed idee. In het geval je een hypotheek afsluit is het vaak wel noodzakelijk. Jij bent toch ook zuinig op je huis? Via opstalverzekeringregelen.nl vergelijk jij direct de best beoordeelde opstalverzekeringen van populaire bedrijven zoals De Goudse, Bruns ten Brink of Independer op service en prijs. Prijzen verschillen per regio. Bekijk de laagste premie in Hendrik-Ido-Ambacht, gemeente Hendrik-Ido-Ambacht, Zuid-Holland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieZuid-Holland
GemeenteHendrik-Ido-Ambacht
Netnummer078 (+3178)
Inwoners 29408
Postcodegebied3340
WijkenCentrum
Naburige plaatsenverzekering-Helmond, opstalverzekering-Heiloo, polis-Goirle, verzekeringspakket-Geldermalsen, Heeze-Leende en woonhuisverzekering-Heerlen
opstalverzekering-hendrik-ido-ambacht

Snel woonhuisverzekering vergelijken in Hendrik-Ido-Ambacht, maart 2023

Een woonhuisverzekering verzekert schade aan de woning. Voorbeelden zijn schade door wateroverlast, inbraak, ontploffing, storm (vanaf windkracht 7). Belangrijk: Deze dekking verzekert alleen datgene wat vastzit aan de woning. Zaken als de waterafvoer. Het is wat anders dan een inboedelverzekering (daarmee dek jij waardevolle “losse” items als staafmixer of een kapotte wasmachine). Welke opstalverzekering is af te sluiten voor huizen in Hendrik-Ido-Ambacht? Houd rekening met de volgende punten:

 • Voorwaarden: Wat is er wel en niet verzekerd?
 • Service: Wat gebeurt er als mijn huis beschadigd is?
 • Ervaringen: Wat vinden klanten van de opstalverzekering?
 • Prijzen: Hoe duur is de polis per maand?
 • De eigen bijdrage: Ben je verplicht een eigen risico te betalen?
Als je een opstalverzekering vergelijken gaat voor een woonhuis in Hendrik-Ido-Ambacht, raad men altijd aan je niet te beperken tot alleen de goedkoopste opstalverzekering in Hendrik-Ido-Ambacht. Mocht de situatie zich voordoen dat je problemen in de woning krijgt (zoals bijv. door olie, rook en roet, schroeien of smelten, blikseminslag, een omgevallen boom), dan behoren met name de service en uitkeringen picobello voor elkaar te zijn. Via ons vergelijkscript kan je hier zelf achter komen. De kosten van aanbieders als Nationale Nederlanden of SNS schommelen tussen €8,25 – €13,5. Vul hierboven welke modules je minimaal wilt afsluiten, check de maandelijkse kosten, en kijk pas daarna naar de premies. Op basis daarvan voorkom je onderverzekering. Bekijk ook SNS pakket.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn woning verzekeren via internet

 1. Basisgegevens invullen

  Begin met jouw geboortedatum, regio (3340) huisnummer, en de actuele gezinssituatie.

 2. Kenmerken van de woning

  Benodigde info: soort huis, of je huis van steen of hout is gebouwd, oppervlakte inclusief bijgebouwen, aantal (slaap)kamers en opleverdatum van de woning.

 3. Extra informatie over je huis

  Omschrijf het soort badkamer, keuken en omschrijf de globale afwerking van de woning.

 4. Premies berekenen

  Je bekijkt hierna de beste opstalverzekeringen die rijmen met jouw filters.

 5. Zelf woonhuisverzekering afsluiten

  Overstappen of een nieuwe polis afsluiten doe je helemaal zelf online.

Wat kost een opstalverzekering?

Wat we veel horen is: hoe duur is een opstalverzekering in Hendrik-Ido-Ambacht? De doorsnee polissen liggen tussen de €7,5 en €13,25. De hoogte van de premie is in de praktijk uiteraard per persoon wisselend. De volgende zaken spelen een rol:

 • Dekking (wat is wel en niet afgedekt?)
 • Verzekerd bedrag
 • Bouwdatum
 • Postcode
 • Eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe achterhaal ik voordelige woonhuisverzekeringen voor ons huis in Hendrik-Ido-Ambacht? Dit is kinderspel: start de opstal vergelijker. Voer de velden in, maak een keuze uit de dekkingen, vergelijk de prijzen en kies de goedkoopste aanbieder. Voorbeelden van pakketten zijn Turien & Co Woonhuisverzekering Premium en Delta Lloyd Delta Lloyd Inboedelverzekering. Heb je hulp nodig? Bezoek eens een verzekeringsadviseur in Hendrik-Ido-Ambacht.

Vergelijk woonhuisverzekeringen

Eenvoudig de beste opstalverzekering in Hendrik-Ido-Ambacht afsluiten? Stap over naar de best beoordeelde of laagst geprijsde aanbieder voor omgeving 3340, 3341, 3342, 3343, 3344.

Veel gekozen woonverzekeringen in Zuid-Holland in maart 2023

 • Turien & Co Woonhuisverzekering Primair
 • Verzekeruzelf.nl Woonpakket Uitgebreid
 • Nationale Nederlanden ZPP Woonpakket Maatwerk
 • Bruns ten Brink Inboedelverzekering Compleet
 • Generali Woonhuisverzekering
 • Reaal Inboedel (adviseur)
 • Delta Lloyd Verzekeringspakket (Allrisk)
 • Allianz Verzekerd wonen pakket (Extra uitgebreid)

Extra voordeel met een woonverzekering

Naast een opstalverzekering sluiten Nederlanders doorgaans een inboedelverzekering af. Wat adviseurs vaak aanraden is beide polissen te regelen bij de identieke verzekeraar. Indien de situatie zich voordoet van schades aan je huis, ontstaat er geen gedoe over wie welke schade vergoedt.

Het gemak van een woonverzekering samengevat
 1. Pakket-voordeel
 2. Contact met 1 partij
 3. Alles onder één dak verzekerd
 4. 1 account en minder administratieve rompslomp
 5. 1 duidelijke factuur
Profiteer van extra combinatievoordeel
We onderscheiden nog een aantal vergoedingen die te combineren zijn. In de praktijk is dit als eerst de aansprakelijkheidsverzekering. Tevens zit de reis- rechtsbijstand en autoverzekering doorgaans in de combinatiepolis / alles-in-één verzekeringspakket. Wat je ook steeds meer ziet: ongevallenverzekering, overlijdensrisicoverzekering, brommerverzekering, caravanverzekering, huisdierenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering berekenen

Een allrisk opstalverzekering biedt de ruimste dekking. en staat paraat bij vrijwel elke soort schade. Dus ook schades die toe te rekenen zijn aan bewoners. Je kunt dan denken aan aanrijding en aanvaring, vandalisme, ontploffing, brand en olie, rook en roet, schroeien of smelten, wateroverlast, blikseminslag. Niet vergeten: er zitten zeker grenzen aan de all risk woonhuisverzekering. Schades als gevolg van constructie- of installatiefouten, overstromingen, aardbevingen, oorlogsgeweld of weersinvloeden, storm en wind onder de windkracht 7, rook en roet uit open haard, ongedierte of schimmel, vocht dat door de muren komt en schade aan het glas of de fundering wordt in de regel niet afgedekt. Hierna tref je nuttige details over onderwerpen waar vaak veel vragen over zijn:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zijn verbonden met de woning. Zodoende dekt de opstalverzekering deze voor jou. Huur je? In dat geval kan je dit regelen door het huurdersbelang. Een aparte zonnepanelenverzekering is in de regel niet aan de orde.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas door bijv. ontploffing of inbraak wordt meestal gedekt. Toch, een ongeluk zoals een bal door de ruit valt niet onder de woonhuisverzekering. Hiervoor zijn weer speciale glasverzekeringen.
 3. Bijgebouw / garage
  De volière, schuur, overkapping, tuinhuisje en losse gebouwen vind je doorgaans standaard in de dekking. Stelregel: deze vierkante meters moet je wel opgeven. Een aantal verzekeraars werken met een maximum aantal M2 voor schuurtjes e.d.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering is een uitgebreide polis, ook voor buiten. Veel verzekeraars keren vergoedingen uit bij schade in of rondom de tuin, zoals schade aan schuttingen. Wellicht is ook de tuinverzekering dan geen overbodige luxe. Dit kan essentieel zijn een wijk als: Centrum, Krommeweg, De Volgerlanden, Sandelingen-Ambacht, De Oevers.

‘Kies niet voor de goedkoopste verzekering, kijk naar dekking!

Fam. van Dongen, Hendrik-Ido-Ambacht (maart 2023)