Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Hillegom

Door het afsluiten van een opstalverzekering in Hillegom – in de volksmond ‘woonhuisverzekering’ – verzeker jij de schade aan jouw huis wat gerelateerd is aan bijvoorbeeldinbraak, aanrijding en aanvaring, ontploffing, brand. Onder opstal verstaan we alles wat nagelvast zit aan jouw huis. Denk dan aan de schoorsteen, en ook de schoorsteen. Deze polis is geen vereiste in Nederland, maar kan voor huiseigenaar veel zekerheid bieden. Bovendien verplichten veel banken het bij een hypotheek. Jouw huis is je toch heel wat waard? Met onze vergelijker vergelijk je direct de meest afgesloten opstalverzekeringen van gevestigde partijen zoals o.a. Huis In Eén Verzekeringen, DAK of REAAL Verzekeringen op voorwaarden en tarieven. De premies hangen af van je adres. Stap over naar de beste aanbieder in Hillegom, gemeente Hillegom, Zuid-Holland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieZuid-Holland
GemeenteHillegom
Regionummer0252 (+31252)
Bewoners 21089
Postcodegebied2121
WijkenCentrum
Plaatsen nabijverzekering-Heusden, opstalverzekering-Hellevoetsluis, polis-Halderberge, verzekeringspakket-Gemert-Bakel, Helmond en woonhuisverzekering-Hellevoetsluis
opstalverzekering-hillegom

Online woonhuisverzekering vergelijken in Hillegom, maart 2023

Zo’n woonhuisverzekering verzekert schade aan de woning. Denk aan schades veroorzaakt door vandalisme, wateroverlast, brand, storm (vanaf windkracht 7). Noemenswaardig: Deze verzekering regelt uitsluitend datgene wat vastzit aan de woning. Zaken als de schoorsteen. Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (met zo’n polis krijg je een uitkering voor “losse” spullen als horren of een stukke TV). Welke opstalverzekering past bij mijn woning in Hillegom? Hiervoor is het belangrijk te kijken naar o.a:

 • Voorwaarden: Hoe flexibel zijn ze met vergoedingen bij schades?
 • Afhandeling: Hoe klantvriendelijk is de aanbieder?
 • Ervaringen: Wat voor cijfer geven klanten de opstal-zekerheid?
 • Prijzen: Aan welke kosten moet je denken?
 • Vrijwillige eigen bijdrage: Rekent de verzekeraar een eigen risico?
In de situatie dat je een opstalverzekering vergelijken gaat voor jouw woning in Hillegom, is het aan te raden om niet alleen te kiezen voor de goedkoopste opstalverzekering in Hillegom. Mocht de situatie zich voordoen dat er iets met jouw huis gebeurt (bijvoorbeeld door vandalisme, een omgevallen boom, schroeien of smelten, een flinke storm (vanaf windkracht 7)), dan behoren vooral de schadeafhandeling en dekkingen picobello voor elkaar te zijn. Met behulp van de vergelijkingssoftware bekijk je heel snel de mogelijkheden. De kosten van verzekeraars als ING of Avéro Achmea zitten maandelijks tussen €8,75 – €14. Vul hierboven in waar jouw verzekering aan moet voldoen, neem alle premies door, en rangschik de uitkomsten daarna pas op prijs. Zo heb je in ieder geval de gewenste dekking. Ga door naar: Turien en Co pakket.

Benodigde tijd: 2 minuten.

In 5 stappen jouw woning verzekeringen

 1. Persoonsgegevens doorgeven

  Start met het invullen van de geboortedatum, omgeving (2121) huisnummer, en gezinssamenstelling.

 2. Basisinformatie woning

  Benodigde info: soort woning, bouwconstructie (dak), oppervlakte inclusief bijgebouwen, aantal (slaap)kamers en datering van het woonhuis.

 3. Uitgebreide informatie woning

  Specificeer type keuken, badkameren omschrijf de globale afwerking van de woning.

 4. Online premie berekenen

  Je bekijkt vervolgens de beste verzekeringen die in lijn zijn met jouw zoekopdracht.

 5. Zelf woonhuisverzekering afsluiten

  Een dekking afsluiten of overstappen kan iedereen zelf online regelen.

Wat kost mijn opstalverzekering per maand?

Veel Nederlanders vragen: hoe duur is een opstalverzekering in Hillegom? De modale verzekeringen variëren tussen de €6 en €12,75. De exacte premie is iets wat per woning weer anders is. Er zijn een aantal variabelen:

 • Soort dekking
 • Wat kost het om het huis te herbouwen?
 • Bouwdatum
 • Adres
 • Vrijwillig eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Op welke manier achterhaal ik voordelige woonhuisverzekeringen voor een woning in Hillegom? Dit is kinderspel: klik meteen door naar de vergelijker. Specificeer jouw situatie, selecteer de modules, check alle kosten, en neem het beste aanbod. Voorbeelden van pakketten zijn Bovag Thuispakket (EUG) en/of Allianz Woonhuisverzekering Premium (Allrisk). Liever laten adviseren? Bezoek eens een verzekeringsadviseur in Hillegom.

Vergelijk alle polissen

Meteen de beste opstalverzekering in Hillegom afsluiten? Stap over naar de meest populaire of voordeligste polis voor postcodegebied 2121, 2180, 2181, 2182.

Goed beoordeelde woonverzekeringen in Zuid-Holland in maart 2023

 • Bruns ten Brink Woonhuisverzekering Compleet
 • Centraal Beheer Opstalgarantverzekering (Allrisk)
 • FBTO Woonpakket
 • De Nederlanden van Nu Woonverzekering
 • FBTO Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Klaverblad Opstalverzekering Budget
 • Nationale Nederlanden Opstal Standaard (Extra Uitgebreid)
 • Reaal Opstal (adviseur)

Combineer de opstal- en inboedel in een woonverzekering

Naast een opstalverzekering hebben veel mensen ook een inboedelverzekering. Veel experts adviseren beide polissen af te sluiten bij één verzekeraar. Bij schades in of rondom jouw woning kom je niet in onenigheid over wie verantwoordelijk is voor welk stukje schade.

Het gemak van een woonverzekering samengevat
 1. Combinatievoordeel
 2. Contact met 1 partij
 3. Geen discussie tussen verzekeraars
 4. Minder administratiekosten
 5. Één maandelijkse nota
Profiteer van extra combinatievoordeel
We spreken nog over meerdere zekerheden die je kunt toevoegen. Allereerst natuurlijk de aansprakelijkheidsverzekering. Daarnaast zit ook de reis- rechtsbijstand en autoverzekering in de regel in het verzekeringspakket / de combinatiepolis. Andere mogelijkheden zijn: brommerverzekering, ongevallenverzekering, caravanverzekering, motorverzekering, overlijdensrisicoverzekering.

Een allrisk opstalverzekering nemen

Een allrisk opstalverzekering heeft de beste polisvoorwaarden, en verzekert jou tegen elk van buiten komend onheil. Dat is inclusief schades die zijn ontstaan door jouw handelen. Denk dan aan diefstal, ontploffing, schade door olie, rook en roet, vandalisme en vandalisme, blikseminslag, een omgevallen boom, inbraak en diefstal. Let op: er zijn uitzonderingen voor de all risk woonhuisverzekering. Schades die wordt veroorzaakt door atoomkernreacties, oorlogsgeweld, normaal huishoudelijk gebruik, roekeloosheid en opzet of ongedierte of schimmel, rook en roet uit open haard, storm en wind onder de windkracht 7, vocht dat door de muren komt, weersinvloeden en schade aan het glas of de fundering is in veel gevallen niet inbegrepen. Onderstaand vind je meer informatie over enkele veel besproken topics:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen horen bij jouw huis. Daarom zijn ze gewoon meeverzekerd. Heb je panelen op een huurwoning? Ook dan kan je ze verzekeren aan de hand van het huurdersbelang. Een separate zonnepanelenverzekering is meestal geen noodzaak.
 2. Glasverzekering
  Glasschade door bijv. inbraak of storm zit vaak bij de polis in. Echter, een bal die door een ruit wordt geschopt valt niet onder de woonverzekering. Gelukkig kan je hier een glasverzekering voor nemen.
 3. Losse gebouwen / garages
  Jouw garage, volière, tuinhuisje, overkapping en losse vertrekken / objecten vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Stelregel: neem het aantal M2 van bijgebouwen op in de totaalberekening. Een aantal partijen werken met een maximum aantal M2 voor bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering is een uitgebreide polis, ook voor buiten. Bijna alle verzekeraars zullen een uitkering vrijgeven bij schades in de tuin aan bijv. tuinhuisjes. Misschien heb je daar een aparte tuinverzekering voor nodig. Ideaal wanneer jij woont in buurten als: Centrum, Noord, Elsbroek, Buitengebied.

‘Voor onze hypotheek had ik snel een verzekering nodig!

D. Schouten, Hillegom (maart 2023)