Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Krimpenerwaard

Aan de hand van een opstalverzekering in Krimpenerwaard – ook wel woonhuisverzekering – verzeker je schade aan jouw woning wat te maken heeft met o.a. wateroverlast, inbraak, blikseminslag, ontploffing. Het begrip opstal slaat op; alle onderdelen die jouw woning / huis bezit. Een voorbeeld is de schoorsteen, of bijvoorbeeld de vloer. Het is niet verplicht, maar beslist wel aan te raden. Indien jij een hypotheek afsluit moet je vaak deze module nemen. Jij bent toch ook zuinig op je huis? Via deze website vergelijk jij moeiteloos de best beoordeelde opstalverzekeringen van populaire assuradeurs zoals Ditzo, BLG wonen of nowGo op service en prijs. De premies hangen af van je adres. Ontdek de goedkoopste polis in Krimpenerwaard, gemeente Krimpenerwaard, Zuid-Holland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
(Regio) nummer0182 (+31182)
Inwoners 54653
Postcodegebied2855
BuurtenLekkerkerk
Plaatsen in de buurtverzekering-Krimpen aan den IJssel, opstalverzekering-Kollumerland en Nieuwkruisland, polis-Kaag en Braassem, verzekeringspakket-Heiloo, Kerkrade en woonhuisverzekering-Katwijk
opstalverzekering-krimpenerwaard

Woonhuisverzekering vergelijken in Krimpenerwaard, maart 2023

De woonhuisverzekering verzekert schade aan jouw huis. Bijvoorbeeld door vandalisme, blikseminslag, aanrijding en aanvaring, brand. Belangrijk: Deze verzekering sluit je af voor alles wat in en rondom je huis “vastzit”. Bijvoorbeeld een badkamer. Niet te verwarren met een inboedelverzekering (aan de hand hiervan krijg je een uitkering voor “losse” spullen als televisie of schade aan een vloerkleed). Welke opstalverzekering moet ik kiezen voor mijn huis in Krimpenerwaard? Hiervoor is het belangrijk te kijken naar o.a:

 • Voorwaarden: Hoe flexibel zijn ze met vergoedingen bij schades?
 • Afhandeling: Hoe eenvoudig kun je contact opnemen?
 • Beoordeling: Wat vinden klanten van de opstalverzekering?
 • Tarief: Wat is de prijs / het tarief van de polis?
 • Vrijwillig eigen risico: Heb je te maken met een eigen bijdrage?
Als je zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor een huis in Krimpenerwaard, is het aan te raden om je niet te beperken tot alleen de goedkoopste opstalverzekering in Krimpenerwaard. Op het moment dat je problemen in de woning krijgt (zoals bijv. door blikseminslag, brand of explosie, schroeien of smelten, een omgevallen boom), dan behoren met name de vervoegingen en klantenservice goed geregeld te zijn. Via onze service-tool kies jij gemakkelijk een geschikte polis. De prijzen van maatschappijen zoals Klaverblad of REAAL Verzekeringen zitten maandelijks tussen €8,75 en €13,5. Voer in de basis eerst jouw wensen in, vergelijk de tarieven, en vergelijk pas hierna op prijs. Op basis daarvan heb je altijd een volledige dekking. Ook interessant: ZLM pakket.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn woning verzekeren via internet

 1. Jouw gegevens invoeren

  Begin met jouw geboortedatum, postcodegebied (2855) huisnummer, en samenstelling huishouden.

 2. Beschrijving van je woning

  Wat je moet invullen: beschrijving woning, constructie van het dak, materiaal van de woning, woonoppervlakte / aantal ruimtes en nieuwbouw of bestaande bouw.

 3. Aanvullende gegevens huis

  Omschrijf het soort badkamer, keuken en de afwerking.

 4. Berekenen van de maandelijkse premie

  Je treft hierna de actuele verzekeringen die overeenkomen met jouw wensen.

 5. Zelf woonhuisverzekering afsluiten

  Een overstap van dekking of een module afsluiten is online binnen 5 minuten geregeld.

De kosten van een opstalverzekering

Een relevante vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Krimpenerwaard? De “normale” verzekeringen liggen tussen de €8,5 – €14. Het feitelijke maandbedrag verschilt uiteraard per persoon. Diverse aspecten beïnvloeden de hoogte:

 • Gekozen dekking (allrisk of basis)
 • Herbouwwaarde
 • Opleverdatum
 • Omgeving
 • Het eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Op welke manier achterhaal ik voordelige woonhuisverzekeringen voor onze woning in Krimpenerwaard? Dit is kinderspel: open de vergelijkingstool. Vul de gevraagde gegevens in, bepaal welke dekkingen je wilt, vergelijk de prijzen en neem het beste aanbod. Voorbeelden van pakketten zijn SNS Woonhuisverzekering of juist Klaverblad Verzekeringspakket Royaal. Liever laten adviseren? Maak een afspraak met een verzekeringskantoor in Krimpenerwaard.

Vergelijk woonhuisverzekeringen

Zelf de beste opstalverzekering in Krimpenerwaard afsluiten? Vind de hoogst gewaardeerde of voordeligste verzekering voor omgeving 2855.

Actuele woonverzekeringen in Zuid-Holland in maart 2023

 • Allianz Inboedelverzekering Premium (Allrisk)
 • De Nederlanden van Nu Opstalverzekering
 • Reaal GGP (adviseur)
 • ANWB Opstalverzekering
 • Verzekeruzelf.nl Opstalverzekering Uitgebreid
 • Unigarant Opstalverzekering
 • Reaal Opstal (adviseur)
 • Aegon Inboedel Basis

Tip: sluit een gecombineerde woonverzekering af

Naast een opstalverzekering heeft vrijwel elk huishouden ook een inboedelverzekering. Wat adviseurs vaak aanraden is de inboedel- en opstalverzekering te nemen bij de identieke verzekeraar. In het geval van schade m.b.t. je huis komt er geen discussie over wie precies wat gaat vergoeden.

5 voordelen van een woonverzekering
 1. Alles-in-1-korting
 2. Één aanspreekpunt
 3. Geen discussie tussen verzekeraars
 4. Slechts eenmaal poliskosten
 5. 1 duidelijke factuur
Welke verzekeringen kan ik nog meer combineren?
Wellicht vind jij meer interessante modules die te combineren zijn. Dan hebben we het uiteraard over de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de rechtsbijstand, auto- en reisverzekering gewoonlijk in het (combinatiepolis) woonverzekering pakket. Andere opties zijn: motorverzekering, caravanverzekering, overlijdensrisicoverzekering, brommerverzekering, ongevallenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering nemen

Zo’n all-risk opstalverzekering is de meest uitgebreide polis, en staat garant bij ieder onverwacht plaatsvindend evenement. Zelfs als jij hier zelf debet aan bent. Voorbeelden zijn brand, blikseminslag, schade door olie, rook en roet, vandalisme en een flinke storm (vanaf windkracht 7), inbraak en diefstal, wateroverlast, blikseminslag. Goed om te weten: er zijn uitzonderingen voor de all risk woonhuisverzekering. Schade ontstaan door constructie- of installatiefouten, oorlogsgeweld, normaal huishoudelijk gebruik, overstromingen of storm en wind onder de windkracht 7, bevroren leidingen, vocht dat door de muren komt, ongedierte of schimmel, weersinvloeden en glas- of funderingsschade zit vaak niet inbegrepen. Onderstaand ontdek je nuttige details over een aantal belangrijke thema’s:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zijn verbonden met de woning. Zodoende wordt schade hieraan vergoed. Huur je? Je kunt ze verzekeren door het huurdersbelang. Een afzonderlijke zonnepanelenverzekering is vaak niet aan de orde.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas als resultaat van bjiv. een ontploffing of storm zit vaak bij de polis in. Alleen, een bal die door een raam gaat zit vaak niet in de opstalpolis. Wij adviseren een speciale glasverzekering te regelen.
 3. Garages en bijgebouwen
  Een schuur, tuinhuisje, volière, overkapping en opzichzelfstaande hokken zitten in de meeste opstalverzekeringen. Advies: neem het aantal M2 van bijgebouwen op in de totaalberekening. Sommige partijen stellen beperkingen aan het aantal M2 voor bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering dekt ook aspecten buiten de woning. Plenty verzekeraars zullen een uitkering vrijgeven bij tuinschade, zoals schade aan tuinhuisjes. In andere gevallen heb je daar een aparte tuinverzekering voor nodig. Relevant in wijken zoals: Lekkerkerk, Krimpen aan de Lek, Ouderkerk aan den IJssel, Gouderak, Bergambacht, Bergstoep, Ammerstol, Berkenwoude, Haastrecht, Stolwijk, Vlist, Schoonhoven.

‘Uitstekende informatie, snel geregeld

N. Timmermans, Krimpenerwaard (maart 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente