Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Leimuiden

Via de opstalverzekering in Leimuiden – ook wel woonhuisverzekering – dek je schades aangaande een huis als gevolg van situaties als brand, aanrijding en aanvaring, ontploffing, inbraak. Onder opstal verstaan we alle onderdelen die jouw woning / huis bezit. Denk dan aan de heg, en tevens de hal. Het is niet bij wet verplicht, maar vrijwel iedereen is wel verzekerd. In het geval je een hypotheek afsluit is het vaak wel noodzakelijk. Jouw huis is je toch heel wat waard? Met behulp van onze vergelijktool vergelijk jij direct vele opstalverzekeringen van populaire partijen zoals bijv. Europeesche, Centraal Beheer of Interpolis op modules, flexibiliteit en prijs. Je woonadres heeft invloed op de premie. Kies een geschikt woonpakket in Leimuiden, gemeente Kaag en Braassem, Zuid-Holland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
(Regio) nummer0172 (+31172)
Aantal inwoners 26108
Postcodegebieden1431
WijkenRoelofarendsveen
Naburige plaatsenverzekering-vrouwenakker, opstalverzekering-de-kwakel, polis-muiderberg, verzekering-kortenhoef, woonhuisverzekering-kortenhoef en kudelstaart
opstalverzekering-leimuiden

Direct woonhuisverzekering vergelijken in Leimuiden, maart 2023

Een woonhuisverzekering verzekert schade aan de woning. Bijvoorbeeld door diefstal, schade door olie, rook en roet, inbraak, wateroverlast. Niet vergeten: Deze polis verzekert alleen alles wat in en rondom je huis “vastzit”. Onder andere een zwembad. Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (met zo’n polis dek je de losse bezittingen afzoals kunstvoorwerpen of een defecte TV). Welke opstalverzekering is af te sluiten voor huizen in Leimuiden? Neem hiervoor de volgende zaken in acht:

 • Modules: Wat voor schades zijn gedekt?
 • Claims: Hoe klantvriendelijk is de aanbieder?
 • Beoordeling: Hoe beoordelen huidige klanten hun opstal-polis?
 • Kosten: Welke tarieven worden maandelijks gehanteerd?
 • De eigen bijdrage: Rekent de verzekeraar een eigen risico?
Zodra jij een opstalverzekering vergelijken gaat voor een huis in Leimuiden, raad men altijd aan niet alleen te kiezen voor de goedkoopste opstalverzekering in Leimuiden. Wanneer je schades in huis hebt veroorzaakt (zoals bijv. door blikseminslag, een omgevallen boom, een flinke storm (vanaf windkracht 7), brand of explosie), dan dienen natuurlijk de service en uitkeringen in orde te zijn. Met behulp van ons vergelijkscript kan je hier zelf achter komen. De prijsstelling van bedrijven als NowGo en/of Reaal zitten maandelijks tussen €5 – €12,25. Voer in de bovenstaande vergelijker eerst jouw wensen in, vergelijk de tarieven, en rangschik de uitkomsten daarna pas op prijs. Zo zorg je dat je niet onderverzekerd raakt. Bezoek ook de pagina: Turien en Co dekking.

Benodigde tijd: 2 minuten.

In 5 stappen jouw woning verzekeringen

 1. Persoonlijke gegevens

  Begin met jouw geboortedatum, regio (1431) huisnummer, en gezinsgrootte.

 2. Kenmerken van de woning

  Wat belangrijk is: soort huis, bouwconstructie (dak), oppervlakte, aantal kamers en datering van het woonhuis.

 3. Uitgebreide informatie woning

  Omschrijf het soort badkamer, keuken en de afwerking.

 4. Premies berekenen

  Je bekijkt hierna de verkrijgbare opstalverzekeringen die passen bij jouw zoekvraag.

 5. Online afsluiten

  Het overstappen of afsluiten van nieuwe dekkingen kan eenvoudig via internet plaatsvinden.

De kosten van een opstalverzekering

Wat we veel horen is: hoe duur is een opstalverzekering in Leimuiden? De reguliere verzekeringen schommelen tussen €8,25 en €11,75. De hoogte van de premie is in de praktijk uiteraard per persoon wisselend. Er zijn een aantal variabelen:

 • Type dekking
 • Herbouwwaarde van de woning
 • Datum bouw
 • Postcode
 • Het eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe vind ik een voordelige woonhuisverzekering voor ons huis in Leimuiden? Dit is kinderspel: start de opstal vergelijker. Beantwoord de vragen, maak een keuze uit de dekkingen, neem de tarieven door en regel direct het meest aantrekkelijke pakket. Jij kan woonpakketten vinden als Aegon Inboedel Basis en/of Generali Woonpakket. Moeite met vergelijken? Bezoek eens een verzekeringskantoor in Leimuiden.

Start vergelijken

Online de beste opstalverzekering in Kaag en Braassem afsluiten? Stap over naar de meest populaire of voordeligste polis voor postcodegebied 1431, 1433, 2450, 2451.

Vaak afgesloten woonverzekeringen in Zuid-Holland in maart 2023

 • Allianz Woonhuisverzekering (AR)
 • De Nederlanden van Nu Opstalverzekering
 • Verzekeruzelf.nl Opstalverzekering Uitgebreid
 • Verzekeruzelf.nl Opstalverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Allianz Woonhuisverzekering (EUG)
 • Klaverblad Inboedelverzekering Royaal
 • Bovag Thuispakket (EUG)
 • Ditzo Woonverzekering (Allrisk)

Nog meer korting met een woonverzekering

Naast een opstalverzekering sluiten Nederlanders doorgaans een inboedelverzekering af. Wat adviseurs vaak aanraden is de opstal- en inboedelverzekering aan te vragen bij dezelfde assuradeur. Wanneer we spreken van schades rondom je woning, vormen er geen meningsverschillen over wie precies wat gaat vergoeden.

Het gemak van een woonverzekering samengevat
 1. Pakket-voordeel
 2. Centraal aanspreekpunt
 3. Geen gedoe over wie precies wat verzekert
 4. Prolongatiekosten maar een keer betalen
 5. Een duidelijke nota per maand
Profiteer van extra combinatievoordeel
We spreken nog over meerdere verzekeringen die je kunt combineren. Dan hebben we het uiteraard over de aansprakelijkheidsverzekering. Daarbij zitten ook de rechtsbijstand, auto- en reisverzekering steeds vaker in het verzekeringspakket / de combinatiepolis. Sommige verzekeraars bieden ook aanvullende polissen als: motorverzekering, brommerverzekering, huisdierenverzekering, ongevallenverzekering, caravanverzekering.

Een allrisk opstalverzekering berekenen

Een allrisk opstalverzekering biedt optimale dekking, en biedt dekking tegen ieder onverwacht plaatsvindend evenement. Zelfs als jij hier zelf debet aan bent. Voorbeelden zijn blikseminslag, diefstal, inbraak, schade door olie, rook en roet of wateroverlast, schroeien of smelten, een omgevallen boom, brand of explosie. Belangrijk: de all risk woonhuisverzekering kent wel eigen voorwaarden. Schade door slecht onderhoud, roekeloosheid en opzet, normaal huishoudelijk gebruik, oorlogsgeweld of weersinvloeden, bevroren leidingen, grondwater in de woning, vocht dat door de muren komt, ongedierte of schimmel en schade aan het glas of de fundering zit vaak niet inbegrepen. Verderop vind je meer informatie over een aantal belangrijke thema’s:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan de woning. Hierom wordt schade hieraan vergoed. Huur je? In dat geval kan je dit regelen d.m.v. het huurdersbelang. Een separate zonnepanelenverzekering is meestal geen noodzaak.
 2. Glasverzekering
  Glasschade door o.a. brand of ontploffing zit doorgaans in de verzekering. Echter, een ingegooide ruit valt niet onder de woonhuisverzekering. Wij adviseren een speciale glasverzekering te regelen.
 3. Garages en bijgebouwen
  Jouw overkapping, tuinhuisje, volière, garage en opzichzelfstaande hokken vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Belangrijk: neem bijgebouwen wel mee in het aantal M2. Diverse aanbieders hanteren een quotum voor aantal M2’s voor schuren en overige bijgebouwen.
 4. Tuin
  De opstalverzekering dekt meer dan je denkt. Bijna alle verzekeraars keren vergoedingen uit bij tuinschade, zoals schade aan bloemen planten. Misschien is ook de tuinverzekering dan geen overbodige luxe. Dit kan essentieel zijn een wijk als: Roelofarendsveen, Overig Alkemade, Woubrugge, Rijnsaterwoude, Leimuiden.

‘Onze nieuwbouwwoning goedkoop verzekerd

F. de Vries, Leimuiden (maart 2023)